• Gibraltar Race amateur rally voor Allroads met support van BERRT
 • Geweldige prestatie van Team BERRT Gibraltar Race 2019
 • Gibraltar Race amateur rally avontuur door Europa voor allroads met support van BERRT

Gibraltar Race 2022

De ultieme rally voor zware allroads!

Gibraltar Race 2022

De Gibraltar Race is een rallye voor zware allroads zoals de BMW GS. De rallye duurt 2 weken en je rijdt circa 6.000km.

Ook kun je voor alleen de 1e of de 2e week inschrijven.

 • Data en tijden

  Helaas hebben we moeten besluiten niet aan de (verplaatste) Gibraltar Race 2021 deel te nemen. Maar wij richten ons al op de 2022 editie van dit geweldige evenement. We zijn nog in afwachting van de definitieve data voor 2022, ter indicatie hebben we op deze pagina nog de 2020 informatie staan.

  De Gibraltar Race Express 2022 data volgen z.s.m., het 2020 schema ziet er als volgt uit: (7 rijdagen) van 1 t/m 8 september 2020 (1e week) en 9 t/m 16 september 2020 (2e week).

  In detail de data voor de 2020 editie:

  • 31 augustus aanreizen voor Race deelnemers en 1e groep Race Express,
  • 1 september technische keuring en proloog,
  • 2 t/m 8 september dagetappe 1 tot en met 7,
  • 9 september rustdag en vertrek groep 1 Race Express, aankomst groep 2 Race Express,
  • 10 t/m 16 september dagetappes 8 tot en met 14,
  • 17 september terugreis.
 • Voor wie?

  Deze Rally-raid is een avontuur en uitdaging voor de meer ervaren rijders. Een afgeronde BERRT Basic Training in Nederland gecombineerd met Hechlingen Intermediate (m.n. stenen en gravel ondergrond) en bijvoorkeur ook de Fürstenau Intermediate (m.n. zand als ondergrond ) is ons dringend advies.

  Daarnaast is het een groot voordeel wanneer je al de nodige offroad meters in de benen hebt.

  Onze BERRT 3-daagse in mei wordt door vele Gibraltar Race deelnemers als voorbereiding gebruikt. Je rijdt 900 km in 3 dagen waarvan 50% onverhard, zo kun je alvast wennen aan het rally ritme “eat-ride-sleep-repeat”.




  Ver gevorderde allroad-rijders

 • Deelnemers

  De reis gaat door bij een minimum aantal van 5 deelnemers.

 • Prijzen

  Ter indicatie de prijzen van de 2020 editie:

  Gibraltar Race Express 2020 (alleen 1e of 2e week):

  • Boeken voor 30 oktober  2019:  €4.850,-
  • Boeken voor 15 januari 2020  : €5.000,-
  • Boeken voor 30 april 2020      : €5.150,-

  Gibraltar Race 2020 (2 weken) :

  • Boeken voor 30 oktober  2019: € 7.100,-
  • Boeken voor 15 januari 2020  : € 7.350,-
  • Boeken voor 30 april 2020      : € 7.650,-

  Voor details en voorwaarden zie de betreffende tekst hiernaast onder “Prijzen”.

Bekijk de video verslagen per dag van de 2018 Editie.

Geef een BERRT cadeaubon, elk bedrag mogelijk.

Cadeaubon BERRT Reizen en Trainingen offroad voor allroad motoren

Amateur Allroad Rally door Europa

“RIDE THE DUST, LIVE THE DREAM”

In 2022 zullen we helaas niet deelnemen aan de Race, maar na het succes in 2021 richten we ons weer op een waardig vervangend evenement: De Alps Tourist Trophy.

De Gibraltar Race: Een offroad ervaring die je niet snel gaat vergeten! Een internationale rally-raid van 8 of 15 dagen op je eigen motor dwars door Europa. Ter indicatie nog wat informatie over de 2020 editie “The Eastern Descent”; een uitdagende route van Estland naar Griekenland. De route voert je over circa 3.000 of 6.000 kilometer van de mooiste tracks en routes en biedt iedereen een uitdaging.

De naam “Gibraltar Race” doet vermoeden dat het om een race gaat in klassieke termen. Maar dat is niet het geval. De Gibraltar Race is nadrukkelijk geen wedstrijd waarbij de snelste rijder wint of waarbij topsnelheden gehaald moeten worden. De race verloopt over openbare wegen en het spelelement is spoorzoeken en gemiddelde snelheid rijden zodat je binnen de gestelde tijdslimieten op de aangeven locaties bent. Niet bedoelde routes rijden, waypoints missen of te snel of te langzaam rijden resulteert in strafpunten, waarmee het klassement opgemaakt wordt.

Bij deelname kan je kiezen uit de volledige route in twee weken of de halve route in een week. Voor deelnemers die zich geen twee weken afwezigheid kunnen veroorloven en niet in het klassement willen rijden is er dus de mogelijkheid om alleen het tweede gedeelte mee te doen. Dit heet de Gibraltar Race Express. Deze formule biedt je de kans deel uit te maken van dezelfde ervaring waarbij je in 7 dagen (in plm. 3.000 km)  naar de finish in Tessaloniki in Griekenland rijdt. Dat is gemiddeld 500 km per dag, nog steeds een hele kluif!

BERRT biedt je de mogelijkheid om geheel verzorgd 1 of 2 weken aan de Gibraltar Race deel te nemen met professionele assistentie!

Highlights van de Gibraltar Race

 • Een verzorgde rally-raid met je eigen allroad,
 • Veel offroad rijden,
 • Rijden door schitterende gebieden in de zomer,
 • Stimulerende internationale rally sfeer,
 • Professionele ondersteuning door BERRT en Memo Tours,
 • Een onvergetelijke levenservaring.

VOOR WIE

Deze rally-raid is een avontuur en uitdaging voor de gevorderde allroad rijder, maar je hoeft zeker geen ervaren endurist of rally-rijder te zijn. Vele buitenlandse offroad kilometers of een afgeronde BERRT Basic en Intermediate Allroad Training in Nederland gecombineerd met Hechlingen Intermediate en eventueel onze Fürstenau Intermediate (m.n. zand) en de nodige onverharde kilometers is wel nodig om lekker te kunnen rijden. Om deze rally-raid met succes af te ronden moet je vertrouwd zijn met je motor offroad, wat doorzettingsvermogen hebben en een flexibele instelling. Een geblokkeerde weg, lekke band, slecht weer etc. zie je als een mooie uitdaging en wordt voor jou geen ergernis. Andere rijders die een probleem hebben help je met plezier.

De route verloopt naast openbare verharde wegen ook over onverharde openbare wegen met hier en daar lastigere passages. Denk aan zand, grotere stenen en het oversteken van (droge en mogelijk natte) rivierbeddingen. De route is bedacht voor zware allroads en is ook toegankelijk voor een 4×4. Dus geen extreme situaties of “geitenpaadjes”. Ook de lengte van de rally-raid met 3.000 of 6.000 km met een flink deel onverhard zal een beroep doen op je uithoudingsvermogen. Het is geen zware rally, maar ook geen comfortabele rondreis.

Oftewel, deze rally-raid biedt waar al lang behoefte aan is; de perfecte uitdaging voor allroad/ offroad rijders die op zoek zijn naar een meerdaags niet-professioneel sportief evenement met hun zwaardere allroad. Twijfel je of het wat voor jou is, neem dan contact met ons op en we bespreken het samen.

DE RALLY-RAID

De navigatie gedurende de race doe je op GPS (geschikt voor tracks in .gpx bestanden en offroad navigatie, nadere informatie bij inschrijving) waar je tracks en waypoints van de organisatie op geladen krijgt en een simpele stopwatch. Een roadbook-houder of andere navigatie-apparatuur is niet nodig.

Het verloop van een typische dag is vroeg opstaan, vertrek, 400 a 500 km rijden met daarin 2 tot 7 “special stages”, aankomst in het bivak rond 18:00 uur, motor nalopen, briefing, eten, slapen. Oftewel: eat, ride, eat, sleep, repeat.

De route is opgedeeld in “verbinding” en “specials”. De verbinding is meestal verharde openbare weg lopend door mooie gebieden en verkeersarm. De route is aangegeven met een track. De specials zijn de onverharde stukken welke met waypoints verbonden zijn en waarbij de gemiddelde snelheid een rol speelt.

De veiligheid tijdens de Gibraltar Race wordt gewaarborgd middels een SPOT GPS tracker waarmee de locatie van de deelnemer real-time is vast te stellen (en te online te volgen!) en waarmee de deelnemer altijd een bericht voor mechanische of medische assistentie kan verzenden. Daarnaast zijn er twee zwaar uitgeruste ambulance 4×4’s op de route aanwezig. Verder rijdt er achteraan een bezemauto voor eventueel gestrande deelnemers. Je komt dus altijd weer in het volgende bivak.

JE MOTORFIETS

Je kunt aan deze rally-raid deelnemen met een allroad motorfiets zwaarder dan 150kg rijklaar, zoals een BMW GS, Honda Africa Twin, KTM 1090 Adventure etc. Nieuwe straat legale terreinbanden met noppen zoals de Continental TKC80 zijn verplicht. TKC70 en zijn vele soortgenoten zijn minder geschikt i.v.m. mogelijke gladheid door modder. Het spreekt voor zich dat je motor in goede staat moet zijn, en recentelijk (in tijd en kilometers) relevant onderhoud heeft gehad. Je boordgereedschap moet voldoende zijn om gedurende de dag zelf kleine reparaties uit te voeren incl. banden repareren. Een lijstje met handige reserveonderdelen en gereedschap kunnen we je sturen als je dat wilt. Ook organiseren we regelmatig Bush Mechanic workshops waar we onze ervaring met je delen over hoe je onderweg kleine reparaties kan uitvoeren.

BAGAGE

Zeer licht reizen is het devies! Voor overdag neem je alleen mee wat je echt nodig hebt zoals energybars, voldoende water (een 2 a 3 liter Camelbak is verplicht), EHBO set, GPS, telefoon en je gereedschap. Verder slaap je in hotels en krijg je twee kisten om je bagage en reserveonderdelen in mee te geven in de servicewagen. Je motorkleding kan je het beste in een grote zachte tas doen. Die kan je meegeven met je motor in de servicewagen voor de heen- en terugreis. Tijdens de rally-raid is de bagage mogelijkheid beperkt tot de twee kisten. Een paklijst krijg je van ons toegestuurd na inschrijving.

ACCOMMODATIE

Gedurende de rally-raid brengen we de nachten door in standaard hotels. Deze hotels zullen bij de bivaks in de buurt liggen en worden voor je geboekt. De prijs is o.b.v. 2-persoonskamer. Zie prijsinformatie hieronder voor 1 pers. kamertoeslag.

MOTORKLEDING

Het is belangrijk dat je een goede motoruitrusting meebrengt. Deze bestaat minimaal uit endurohelm (bij voorkeur met endurobril), endurolaarzen, dunne handschoenen, luchtige motorbroek en jas met goede protectie en rugprotector (geen Gore-Tex). Beter nog is een los protectievest met daarover heen een cross-shirt of dunne jas. Endurolaarzen zijn wel een must! Dunne regenkleding neem je los me op de motor op de dagen dat dat nodig kan zijn. Op verzoek sturen wij een kledingadvies toe met uitgebreide informatie. Een Camelbak met met 2 a 3 liter waterinhoud is verplicht.

VOORBEREIDING

Om je nog beter voor te bereiden op Gibraltar Race bieden we optioneel de BERRT 3-daagse aan waarbij je 3 langere dagen kunt rijden en navigeren met tracks en waypoints. Tevens kan onze workshop Bush Mechanic je de nodige basics leren over reparaties on the go.

REIS NAAR DE RACE EN TERUG

Je reist zelfstandig naar de startlocatie. Uiteraard kun je van tevoren met je reisgenoten afspraken maken voor gezamenlijke heen- en terugreis. Wij zullen vluchten adviseren en uitgebreid informeren over de starttijd/ locatie. Voor de terugreis uit Griekenland geldt hetzelfde. Uiteraard kan je ook eerder komen en later weer weggaan.

PRIJZEN

Ter indicatie hieronder de prijsinformatie voor de 2020 editie.

Deze reis is inclusief:

 • Inschrijving bij Gibraltar Race organisatie,
 • Assistentie “on the track” van BERRT (uniek!),
 • Foto’s van jou gemaakt door ons,
 • Medische assistentie en bezemwagen,
 • Transport motor van Apeldoorn -> start en ook van finish -> Apeldoorn,

Servicewagen van Memo Tours tijdens de race voor:

 • Vervoer van 2 kisten met persoonlijke spullen en onderdelen,
 • Monteur voor schade in bivak (klein onderhoud doe je zelf),
 • Gebruik van servicewagen, alle gereedschappen, licht, perslucht,
 • Frisdrank en snacks in het bivouac.

Verder:

 • Ontbijt en avondeten (avondeten 1 september t/m ontbijt 17 september 2020). Avondeten wordt bereid door eigen kok!!
 • Begeleiding en advies door BERRT,
 • Een uniek BERRT cross-shirt met je eigen startnummer en naam erop,
 • Feestelijke finish in Tessaloniki,
 • Je maakt vrienden voor het leven,
 • Een levenservaring om niet te vergeten.

Deze reis is exclusief:

 •  Vliegtickets en transfer(s)
 •  Brandstof
 •  Reisverzekering (incl. dekking van repatriëring van motor en berijder)
 •  Annuleringsverzekering
 •  Eventuele tol
 •  Lunch en drankjes

BERRT Geen-gezeur-garantie

Boek je reis bij ons met vertrouwen
Wij kijken ernaar uit om met jou op reis te gaan. Maar mocht het nu zo zijn dat wij een reis in 2021 moeten annuleren vanwege COVID-19 dan krijg je gelijk een voucher of je geld-terug aangeboden. Geen gezeur. Zo hebben we het dit jaar gedaan en zo doen we het komend jaar.

Hoe we dat hard kunnen maken? Door onze deelname aan de garantieregeling STO Garant. Daarbij betaal jij je reissom op een derdenrekening die pas na uitvoer van de reis aan ons wordt overgemaakt. Dus moeten we annuleren, dan staat je geld veillig en storten we het gewoon terug.

VOORWAARDEN EN HERROEPINGSRECHT

Op deze reis zijn onderstaande voorwaarden van toepassing. Deze voorwaarden dienen bij boeking voor akkoord verklaard te worden. Alle informatie op deze website is onder voorbehoud, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Eventuele wijzigingen worden aan ingeschreven deelnemers doorgegeven.

De reis gaat door bij minimaal 5 deelnemers per deel (week 1 en of 2) van de Gibraltar Race. Bij onvoldoende deelnemers aan een deel van Gibraltar Race behoudt BERRT zicht het recht voor dat deel niet te verzorgen.

De volgende voorwaarden zijn van toepassing op je boeking:

Gibraltar Race Technical Regulations

Gibraltar Race General Regulations

BERRT algemene reisvoorwaarden

Op alle reizen en trainingen van BERRT is het zgn. herroepingsrecht uitgesloten, omdat deze reizen en trainingen zijn aan te merken als diensten met betrekking tot vrijetijdsbesteding waarvan de uitvoering is voorzien op een bepaalde datum/ in een bepaalde periode.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant. Meer informatie treft u ook aan op onze garantieregeling pagina.

STO Garant - BERRT Offroad - Allroad motorreizen reisgarantie

Print Friendly, PDF & Email