12-daagse Polen Allroadreis

 • Duur / tijden

  12 Daagse reis van 24 juni 2017 t/m 6 juli 2017.

 • Voor wie?

  Deze reis is uitsluitend geschikt voor de meer ervaren allroad rijders, die ook een goede offroad training hebben gevolgd.

 • Deelnemers

  De groep waarin je rijdt bestaat uit maximaal 10 Nederlandse deelnemers met Rob de Jong van Ride-on MotorTours als begeleider in een 4×4 volgauto.

 • Kosten

  De 12-daagse Polen Allroadreis kost € 1.395 per persoon. Voor een 1 persoonskamer geldt een toeslag van € 300,– per persoon.

Gastenboek Allroad Reizen

 • Mike Postma / 13 oktober 2016:
  Via BERRT in juli dit jaar de Seealpentour gedaan (helaas was Bert zelf afwezig door blessure) met de gidsen Peter en Martin beide instructeur in... Lees verder »

Gastenboek

 • Gerrit / 22 juni 2017:
  Afgelopen dinsdag de Allroad Basic cursus gedaan. Ik heb er...
 • Ludwig Neefs / 17 juni 2017:
  Bush Mechanic cursus, is een aanrader voor iedere allroad rijder....
 • Bas / 16 juni 2017:
  Niets dan lof over de 2 daagse offroad training in...
 • DHM / 13 juni 2017:
  9 Juni 2017 was de natste Advanced Allroad training ever!...
 • Martijn / 10 juni 2017:
  Afgelopen weekend deelgenomen aan de Allroad Basic training in Enduropark...

Voor wie bedoeld?

Polen is een fantastisch land waar je heerlijk met de motor door veel bossen mag en kan rijden. De Poolse bevolking staat ook positief tegenover motorrijders.

We volgen zoveel mogelijk onverharde paden die vaak door bossen gaan en in ons geval ook een aantal routes die door de rally auto’s van het WRC kampioenschap worden gereden. Verwacht soms zeer pittige tracks met los zand en af en toe een kleine water doorwading. Polen is een open land en vooral in het zuiden bergachtig. Wij bevinden ons in het noorden en oosten en rijden langs pittoreske dorpjes en prachtige meren maar ook langs en soms door eindeloze oerbossen. Maar ondanks de openheid verandert Polen snel en wat dit jaar nog openstaat voor gemotoriseerd verkeer kan komend jaar verboden terrein zijn.

Algemeen

BERRT organiseert deze reis in samenwerking met Ride-on MotorTours, bekend van de vele reizen met bijzondere bestemmingen.
De reis is 12 rijdagen (excl. heen- en terugreis), route is plm. 2500 km waarvan ca. 30% onverhard (in km, in tijd zeker 50%).
We overnachten in een variëteit aan hotels en pensions in grote en kleinere steden en dorpjes.
Verwacht een variatie aan accommodatie van luxe tot eenvoudig maar schoon. Natuurlijk vinden we het heel belangrijk dat de motoren bij de hotels altijd veilig en bewaakt geparkeerd kunnen worden. Overal staan de motoren veilig geparkeerd. Toch is het belangrijk een goed slot mee te nemen. De groep waarin je rijdt bestaat uit maximaal 10 Nederlandse deelnemers met Rob de Jong van Ride-on MotorTours als begeleider in een 4×4 volgauto.

Voor wie bedoeld

Deze reis is uitsluitend geschikt voor de meer ervaren allroad rijders, die ook een goede offroad training hebben gevolgd (BERRT Allroad Basic en Hechlingen) en daarnaast ook de nodige offroad kilometers ervaring hebben opgedaan. Deze reis is ongeschikt voor rijders met een duo-passagier. Het offroad aandeel van deze reis ligt op plm. 30% en sommige delen van de route kunnen uitdagend zijn. Wanneer je twijfelt of je deel kunt nemen, kun je het beste even contact met ons opnemen voor advies.

Zo reizen we

Tijdens deze reis is er geen reisleider die voorop rijdt. Je navigeert zelf op basis van door ons beschikbaar te stellen tracks en waypoints. Van de deelnemers wordt een sportieve en soepele instelling verwacht. Iedereen is geheel vrij binnen het georganiseerde kader zo te reizen als dat goed voelt. Je kiest zelf of en met wie je graag samen reist en kan routes aan de eigen wensen aanpassen, mits deze niet in strijd met de lokale wet zijn. Het is echter verplicht onderweg je reisgenoten de helpende hand toe te reiken indien daartoe aanleiding bestaat en dat kan soms het geval zijn. De reisleider rijdt dezelfde route met zijn 4×4 auto en kan waar nodig assistentie verlenen.

Je motorfiets en voorbereiding

Voor deze reis is het belangrijk om een aantal zaken goed voor elkaar te hebben. Uiteraard moet de motor in zeer goede conditie zijn hetgeen ook voor de berijder geld. Zorg dat je motor tenminste 200 km met een tank kan afleggen.
Wij adviseren (eisen) voor vertrek nieuwe banden, goede ketting + tandwielen, goede remblokken, verse olie + luchtfilter – Bougies en olie
Uiteraard moet het boordgereedschap voldoende zijn om kleine reparaties uit te voeren en een wiel te kunnen demonteren. Ook diegene die tubeless rijden moeten er binnenbanden in kunnen leggen en deze reserve meenemen. We maken voor vertrek voor iedereen een algemene lijst met onderdelen/gereedschappen die meegenomen dienen te worden en bekijken daarnaast per deelnemer/motor of daarvoor nog dingen aan toegevoegd dienen te worden. Het start en finish punt liggen bij hetzelfde Hotel aan de Duits-Poolse grens. Het is dus goed mogelijk de motor in een bus of op een aanhanger te vervoeren naar de startplaats. De aanhanger en/of personenauto kan veilig bij de accommodatie achterblijven tot aan het einde van de reis.

Persoonlijke voorbereiding

Houd er rekening mee dat het weer behalve heel mooi en prettig ook heet, nat en onaangenaam kan zijn en dat er muggen en vliegen zijn die steken en bijten. Zorg ervoor dat je in ieder geval goede beschermende maar luchtige motorkleding draagt waar nog een extra laag onder kan als het kouder wordt en een waterdichte laag overheen kan als dat nodig is. Stevige laarzen (enduro type) zijn aan te bevelen evenals een goede bodyprotector.
Een goede persoonlijke conditie is in alle gevallen erg belangrijk. Slik je bijzondere medicijnen of niet zo bijzonder maar wel dagelijks vraag aan je arts om een verklaring. Dit kan handig zijn als we een grenscontrole krijgen.

Pech onderweg

Indien een deelnemer met pech te maken krijgt zal geprobeerd worden dit ter plekke op te lossen. Er is voldoende technische kennis aanwezig om de meest voorkomende kleine mankementen ter plekke te verhelpen. In het geval dat het niet kan worden opgelost moet bekeken worden (ter plekke) wat de beste oplossing is. Mogelijk is dat vervoer voor de motor te regelen naar een grotere plaats waar de kans om te repareren groter is of het zelf te doen. Wanneer een motor te ernstig beschadigd is of specifieke onderdelen nodig heeft die niet voorhanden zijn zal gekeken moeten worden of transport mogelijk is, hetzij door een lokaal persoon/bedrijf, hetzij in eigen beheer.
Indien de pech zo groot is dat je zelf de reis af moet breken, is het noodzakelijk dat repatriering van je motor door de verzekering gedekt en uitgevoerd/begeleid wordt.

Verantwoordelijkheid

Iedere deelnemer is zelf verantwoordelijk voor zijn eigen veiligheid tijdens de reis. Het is wat dat betreft belangrijk je eigen tempo te rijden. Ga wat dat betreft na of de dag afstanden voor jou reeel zijn. Wij kunnen niet inschatten of een deel van de route voor iemand te zwaar is. Neem geen onnodig risico en besluit tot een andere route indien je je daar beter bij voelt. Wij zijn geen voorstander van het rijden in groepen groter dan 4, we raden ook sterk af om alleen te rijden. Zorg voor een goede gezondheid en een positieve instelling. Iedereen is verplicht een ander te helpen indien de situatie hierom vraagt. Iedereen neemt aan deze reis op eigen risico deel en kan de organisatie op geen enkele wijze verantwoordelijk stellen voor pech, ziekte, niet gehaalde reisdoelen ,ongevallen etc. Ga in geen geval van de gebaande paden af om routes af te snijden of te verkorten. Boetes en dergelijke zijn voor eigen rekening. Indien de route een richting aangeeft en deze blijkt verboden te zijn hou je dan aan de wet en neem contact met de begeleiding en kijk of er eenvoudig een legaal alternatief te vinden is.

De routes

Het reisplan ziet er als volgt uit:Foto
24-6 Aankomst bij startpunt in Mescherin (heenreis op eigen gelegenheid)
25-6 Poznan 253 km
26-6 Torun 210 km
27-6 Nowy Dwor Mazowiecki 217 km
28-6 Mielnik 251 km
29-6 Suprasi 196 km
30-6 Elk 245 km
1-7 Mragowo 246 km
2-7 Elbag 187 km
3-7 Gdansk 126 km
4-7 Slupsk 161 km
5-7 Trzebiatow 218 km
6-7 Mescherin 148 km
7-7 Naar huis

Totale afstand ca. 2.500 km waarvan ca. 30% offroad. Heen- en terugreis is geheel op eigen gelegenheid. Tip: maak met je met reisgenoten afspraken over gezamenlijk heen- en terugrijden.

Reisbegeleiders

De BERRT reizen worden begeleid door zeer ervaren reisleiders. In deze reis rijdt de reisleider in een 4×4 volgauto op dezelfde route. Hij vervoert ook je bagage. Er is geen voorrijder zoals bij andere reizen, je rijdt op eigen gelegenheid, maar nooit alleen, dwz altijd met een of meerdere reisgenoten.

Kleding

We raden aan een goede motoruitrusting mee te brengen, bestaande uit helm (evt met endurobril), endurolaarzen, dunne handschoenen, motorbroek en jas met goede protectie en rugprotector. Beter nog is een los protectievest met daarover heen een cross-shirt of dunne jas. Endurolaarzen zijn wel een must! Op verzoek sturen wij een kleding advies toe met uitgebreide informatie.
Verder raden we dringend een camelbak rugzakje aan met minimaal 2 liter waterinhoud.

Voorwaarden en Herroepingsrecht

Op deze reis zijn de voorwaarden van Ride-On Motortours van toepassing.
Deze voorwaarden dienen voor aanvang van de reis te worden ondertekend door de deelnemer. Bekijk de reisvoorwaarden>>

Op alle reizen en trainingen van BERRT is het zgn. herroepingsrecht uitgesloten, omdat deze reizen en trainingen zijn aan te merken als diensten met betrekking tot vrijetijdsbesteding waarvan de uitvoering is voorzien op een bepaalde datum / in een bepaalde periode.

Reis data

Deze 14 daagse reis van 24 juni 2017 t/m 6 juli 2017.

Op 24 juni wordt je op het startpunt in Mescherin verwacht.

Kosten

De 14-daagse Polen Allroadreis kost € 1.395 per persoon bij minimaal 6 deelnemers.
Voor een 1 persoonskamer geldt een toeslag van € 300,– per persoon.

De reis gaat door bij minimaal 6 deelnemers. Bij 5 deelnemers geldt een toeslag van €150 per persoon.

Deze prijs is inclusief:
– Accommodatie o.b.v. gedeelde kamer incl. ontbijt,
– Parkeerkosten accommodatie,
– Routeboek,
– Tracks en waypoints voor (Garmin) GPS,
– 10 x diner. Indien geen diner inbegrepen is het eten voor eigen rekening,
– Begeleiding met 4×4 auto,
– Speciaal T-shirt.

Niet inbegrepen is:
– Benzine,
– Diners en Lunch indien niet omschreven in het programma,
– Annuleringsverzekering,
– Reisverzekering.

Prijswijzigingen mogelijk

De prijs van de reis is gebaseerd op de prijzen van hotels van eerder dit jaar. Indien tussentijds blijkt dat prijzen zijn verhoogd zal Ride-on MotorTours / BERRT hierdoor gedwongen zijn dat ook te doen.

Inschrijven
Na online inschrijving sturen wij je een factuur voor de aanbetaling a € 500,-

Voor deze reis kun je geen motor huren bij BERRT (vraag op inschrijfformulier negeren)