Alps Tourist Trophy 2021

Geweldige rally voor zware allroads!

Ja ik wil meedoen!

Alps Tourist Trophy 2021

De Alps Tourist Trophy is een rallye voor zware allroads zoals de BMW GS. De rallye duurt 5 dagen.

 • Data en tijden

  De Alps Tourist Trophy International 2021 wordt verreden van 28 augustus t/m 2 september 2021. Het begin- en eindpunt is Sampeyre, Italië.

  • 28 augustus 14:00 – 18:00 uur technische keuring en 18:30 uur rijders-briefing,
  • 29 augustus t/m 2 september stage 1 t/m 5,
  • 3 september terugreis.
 • Voor wie?

  Deze rally-raid is een avontuur en uitdaging voor de meer ervaren rijders. Een afgeronde BERRT Basic Training in Nederland gecombineerd met Hechlingen Intermediate (m.n. stenen en gravel ondergrond) en bij voorkeur ook de Fürstenau Intermediate (m.n. zand als ondergrond ) is ons dringend advies.

  Daarnaast is het een groot voordeel wanneer je al de nodige offroad meters in de benen hebt.
  Ver gevorderde allroad-rijders

 • Deelnemers

  De reis gaat door bij een minimum aantal van 5 deelnemers.

 • Prijzen

  De prijs voor deze schitterende uitdaging met het ‘full-service’ pakket Team BERRT is € 2.195,-. o.b.v. een 1-persoonskamer arrangement inclusief motortransport.

  Wil je zonder ondersteuning deelnemen? Kies dan voor het pakket Kistrijder met een prijs van € 999,-. o.b.v. een 1-persoonskamer arrangement zonder motortransport.

  Indien je op een 2-persoonskamer wil slapen met een maatje (moet reeds bekend zijn) dan krijg je een korting van € 100,-. Kijk voor meer details in de tekst hiernaast.

Geef een BERRT cadeaubon, elk bedrag mogelijk.

Cadeaubon BERRT Reizen en Trainingen offroad voor allroad motoren

AMATEUR RALLY DOOR DE MARITIEME ALPEN

Van de makers van de Gibraltar Race: De Alps Tourist Trophy International.

Een offroad ervaring die indruk maakt! Deze internationale rally-raid van 5 dagen voert je over de mooiste tracks op je eigen motor dwars door de Maritieme Alpen en biedt iedereen een uitdaging.

De Alps Tourist Trophy is geen race in klassieke termen. Het is geen wedstrijd waarbij de snelste rijder wint of waarbij topsnelheden gehaald moeten worden. De race verloopt over openbare wegen en het spelelement is spoorzoeken en gemiddelde snelheid rijden zodat je binnen de gestelde tijden op de aangeven locaties bent. Niet bedoelde routes rijden, waypoints missen of te snel of te langzaam rijden resulteert in strafpunten, waarmee het klassement opgemaakt wordt.

BERRT biedt je de mogelijkheid om geheel verzorgd aan de Alps Tourist Trophy International deel te nemen met professionele assistentie!

HIGHLIGHTS VAN DE ALPS TOURIST TROPHY

 • Een verzorgde rally-raid met je eigen allroad,
 • Veel offroad rijden in schitterende gebieden in de zomer,
 • Toegankelijk maar wel uitdagende routes,
 • In één week uit en thuis,
 • Professionele ondersteuning door BERRT,
 • Stimulerende internationale rally-sfeer,
 • Een onvergetelijke ervaring.

VOOR WIE

Deze rally-raid is een avontuur voor de gevorderde allroad-rijder, maar je hoeft zeker geen ervaren endurist of rally-rijder te zijn. Veel buitenlandse offroad-ervaring of twee afgeronde BERRT Intermediate Trainingen aangevuld met de nodige onverharde kilometers is wel nodig om lekker te kunnen rijden. Want om deze Alps Tourist Trophy met succes af te ronden moet je vertrouwd zijn met je motor offroad, wat doorzettingsvermogen hebben en een flexibele instelling. Een geblokkeerde weg, lekke band, slecht weer etc. zie je als een mooie uitdaging en andere rijders die een probleem hebben help je met plezier. De route verloopt naast openbare verharde wegen ook over onverharde openbare wegen met hier en daar lastigere passages. Denk aan veel grof gravel, grotere stenen, krappe bochten en het oversteken van (droge en mogelijk natte) rivierbeddingen. De route is bedacht voor zware allroads met af en toe een pittig stuk zijn maar geen extreme situaties of “geitenpaadjes”. Ook de lengte van deze rally-raid, met een groot deel onverhard, zal een beroep doen op je uithoudingsvermogen. Het is geen zware rally, maar zeker ook geen comfortabele rondreis. Oftewel, de Alps Tourist Trophy biedt de perfecte uitdaging voor allroad/ offroad-rijders die op zoek zijn naar een volgende uitdaging in een meerdaags niet-professioneel evenement met hun zwaardere allroad. Twijfel je of het wat voor jou is, neem dan contact met ons op en we bespreken het samen.

DE RALLY-RAID

De navigatie gedurende de race doe je op GPS (geschikt voor tracks in .gpx bestanden) waar je tracks en waypoints van de organisatie op geladen krijgt. Daarnaast is een simpele stopwatch handig. Een roadbook-houder of andere navigatie-apparatuur is niet nodig. Het verloop van een typische dag is vroeg opstaan, vertrekken op je starttijd, veel offroad rijden met daarin “special stages”, aankomst in het bivak tegen 18:00 uur, motor nalopen, briefing, eten, slapen. Oftewel: eat, ride, eat, sleep, repeat. De route is opgedeeld in “verbinding” en “specials”. De verbinding is vaak verharde openbare weg lopend door mooie gebieden en verkeersarm. Deze route is aangegeven met een track op je GPS. De specials zijn de onverharde stukken welke met waypoints verbonden zijn en waarbij goed navigeren (de weg vinden op de kaart en/ of in het terrein) en de gemiddelde snelheid een rol speelt.

Arrangementen

Je kan deze rally bij ons rijden met twee verschillende arrangementen. Pakket Kistrijder € 999,- Deze variant is voor de ervaren doe-het-zelver en biedt je wat de Alps Tourist Trophy organisatie standaard aanbiedt. Dat is wat je nodig hebt om te rijden maar zonder enige vorm van ondersteuning of service.

 • Inschrijving bij de organisatie
 • GPS-logger huur (borg te betalen € 50,-)
 • 5 nachten in 1-pers. kamer met ontbijt
 • 5 diners – exclusief drankjes
 • Aperitief na de finish-ceremonie
 • Arts die de race volgt
 • Transport van bagage door de organisatie tijdens het evenement (1 kist)
 • Motortransport bij pech op de route naar het volgende bivak
 • Participatiegadget

Wij voegen daar aan toe:

 • STO Garant reisgarantie. Daarmee is jouw boeking bij ons gedekt tegen financieel onvermogen van de organisator en ons en daarnaast bij annulering van het evenement vanwege COVID19 geniet je de BERRT Geen-gezeur-garantie en krijg je je geld terug.
 • Verder geen enkele vorm van service voor, tijdens of na de Alps Tourist Trophy. Je maakt geen deel uit van Team BERRT en opereert volledig zelfstandig.

Optioneel:

 • 1x extra hotelovernachting met ontbijt in 1-pers. kamer op 2 sept. € 85,-
 • Transport door BERRT van motor en bagage Apeldoorn – Sampeyre (I) vv. € 450,-

Pakket Team BERRT € 2.195,- Dit pakket bevat alles uit het pakket Kistrijder, plus:

 • 1x extra hotelovernachting met ontbijt in 1-pers. kamer op 2 sept.
 • 1x extra diner op 2 sept. – exclusief drankjes
 • 1 dag BERRT navigatie-training vooraf in NL t.w.v. € 195,-
 • BERRT assistentiemotor op de route
 • BERRT know-how en begeleiding voor en tijdens de Alps Tourist Trophy
 • Gebruik BERRT bivak, gereedschap, lucht, licht en stroom
 • Frisdrank en snacks in het bivak
 • Transport motor en bagage (1 kist + 1 tas + 1 wiel set) Apeldoorn – Sampeyre (I) vv.
 • Transport bagage (1 kist + 1 tas + 1 wiel set) tijdens het evenement
 • BERRT Alps Tourist Trophy cross-shirt
 • BERRT foto’s van jou en de race
 • De gezelligheid van een groot Nederlands team

JE MOTORFIETS

Je kunt aan deze rally-raid deelnemen met een allroad motorfiets zwaarder dan 150kg rijklaar, zoals een BMW GS, Honda Africa Twin, KTM 1090 Adventure etc. Nieuwe straat-legale terreinbanden met noppen zoals de Continental TKC80 zijn verplicht. TKC70 en zijn vele intermediate soortgenoten zijn niet geschikt i.v.m. mogelijke gladheid door modder. Het spreekt voor zich dat je motor in goede staat moet zijn, en recentelijk (in tijd en kilometers) relevant onderhoud heeft gehad. Je boordgereedschap moet voldoende zijn om gedurende de dag zelf kleine reparaties uit te voeren incl. banden repareren. Meer details hierover volgen in de voorbereiding. Ook organiseren we regelmatig Bush Mechanic Workshops waar we onze ervaring met je delen over hoe je onderweg kleine reparaties kan uitvoeren.

BAGAGE

Zeer licht reizen is het devies! Overdag op de motor neem je alleen mee wat je echt nodig hebt zoals energybars, voldoende water (een 2 à 3 liter Camelbak is verplicht), EHBO set, GPS, telefoon en je gereedschap. Verder slaap je in hotels en krijg je een kist om je reserveonderdelen in mee te geven in de servicewagen. Je kleding kan je tijdens de Alps Tourist Trophy meegeven in een zachte weekendtas. Een paklijst krijg je van ons toegestuurd na inschrijving. Kies je voor motortransport dan kan je ook je motorkleding meegeven in een grote zachte tas samen met je motor in de servicewagen voor de heen- en terugreis.

ACCOMMODATIE

Gedurende deze rally-raid brengen we de nachten door in standaard hotels passend bij de regio waar we rijden. Deze hotels zullen op of bij de bivaks in de buurt liggen en worden voor je geboekt. De prijs is o.b.v. een 1-persoonskamer. Indien je op een 2-persoonskamer wil slapen met een maatje (moet reeds bekend zijn) dan krijg je een korting van € 100,-.

MOTORKLEDING

Het is belangrijk dat je een goede motoruitrusting meebrengt. Deze bestaat minimaal uit een enduro-helm, enduro-laarzen, dunne handschoenen, luchtige motorbroek en jas met goede protectie en rugprotector (geen Gore-Tex of laminaat-pak). Beter nog is een los protectievest met daar overheen een cross-shirt (krijg je van ons) of dunne jas. Stevige enduro/ crosslaarzen zijn echt een must. Dunne regenkleding neem je los me op de motor op de dagen dat dat nodig kan zijn.

VOORBEREIDING

Om lekker te rijden wil je voor de Alps Tourist Trophy recent offroad hebben gereden of recent een training hebben gevolgd. En om je nog beter voor te bereiden op de Alps Tourist Trophy organiseren we een navigatie-dag voor je (inclusief bij het arrangement pakket Team BERRT). Zo kan je wennen aan de manier van navigeren en rij je de eerste dagen al meteen vlot rond. Meer info hierover ontvang je na inschrijving. Tevens kan onze Bush Mechanic Workshop je de nodige basics leren over reparaties on-the-go.

Heen- en terugreis

Je reist zelfstandig naar de startlocatie in Sampeyre (I) en terug. Uiteraard kan je van tevoren met je reisgenoten afspraken maken voor gezamenlijke heen- en terugreis.

Motortransport

Voor een rally-raid als deze kiezen de meeste rijders er voor om de motor en spullen voor transport mee te geven met de service-auto. Hierdoor hoef je niet op je noppen naar Italië en mocht je onverhoopt panne krijgen onderweg dan is de repatriëring van je motor ook meteen goed geregeld. Los daarvan speelt de comfort-factor ook een rol aangezien je je energie wel nodig gaat hebben in de Alps Tourist Trophy.

Een ervaring van formaat

Deze Alps Tourist Trophy zal je een schat aan ervaring en herinneringen opleveren. Het delen van de uitdaging in het terrein en de navigatie in een internationale setting met de “buzz” van een rally is een van de mooiste dingen die je met je allroad kan doen. Ervaar het ook en ga mee in team BERRT.

Reserveer jouw plek

Wil je ook graag in de praktijk jouw offroad rijtechnieken gaan inzetten en al doende verder uitbouwen in dit unieke evenement? En daarbij genieten van 5 dagen offroad rijden in een prachtige omgeving met uitdagende routes en een leuke groep allroad rijders? Reserveer dan snel een plek in onze boekingsagenda via de knop hieronder. Op naar een geweldig avontuur vol motorplezier!

VOORWAARDEN EN HERROEPINGSRECHT

Op deze reis zijn onderstaande voorwaarden van toepassing. Deze voorwaarden dienen bij boeking voor akkoord verklaard te worden. Alle informatie op deze website is onder voorbehoud, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Eventuele wijzigingen worden aan ingeschreven deelnemers doorgegeven.

De volgende voorwaarden zijn van toepassing op je boeking:

Gibraltar Race Technical Regulations

Gibraltar Race General Regulations

BERRT algemene reisvoorwaarden

Op alle reizen en trainingen van BERRT is het zgn. herroepingsrecht uitgesloten, omdat deze reizen en trainingen zijn aan te merken als diensten met betrekking tot vrijetijdsbesteding waarvan de uitvoering is voorzien op een bepaalde datum/ in een bepaalde periode.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant. Meer informatie treft u ook aan op onze garantieregeling pagina.

STO Garant - BERRT Offroad - Allroad motorreizen reisgarantie

Print Friendly, PDF & Email