Spanje, Portugal, Gibraltar

 • Duur / tijden

  Deze reis is van 02-07-2017 t/m 09-07-2017

 • Voor wie?

  Deze Rally-raid is een avontuur en uitdaging voor de meer ervaren rijders. Een afgeronde BERRT Basic en Advanced training in Nederland gecombineerd met Hechlingen Basic.

 • Kosten

  Euro 4.950,- bij inschrijving voor 14 januari 2017 of  Euro 5.325,- bij inschrijving voor 14 mei 2017

Gastenboek Allroad Reizen

 • Mike Postma / 13 oktober 2016:
  Via BERRT in juli dit jaar de Seealpentour gedaan (helaas was Bert zelf afwezig door blessure) met de gidsen Peter en Martin beide instructeur in... Lees verder »

Gastenboek

 • Gerrit / 22 juni 2017:
  Afgelopen dinsdag de Allroad Basic cursus gedaan. Ik heb er...
 • Ludwig Neefs / 17 juni 2017:
  Bush Mechanic cursus, is een aanrader voor iedere allroad rijder....
 • Bas / 16 juni 2017:
  Niets dan lof over de 2 daagse offroad training in...
 • DHM / 13 juni 2017:
  9 Juni 2017 was de natste Advanced Allroad training ever!...
 • Martijn / 10 juni 2017:
  Afgelopen weekend deelgenomen aan de Allroad Basic training in Enduropark...

Impressies

Avontuur in kwadraat! In 2017 bieden we een geheel verzorgde nieuwe ervaring die je niet snel gaat vergeten: De “Gibraltar Race”. Een internationale cross-country rally van 6 dagen op je eigen motor door Spanje, Portugal en Gibraltar. De route voert je over 3.300 km van de mooiste tracks van deze landen en biedt voor iedereen een uitdaging!

Het evenement heet officieel “De Gibraltar Race” en is in 2016 ontstaan uit de wens om niet-professionele rijders een “Dakar” droom te laten realiseren in Europa: deelnemer zijn van een geweldig offroad evenement.

De naam “Gibraltar Race” is echter in ons geval misleidend: wij bieden namelijk een kortere variant aan die 8 i.p.v. 14 dagen is en geen klassering kent, het is dus bij ons geen race, geen tijddruk en daardoor leuker en veel veiliger. We zullen daarom het evenement verder “Rally Raid” noemen. Dit is de algemeen gebruikelijke naam voor rally-klassementen zonder tijddruk en zonder klassering.

De uitdaging is opgepakt door drie Italianen die allemaal dezelfde passie delen voor motoren, reizen en uitdaging. En een uitdaging is het! De eerste editie van de Gibraltar Race ging van Athene naar Gibraltar. 9.000 km dwars door Europa van Oost naar West. De editie van 2017 zal in twee weken van de Zwarte Zee naar Gibraltar leiden.

Voor deelnemers die zich geen twee weken offroad avontuur willen veroorloven en niet in competitie willen rijden is er dit jaar de mogelijkheid om alleen het tweede gedeelte mee te doen. Deze formule biedt je de kans deel uit te maken van deze ervaring waarbij je in 6 dagen (3.300 km) van Barcelona naar Gibraltar rijdt. Dat is gemiddeld 550 km per dag, nog altijd een hele kluif! BERRT biedt je de mogelijkheid om hier geheel verzorgd aan deel te nemen met professionele assistentie! Ride the dust, live the dream

Highlights van deze Rally-raid:
– Een verzorgde rally raid met je eigen allroad,
– Veel offroad rijden,
– Schitterende gebieden met hoge temperaturen,
– Stimulerende internationale race sfeer,
– Professionele ondersteuning door BERRT en Dakar service truck,
– In een week uit en thuis,
– Een onvergetelijke levenservaring.

Voor wie bedoeld

Deze Rally-raid is een avontuur en uitdaging voor de meer ervaren rijders. Een afgeronde BERRT Basic en Advanced training in Nederland gecombineerd met Hechlingen Basic plus de nodige offroad kilometers is minimaal vereist als je nu nog weinig offroad ervaring hebt. Om deze Rally-raid met succes af te ronden moet je dus vertrouwd zijn met je motor offroad, doorzettingsvermogen hebben en een flexibele instelling. Een opduikend probleem, lekke band, slecht weer etc zie je als een mooie uitdaging en wordt voor jou geen ergernis. Andere rijders die een probleem hebben help je met plezier.
Een groot deel van de route verloopt over onverharde wegen met hier en daar lastigere passages. Denk aan zacht zand, grotere stenen en het oversteken van (droge en mogelijk natte) rivierbeddingen. Ook de lengte van de Rally-raid (6 rij-dagen) en 3.300 km met een groot deel onverhard zal een beroep doen op je uithoudingsvermogen. Het is geen zware rally, maar ook geen comfortabele rondreis. Oftewel deze Rally-raid biedt waar al lang behoefte aan is; de perfecte uitdaging voor allroad/ offroad rijders die op zoek zijn naar een meerdaags niet-professioneel sportief evenement met hun zwaardere allroad. Twijfel je of het wat voor jou is, neem dan contact met ons op en we bespreken het samen.

De Rally

De Rally is van 2 t/m 9 juli 2017. De navigatie gedurende de Rally-raid doe je via waypoints (krijg je van de organisatie) op je eigen GPS . Een Garmin of BMW Navigator heeft de voorkeur. Een roadbookhouder of andere navigatie apparatuur is niet nodig. De Rally-raid maakt geen deel uit van het race klassement welke namelijk over de hele twee weken wordt opgesteld. BERRT verzorgt voor belangstellenden graag een cursus voor het gebruik van GPS in Rally-raids.

Je motorfiets

Je kunt aan deze Rally-raid deelnemen met een allroad motorfiets van meer dan 600 cc, zoals een BMW GS etc. Nieuwe straat legale terreinbanden met noppen zoals de Continental TKC80 zijn verplicht. TKC70 en zijn vele soortgenoten zijn niet geschikt. Het spreekt voor zich dat je motor in goede staat moet zijn, en recentelijk (in tijd en kilometers) relevant onderhoud heeft gehad.
Je boordgereedschap moet voldoende zijn om gedurende de dag zelf kleine reparaties uit te voeren incl banden repareren. Een lijstje met handige reserveonderdelen en gereedschap kunnen we je sturen als je dat wilt. Ook organiseren we regelmatig Bush Mechanic workshops.

Bagage

Zeer licht reizen is het devies!! Voor overdag neem je alleen mee wat je echt nodig hebt zoals snacks, energybars, voldoende water (een 2 of 3 liter Camelbak is verplicht), EHBO set, GPS, telefoon en je gereedschap.
Verder slaap je in hotels en krijg je twee kisten om je bagage en reserveonderdelen in mee te geven in de servicetruck.
Neem luchtige kleding mee voor overdag en regenkleding (jas/broek en/of Goretex inserts) voor het zeer onwaarschijnlijke geval er een druppeltje gaat vallen.
Je motorkleding kan je het beste in een grote zachte tas doen. Die kan je meegeven met je spullen in de service truck voor de heen- en terugreis.
Tijdens de Rally-raid is de bagage mogelijkheid beperkt tot de twee kisten.
Een paklijst krijg je van ons toegestuurd na inschrijving.

Reis naar de startlocatie

Je bent zelf verantwoordelijk om tijdig op de startlocatie in Barcelona aanwezig te zijn. Uiteraard kun je van tevoren met je reisgenoten afspraken maken voor gezamenlijke heen- en terugreis. We informeren je nog over het tijdstip dat je uiterlijk aanwezig moet zijn. Voor de terugreis uit Gibraltar geldt hetzelfde. Uiteraard mag je ook eerder komen en later weer weggaan.

Accommodatie

Gedurende de Rally-raid brengen we 7 nachten door in standaard hotels. Deze hotels zullen bij de bivaks in de buurt liggen en worden voor je geboekt.

Kleding

Het is belangrijk dat je een goede motoruitrusting meebrengt. Deze bestaat minimaal uit helm (bij voorkeur met endurobril), endurolaarzen, dunne handschoenen, luchtige motorbroek en jas met goede protectie en rugprotector (geen Gore-Tex). Beter nog is een los protectievest met daarover heen een cross-shirt of dunne jas. Endurolaarzen zijn wel een must! Op verzoek sturen wij een kleding advies toe met uitgebreide informatie.
Verder raden we dringend een Camelbak rugzakje aan met 2 of 3 liter waterinhoud.

Voorbereiding

Om je nog beter voor te bereiden voor deze Rally-raid zullen we voor vertrek optioneel een trainingsweekend aanbieden waarbij je langere dagen zult rijden en navigeren en waar we aandacht besteden aan onderhoud en reparatie. Meer informatie hierover volgt in het eerste kwartaal 2017.

Voorwaarden en herroepingsrecht

Op deze reis zijn de voorwaarden van BERRT van toepassing.
Deze voorwaarden dienen voor aanvang van de reis te worden ondertekend door de deelnemer.
Alle informatie op deze website is nog onder voorbehoud, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Eventuele wijzigingen worden direct aan ingeschreven deelnemers doorgegeven.
De reis gaat door bij minimaal 8 deelnemers.

Bekijk de reisvoorwaarden>>

Op alle reizen en trainingen van BERRT is het zgn. herroepingsrecht uitgesloten, omdat deze reizen en trainingen zijn aan te merken als diensten met betrekking tot vrijetijdsbesteding waarvan de uitvoering is voorzien op een bepaalde datum/ in een bepaalde periode.

Reis data

Deze reis is van 02-07-2017 t/m 09-07-2017

Kosten

De kosten voor deze 8-daagse Rally-raid met 6 rij-dagen bedragen:
– Euro 4.950,- bij inschrijving voor 14 januari 2017 of
– Euro 5.325,- bij inschrijving voor 14 mei 2017.

Deze reis is inclusief:

– Inschrijving bij Gibraltar Race organisatie
– Transport motor Apeldoorn -> Barcelona en Gibraltar -> Apeldoorn,
– Dakar servicetruck tijdens de race voor:
– Vervoer van 2 kisten met persoonlijke spullen en onderdelen,
– Monteur voor schade in bivak (klein onderhoud zoals filters doe je zelf),
– Gebruik van gereedschap, lasapparaat, perslucht,
– Reservebanden (Continental TKC 80) ter plaatse te koop,
– Bezemwagen die je motor naar het volgende bivak brengt,
– Frisdrank en snacks in het bivak,
– Alle accommodatie vanaf 2 juli t/m 8/9 juli,
– Ontbijt en avondeten (2 juli alleen avondeten, 9 juli alleen ontbijt),
– Begeleiding door BERRT,
– Het BERRT cross-shirt,
– Feestelijke finish in Gibraltar,
– Je maakt vrienden voor het leven,
– Een levenservaring om niet te vergeten.

Deze reis is exclusief:
– Brandstof,
– Reisverzekering (incl dekking van repatriering van motor en berijder),
– Annuleringsverzekering,
– Vliegticket,
– Lunches,
– Drankjes.