Mongolië GS Trophy Allroadreis

Deze reis is eenmalig in 2018 uitgevoerd, en komt niet meer terug. Deze reis was een vervolg op de internationale GS Trophy van 2018 in Mongolië.

Ga waar bijna niemand geweest is op deze unieke en eenmalige reis: Ervaar de beleving van de GS Trophy terwijl je het ruige Mongoolse terrein doorkruist op een originele GS Trophy 2018-motor. Deze exclusieve 8-daagse reis neemt je mee op de offroad paden van de Trophy, dwars door het mega-imposante en grootse landschap van Mongolië, inclusief overnachtingen in traditionele Mongoolse Yurts langs de route. Een uitdagende reis, zowel fysiek als mentaal, maar ook uniek dankzij een zeer complete professionele back-up van een medisch team, tolk, instructeur en volgauto. Dit is de kans om Mongolië te ontdekken in een zeer bijzondere setting.

Mongolië

Eindeloze blauwe luchten. Uitgestrekte steppes, diepe canyons en een echte nomadische cultuur om te ontdekken. Dit juweel, gelegen tussen Rusland en China, haalt het beste uit jou en je motor. De gravelwegen en uitgestrekte, ongerepte landschappen zijn adembenemend. De dag- en nachttemperatuur kan tot 30 graden verschillen en het ruige terrein vraagt ​​om jouw pure concentratie. Dus neem warme kleding mee en ga de uitdaging aan.

Een warm welkom

De nomadische cultuur in Mongolië biedt een ongeëvenaard gevoel van gastvrijheid. Al generaties lang houden autochtonen vast aan de tradities van hun nomadische voorouders. Locals zullen je verwelkomen en hun goedhartige karakter zal deze reis omlijsten als een onvergetelijke ervaring.

Eindeloze steppes wachten op je

Stap op de GS en verken de legendarische Mongoolse wildernis. Of het nu de Gobi-woestijn of het Altai-gebergte is – de unieke landschappen van Mongolië zijn een ware schatkist die perfect zijn voor de GS. Meer dan 30 procent van het land is bedekt met woestijn en ongeveer 50 procent met steppes. In tegenstelling tot waar woestijnen bekend om staan, is het Mongoolse territorium een ​​levendig land: wilde paarden, kamelen, arenden en bergschapen zullen je de weg wijzen. Kameeldrijvers zijn de culturele kern van dit uitgestrekte land met zijn bijzondere flora en fauna. De steppes, zand en bergen zullen je uitdagen en zorgen voor een ultieme offroad ervaring.

De route

De routes van de GS Trophy (en derhalve deze reis) zijn natuurlijk nog steeds een raadsel – je zult je moeten voorbereiden op het rijden in de Mongoolse Altai, langs de Trans-Siberische spoorweg of door de Gobi-woestijn. In totaal zo’n 2.200 km en 85% stevig offroad.

In ieder geval beginnen we de reis in Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië. Onze reis voert ons langs verschillende belangrijke monumenten van het grootste rijk van de geschiedenis en Dzjengis Khan. We passeren witte kliffen en heuvelachtig landschap, zien imposante rotsformaties en rijden door de woestijn voordat we over de Mongoolse steppes vliegen met onze BMW GS’en. Een hard en wisselend klimaat, uitgestrekte landschappen en ongelooflijke routes zullen ons tijdens deze week uitdagen.

Maar beelden zeggen meer dan woorden. Bekijk de trailer van de GS Trophy voor een indruk van dit meer dan schitterende landschap ver bij ons vandaan:

Accommodatie

Ervaar de authentieke Mongoolse nomadische levensstijl en slaap in kampen van originele yurts. We overnachten in de kampen waar de officiële deelnemers tijdens de Trophy ook slapen. De traditionele, met vilt beklede yurts geven een kijkje in de centraal Aziatische cultuur en de authentieke nomadische levensstijl waar deze regio wereldberoemd om is. Je kan ervoor kiezen om een ​​éénpersoons yurt te boeken of te delen met medereizigers.

Ontbijt en diner worden geserveerd in het kamp, ​​waardoor je de kans krijgt om deze traditionele cultuur en de prachtige natuurlijke omgeving van de yurt camps te ervaren.

Huurmotoren

Je rijdt deze reis op de originele GS Trophy 2018 motoren van het type R 1200 GS (Rallye). Dit zijn gloednieuwe BMW GS’en geprepareerd en ingezet voor de GS Trophy.

Reis naar Mongolië

Zoals gebruikelijk regel je je eigen vlucht naar de start en weer retour. Dit zal de internationale luchthaven Chinggis Khaan van Ulaanbaatar zijn. Hier haalt een transfer je op en brengt je 8 dagen later ook weer terug. Naar eigen wens kan je dus ook eerder of later vertrekken om meer van Mongolië te ontdekken.

Kleding

Goede offroad motorkleding is onontbeerlijk. Zoals gezegd kan de temperatuur sterk schommelen op de dag. We raden aan een goede endurohelm (met endurobril of vizier), endurolaarzen, dunne en ook dikkere handschoenen, motorbroek en jas met goede protectie en rugprotector. Endurolaarzen zijn wel een must! Denk ook aan warme kleding voor ’s avonds en eventueel ’s ochtends bij vertrek. Verder raden we dringend een camelbak rugzakje aan met 2 of 3 liter waterinhoud.

Prijzen

De prijs voor deze eenmalige en zeer complete reis bedraagt: € 4.495,- o.b.v. 2-persoonsyurt. Een 1-persoonsyurt is beperkt beschikbaar tegen een meerprijs van: € 400,-.

Deze reis is inclusief:

 • 8 dagen/ 6 rij-dagen
 • Originele GS Trophy 2018 huurmotor
 • BMW Motorrad offroad-instructeur
 • Volgauto (technische ondersteuning en bagage)
 • Medisch team
 • Tolk
 • Airport transfers
 • Accommodatie
 • Eten
 • Benzine
 • STO reisgarantie

Deze reis is exclusief:

 • Vliegticket
 • Drankjes
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Alle services en zaken die niet worden vermeld bij inclusief.

Het is je eigen verantwoordelijkheid om:

 • Op aangegeven tijdstip op de startlocatie te zijn
 • Een passende reisverzekering af te sluiten
 • Een annuleringsverzekering af te sluiten
 • In het bezit te zijn van een geldig paspoort, visum en rijbewijs
 • Zo nodig tijdig vaccinaties te krijgen
 • Te zorgen dat je fysiek fit en gezond bent voor de reis en de juiste rijervaring/ opleiding hebt

Spring op een echte GS Trophy 2018-motor en rij door het ruige landschap van Mongolië. Haal het maximale uit jezelf en je motor terwijl je fantastische landschappen en de authentieke Mongoolse nomadenlevensstijl verkent.

Voorwaarden en herroepingsrecht

Op deze reis zijn de reisvoorwaarden van BERRT van toepassing inclusief reisgarantie van STO. De reisvoorwaarden dienen voor aanvang van de reis te worden ondertekend door de deelnemer. Lees de algemene reisvoorwaarden van BERRT.

Op alle reizen en trainingen van BERRT is het zgn. herroepingsrecht uitgesloten, omdat deze reizen en trainingen zijn aan te merken als diensten met betrekking tot vrijetijdsbesteding waarvan de uitvoering is voorzien op een bepaalde datum/ in een bepaalde periode.

Lees offline:
Download PDF