Namibië Allroadreis 2023

De Namibië Allroadreis duurt 9 dagen.

Je vliegt naar Windhoek en stapt daar op je huur-GS voor 7 prachtige rijdagen.

 • Data en tijden

  In 2022 stond er een Namibië reis gepland, maar de actuele Corona situatie maakt het voor ons onmogelijk om deze geweldige trip dit jaar te organiseren.

  We gaan er opnieuw voor om in 2023 deze reis te organiseren, we volgen hiervoor de ontwikkelingen rond Corona op de voet. Je kunt jouw interesse in de 2023 reis vast aangeven via de gele knop. Je krijgt dan voorrang bij het boeken van de reis zodra dit mogelijk is.

  Voor 2022 zijn de onderstaande data vastgelegd:

  • Heenreis is op 29 november 2022
  • De 7 rijdagen zijn van 30 november t/m 6 december 2022
  • Terugreis is op 7 december 2022
  • Kennismakingsavond voor deelnemers (die geboekt en betaald hebben) in oktober 2022.

  De meeste vluchten (o.a. KLM) vertrekken ’s avonds en komen de volgende morgen aan, vandaar mogelijk 2 reisdagen voor heen- en terugreis.

  TIP:

  Is de reis vol? Ga dan door met boeken, je komt dan automatisch op de wachtlijst. Wanneer er een deelnemer afvalt, krijg je automatisch bericht en kun je eventueel alsnog mee. Aanmelden voor de wachtlijst is uiteraard geheel vrijblijvend en aanbetaling is niet nodig.

 • Deelnemers

  Er zijn maximaal 14 Nederlandse deelnemers, verdeeld in 2 groepjes met een eigen reisleider / instructeur van BERRT namens Enduropark Hechlingen.

 • Prijzen

  Deze prachtige en avontuurlijke Namibië Allroadreis inclusief huurmotor kost € 4.995,- o.b.v 2-persoonskamer *)

  Meerkosten voor een 1-persoonskamer bedragen € 385,-.

  De reis is inclusief:

  • Shuttleservice vliegveld Windhoek – hotel,
  • 8 overnachtingen in 2-persoonskamer (1-persoonskamer tegen meerprijs),
  • BMW GS, met allrisk verzekering en eigen risico van € 1.000,-,
  • Brandstof en onderhoud van de huurmotoren,
  • Alle maaltijden gedurende de reis,
  • Begeleiding door ervaren BMW instructeur / reisleider van BERRT, BMW monteur in 4×4 volgauto incl. bagagetransport tijdens de reis,
  • Avontuur in kleine groepjes.

  Niet inclusief:

  • Vlucht, drankjes, koffiestops en annuleringsverzekering.

  *) LET OP: Het arrangement met 2-persoonskamer kan geboekt worden wanneer je al weet wie je kamergenoot zal zijn. Laat ons (naast de inschrijving) in een e-mail even weten wie je kamergenoot is.

  Wanneer we geen tweede naam ontvangen, wordt je boeking naar een 1-persoonskamer omgezet.

  TIP:

  Is de reis vol? Ga dan door met boeken, je komt dan automatisch op de wachtlijst. Wanneer er een deelnemer afvalt, krijg je automatisch bericht en kun je eventueel alsnog mee. Aanmelden voor de wachtlijst is uiteraard geheel vrijblijvend en aanbetaling is niet nodig.

  Prijsvoorbehoud

  De vermeldde prijzen hebben we met de best beschikbare kennis van dit moment opgesteld. We moeten een voorbehoud maken op de prijzen in verband met mondiaal stijgende prijzen en onzekerheden, ook in Afrika. Onze inschatting is dat deze prijzen passend zullen zijn, maar niet al onze inkoopprijzen zijn op moment van publicatie bekend.

Gastenboek Reizen

 • Gerard Donkers 25 oktober 2022
  ARAS september 2022, off road trip als alternatief voor Marokko. Ik weet niet hoe het in Marokko is, maar het landschap in de omgeving van...

Impressies

ALGEMEEN

Namibië, de diamant van Afrika is een droombestemming voor GS-rijders. Wie van grandioze landschappen, woestijnen en oneindige vergezichten houdt, zal Namibië (een van de dunst bevolkte landen ter wereld) zeker in zijn hart sluiten. Een land van contrasten en van mooie kleuren met een uitzonderlijke rijke dierenwereld. 300 zonnige dagen per jaar maken Namibië tot een uitgesproken zonnig reisdoel.

Wat kan er nou mooier zijn dan dit unieke land vanaf het zadel van een GS te leren kennen?

Namibië Mediumlevel Reis

BERRT organiseert deze reis in samenwerking met Enduropark Hechlingen GmbH die naast trainingen in het gelijknamige enduropark ook al vele jaren goed georganiseerde reizen verzorgd.
Je rijdt op een motorfiets (BMW GS) van de organisatie. De route is plm. 1.880 km waarvan ongeveer 90% onverhard is.
We worden begeleid door een 4×4 volgauto met monteur die ook de bagage vervoert. Slapen doen we in hotels, dus avontuur in combinatie met comfort.

Er zijn maximaal 14 Nederlandse deelnemers, verdeeld in 2 groepjes met een eigen reisleider / instructeur van BERRT namens Enduropark Hechlingen.

Voor wie bedoeld

Offroad ervaring is noodzakelijk, bijvoorbeeld onze 1-daagse Allroad Basis training gevolgd door de 2-daagse allroad training in Hechlingen die je zonder problemen gevolgd hebt. Bijvoorkeur heb je na de trainingen ook al aardig wat meters offroad gereden met je GS of heb je ook mee gedaan aan onze zandtraining in Furstenau.

Het offroad aandeel van deze reis ligt op plm. 90 % en sommige delen van de route kunnen uitdagend zijn. Wanneer je twijfelt of je deel kunt nemen, kun je het beste even contact met ons opnemen voor advies.

 

Het reisplan

Je vliegt op dag 1 en 2 (nachttvlucht) naar Windhoek, waar een shuttle service naar het hotel beschikbaar is. Dag 3 tot met dag 9 rijdt je op je gehuurde BMW GS onder begeleiding van de Nederlandse tourguide/BMW instructor door het Namibische landschap. Op dag 10/11 vertrek je weer richting Nederland. Je boekt zelf je ticket naar Windhoek, waardoor je maximale flexibiliteit hebt in je reisplan. 

 • Heenreis is op 28/29 november 2022
 • De 7 rijdagen zijn van 30 november t/m 6 december 2022
 • Terugreis is op 7/8 december 2022
 • Kennismakingsavond (voor deelnemers die geboekt en betaald hebben) in oktober 2022.

De meeste vluchten (oa KLM) vertrekken ’s avonds en komen de volgende morgen aan, vandaar mogelijk 2 reisdagen voor heen- en terugreis. Geplande route •1. Etappe Windhoek–Ababis Gästefarm (ca. 240 km) •2. Etappe Ababis–Desert Homestead Lodge (ca. 140 km) •3. Etappe Desert Homestead Lodge -Swakopmund (ca. 370 km) •4. Etappe Swakopmund-Hohenstein Lodge (ca. 275 km) •5. Etappe Hohenstein Lodge -Vingerklip (ca. 285 km) •6. Etappe Vingerklip-Mt. Etjo (ca. 150 km) •7. Etappe Mt. Etjo-Windhoek (ca. 320 km)

De routes

De totale route lengte is plm 1.880 km, waarvan 90% offroad. De routes in onderstaand kaartje zijn bij benadering.

Aankomst dag per vliegtuig, per shuttle service naar het hotel. Je neemt de motorfiets in ontvangst en kunt evt nog de stad bezoeken.

Reisbegeleiders

De BERRT reizen worden begeleid door zeer ervaren reisleiders die ook veel ervaring hebben als (professioneel) instructeur. Onze reizen worden daardoor gekenmerkt door prachtige dagroutes met veel leermomenten. Gaande de reis leer je steeds beter om te gaan met de specifieke terrein gesteldheid. In deze reis is Bert Duursma  van BERRT namens Enduropark Hechlingen GmbH reisbegeleider en instructeur, samen met Christian Scheler, reisleider / instructeur van Enduropark Hechlingen GmbH.

Bert en Christian leiden elk een groepje van 7. Tijdens het rijden zien we elkaar niet, bij de stops komen we elkaar wel steeds weer tegen.

Bagage

Transport van je bagage wordt verzorgd door de 4×4 volgauto.

Kleding

Een goede motoruitrusting is verplicht, bestaande uit helm (evt met endurobril), endurolaarzen, dunne handschoenen, motorbroek en jas met goede protectie en rugprotector. Beter nog is een los protectievest met daarover heen een cross-shirt of dunne jas. Endurolaarzen zijn een must! Op verzoek sturen wij een kleding advies toe met uitgebreide informatie.

Huurmotoren

De volgende huurmotoren zijn beschikbaar:

 • BMW R 1250 GS

De huurmotoren zijn eigendom van Enduropark Hechlingen GmbH en worden speciaal voor de deze reis naar Namibië verscheept, kwaliteit van de huurmotoren kan zo beter gegarandeerd worden.

Het eigen risico op deze motoren bedraagt €1.000,-

Motoren voorzien van een klein tasje achterop waar een camera, regenjasje etc in past.

Reserveer jouw plek

Wil je ook graag jouw offroad rijtechnieken in de praktijk gaan inzetten in deze ultieme allroad reis? En daarbij genieten van 7 dagen offroad rijden in een overweldigende omgeving met uitdagende routes en een leuke groep allroad rijders? Reserveer dan snel een plek in onze boekingsagenda via de knop hieronder. Op naar een geweldig avontuur vol motorplezier!

Voorwaarden en Herroepingsrecht

Op deze reis zijn de reisvoorwaarden van BERRT van toepassing.
Deze voorwaarden dienen voor aanvang van de reis te worden ondertekend door de deelnemer. Bekijk de algemene reisvoorwaarden van BERRT.

De rol van BERRT in deze reis is die van reisagent, die de reis onderbrengt bij Enduro Park Hechlingen GmbH. BERRT levert een Nederlandse reisleider die onder verantwoordelijkheid van Enduro Park Hechlingen GmbH optreedt. De voorwaarden van Enduro Park Hechlingen GmbH zijn daarom ook van toepassing. Deze voorwaarden kan je hier nalezen.

Op alle reizen en trainingen van BERRT is het zgn. herroepingsrecht uitgesloten, omdat deze reizen en trainingen zijn aan te merken als diensten met betrekking tot vrijetijdsbesteding waarvan de uitvoering is voorzien op een bepaalde datum / in een bepaalde periode.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant. Meer informatie treft u ook aan op onze garantieregeling pagina.

STO Garant - BERRT Offroad - Allroad motorreizen reisgarantie

Print Friendly, PDF & Email