IJsland Allroadreis 2019

 • Duur / tijden

  De reis is van 8 augustus t/m 20 augustus 2019.

  • 8 augustus is dag van aankomst
  • 20 augustus dag van vertrek
  • 9 aug t/m 19 augustus zijn de 11 rijdagen

  De reis start en eindigt in Reijkjavik. De deelnemer boekt zelf zijn ticket voor de vliegreis en voor vervoer (per bus) van het vliegveld naar Reijkjavik.

  Het transport van de motorfiets van Rotterdam naar Reijkjavik v.v. is bij de reis inbegrepen.

 • Deelnemers

  De groep waarin je rijdt bestaat uit max 12  deelnemers + Werner (BERRT) en Chris Wilhuis (Explore360) als reisbegeleiders.

  De reis gaat door bij een minimum aantal van 8 deelnemers.

  Zie onze reisvoorwaarden.

 • Prijzen, betalings- en annuleringsregeling

  Deze prachtige en avontuurlijke IJsland reis kost € 3.995,- 2-persoonskamer of meerpersoons cabin / berghut (prijpeil 2018)

  Voor 1-persoonskamer optie zie tekst hiernaast.

  Eten dat onderweg gekocht en bereid wordt, wordt betaald uit een gemeenschappelijke pot. Reken op circa €300 kosten daarvoor.

  Na boeking volgt een factuur voor de aanbetaling van 25% van de totale reissom, deze dient binnen 2 weken na boeking  voldaan te zijn.

  Het restant van de reissom dient uiterlijk 90 dagen voor vertrek voldaan te zijn.

  Zie onze reisvoorwaarden voor de betalings- en annuleringsregeling.

 • Reisdocumenten

  Je hebt voor deze reis alleen je (geldige) paspoort en rijbewijs nodig.

Gastenboek Reizen

 • Raymond / 13 augustus 2018:
  Van 1 t/m 9 augustus 2018 heb ik, samen met nog 8 deelnemers, onder de voortreffelijke leiding van Werner, een offroad rondreis gemaakt door Mongolie.... »

Impressies

Fire & Ice.

Dat is wel de beste omschrijving van deze super avontuurlijke reis dwars door IJsland. Het offroad rijden in IJsland behoort namelijk tot het beste van Europa. We verlaten het asfalt en verkennen niet alleen bekende highlights maar ook de afgelegen highlands van centraal IJsland waar je anders niet snel komt. Dit motoravontuur laat je adembenemende landschappen zien, van geiser tot gletsjer, die uniek zijn in de wereld.

Highlights van de IJsland reis

 • Geweldig on- en offroad rijden door IJsland, inclusief de Highlands,
 • Indrukwekkende watervallen zoals Dettifoss en Aldeyarfoss,
 • Excursie over een gletsjer,
 • Thingvellir – waar tectonische platen wegdriften,
 • Het meer van Myvatn,
 • Sprengisandur (Bergweg door het binnenland van IJsland),
 • Walvissen spotten in Husavik (optioneel),
 • Genieten van  natuurlijke warmwater bronnen,
 • Landmannalaugar – sprookjesachtige landschappen,
 • Laki – rij van 120 vulkanische kraters,
 • Zwarte stranden van Vik,
 • Unieke accommodaties hoog in de Highlands – ver weg van alle toeristen.

De route

We zullen IJsland twee keer doorkruisen door het binnenland met verlaten lava-woestijnen en sneeuw bedekte gletsjers om alle kanten te ervaren die IJsland te bieden heeft. Dit is alleen mogelijk met een 4WD-auto of een allroad motor. We rijden vanuit Reykjavik naar de groene glooiende heuvels in het noorden, via de sprookjesachtige Rhyolite bergen van Landmannalaugar en langs indrukwekkende watervallen, zoals Dettifoss, Gullfoss en Godafoss.

Overnachten doen we vaak in eenvoudige berghutten op speciale plaatsen, maar we zullen niet camperen. Naast deze mooie route zullen we ook enkele van de hoogtepunten zien die IJsland te bieden heeft zoals het meer Myvatn en walvistochten in Husavik.

De wegen die we zullen rijden bieden een grote variëteit, ze kunnen soms uitdagend zijn, maar leiden ons naar een buitengewoon landschap! De meerderheid zal op goede grindwegen zijn maar het wegdek kan variëren van asfalt tot stenen en lava-zand. De rivieren die door het binnenland van IJsland lopen zijn meestal niet overbrugd, wat betekent dat we er doorheen moeten rijden. Afhankelijk van het waterniveau is het een kleine of een grote uitdaging, maar altijd een bijzondere ervaring. We helpen elkaar wanneer nodig, het maakt allemaal deel uit van het avontuur!

We hebben een ondersteuningsvoertuig waar we je bagage, eten, extra benzine, EHBO en gereedschap in kunnen meenemen. Oftewel meer plezier tijdens het rijden!

Je kunt je eigen tempo rijden, een alternatieve route nemen (indien beschikbaar) of samen met de gids rijden, dat is aan jou. We passen ons tempo aan en overdag hebben we voldoende tijd om foto’s en koffiestops te maken terwijl we genieten van het prachtige uitzicht!

In welke accommodatie verblijven we

Tijdens deze IJsland reis verblijven we in verschillende typen accommodatie, waaronder hostels, pensions, hutten en berghutten. Omdat er geen hotels, benzinestations of restaurants zijn in het binnenland brengen we onze eigen slaapzakken mee en eten om zelf te koken (ontbijt, lunch en diner). Bij verblijf in hostels en guesthouses is ontbijt inbegrepen.

De berghutten zijn goed uitgerust, maar ook eenvoudig. We slapen dan allemaal in één kamer/ zolder en douches en toilet bevinden zich vaak in een ander gebouw. Sommige accommodaties hebben een natuurlijke warmwater bron waar je kan ontspannen en genieten na een lange dag in het zadel.

Waaraan moet je motorfiets voldoen

Je kunt aan deze reis deelnemen met een allroad motorfiets van meer dan 600 cc, zoals een BMW GS en soortgelijken. Terreinbanden met noppen zoals de Conti TKC80 zijn verplicht. TKC70 en zijn vele soortgenoten zijn niet of minder geschikt. Het spreekt voor zich dat je motor in prima staat moet zijn, en recentelijk (in tijd en kilometers) relevant onderhoud heeft gehad.
Het boordgereedschap in je motorfiets moet voldoende zijn voor wielen (de-)monteren, banden plakken etc. Uiteraard kun je met reisgenoten overleggen wie wat meeneemt. Een lijstje met reserveonderdelen is beschikbaar en kunnen we voor vertrek overleggen.

Je motor wordt verscheept van Rotterdam naar Reykjavik en terug per zeecontainer. Deze service is bij de prijs in begrepen.

Beschikbaarheid van huurmotoren

Ook is het mogelijk om deze reis te maken op een huurmotor. Hiervoor staan jonge BMW GS’en ter beschikking met noppenbanden in IJsland.

De prijzen voor de huurmotoren zijn (prijzen van 2018):

 • BMW R 1200 GS …………..€ 305 per dag

Reis naar IJsland

Je kan rechtstreeks vanaf Amsterdam vliegen naar de internationale luchthaven Keflavik, die op 50 km ligt van Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. Je bent zelf verantwoordelijk voor het boeken van je vliegticket en het vervoer van luchthaven naar Reijkjavik waar de reis start. Er zijn goede busverbindingen tussen de luchthaven en Reykjavik.

Wie zijn de reisbegeleiders

De BERRT reizen worden begeleid door zeer ervaren reisleiders. Onze reizen worden daardoor gekenmerkt door prachtige dagroutes met veel leermomenten. Gaande de reis leer je steeds beter om te gaan met de specifieke terreingesteldheid. In deze reis zijn Werner (BERRT) en Chris Wilthuis (Explore360) je reisbegeleider.

De reis wordt georganiseerd door Explore360, BERRT treed op als reisagent hiervoor en levert tevens de reisleider.

Welke kleding wordt geadviseerd

We raden aan een goede motoruitrusting mee te brengen, bestaande uit helm (evt met endurobril), endurolaarzen, dunne en ook dikkere handschoenen, motorbroek en jas met goede protectie en rugprotector en goede regenkleding. Endurolaarzen zijn wel een must! Denk ook aan warmere kleding voor ’s avonds. Verder raden we dringend een camelbak rugzakje aan met 2 liter waterinhoud en waterdichte sokken (BMW Hydrasok of Sealskinz).

Over IJsland

IJsland is vulkanisch en het landschap varieert enorm en heeft verbluffende uitzichten! Het is geen toeval dat zoveel films zoals Prometheus, Tomb Raider, Die Another Day en Batman op deze magische plek zijn opgenomen. Met een oppervlakte van 103.000 km2 en slechts 319.000 inwoners, van wie er 200.000 in Reykjavik en omgeving wonen, is er voldoende ruimte voor verkenning van dit betoverende land. Zo ligt bijvoorbeeld de grootste gletsjer van Europa op IJsland; de Vatnajökull, met een oppervlakte van 8100 km2. En ook de grootste waterval van Europa in volume ligt hier, de Dettifoss. We zullen fantastisch motorrijden combineren met dit prachtige natuurschoon!

Het motorseizoen in IJsland is kort, dat start in juli en eindigt begin september. Niet alleen qua temperatuur, maar ook met betrekking tot de opstelling van grindwegen in de hooglanden. De zomer in IJsland betekent lange dagen en korte nachten. Regen, harde wind en zelfs sneeuw zou deel kunnen uitmaken van ons avontuur als we in de bergen rijden in het binnenland van IJsland. Met actieve vulkanen, enorme gletsjers, uitgestrekte lava woestijnen, ontelbare watervallen, prachtige landschappen en fantastische offroad paden, heeft IJsland alles wat de avontuurlijke motorrijder wenst!

Beschikbaarheid van benzine onderweg

Er zijn voldoende benzinestations langs de kust (ringweg nr. 1), maar niet in het binnenland van IJsland. Daarom brengen we extra benzine mee in onze volgauto. Benzine kost ongeveer € 1,50 per liter (2018).

Dekking voor de mobiele telefoon / internet

Je hebt vrijwel overal in IJsland dekking (afhankelijk van de operator). Sommige van de hostels en guesthouses hebben wifi (niet in het binnenland van IJsland). Het is mogelijk om een prepaid kaart te kopen met 3G verbinding.

Betalingen in IJsland / geldautomaten

Je kan bijna overal met creditcard betalen (VISA, MasterCard) en bijna elk dorp heeft een pinautomaat. Valuta: ISK 1000 is ongeveer € 8,11 (nov 2017)

Prijzen

De prijs voor deze prachtige reis bedraagt: € 3.995,- o.b.v.  2-persoonskamer of meerpersoons cabin / berghut (prijzen 2018)

Een 1-persoonskamer is alleen mogelijk in Reykjavik (dag 1 en 12) en in Stöng (dag 7 en 8). Stöng alleen maar indien beschikbaar.
Kosten: KEX (Reykjavik) €100,- per nacht extra (2 nachten) en Stöng €75 per nacht extra (2 nachten). Dus indien beide plekken beschikbaar zijn € 350 extra.

Deze optie kan niet online geboekt worden ivm beperkte beschikbaarheid. Indien interesse hierin, graag per separate mail aanvragen.

De reis is inclusief:

 • 13 dagen vakantie,  11 rijdagen,
 • Transport van je motor van Rotterdam naar Reykjavik en terug,
 • Alle accommodatie vanaf de startlocatie,
 • Ervaren tourguides,
 • 4WD volgauto (voor bagage, eten, brandstof, EHBO spullen, gereedschap,  bandenplak etc.)
 • SPOT-(GPS) noodbaken en satelliet telefoon bij de reisleider,
 • Jerrycans voor extra brandstof,
 • Bij verblijf in hostels en guesthouses is ontbijt inbegrepen,
 • Maaltijden zoals hierboven beschreven,
 • Guided tour op een gletsjer.

De reis is exclusief:

 • Vliegtickets,
 • Transport Keflavik Airport – Reykjavik per airport coach (ca. € 30)
  Zoals hierboven beschreven,
 • Benzine,
 • Extra excursies/ toegangskaartjes zoals walvis excursie, bezoek Blue Lagoon etc,
 • Eten dat onderweg gekocht en bereid wordt. (Reken op circa €300 bijdrage  voor een gemeenschappelijke pot),
 • Drankjes,
 • Reisverzekering incl. repatriering (verplicht), annuleringsverzekering (aanbevolen),
 • Transport van je motor naar en van Rotterdam.

Het is je eigen verantwoordelijkheid om:

 • Een reisverzekering af te sluiten,
 • Te controleren of je motorverzekering IJsland dekt inclusief repatriëring,
 • In het bezit te zijn van een geldig paspoort en rijbewijs,
 • Te zorgen dat je fysiek fit bent voor de reis en de juiste rijervaring/ opleiding hebt, bij twijfel contact opnemen met BERRT.
 • Te zorgen voor een motorfiets in goede staat van onderhoud verkeert en geschikt is voor deze reis. Bij twijfel contact opnemen met BERRT.

Voorwaarden en Herroepingsrecht

Op deze reis zijn de reisvoorwaarden van BERRT van toepassing.
Deze voorwaarden dienen voor aanvang van de reis te worden ondertekend door de deelnemer. Bekijk de algemene reisvoorwaarden van BERRT.

Op alle reizen en trainingen van BERRT is het zgn. herroepingsrecht uitgesloten, omdat deze reizen en trainingen zijn aan te merken als diensten met betrekking tot vrijetijdsbesteding waarvan de uitvoering is voorzien op een bepaalde datum / in een bepaalde periode.

Lees offline: