Vogezen Allroad Tour 2021

De Vogezen Allroad reis duurt 5 dagen, waarvan 3 rijdagen. Na een Allroad Basic Refresher Training op dag 0 rijden we door de prachtige Vogezen en maken daar 3 schitterende rondritten.

Je reist naar Xonrupt-Longemer (F) en rijdt de reis met jouw eigen motor of stapt daar op je huur-GS van BERRT.

 • Data en tijden

  De Vogezen Allroad Tour wordt verreden op de volgende data:

  Heenreis en opwarm training: 30 juni 2021

  Rijdagen: 1-3 juli 2021

  Terugreis: 4 juli 2021

 • Voor wie?

  Deze tour is geschikt voor rijders die bij ons de Allroad Basic Training hebben gedaan en daar lekker gereden hebben. Tevens heb je daarnaast voldoende ervaring op straat met je zware allroad opgedaan, waardoor je de regelmatig vlotte bochtige trajecten met overtuiging kunt rijden. Twijfel je over je ervaring? Bel ons dan even voor overleg.
  Beginnende allroad-rijders

 • Deelnemers

  We rijden in groepen met circa 6 deelnemers + BERRT tourguide.

  Minimum aantal deelnemers is 6.

  Maximum aantal deelnemers is 12.

  Wil je met je eigen groep op een andere datum? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 • Prijzen

  De prijs voor de Vogezen Allroad Tour is  € 1.175,- o.b.v. een 2-persoonskamer.*

  Een 1-persoonskamer upgrade is beschikbaar à € 120,-.

  Voor optimaal gemak is een BERRT huurmotor beschikbaar. Zie informatie hiernaast.

  Deze tour is inclusief:

  Opwarm training door BERRT instructeur op dag 0.

  3 dagen schitterend allroad rijden met tourguide.

  4 overnachtingen met ontbijt

  4x diner

  3x lunch

  STO Garant dekking

  Optioneel:

  1-persoonskamer a € 120,-

  Motortransport Apeldoorn – Vogezen vv. (in overleg)

  Huurmotor incl. brandstof vanaf € 690,-

  Deze tour is exclusief:

  Heen- en terugreis

  Brandstof

  Drankjes

  Annuleringsverzekering

  Reisverzekering

  *) Het arrangement met 2-persoonskamer kan geboekt worden wanneer je al weet wie je kamergenoot zal zijn. Laat ons (na je inschrijving) in een e-mail even weten wie je kamergenoot is.

  Wanneer we geen tweede naam ontvangen, wordt je boeking naar een 1-persoonskamer omgezet.

Gastenboek Reizen

 • John Last 8 juli 2024
  Na de BERRT 3-daagse ook de Battlefield tour gedaan. Wat een mooie 3 dagen waren dat. Afwisselend over de gravelpaden en de iets uitdagendere single...

Impressies

Heerlijk 3 dagen allroad motorrijden. Eindeloos slingeren door bossen en heuvels, langs beken en riviertjes, over bergen en door valleien van het ene mooie uitzicht naar het andere. En dat over een mooie mix van goede onverharde wegen en mooi asfalt. En daarmee is het de eerste BERRT-reis met Basic instapniveau. Welkom op onze nieuwe Vogezen Allroad Tour.

De Bestemming

De Vogezen zijn een klein motorparadijs op maar 600 km afstand. Deze middelhoge bergketen in het noordoosten van Frankrijk kenmerkt zich door de groene omgeving, lage verkeersdrukte en schitterende glooiende stuurwegen.

De hoogte van de bergtoppen varieert van 1.000 tot ruim 1.400 meter. Het landschap varieert met een combinatie van kleinschalige landbouw, veel bosbouw en kleine dorpjes. Richting het Oosten kom je steeds meer wijnbouw tegen. Het is ook deze overgang van de bergen naar de Rijnvlakte van de Elzas met de wijngaarden die erg mooi is. De regio aldaar heeft een unieke sfeer door de smeltkroes van Franse en Duitse invloeden doordat de grens een lange tijd daar dwars doorheen liep. Deze geeft de dorpjes een unieke idyllische uitstraling en sfeer.

We rijden tijdens de Vogezen Tour zowel in het noordelijke als zuidelijke deel van de Vogezen. Ons hotel voor deze 3 dagen ligt op een pas midden in de Vogezen.

Allroad Basic Refresher op dag 0

Om met vertrouwen aan de drie rijdagen te beginnen organiseren we op de dag voorafgaand een opfris training. Hierin herhalen we een aantal belangrijke technieken gericht op de omstandigheden die je in de rijdagen zult tegenkomen. O.a. bochten- en remtechniek komen aan bod. We merken dat het rijden voor velen een stuk meer genieten wordt na het ophalen van de rijtechniek.

Let wel deze training is van 14.30 uur tot 17.00 uur en je zult dus op dit tijdstip al met motorfiets gereed moeten staan. Bepaal dus vooraf voor jezelf of je die ochtend (vroeg!) nog wil vertrekken vanuit Nederland of dat je liever een extra overnachting vooraf wilt boeken bijvoorbeeld halverwege de reis vanuit Nederland.

De Route

De drie prachtige dagtochten verkennen elke keer een nieuw gedeelte van dit bergachtige motorparadijs. We rijden daarbij veel op goed asfalt maar ook regelmatig op mooie onverharde veld- en boswegen. Daarbij stoppen we ook geregeld om te genieten van het uitzicht.

De route is samengesteld voor de beginnende offroad rijder. Dat betekent dat er in de onverharde stukken geen steile hellingen of wegen in slechte staat zullen zitten. Het zijn gravel- of zandwegen die voor auto’s en motoren doorgaans prima begaanbaar zijn. Daarmee is deze Vogezen Allroad Tour prima geschikt voor iedereen die bij ons de Allroad Basic Training heeft gedaan.

We rijden ongeveer 220 km per dag. Daarvan is ongeveer 20% onverhard. In de praktijk is dat ongeveer 30% van de rijtijd.

Het weer heeft zoals altijd een invloed op de gesteldheid van de route. Regen of droogte geven verschillende omstandigheden maar zouden in beide gevallen geen grote uitdagingen moeten vormen op deze route.

De Verzorging

Tijdens deze tour verblijven we in een prettig hotel aan een pas midden in de Vogezen. De kamers zijn er netjes en er is een restaurant dat lokale gerechten serveert.

Deze reis is op basis van volpension, dus overnachting in een tweepersoonskamer, ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen. De mogelijkheid voor een eenpersoonskamer is natuurlijk ook beschikbaar.

Indien gewenst kunnen we jouw eigen motor transporteren van Apeldoorn naar het hotel en terug.

De Reisbegeleiding

De Vogezen Tour wordt begeleid door twee tourguides van BERRT waarvan er een ook offroad instructeur is. Op dag 0 is er in de middag een opwarm training met aandacht voor de specifieke situaties die je tijdens de reisdagen zult tegenkomen. Dus na een korte voorbereiding kan je ook tijdens deze reis groeien in je offroad vaardigheden en tips krijgen om nog beter te rijden.

De Rijder

We hebben deze reis opgezet met de beginnende maar wel getrainde offroad rijder in gedachten. Drie mooie dagen met genoeg offroad om ervaring op te doen zonder overvraagt te worden. Onze Allroad Basic Training heb je dan ook gevolgd. Als motorrijder op straat heb je al een aantal jaren je rijbewijs en ook voldoende ervaring. Bij voorkeur heb je eerder in een bergachtige omgeving gereden zodat je lekker op tempo mee kunt rijden over deze schitterende stuurwegen met regelmatig krappere bochten en snelle doordraaiers.

Maar ben je wel een geroutineerde offroad rijder, overweeg dan deze reis als heerlijk tussendoortje. Even lekker een paar dagen allroad rijden wetende dat alles goed geregeld is in een op en top motoromgeving.

Het Programma

 • Dag 0: Je reist op eigen gelegenheid naar Xonrupt-Longemer (F). Om 14:00 uur is de overhandiging van de huurmotoren als je die geboekt hebt. Daarna starten we om 14.30 uur met de Allroad Basic Refresher training tot ongeveer 17.00 uur. Om 19:30 uur is er gezamenlijk diner met aansluitend de briefing. Je motor dient daarvoor al gereed voor de volgende dag te staan.
 • Dag 1 tot met 3 rijden we verschillende routes in de regio.
 • Dag 4 vertrek je in de ochtend weer op eigen gelegenheid naar huis.

Optioneel kan je overwegen om voor of na de reis een dag of meer extra te plannen. De wijndorpjes als Riquewihr of Bergheim boven Colmar zijn meer dan een bezoek waard.

Heenreis: 30 (of 29) juni 2021

De rijdagen: 1 t/m 3 juli 2021
Terugreis: 4 juli 2021

Jouw Bagage

Jouw bagage kan worden achtergelaten in het hotel dat als uitvalbasis zal dienen. Van hieruit kan je de dagritten met minimale bagage (eten en drinken) rijden.

Jouw Kleding

Het dragen van goede beschermende en ventilerende motorkleding is een must. Een goede uitrusting bestaat uit (full-face) helm, motorlaarzen, (dunne) handschoenen, motorbroek en jas met goede protectie en een rugprotector! Een drinkrugzak is een aanrader. Ook regenkleding die makkelijk aan en uit te trekken is is een aanrader.

De Motor

Je rijdt deze tour op jouw eigen allroad of een huurmotor van ons.

Gezien het gematigde offroad karakter van deze reis is de volgende uitrusting van je motor verplicht dan wel aanbevolen:

Verplicht:

 • Goede intermediate allroad banden, zoals bijvoorbeeld Conti TKC70. Een straat legale noppenband zoals bijvoorbeeld de Conti TKC80 mag wel maar is niet noodzakelijk.
 • Een stille (originele) uitlaat
 • Een goede staat van onderhoud

Aanbevolen:

 • Carter beschermplaat
 • Valbeugels

De Huurmotoren

Je kan deze tour ook rijden op een huurmotor van BERRT.

We hebben voor de tour beschikbaar:

 • BMW R 1250 GS à € 735,-
 • BMW F 850 GS à € 690,-
 • Andere modellen in overleg

Deze huurprijs voor 3 dagen is inclusief:

 • Huurmotortransport naar Xonrupt-Longemer vv.
 • Brandstof
 • Kilometers
 • Schoonmaken
 • Noppenbanden TKC80
 • Lage ruit, motorbescherming
 • Klein tasje voor lunch en regenjas.
 • WA beperkt casco verzekering

.Deze huurprijs is exclusief:

 • Eigen risico à € 1.000,-

Kleine beschadigingen van een keer omvallen (zoals krasjes) belasten het eigen risico niet. Breuken, vervormingen of functieverlies wel. Hier kan je de voorwaarden nalezen:

Verhuurovereenkomst BERRT Reizen 2021Verhuurovereenkomst BERRT Reizen 2021

Oftewel, een huurmotor van BERRT geeft je op deze tour maximaal rijplezier met minimaal risico en geen tijdsverlies.

Schrijf je in en ga mee genieten op deze mooie BERRT tour.

BERRT Geen-gezeur-garantie

Boek je reis bij ons met vertrouwen
Wij kijken ernaar uit om met jou op reis te gaan. Maar mocht het nu zo zijn dat wij een reis in 2021 moeten annuleren vanwege COVID-19 dan krijg je gelijk een voucher of je geld-terug aangeboden. Geen gezeur. Zo hebben we het dit jaar gedaan en zo doen we het komend jaar.

Hoe we dat hard kunnen maken? Door onze deelname aan de garantieregeling STO Garant. Daarbij betaal jij je reissom op een derdenrekening die pas na uitvoer van de reis aan ons wordt overgemaakt. Dus moeten we annuleren, dan staat je geld veillig en storten we het gewoon terug.

Reserveer jouw plek

Wil je ook graag jouw offroad rijtechnieken in praktijk brengen en al doende verder uitbouwen? En daarbij ook nog eens genieten van 3 dagen offroad rijden in een prachtige omgeving met een leuke groep allroad rijders? Reserveer dan snel een plek in onze boekingsagenda via de knop hieronder. Op naar een mooi avontuur vol motorplezier!

Voorwaarden

Op deze reis zijn de reisvoorwaarden van BERRT van toepassing.
Deze voorwaarden dienen voor aanvang van de reis te worden ondertekend door de deelnemer. Bekijk de algemene reisvoorwaarden van BERRT.

Op alle reizen en trainingen van BERRT is het zgn. herroepingsrecht uitgesloten, omdat deze reizen en trainingen zijn aan te merken als diensten met betrekking tot vrijetijdsbesteding waarvan de uitvoering is voorzien op een bepaalde datum / in een bepaalde periode.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant. Meer informatie treft u ook aan op onze garantieregeling pagina.

STO Garant - BERRT Offroad - Allroad motorreizen reisgarantie

Print Friendly, PDF & Email