• Allroad motorreis Noorwegen met BERRT

Ontdek de overweldigende natuur van Noorwegen


Ja, ik wil deze reis ook meemaken

Ontdek Noorwegen op de motorfiets!

De Noorwegenreis is er een van overweldigend mooie natuur, pittig offroad rijden en genieten van gastvrijheid en afgelegen routes.

De reis is 8 dagen, start en eindpunt is in Lundersaeter, Noorwegen.

 • Data / tijden

  De data voor de Noorwegen reis 2020 zijn:

  • Aankomstdag  : zaterdag 14 augustus 2020, eind van de middag in Lundersæter, Noorwegen
  • Rijdagen           : zondag 15 t/m zondag 23 augustus 2020 (8 rijdagen)
  • Vertrekdag       : maandag 24 augustus 2020, vanuit Lundersæter, Noorwegen.

  TIP:

  Is de reis vol? Ga dan door met boeken, je komt dan automatisch op de wachtlijst. Wanneer er een deelnemer afvalt, krijg je automatisch bericht en kun je eventueel alsnog mee. Aanmelden voor de wachtlijst is uiteraard geheel vrijblijvend en aanbetaling is niet nodig.

 • Voor wie?

  Deze reis is geschikt voor rijders die veilig en geroutineerd op asfalt en ook op gravelwegen kunnen rijden. Krappe haarspeldbochten leveren geen enkel probleem voor je op. Offroad ervaring is noodzakelijk, minimaal een 2-daagse allroad training in Hechlingen die zonder problemen gevolgd werd. Het offroad aandeel van deze reis ligt op plm. 85% (vnl. gravel roads en sommige delen van de route kunnen uitdagend zijn. Wanneer je twijfelt of je deel kunt nemen, kun je het beste even contact met ons opnemen voor advies.
  Aanbeveling:
  Voor deelnemers die over geen enkele offroad ervaring beschikken is deze reis niet geschikt. We raden in dat geval aan een 1-daagse en 2-daagse allroad training te volgen.


  Gevorderde Allroad rijders

 • Deelnemers

  Op deze reis gaan maximaal 14 deelnemers mee, we rijden in 2 groepjes met elk een ervaren tourguide.

  De groep waarin je rijdt bestaat uit max 7 deelnemers. Deelnemers zijn vnl afkomstig uit Nederland, er kunnen ook 3 a 4 deelnemers uit bijv Zweden of UK deelnemen.

  Alle merken allroadmotoren zijn toegestaan.

 • Huurmotoren

  Voor deze reis is het nu ook mogelijk een BMW R 1250 GS, F 850 GS of F 750 GS bij BERRT te huren.

  Totale huurkosten: 

  • R 1250 GS  € 1.840,-
  • F 850 GS en F 750 GS: € 1.720,-
  • Prijzen  incl BTW en 3.500 km vrij. Exclusief benzine.
  • Eigen risico is €1.000,-, vooraf te voldoen. Wordt binnen een week na inleveren huurmotor teruggestort, met evt verrekening van schade.

  Zie verder de tekst hiernaast.

 • Prijzen

  Reis 2020 (nog onder voorbehoud totdat de routes definitief vastgesteld zijn):

  De prijs voor deze 10-daagse reis met 8 rij-dagen is:  € 2.295,- o.b.v 2 persoonskamer *)

  Meerprijs voor  een 1 persoonskamer bedraagt €295,-


  *) LET OP:

  • Het arrangement met 2-persoons kamer kan uitsluitend geboekt worden wanneer je al weet wie je kamergenoot zal zijn. Laat ons (naast de inschrijving) in een e-mail even weten wie je kamergenoot zal zijn.
  • 1-Persoons kamers kunnen niet op alle locaties gegarandeerd worden.

  Op deze reis zijn ook BERRT huurmotoren beschikbaar (R 1250 GS, F 850 GS)

  TIP:

  Is de reis vol? Ga dan door met boeken, je komt dan automatisch op de wachtlijst. Wanneer er een deelnemer afvalt, krijg je automatisch bericht en kun je eventueel alsnog mee. Aanmelden voor de wachtlijst is uiteraard geheel vrijblijvend en aanbetaling is niet nodig.

Gastenboek Reizen

 • Huib Stoel / 14 maart 2020:
  ### NIEUW ZEELAND && OFF-ROAD motorrijden ### Hoe gaaf is dat 🙂 Ik was er bij februari jl en ik ben aangenaam verrast hoe de... »

Impressies

NOORWEGEN 2020

Maak je droom waar en doe mee met onze Noorwegen motorreis in 2020;  8 rijdagen op voornamelijk onverharde wegen door dit prachtige land.

Je rijdt over uitdagende gravel wegen met een allroad motor, door eindeloze wouden met overal kleine meertjes en pittoreske dorpjes. Prachtige uitzichten over adembenemende fjorden, watervallen met donderend geraas en uitgestrekte gletsjers.

We blijven zoveel mogelijk weg van de gebaande paden en rijden onverharde weggetjes die toeristen niet weten te vinden.
Onze lokale gids heeft de routes uitgezet, hij kent deze weggetjes en paden als zijn broekzak. Door de uitgebreide kennis van het onverharde paden-net kunnen we de route ook steeds aanpassen aan het niveau van de deelnemers en de deelnemende motorfietsen. Uiteraard helpen we elkaar altijd wanneer het wat moeilijker wordt, je staat er nooit in je eentje voor! Dit is natuurlijk ook een deel van de mooie beleving van deze reis.
Tijdens deze Adventure reis verken je Noorwegen op je eigen allroad motorfiets of een huurmotor van BERRT.

Deze Noorwegenreis is er een van superlatieven. Alsof toeren in het mooiste land van Europa al niet genoeg is, doe je het ook nog eens over verlaten gravelwegen, dwars door uitgestrekte wouden en over de kale hoogvlaktes. Avontuur en schoonheid hand in hand.

Highlights:

– Geweldige routes over Noorse bos- en bergwegen
– Lokale accommodatie (hotel/cabins)
– Ervaren Engels / Nederlands sprekende tourguides (1 BERRT Tourguide en 1 local tourguide, Elving Solli)
– Kleine groepjes, tot 7 man per groep.
– De mooiste routes, je vind ze niet op de touristische kaarten!!

Ontdek de buitengewone ruige natuur van Scandinavië en ervaar zelf wat natuur en ultieme vrijheid inhoudt!

Voor wie bedoeld

Deze reis is geschikt voor rijders die veilig en geroutineerd op asfalt en ook op gravelwegen kunnen rijden. Krappe haarspeldbochten leveren geen enkel probleem voor je op. Offroad ervaring is noodzakelijk, bijvoorbeeld een 2-daagse allroad training in Hechlingen die zonder problemen gevolgd werd. Het offroad aandeel van deze reis ligt op plm. 85% en sommige delen van de route kunnen uitdagend zijn. Uiteraard helpen we elkaar wanneer het wat moeilijker wordt, onderdeel van de fun! Wanneer je twijfelt of je deel kunt nemen, kun je het beste even contact met ons opnemen voor advies.
Aanbeveling:
Voor deelnemers die over geen enkele offroad ervaring beschikken is deze reis niet geschikt. We raden in dat geval aan een combi van een 1-daagse training in Nederland en de 2-daagse intermediate training in Hechlingen te volgen.

Je motorfiets

Je kunt aan deze reis deelnemen met een allroad motorfiets van meer dan 600 cc, zoals een BMW GS etc. Stille uitlaat evenals terreinbanden met noppen zoals de Conti TKC80 zijn verplicht. TKC70 en zijn vele soortgenoten zijn niet geschikt. Het spreekt voor zich dat je motor in prima staat moet zijn, en recentelijk (in tijd en kilometers) relevant onderhoud heeft gehad.
Je boordgereedschap moet voldoende zijn voor wielen (de-)monteren, banden plakken etc. Uiteraard kun je met reisgenoten overleggen wie wat meeneemt.
Lijstje met reserveonderdelen is beschikbaar. Stuurverhogers zijn prima, met uitzondering van exemplaren die het stuur behalve omhoog ook naar achteren brengen.

Er is een (beperkte) mogelijkheid om je motorfiets door ons te laten vervoeren naar de start, kun je zelf naar Oslo vliegen. Informeer naar de mogelijkheden.

Je kunt eventueel ook een motor bij ons huren.

Huurmotor

Voor deze reis is het mogelijk een BMW R 1250 GS, F 850 GS of F 750 GS bij BERRT te huren.

De huurprijs is als volgt opgebouwd:

 • 8 dagen offroad rijden a €180 per dag
 • 4 dagen onroad rijden (heen- en terugreis) a €100 per dag
 • 3.500km vrij (voldoende voor heen- en terugreis en de Noorwegenreis met als uitgangspunt de ferry Kiel – Oslo). Meer kilometers kosten €0,20 /km.

Motor kan opgehaald worden in Apeldoorn en dient daar ook weer teruggebracht te worden.

Motor is voorzien van nieuwe noppenbanden TKC80, tasje achterop met gereedschap en plakspullen.

Totale huurkosten: €1.840 incl BTW en 3.500 km. Exclusief benzine.

Eigen risico is €1.000,-, vooraf te voldoen. Wordt binnen een week na inleveren huurmotor teruggestort, met evt verrekening van schade.

Er is een (beperkte) mogelijkheid om de huurmotor te laten vervoeren naar de start, kun je zelf naar Oslo vliegen. Informeer naar de mogelijkheden.

Bagage

Licht reizen is het devies!! Wat je echt nodig hebt is een slaapzak, gereedschap en banden reparatiekit, reserve binnenband (voor),  thermosfles voor koffie of thee, warme kleding voor de avond en warme onderkleding en regenkleding (jas/broek en/of Goretex inserts) voor het geval er een druppeltje of twee gaan vallen. Je kunt je koffers achterlaten in Lundersæter waar we de 1e en laatste nacht verblijven, je spullen voor de reis kunt je het beste meenemen in een roltas (Ortlieb oid). Een paklijst krijg je van ons toegestuurd na inschrijving.

Reis naar de startlocatie

Je bent zelf verantwoordelijk om tijdig met je eigen motor op de startlocatie aanwezig te zijn. Uiteraard kun je van te voren met je reisgenoten afspraken maken voor gezamenlijke heen- en terugreis.
Neem je je motor mee op een aanhanger of in een van, dan kun je die achterlaten op de start locatie.
We informeren je nog over het tijdstip dat je uiterlijk aanwezig moet zijn. Uiteraard mag je ook eerder komen en later weer weggaan.

Accommodatie

Gedurende de reis brengen we 9 nachten door in hotels en cabins. De eerste en tweede nacht verblijven we in Lundersæter, 130km ten noord-oosten van Oslo,  gevolgd door een nacht in Koppang, 2 nachten in Grimsbu tussen Alvdal en Folldal en nog een nacht in een prachtig en stijlvol oud hotel (Phillipshaugen).

De volgende 2 nachten verblijven we in een speciale berghut in “the middle of nowhere”, in de bergen ten westen van Gudbrandsdalen. De laatste nacht brengen we weer door in Lundersæter. (De accommodatie kan nog wijzigen tot plm maart 2020.)

Je kunt dus je motor eventueel op een aanhangertje meenemen en je auto/aanhanger hier achterlaten.
De berghutten zijn voorzien van dekens en kussens, je moet echter je eigen hoeslaken (of dunne slaapzak) en kussensloop meebrengen. Ook is het mogelijk om bagage achter te laten, zoals bijvoorbeeld zijkoffers. Zie ook hoofdstuk bagage.

Let op: 1-Persoonskamers zijn tegen meerprijs beschikbaar maar kunnen niet op alle locaties gegarandeerd worden.

Het reisplan 2020

Op 15 augustus 2020 kom je aan op de startlocatie, Lundersæter 130km (via snelweg)ten noord-oosten van Oslo. Het adres van de startlocatie is staat vermeld in de informatie die ruimschoots voor start van de reis toegestuurd krijgt.

Van 16 t/m 23 augustus 2020 rijdt je de prachtige routes door Noorwegen. Op 24 augustus 2020 kun je je reis eventueel vervolgen of de terugreis aanvaarden. Heen- en terugreis zijn geheel op eigen gelegenheid, uiteraard kun je met reisgenoten afspraken maken over gezamenlijk reizen.
Ruim voor aanvang van de reis organiseren wij een kennismakingsdag, waar je je motor kunt laten controleren, kleding advies kunt krijgen, kleding passen/kopen, onderling afspraken maken over heen- en terugreis etc.

NB: Onderstaand reisplan is nog niet definitief, er kunnen nog wijzigingen volgen in routes, overnachtingslocaties etc. Het karakter van de reis verandert echter niet :-).

1e dag
Aankomst in Lundersæter, Noorwegen. Dit ligt ten Noord-Oosten van Oslo, plm 130km via de snelweg. Het is een mooie route door het prachtige Noorse landschap.

We arriveren allemaal in de loop van de middag en hebben gezamenlijk diner om 19:00 h.

Er is alle gelegenheid om elkaar te leren kennen en de tourguides geven nog een uitgebreide briefing over wat je de komende 8 dagen kunt verwachten.

‘s avonds staan de motorfietsen afgetankt en wel gereed voor de eerste reisdag!

Kleding

We raden aan een goede motoruitrusting mee te brengen, bestaande uit helm (evt met endurobril), endurolaarzen, dunne en ook dikkere handschoenen, motorbroek en jas met goede protectie en rugprotector. Beter nog is een los protectievest met daarover heen een cross-shirt of dunne jas. Endurolaarzen zijn wel een must! Op verzoek sturen wij een kleding advies toe met uitgebreide informatie.
Verder raden we dringend een camelbak rugzakje aan met 2 liter waterinhoud.

Voorwaarden en Herroepingsrecht

Op deze reis zijn de reisvoorwaarden van BERRT van toepassing.
Deze voorwaarden dienen voor aanvang van de reis te worden ondertekend door de deelnemer.

Bekijk de reisvoorwaarden>>

Op alle reizen en trainingen van BERRT is het zgn. herroepingsrecht uitgesloten, omdat deze reizen en trainingen zijn aan te merken als diensten met betrekking tot vrijetijdsbesteding waarvan de uitvoering is voorzien op een bepaalde datum / in een bepaalde periode.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant. Meer informatie treft u ook aan op onze garantieregeling pagina.

Prijzen

Noorwegenreis 2020:

 • De prijs voor deze allroad reis met 8 rij-dagen bedraagt  € 2.295,- o.b.v. 2 persoonskamer *)
 • Meerprijs 1 persoonskamer bedraagt €295,- (1-persoons kamer kan op 2 locaties niet gegarandeerd worden)

Deze reis is inclusief:

 • Alle accomodatie vanaf startlocatie in zuid Noorwegen,
 • Ontbijt en avondeten (aankomstdag alleen avondeten, vertrekdag alleen ontbijt),
 • Reisleider van BERRT en een Noorse/Zweedse collega,
 • De mooiste routes, de beste offroad beleving in Noorwegen,
 • Tolgelden voor Noorse (gravel)wegen,
 • Kosten voor Ferries op de route,
 • Routes uitgezet door de beste gidsen van Noorwegen.

Deze reis is exclusief:

 • Lunch,
 • Drankjes,
 • Brandstof,
 • Heen- en terugreis naar en van startlocatie,
 • Repatrieringsverzekering (verplicht)
 • Annulering- en reis verzekeringen.

De groep waarin je rijdt bestaat uit circa 7 deelnemers + reisbegeleider /instructeur van BERRT namens Explore360.

De rol van BERRT Reizen en Trainingen VOF in deze reis is die van reisagent, die deze reis onderbrengt bij Explore360.
BERRT levert tevens de Nederlandse reisbegeleider / instructeur die onder verantwoordelijkheid van Explore360 optreedt.

*) LET OP:

 • Het arrangement met 2-persoons kamer kan geboekt worden wanneer je al weet wie je kamergenoot zal zijn. Laat ons (naast de inschrijving) in een e-mail even weten wie je kamergenoot zal zijn.
 • 1-Persoonskamers kunnen niet op alle locaties gegarandeerd worden.
Print Friendly, PDF & Email