BERRT Mecklenburg Tour Duitsland


Reis voor Allroad rijders met beperkte ervaring

De BERRT Mecklenburg Tour Duitsland Allroad reis duurt 4 dagen, waarvan 3 rijdagen. We rijden door de het prachtige Noord-Duitse gebied en maken 3 schitterende rondritten met veel offroad plezier.

Je reist naar Banzkow(D) en rijdt de reis met jouw eigen motor of stapt daar op je huur-GS (mogelijk op aanvraag).

 • Data en tijden

  Voor 2024 zijn de volgende data vastgelegd:

  • Heenreis is op 30 mei 2024,
  • De 3 rijdagen zijn van 31 mei t/m 2 juni 2024,
  • Terugreis is tevens op 2 juni 2024.
 • Voor wie?

  Je kunt aan deze reis deelnemen wanneer je minimaal de Allroad Basic én de eendaagse Allroad Intermediate Training in Nederland met goed gevolg hebt afgesloten. Daarnaast heb je bij voorkeur zelf ook al wat offroad ervaring met je zware allroad opgedaan, waardoor je de routes met plezier kunt aangaan. Twijfel je of jouw rijniveau voldoende is voor deze reis? Bel ons dan even voor overleg.

 • Deelnemers

  De groep waarin gereden wordt bestaat uit circa 6 Nederlandse deelnemers + BERRT reisbegeleider.

 • Prijzen

  De prijs voor deze mooie Mecklenburg Tour is € 1.295,– o.b.v 2-persoonskamer *) met eigen motor. Meerprijs voor een 1-persoonskamer bedraagt € 90,–. De reis is inclusief:

  • 3 overnachtingen op basis van een 2-persoonskamer,
  • Vol pension, alle maaltijden gedurende de reis,
  • Alle drankjes tot 17.00 uur,
  • Begeleiding door ervaren BERRT reisleider tijdens de reis.

  Exclusief:

  • Heen- en terugreis, reis- en annuleringsverzekering en hetgeen niet bovenstaand vermeld is.

  *) LET OP: Het arrangement met 2-persoonskamer kan geboekt worden wanneer je al weet wie je kamergenoot zal zijn. Laat ons (naast de inschrijving) in een e-mail even weten wie je kamergenoot is. Wanneer we geen tweede naam ontvangen, wordt je boeking naar een 1-persoonskamer omgezet.

Gastenboek Reizen

 • John Last 8 juli 2024
  Na de BERRT 3-daagse ook de Battlefield tour gedaan. Wat een mooie 3 dagen waren dat. Afwisselend over de gravelpaden en de iets uitdagendere single...

Impressies

Eindeloos offroad rijden in een onbekende parel van Duitsland.

Schitterende, uitgestrekte landschappen met lange, afwisselende, onverharde wegen kenmerken deze tour. We rijden drie dagen offroad door het relatief onbekende Noorden van Duitsland met veel onverharde wegen.

De Bestemming

Mecklenburg-Vorpommern in Noord-Duitsland waar we rijden kenmerkt zich door grote agrarische arealen afgewisseld met grote bossen in een glooiend landschap. Onderweg komen we slechts af en toe een klein dorpje tegen, de rustige en sobere leefstijl valt daar meteen op. In deze regio kunnen we door deze rust en afwezigheid van verkeer even ontsnappen aan ons drukke bestaan. We verblijven deze gehele reis in het plaatsje Banzkow in Noord-Duitsland. Dit is zo’n 500 km vanaf Apeldoorn gelegen.

De Route

De routes van deze reis laten je het allemaal zien. Het zijn drie prachtige rondritten in de ruime omgeving van Banzkow waarbij we steeds terugkeren bij hetzelfde hotel.  We rijden de eerste twee rijdagen ruim 200 km per dag en op de derde dag nog zo’n 110 km. Daarvan is ruim 50% onverhard. Het weer heeft zoals altijd een grote invloed op de gesteldheid van de route. Regen of droogte geven hele verschillende uitdagingen. Grote kans dat we ook diverse soorten wild zullen kunnen zien onderweg.

De Verzorging

Tijdens deze reis verblijven we in een heerlijk, landelijk hotel in Banzkow, waar je direct na aankomst van het vakantiegevoel kunt gaan genieten. De kamers zijn modern en netjes en er is een restaurant welke lokale gerechten serveert. Deze reis is op basis van volpension, dus overnachting in een 2-persoonskamer, ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen. De mogelijkheid voor een 1-persoonskamer is natuurlijk ook beschikbaar.

De Reisbegeleiding

De Mecklenburg Tour wordt begeleid door een ervaren tourguide van BERRT. Dus ook tijdens deze reis kan je groeien in je offroad vaardigheden en tips krijgen om nog beter te rijden. We rijden in een groepje van maximaal 6 rijders per tourguide van BERRT. Deze groepsgrootte zal snel een band tussen de rijders brengen.

De tourguide staat in dienst van de groep en de individuele rijder. Zijn rol is de reis voor een ieder zo goed mogelijk te laten verlopen. Zo zorgt hij o.a. voor de route en aanpassing daarvan waar nodig. Ook bij (motorische) pech probeert hij binnen de mogelijkheden te assisteren in een oplossing. Daarvoor heeft hij boordgereedschap bij zich en EHBO spullen. Een band pluggen, een gebroken hendel repareren en andere pech dat met maximaal een half uur te verhelpen is kan zo meestal opgelost worden.

Daar hij ook het belang van de andere deelnemers in het oog moet houden kan het zijn dat er bij grotere pech een andere oplossing gezocht moet worden. Hierbij kan het nodig zijn dat je de hulp inroept van jouw reisverzekering dan wel de pechservice van jouw motor zoals gebruikelijk op reis. Goed om de gegevens hiervan dus bij je te dragen.

De Rijder

We hebben deze reis opgezet voor de licht geoefende offroad-rijder. Twee en een halve dag met veel offroad rijden mag een uitdaging voor je zijn, maar geen probleem met de zwaardere allroad. Enige offroad ervaring hebben is dan ook noodzakelijk. Wij stellen ons voor dat je minimaal een Allroad Basic én Allroad Intermediate Training bij ons hebt gedaan. Daarnaast heb je ook zelf enige offroad ervaring opgedaan voor deze reis. Het offroad aandeel van deze reis ligt hoog, met afwisselend gravel, modder en zandwegen. Wanneer je twijfelt of het aansluit bij je vaardigheden, kun je het beste even contact met ons opnemen. Dan spreken we het door.

Het programma

 • Dag 0, donderdag: Je reist op eigen gelegenheid naar Banzkow (D). Om 19:00 uur is er gezamenlijk diner met aansluitend de briefing. Je motor dient daarvoor al gereed voor de volgende dag te staan.
 • Dag 1 tot met 3 rijden we verschillende routes als rondrit in de regio.
  Vrijdag: Naar de Oostzee – 220 km
  Zaterdag: Naar Zarrentin am See – 210 km
  Zondagochtend: Naar Sternberg – 110 km
 • Dag 3, zondag, vertrek je rond 14:00 uur weer op eigen gelegenheid naar huis.

Optioneel kan je overwegen om voor of na de reis een dag extra te plannen. De hoofdstad van de regio Mecklenburg-Vorpommern is Schwerin, het Schloß Schwerin is op zich een bezoek waard.

Jouw Bagage

Jouw bagage kan worden achtergelaten in het hotel dat als uitvalbasis zal dienen. Van hieruit kan je de dagritten met minimale bagage (eten en drinken) rijden.

Jouw Kleding

Het dragen van een goede beschermende en ventilerende motorkleding is een must.  Een goede uitrusting bestaat uit (full-face) offroad helm (evt. met endurobril), endurolaarzen, dunne handschoenen, motorbroek en jas met goede protectie en rugprotector! Een drinkrugzak is een aanrader. Op verzoek sturen wij een kleding advies toe met uitgebreide informatie.

De Motor

Je rijdt de BERRT Mecklenburg Tour op jouw eigen allroad of een huurmotor van ons.

Gezien het offroad karakter van deze reis is de volgende uitrusting van je motor verplicht dan wel gewenst:

Verplicht:

 • Een stille (originele) uitlaat! Geen stoere brul of andere herrie.
 • Een goede staat van onderhoud
 • Lage ruit/ windscherm

Ons advies:

 • Goede noppenbanden zoals bijvoorbeeld de TKC80, Anakee Wild, etc. zeker bij natte weersomstandigheden,
 • Degelijke carter beschermplaat
 • Valbeugels
 • Geen stuurverhogers

De Huurmotoren

Je kan er ook voor kiezen om de tour te doen op een huurmotor van BERRT, dit is voor deze reis alleen op aanvraag mogelijk. Neem vooraf contact met ons op over de mogelijkheden.

Dan zijn alle bovenstaande zaken goed geregeld en is je heen- en terugreis zo snel en kort mogelijk.

We hebben voor deze tour het type BMW R 1250 GS beschikbaar.

De huurmotoren zijn voorzien van een klein tasje achterop waar je een camera, regenjasje, snack en waterflesjes in kan doen. Het eigen risico bedraagt €1.000,–. De voorwaarden kan je hier nalezen:

Verhuurovereenkomst BERRT Reizen 2021Verhuurovereenkomst BERRT Reizen

Voorwaarden

Op deze reis zijn de Algemene voorwaarden pakketreizen en de Deelnemersverklaring van BERRT van toepassing.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant. Meer informatie treft u ook aan op onze garantieregeling pagina.

STO Garant - BERRT Offroad - Allroad motorreizen reisgarantie

Print Friendly, PDF & Email