• Alps Tourist Trophy - Allroad Rally - motorreizen - BERRT 2024

Alps Tourist Trophy 2024

Ga mee naar onze opvolger in Toscane

Toon mij alles over de opvolger in Toscane

Alps Tourist Trophy 2024
Ver gevorderde allroad-rijders

De Alps Tourist Trophy is een rallye voor zware allroads zoals de BMW GS. De rallye duurt 5 dagen.

 • Data en tijden

  De data zijn nog niet bekend, we verwachten dat de Raid verreden wordt in week 36 of 37 van 2024.

 • Voor wie?

  Deze rally-raid is een avontuur en uitdaging voor de meer ervaren rijders. Een afgeronde BERRT Basic Training in Nederland gecombineerd met Hechlingen Intermediate (m.n. stenen en gravel ondergrond) en bij voorkeur ook de Meppen/Fürstenau Intermediate (m.n. zand als ondergrond ) is ons dringend advies.

  Daarnaast is het een groot voordeel wanneer je al de nodige offroad meters in de benen hebt.

 • Deelnemers

  De reis gaat door bij een minimum aantal van 12 deelnemers en heeft een maximum van 20 deelnemers.

 • Prijzen

  De prijsindicatie voor deze uitdaging met full-service pakket is € 2.995,-. o.b.v. een 2-persoonskamer inclusief motortransport. Regel je het motortransport zelf, dan is de prijs uiteraard lager.

  Een upgrade naar een 1-persoonskamer is beschikbaar voor € 250,-.

  Een 2-persoonskamer is mogelijk zolang er onder de BERRT-rijders een kamergenoot is. Indien deze ontbreekt wordt de boeking omgezet naar een 1-persoonskamer.

  Kijk voor meer details in de tekst hiernaast.

Gastenboek Reizen

 • Frans 10 november 2023
  Een super gave en goed georganiseerde motorreis door het fascinerende Marokko en het Atlasgebergte gedaan. Alles was zeer professioneel geregeld. De motoren in goede staat,...

Impressies

Geef een BERRT cadeaubon, elk bedrag mogelijk.

Cadeaubon BERRT Reizen en Trainingen offroad voor allroad motoren

Als opvolger voor de Alps Tourist Trophy is er de BERRT Adventure Rally-Raid Toscane 2024!

Er zijn veranderingen bij de organisatie waardoor de Alps Tourist Trophy niet op dezelfde manier zal terugkomen. Daarom hebben wij zelf deze Rally-Raid in het prachtige Toscane opgezet. Wij verzorgen weer transport, een top bivak en begeleiding zodat jij je eerste of volgende rally-raid kan rijden. Een ervaring om nooit meer te vergeten.

De verdere informatie op deze pagina gaat nog over de ATT 2023 editie.

AMATEUR RALLY VAN FORMAAT

Van de makers van de Gibraltar Race: De Alps Tourist Trophy International.

Een offroad ervaring die indruk maakt! Deze internationale rally-raid van 5 dagen voert je over de mooiste tracks op je eigen motor dwars door bergen en schitterende landschappen en biedt iedere ervaren rijder een passende uitdaging.

Na 3 jaar in de Alpen verreden te zijn is de 2023 editie in Spanje voor geheel nieuwe routes. En wel in de Pyreneeën en Monegros. Een regio die garant staat voor indrukwekkende landschappen en uitdagende offroad-routes. De grote kans op mooi weer is een fraaie bonus.

De Alps Tourist Trophy biedt weer twee categorieën voor deelname; race en raid. In de categorie race rijd je mee in het klassement voor de punten gebaseerd op goed navigeren en op tijd aankomen in het bivak. In de raid categorie rijd je grotendeels dezelfde route maar dan zonder de rijtechnisch uitdagende gedeeltes. Verder krijg je in de raid de complete track (zonder waypoints om zelf te vinden) en is er geen klassement. Dus voor iedere rijder een passende uitdaging.

De Alps Tourist Trophy is geen race in klassieke termen. Het is geen wedstrijd waarbij de snelste rijder wint of waarbij topsnelheden gehaald moeten worden. De race verloopt over openbare wegen en het spelelement is spoorzoeken en gemiddelde snelheid rijden zodat je binnen de gestelde tijden op de aangeven locaties bent. Niet bedoelde routes rijden, waypoints missen of te snel of te langzaam rijden resulteert in strafpunten, waarmee het klassement opgemaakt wordt in de race categorie.

BERRT biedt je de mogelijkheid om geheel verzorgd aan de Alps Tourist Trophy International deel te nemen met professionele assistentie.

HIGHLIGHTS VAN DE ALPS TOURIST TROPHY

 • Geweldig offroad rijden in schitterende gebieden in de zomer,
 • Toegankelijk maar wel uitdagende routes,
 • In één week uit en thuis,
 • Professionele BERRT-ondersteuning met monteur en assistentiemotor,
 • Met motortransport heen en terug,
 • Inclusief 1 dag navigatietraining vooraf in NL,
 • Stimulerende internationale rally-sfeer,
 • Een onvergetelijke ervaring.

VOOR WIE

Deze rally-raid is een avontuur voor de ver gevorderde allroad-rijder, maar je hoeft ervaren rally-rijder te zijn. Dit kan heel goed je eerste rally zijn. Veel buitenlandse offroad-ervaring of twee afgeronde BERRT Intermediate Trainingen aangevuld met de nodige onverharde kilometers is wel nodig om lekker te kunnen rijden. Want om deze Alps Tourist Trophy met succes af te ronden moet je vertrouwd zijn met je motor offroad, doorzettingsvermogen hebben en een flexibele instelling. Een geblokkeerde weg, lekke band, slecht weer etc. zie je als een mooie uitdaging en andere rijders die een probleem hebben help je met plezier.

De route verloopt naast mooie openbare verharde wegen ook over onverharde openbare wegen met hier en daar lastigere passages. Denk aan veel grof gravel, grotere stenen, krappe bochten en het oversteken van kleine (droge en mogelijk natte) rivierbeddingen of een steile klim. De route is bedacht voor zware allroads met af en toe een pittig stuk. Ook de lengte van deze rally-raid, met veel onverhard, zal een beroep doen op je uithoudingsvermogen. Het is geen super zware rally, maar zeker ook geen comfortabele rondreis. Laat het woord “Tourist” je niet misleiden.

Oftewel, de Alps Tourist Trophy biedt de perfecte uitdaging voor allroad/ offroad-rijders die op zoek zijn naar een volgende uitdaging in een meerdaags niet-professioneel evenement met hun zwaardere allroad. Twijfel je of het wat voor jou is, neem dan contact met ons op en we bespreken het samen.

DE RALLY-RAID

Het verloop van een typische dag is vroeg opstaan in een prima hotel, ontbijten in het hotel, je gps ophalen bij de organisatie, vertrekken op jouw starttijd, een schitterende route rijden van 180 tot 300 km met veel offroad, aankomst in het bivak/ hotel tegen 18:00 uur, je gps inleveren, je motor nalopen, briefing, lekker eten en slapen. Oftewel: eat, ride, eat, sleep, repeat.

De race route per dag is opgedeeld in “verbinding” en “specials”. De verbinding is zowel verharde als onverharde openbare weg lopend door mooie gebieden en verkeersarm. Deze route is aangegeven met een track (spoor) op je gps. De specials zijn voornamelijk onverharde stukken welke met waypoints op je gps uitgezet zijn en waarbij goed navigeren (de weg vinden op de gps-kaart en/ of in het terrein) en de gemiddelde snelheid een rol speelt.

In de raid categorie rij je grotendeels dezelfde route maar dan zonder de hele uitdagende stukken. Navigeren in de raid doe je enkel op track, zonder waypoints. In verband met het competitie element van de race categorie starten de raid-rijders na de race categorie.

Meer informatie over het evenement en details van het klassement vind je op de website van de Alps Tourist Trophy.

Navigeren op GPS

De navigatie gedurende de race doe je met een offroad gps-toestel of app op een ruggedized mobile device. Belangrijk is hierbij dat het apparaat duidelijk een track kan tonen en waypoints laat zien op het scherm met naam erbij. Ons advies hiervoor is de Garmin Tread base edition. Een Garmin Montana 700 kan ook. Een TomTom, Nuvi, Zumo of BMW Navigator zijn niet geschikt voor de race. Hierover krijg je voor de rally nog meer info. Daarnaast is een simpele stopwatch handig. Een roadbookhouder of andere navigatieapparatuur is niet nodig.

In de raid categorie kan je toe met een gps die goed tracks (sporen) kan tonen. Een BMW Navigator of Zumo XT zijn dan wel toereikend. Een TomTom is niet geschikt en een recentere Zumo kan wel maar die tonen tracks met een erg dun lijntje wat niet prettig is.

Arrangement

Deze rally bieden wij jou aan met een compleet pakket aan diensten waardoor jij optimaal kan genieten van het rijden en ervaring kan opdoen in je (eerste) rally. Ter plekke zal je de waarde van deze diensten ervaren.

Het arrangement bestaat uit: 

 • Inschrijving bij de organisatie
 • gps-logger en tracker huur (borg te betalen € 100,- contant)
 • 5 nachten + 1 extra op laatste dag met ontbijt
 • 6 diners – exclusief drankjes
 • Finish-ceremonie met aperitief
 • Arts die de race volgt
 • Motortransport bij pech op de route
 • Motortransport en spullen NL – startlocatie en v.v.
 • Luchthaventransfer indien gebruikt wordt gemaakt van geadviseerde vlucht
 • Transport van bagage tijdens het evenement (1 kist + 1 tas)
 • BERRT assistentiemotor op de route
 • BERRT know-how en begeleiding voor en tijdens de Alps Tourist Trophy
 • BERRT monteur in het bivak
 • BERRT Alps Tourist Trophy cross-shirt
 • BERRT foto’s van jou in de race
 • Frisdrank en snacks in het bivak
 • Navigatie workshop (1 juli) in Apeldoorn t.w.v. € 195,-
 • De gezelligheid van een groot Nederlands team
 • STO Garant reisgarantie

Jouw Motor

Je kunt aan deze rally-raid deelnemen met een allroad motorfiets zwaarder dan 150kg rijklaar, zoals een BMW GS, Honda Africa Twin, Yamaha Tenere 700, KTM 1090 Adventure etc. Nieuwe straat-legale terreinbanden met noppen zoals de Continental TKC80 zijn verplicht. TKC70 en zijn vele intermediate soortgenoten zijn niet geschikt i.v.m. mogelijke gladheid door modder. Het spreekt voor zich dat je motor in goede staat moet zijn, en recentelijk (in tijd en kilometers) relevant onderhoud heeft gehad. Je boordgereedschap moet voldoende zijn om gedurende de dag zelf kleine reparaties uit te voeren incl. banden repareren. Meer details hierover volgen in de voorbereiding. Ook organiseren we regelmatig Bush Mechanic Workshops waar we onze kennis en ervaring met je delen over hoe je onderweg kleine reparaties kan uitvoeren.

BAGAGE

Zeer licht reizen is het devies! Overdag op de motor neem je alleen mee wat je echt nodig hebt zoals energybars, voldoende water (een 2 à 3 liter Camelbak is verplicht), EHBO set, gps, telefoon en je gereedschap. Verder slaap je in hotels en krijg je een kist om je reserveonderdelen in mee te geven in de servicewagen. Je kleding kan je tijdens de Alps Tourist Trophy meegeven in een zachte weekendtas. Een paklijst krijg je van ons toegestuurd na inschrijving. In het vliegtuig kan je reizen met handbagage als je alle spullen vooraf meegeeft met het transport.

ACCOMMODATIE

Gedurende deze rally-raid brengen we de nachten door in standaard hotels passend bij de regio waar we rijden. Deze hotels zullen op of bij de bivaks in de buurt liggen en worden voor je geboekt. Optioneel is een 1-persoonskamer beschikbaar.

MOTORKLEDING

Het is belangrijk dat je een goede motoruitrusting meebrengt. Deze bestaat minimaal uit een enduro-helm, enduro-laarzen, dunne handschoenen, luchtige motorbroek en jas met goede protectie en rugprotector (geen Gore-Tex of laminaat-pak). Beter nog is een los protectievest met daar overheen een cross-shirt (krijg je van ons) of dunne jas. Stevige enduro/ crosslaarzen zijn echt een must. Dunne regenkleding neem je los me op de motor.

VOORBEREIDING

Om lekker te rijden wil je voor de Alps Tourist Trophy recent offroad hebben gereden of recent een training hebben gevolgd zoals onze Hechlingen trainingen. En om je nog beter voor te bereiden op de Alps Tourist Trophy organiseren we een navigatie-dag voor je op 1 juli (inclusief in het arrangement). Zo kan je wennen aan de manier van navigeren en rij je de eerste dagen al meteen vlot rond. Meer info hierover ontvang je na inschrijving. Tevens kan onze Bush Mechanic Workshop je de nodige basics leren over reparaties on-the-go.

Heen- en terugreis

Je reist zelfstandig naar de startlocatie nabij Vic (ES) en terug. Uiteraard kan je van tevoren met je reisgenoten afspraken maken voor gezamenlijke heen- en terugreis. De meeste deelnemers zullen vliegen van Amsterdam naar Barcelona en terug. Wij verzorgen een transfer (inclusief) van de luchthaven naar het hotel en terug als je de door ons geadviseerde vlucht gebruikt.

Heen: zondag 27 augustus Vueling VY8308 07:00 – 09:20 AMS-BCN

Terug: zaterdag 2 september Vueling VY8306 15:20 – 17:45 BCN-AMS

De transfer sluit aan op de geadviseerde vlucht. Indien de geadviseerde vlucht onverwacht moet wijzigen vanwege redenen buiten de invloed van BERRT zal de geboden transfer ook meewijzigen.

Motortransport

Voor een rally-raid als deze kiezen de meeste rijders er voor om de motor en spullen voor transport mee te geven met de service-auto. Hierdoor hoef je niet op je noppen naar Italië en mocht je onverhoopt panne krijgen onderweg dan is de repatriëring van je motor ook meteen goed geregeld. Los daarvan speelt de comfort-factor ook een belangrijke rol aangezien je je energie wel nodig gaat hebben in de Alps Tourist Trophy.

ALTERNATIEF ARRANGEMENT

Voor wie toch op de motor naar en van de rally-raid terug wil rijden hebben we ook een alternatief arrangement. Daarbij maak je geen gebruik van het motortransport en de luchthaventransfer. Je bagage en eventueel een extra set wielen met noppen kan je dan wel met de vrachtwagen meegeven en ook maak je gebruik van alle overige diensten. Bij eventuele pech zorg je dan zelf voor repatriëring naar Nederland.

Een ervaring van formaat

Deze Alps Tourist Trophy zal je een schat aan ervaring en herinneringen opleveren. Het delen van de uitdaging in het terrein en de navigatie in een internationale setting met de “buzz” van een rally is een van de mooiste dingen die je met je allroad kan doen. Ervaar het ook en ga mee in team BERRT.

Reserveer jouw plek

Wil je ook graag in de praktijk jouw offroad rijtechnieken gaan inzetten en al doende verder uitbouwen in dit unieke evenement? En daarbij genieten van 5 dagen offroad rijden in een prachtige omgeving met uitdagende routes en een leuke groep allroad rijders? Reserveer dan je plek in onze boekingsagenda via de knop hieronder. Op naar een geweldig avontuur vol motorplezier!

Voorwaarden

Op deze reis zijn de Algemene voorwaarden pakketreizen en de Deelnemersverklaring van BERRT van toepassing.

Op deze reis zijn onderstaande voorwaarden van toepassing. Deze voorwaarden dienen bij boeking voor akkoord verklaard te worden. Alle informatie op deze website is onder voorbehoud, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Eventuele wijzigingen worden aan ingeschreven deelnemers doorgegeven.

Ook zijn de volgende voorwaarden van de organisatie van toepassing op je boeking:

Gibraltar Race Technical Regulations

Gibraltar Race General Regulations

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant. Meer informatie treft u ook aan op onze garantieregeling pagina.

STO Garant - BERRT Offroad - Allroad motorreizen reisgarantie

Print Friendly, PDF & Email