• Team BERRT Alps Tourist Trophy International Allroad Rally 2021

Alps Tourist Trophy 2022

Geweldige rally voor zware allroads!

Ja ik wil meedoen!

Alps Tourist Trophy 2022

De Alps Tourist Trophy is een rallye voor zware allroads zoals de BMW GS. De rallye duurt 5 dagen.

 • Data en tijden

  De Alps Tourist Trophy International 2022 wordt verreden van 28 augustus t/m 3 september 2022. Het begin- en eindpunt is Sampeyre, Italië.

  • 28 augustus 14:00 – 18:00 uur technische keuring en 18:30 uur rijders-briefing,
  • 29 augustus t/m 2 september stage 1 t/m 5,
  • 3 september terugreis.
 • Voor wie?

  Deze rally-raid is een avontuur en uitdaging voor de meer ervaren rijders. Een afgeronde BERRT Basic Training in Nederland gecombineerd met Hechlingen Intermediate (m.n. stenen en gravel ondergrond) en bij voorkeur ook de Fürstenau Intermediate (m.n. zand als ondergrond ) is ons dringend advies.

  Daarnaast is het een groot voordeel wanneer je al de nodige offroad meters in de benen hebt.
  Ver gevorderde allroad-rijders

 • Deelnemers

  De reis gaat door bij een minimum aantal van 12 deelnemers en heeft een maximum van 24 deelnemers.

 • Prijzen

  De prijs voor deze schitterende uitdaging met het ‘full-service’ pakket Team BERRT is € 2.950,-. o.b.v. een 1-persoonskamer arrangement inclusief motortransport.

  Indien je op een 2-persoonskamer wil slapen met een maatje (moet reeds bekend zijn) dan krijg je een korting van € 100,-. Kijk voor meer details in de tekst hiernaast.

Geef een BERRT cadeaubon, elk bedrag mogelijk.

Cadeaubon BERRT Reizen en Trainingen offroad voor allroad motoren

AMATEUR RALLY DOOR DE MARITIEME ALPEN

Van de makers van de Gibraltar Race: De Alps Tourist Trophy International.

Een offroad ervaring die indruk maakt! Deze internationale rally-raid van 5 dagen voert je over de mooiste tracks op je eigen motor dwars door de Maritieme Alpen en biedt iedereen een uitdaging.

In 2022 biedt de Alps Tourist Trophy zelfs twee categorieën voor deelname; race en raid. In de categorie race rij je mee in het klassement voor de punten gebaseerd op goed navigeren en op tijd aankomen in het bivak. In de raid categorie rij je dezelfde route maar krijg je de complete track (zonder waypoints om zelf te vinden) en is er geen klassement. Dus voor iedere rijder een passende uitdaging.

De Alps Tourist Trophy is geen race in klassieke termen. Het is geen wedstrijd waarbij de snelste rijder wint of waarbij topsnelheden gehaald moeten worden. De race verloopt over openbare wegen en het spelelement is spoorzoeken en gemiddelde snelheid rijden zodat je binnen de gestelde tijden op de aangeven locaties bent. Niet bedoelde routes rijden, waypoints missen of te snel of te langzaam rijden resulteert in strafpunten, waarmee het klassement opgemaakt wordt in de race categorie.

BERRT biedt je de mogelijkheid om geheel verzorgd aan de Alps Tourist Trophy International deel te nemen met professionele assistentie.

HIGHLIGHTS VAN DE ALPS TOURIST TROPHY

 • Geweldig offroad rijden in schitterende gebieden in de zomer,
 • Toegankelijk maar wel uitdagende routes,
 • In één week uit en thuis,
 • Professionele BERRT-ondersteuning met monteur en assistentiemotor,
 • Met motortransport heen en terug,
 • Inclusief 1 dag navigatietraining vooraf in NL,
 • Stimulerende internationale rally-sfeer,
 • Een onvergetelijke ervaring.

VOOR WIE

Deze rally-raid is een avontuur voor de ver gevorderde allroad-rijder, maar je hoeft ervaren rally-rijder te zijn. Dit kan heel goed je eerste rally zijn. Veel buitenlandse offroad-ervaring of twee afgeronde BERRT Intermediate Trainingen aangevuld met de nodige onverharde kilometers is wel nodig om lekker te kunnen rijden. Want om deze Alps Tourist Trophy met succes af te ronden moet je vertrouwd zijn met je motor offroad, doorzettingsvermogen hebben en een flexibele instelling. Een geblokkeerde weg, lekke band, slecht weer etc. zie je als een mooie uitdaging en andere rijders die een probleem hebben help je met plezier.

De route verloopt naast mooie openbare verharde wegen ook over onverharde openbare wegen met hier en daar lastigere passages. Denk aan veel grof gravel, grotere stenen, krappe bochten en het oversteken van kleine (droge en mogelijk natte) rivierbeddingen. De route is bedacht voor zware allroads met af en toe een pittig stuk. Ook de lengte van deze rally-raid, met veel onverhard, zal een beroep doen op je uithoudingsvermogen. Het is geen super zware rally, maar zeker ook geen comfortabele rondreis. Laat het woord “Tourist” je niet misleiden.

Oftewel, de Alps Tourist Trophy biedt de perfecte uitdaging voor allroad/ offroad-rijders die op zoek zijn naar een volgende uitdaging in een meerdaags niet-professioneel evenement met hun zwaardere allroad. Twijfel je of het wat voor jou is, neem dan contact met ons op en we bespreken het samen.

DE RALLY-RAID

Het verloop van een typische dag is vroeg opstaan in een prima hotel, ontbijten in het hotel, je gps ophalen bij de organisatie, vertrekken op je vaste starttijd, een schitterende route rijden van 250 a 350 km met veel offroad, aankomst in het bivak/ hotel tegen 18:00 uur, je gps inleveren, je motor nalopen, briefing, lekker eten en slapen. Oftewel: eat, ride, eat, sleep, repeat.

De race route per dag is opgedeeld in “verbinding” en “specials”. De verbinding is zowel verharde als onverharde openbare weg lopend door mooie gebieden en verkeersarm. Deze route is aangegeven met een track (spoor) op je gps. De specials zijn voornamelijk onverharde stukken welke met waypoints op je gps uitgezet zijn en waarbij goed navigeren (de weg vinden op de gps-kaart en/ of in het terrein) en de gemiddelde snelheid een rol speelt.

In de raid categorie rij je dezelfde route maar dan enkel op track, zonder waypoints. In verband met het competitie element van de race categorie starten de raid-rijders na de race categorie.

Meer informatie over het evenement en details van het klassement vind je op de website van de organisatie.

Navigeren op GPS

De navigatie gedurende de race doe je met een offroad gps-toestel of app op een ruggedized mobile device. Belangrijk is hierbij dat het apparaat duidelijk een track kan tonen en waypoints laat zien op het scherm met naam erbij. Denk hier bijvoorbeeld aan een Garmin Montana 700. Een TomTom, Nuvi, Zumo of BMW Navigator is niet geschikt. Hierover krijg je voor de rally nog meer info. Daarnaast is een simpele stopwatch handig. Een roadbookhouder of andere navigatieapparatuur is niet nodig.

In de raid categorie kan je toe met een gps die goed tracks (sporen) kan tonen. Een BMW Navigator of Zumo XT zijn dan wel toereikend. Een TomTom is niet geschikt en een recentere Zumo kan wel maar die tonen tracks met een erg dun lijntje wat niet prettig is.

Arrangement

Deze rally bieden wij voor jou aan met een compleet pakket aan diensten waardoor jij optimaal kan genieten van het rijden en ervaring kan opdoen in je (eerste) rally.

Het arrangement bestaat uit:

 • Inschrijving bij de organisatie
 • gps-logger huur (borg te betalen € 50,-)
 • 5 nachten + 1 extra op laatste dag met ontbijt
 • 6 diners – exclusief drankjes
 • Finish-ceremonie met aperitief
 • Arts die de race volgt
 • Motortransport bij pech op de route
 • Motortransport NL – startlocatie en v.v.
 • Luchthaventransfer indien gebruikt wordt gemaakt van geadviseerde vlucht
 • Transport van bagage tijdens het evenement (1 kist + 1 tas)
 • BERRT assistentiemotor op de route
 • BERRT know-how en begeleiding voor en tijdens de Alps Tourist Trophy
 • BERRT monteur in het bivak
 • BERRT Alps Tourist Trophy cross-shirt
 • BERRT foto’s van jou en de race
 • Frisdrank en snacks in het bivak
 • 1 dag navigatie workshop in Apeldoorn vooraf t.w.v. € 195,-
 • De gezelligheid van een groot Nederlands team
 • STO Garant reisgarantie

Alternatief arrangement

Indien je graag zelf naar de startlocatie rijdt en terug kunnen we je ook hetzelfde arrangement bieden zonder het motortransport heen en terug en zonder de luchthaventransfer. Als je wilt kan je dan nog wel een kist met spullen, reservewielen en een weekendtas met kleding meegeven.
Dit betekent dat we geen plekje voor jouw motor reserveren op de vrachtwagen en in de transferbus. Mocht je tijdens de reis motorpech of andere pech krijgen dan zal je zelf voor repatriëring moeten zorgen.

Jouw Motor

Je kunt aan deze rally-raid deelnemen met een allroad motorfiets zwaarder dan 150kg rijklaar, zoals een BMW GS, Honda Africa Twin, Yamaha Tenere 700, KTM 1090 Adventure etc. Nieuwe straat-legale terreinbanden met noppen zoals de Continental TKC80 zijn verplicht. TKC70 en zijn vele intermediate soortgenoten zijn niet geschikt i.v.m. mogelijke gladheid door modder. Het spreekt voor zich dat je motor in goede staat moet zijn, en recentelijk (in tijd en kilometers) relevant onderhoud heeft gehad. Je boordgereedschap moet voldoende zijn om gedurende de dag zelf kleine reparaties uit te voeren incl. banden repareren. Meer details hierover volgen in de voorbereiding. Ook organiseren we regelmatig Bush Mechanic Workshops waar we onze kennis en ervaring met je delen over hoe je onderweg kleine reparaties kan uitvoeren.

BAGAGE

Zeer licht reizen is het devies! Overdag op de motor neem je alleen mee wat je echt nodig hebt zoals energybars, voldoende water (een 2 à 3 liter Camelbak is verplicht), EHBO set, gps, telefoon en je gereedschap. Verder slaap je in hotels en krijg je een kist om je reserveonderdelen in mee te geven in de servicewagen. Je kleding kan je tijdens de Alps Tourist Trophy meegeven in een zachte weekendtas. Een paklijst krijg je van ons toegestuurd na inschrijving.

ACCOMMODATIE

Gedurende deze rally-raid brengen we de nachten door in standaard hotels passend bij de regio waar we rijden. Deze hotels zullen op of bij de bivaks in de buurt liggen en worden voor je geboekt. Optioneel is een 1-persoonskamer beschikbaar.

MOTORKLEDING

Het is belangrijk dat je een goede motoruitrusting meebrengt. Deze bestaat minimaal uit een enduro-helm, enduro-laarzen, dunne handschoenen, luchtige motorbroek en jas met goede protectie en rugprotector (geen Gore-Tex of laminaat-pak). Beter nog is een los protectievest met daar overheen een cross-shirt (krijg je van ons) of dunne jas. Stevige enduro/ crosslaarzen zijn echt een must. Dunne regenkleding neem je los me op de motor.

VOORBEREIDING

Om lekker te rijden wil je voor de Alps Tourist Trophy recent offroad hebben gereden of recent een training hebben gevolgd. En om je nog beter voor te bereiden op de Alps Tourist Trophy organiseren we een navigatie-dag voor je (inclusief in het arrangement). Zo kan je wennen aan de manier van navigeren en rij je de eerste dagen al meteen vlot rond. Meer info hierover ontvang je na inschrijving. Tevens kan onze Bush Mechanic Workshop je de nodige basics leren over reparaties on-the-go.

Heen- en terugreis

Je reist zelfstandig naar de startlocatie in Sampeyre (I) en terug. Uiteraard kan je van tevoren met je reisgenoten afspraken maken voor gezamenlijke heen- en terugreis. De meeste deelnemers zullen vliegen van Amsterdam naar Turijn en terug met KLM. Wij verzorgen een transfer (inclusief) van de luchthaven naar het hotel en terug als je de door ons geadviseerde vlucht gebruikt.

Heen: zondag 28 augustus KL1555 09:35 – 11:15 AMS-TRN

Terug: zaterdag 3 september KL1556 11:45 – 13:40 TRN-AMS

Motortransport

Voor een rally-raid als deze kiezen de meeste rijders er voor om de motor en spullen voor transport mee te geven met de service-auto. Hierdoor hoef je niet op je noppen naar Italië en mocht je onverhoopt panne krijgen onderweg dan is de repatriëring van je motor ook meteen goed geregeld. Los daarvan speelt de comfort-factor ook een rol aangezien je je energie wel nodig gaat hebben in de Alps Tourist Trophy.

Een ervaring van formaat

Deze Alps Tourist Trophy zal je een schat aan ervaring en herinneringen opleveren. Het delen van de uitdaging in het terrein en de navigatie in een internationale setting met de “buzz” van een rally is een van de mooiste dingen die je met je allroad kan doen. Ervaar het ook en ga mee in team BERRT.

BERRT Geen-gezeur-garantie

Boek je reis bij ons met vertrouwen
Wij kijken ernaar uit om met jou op reis te gaan. Maar mocht het nu zo zijn dat wij een reis in 2022 moeten annuleren vanwege COVID-19 dan krijg je gelijk een voucher of je geld-terug aangeboden. Geen gezeur. Zo hebben we het dit jaar gedaan en zo doen we het komend jaar.

Hoe we dat hard kunnen maken? Door onze deelname aan de garantieregeling STO Garant. Daarbij betaal jij je reissom op een derdenrekening die pas na uitvoer van de reis aan ons wordt overgemaakt. Dus moeten we annuleren, dan staat je geld veillig en storten we het gewoon terug.

Reserveer jouw plek

Wil je ook graag in de praktijk jouw offroad rijtechnieken gaan inzetten en al doende verder uitbouwen in dit unieke evenement? En daarbij genieten van 5 dagen offroad rijden in een prachtige omgeving met uitdagende routes en een leuke groep allroad rijders? Reserveer dan snel een plek in onze boekingsagenda via de knop hieronder. Op naar een geweldig avontuur vol motorplezier!

VOORWAARDEN EN HERROEPINGSRECHT

Op deze reis zijn onderstaande voorwaarden van toepassing. Deze voorwaarden dienen bij boeking voor akkoord verklaard te worden. Alle informatie op deze website is onder voorbehoud, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Eventuele wijzigingen worden aan ingeschreven deelnemers doorgegeven.

De volgende voorwaarden zijn van toepassing op je boeking:

Gibraltar Race Technical Regulations

Gibraltar Race General Regulations

BERRT algemene reisvoorwaarden

Op alle reizen en trainingen van BERRT is het zgn. herroepingsrecht uitgesloten, omdat deze reizen en trainingen zijn aan te merken als diensten met betrekking tot vrijetijdsbesteding waarvan de uitvoering is voorzien op een bepaalde datum/ in een bepaalde periode.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant. Meer informatie treft u ook aan op onze garantieregeling pagina.

STO Garant - BERRT Offroad - Allroad motorreizen reisgarantie

Print Friendly, PDF & Email