Marokko Atlantik Allroadreis

De Marokko Atlantik reis duurt 8 dagen, waarvan 6 rijdagen.

Je vliegt naar Marrakesh en daar stap je op je huur-GS voor een schitterende rondreis door westelijk Marokko, oa langs de Atlantische kust.

 • Reisdata

  De Marokko Atlantikreis is een 8-daagse reis met 6 rijdagen op een huurmotor R 1200 GS of F 800 GS.

  Je boekt zelf je vlucht naar Marrakesch voor maximale flexibiliteit.

  • Heenreis:  17 oktober 2019
  • Rijdagen: 18 t/m 23 oktober 2019
  • Terugreis: 24 oktober 2019.

  Is de reis vol? Ga dan door met boeken, je komt dan automatisch op de wachtlijst. Wanneer er een deelnemer afvalt, krijg je automatisch bericht en kun je eventueel alsnog mee. Aanmelden voor de wachtlijst is uiteraard geheel vrijblijvend en aanbetaling is niet nodig.

 • Voor wie?

  Deze reis is geschikt voor rijders die veilig en geroutineerd op asfalt en ook op gravelwegen kunnen rijden en ook recent de Hechlingen Intermediate training gevolgd hebben..


  Gevorderde Allroad rijders

 • Deelnemers

  De groep waarin je rijdt bestaat uit plm. 8 Nederlandse deelnemers + reisbegeleider/ instructeur van BERRT namens Enduropark Hechlingen GmbH.

 • Prijzen

  Deze prachtige en avontuurlijke Marokkoreis kost € 3.499,-

  Meerprijs voor een 1-persoonskamer is €299,-

  De reis is inclusief:

  • Shuttleservice vliegveld – hotel op de dag van aankomst en op de dag van vertrek,
  • 7 overnachtingen in 2 persoons-kamer (1 persoons-kamer tegen meerprijs van €299),
  • BMW R 1200 GS of F 800 GS, met eigen risico van €1.000,-
  • Brandstof en onderhoud van de huurmotoren,
  • Alle maaltijden gedurende de reis,
  • Begeleiding door ervaren BMW instructeur / reisleider van BERRT, BMW monteur in 4×4 volgauto incl. bagagetransport tijdens de reis.

  Niet inclusief:

  • Vlucht, drankjes, koffiestops en annuleringsverzekering.

  *) LET OP: Het arrangement met 2-persoons kamer kan geboekt worden wanneer je al weet wie je kamergenoot zal zijn. Laat ons (naast de inschrijving) in een e-mail even weten wie je kamergenoot is.

  Wanneer we geen tweede naam ontvangen, wordt je boeking naar een 1-persoonskamer omgezet.

  Is de reis vol? Ga dan door met boeken, je komt dan automatisch op de wachtlijst. Wanneer er een deelnemer afvalt, krijg je automatisch bericht en kun je eventueel alsnog mee. Aanmelden voor de wachtlijst is uiteraard geheel vrijblijvend en aanbetaling is niet nodig.

Gastenboek Reizen

 • Michiel de Ruijter / 6 november 2019:
  Marokko Atlantik 2019 was fantastisch. Wat een mooi motorland. Goed georganiseerd met een top team. Echt een andere wereld(deel). Grote variatie in wegen en moeilijkheid,... »

Impressies

ALGEMEEN

Marokko werkt verslavend! Eenmaal in Marokko geweest en je wilt steeds weer terug. Wie al een keer met ons mee geweest is door de Hoge Atlas en deze betovering heeft meegemaakt kan dit bevestigen. Het was daarom een kwestie van tijd tot wij besloten hebben ook deze Marokkoreis in ons programma op te nemen.

We beginnen deze reis in de prachtige stad Marrakesh, midden in het allroad walhalla en we eindigen daar ook weer. Dus geen lange verbindingsroutes om in de mooie gebieden van Marokko te komen, maar meteen genieten van het Marokkaanse landschap, cultuur, vriendelijke bevolking, gastronomie en mooie routes. Vanuit Marrakesh rijden we over de spectaculaire Tizi-n-Testpas naar Taroudant, door de Anti-Atlas met zijn bizarre granieten rotsformaties, langs de groene palm-oases tot aan de blauwe Atlantische oceaan, dan naar Essaouira, de witte stad aan de zee. Laat je betoveren!

Organisatie

BERRT organiseert deze reis in samenwerking met Enduropark Hechlingen GmbH die naast trainingen in het gelijknamige enduropark ook al vele jaren goed georganiseerde reizen verzorgd.
Je rijdt op een motorfiets (BMW R 1200 GS of F 800 GS) van de organisatie.
We worden begeleid door een 4×4 volgauto met monteur die ook de bagage vervoert. Slapen doen we in hotels, dus avontuur in combinatie met comfort. De groep waarin je rijdt bestaat uit max 8 Nederlandse deelnemers en de reisbegeleider / instructeur van BERRT.

Voor wie bedoeld

Deze reis is geschikt voor rijders die veilig en geroutineerd op asfalt en ook op gravelwegen kunnen rijden. Krappe haarspeldbochten leveren geen enkel probleem voor je op. Enige offroad ervaring is noodzakelijk, bijvoorbeeld een 2-daagse allroad training in Hechlingen die zonder problemen gevolgd werd, eventueel gevolgd door de 2-daagse training in Fürstenau. Het offroad aandeel van deze reis ligt op circa 35% en sommige delen van de route kunnen uitdagend zijn. Wanneer je twijfelt of je deel kunt nemen, kun je het beste even contact met ons opnemen voor advies.
Aanbeveling:
Voor deelnemers die over geen enkele offroad ervaring beschikken is deze reis niet meteen geschikt. We raden in dat geval aan geschikte trainingen te volgen, neem dan even contact met ons op om een opleidingstraject door te spreken.

Het reisplan

Je vliegt op donderdag naar Marrakesch, waar een shuttle service beschikbaar is.
Vrijdag tot met woensdag rijdt je op je gehuurde BMW GS onder begeleiding van de BERRT tourguide/BMW instructor door het Marokkaanse landschap.
Op donderdag vertrek je weer richting Nederland. Uiteraard kun je evt. via ons een extra dag boeken zodat je Marrakesh nog verder kun verkennen.
De shuttleservice is op de afreisdag beschikbaar om 08:00 uur en om 14:00 uur.
Je boekt zelf je ticket naar Marrakesh, waardoor je maximale flexibiliteit hebt in je reisplan.
Heenreis : 17 oktober 2019
Terugreis: 24 oktober 2019

De routes

1e dag Marrakech – Taroudant (ca. 260km)
Highlights van deze rit:
• Rit door de Hoge Atlas via de Tizi-n-Test pas op 2100 m hoogte
• Grandioze uitzichten
• Doel is Taroudant, oude hoofdstad van het Sous gebied, ooit de belangrijkste karavanenstation op weg naar Timboektoe.

Reisbegeleiders en groepjes

De BERRT reizen worden begeleid door zeer ervaren reisleiders die ook veel ervaring hebben als (professioneel) instructeur. Onze reizen worden daardoor gekenmerkt door prachtige dagroutes met veel leermomenten. Gaande de reis leer je steeds beter om te gaan met de specifieke terrein gesteldheid. In deze reis is Bert Duursma of Werner Hollaender van BERRT namens Enduropark Hechlingen GmbH je reisbegeleider en instructeur. De andere groep wordt geleidt door Christian, instructeur/tourguide van Enduropark Hechlingen.

We rijden steeds in 2 groepen: Een groep met 7 of 8 Nederlandse deelnemers (via ons geboekt) en ook een evengrote groep Duitstalige deelnemers. De groepen rijden apart van elkaar, maar tijdens de pauzes komen we elkaar wel weer tegen.

NB: Het kan voorkomen dat op bepaalde trajecten de groepjes ingedeeld worden naar rijvaardigheid zodat iedereen aan zijn trekken komt en maximaal kan genieten van de gekozen routes.

Kleding

We raden aan een goede motoruitrusting mee te brengen, bestaande uit helm (evt met endurobril), endurolaarzen, dunne handschoenen, motorbroek en jas met goede protectie en rugprotector. Beter nog is een los protectievest met daarover heen een cross-shirt of dunne jas. Endurolaarzen zijn wel een must! Op verzoek sturen wij een kleding advies toe met uitgebreide informatie.
Verder raden we dringend een camelbak rugzakje aan met 2 liter waterinhoud.

Huurmotoren

De volgende huurmotoren zijn beschikbaar:
• BMW R 1200 GS (mogelijk R 1250 GS)
• BMW F 800 GS (mogelijk F 850 GS)

De huurmotoren zijn voorzien van een klein tasje achterop waar een camera, regenjasje circa in past.

Voorwaarden en Herroepingsrecht

Op deze reis zijn de voorwaarden van Enduropark Hechlingen GmbH van toepassing.
Deze voorwaarden dienen voor aanvang van de reis te worden ondertekend door de deelnemer. Bekijk de reisvoorwaarden>>

Op alle reizen en trainingen van BERRT is het zgn. herroepingsrecht uitgesloten, omdat deze reizen en trainingen zijn aan te merken als diensten met betrekking tot vrijetijdsbesteding waarvan de uitvoering is voorzien op een bepaalde datum / in een bepaalde periode.

Lees offline: