Offroad motortrainingen voor Allroad motoren

BERRT organiseert allroad trainingen voor berijders van (alle merken) allroad motoren vanaf 600 cc. Een unieke mogelijkheid om je motor beter te leren beheersen onder moeilijke omstandigheden en een perfecte voorbereiding voor je droomreis naar bijvoorbeeld Marokko, Noorwegen, Nieuw Zeeland, Namibie of andere bestemmingen met weinig asfalt.

Opbouw trainings programma

Deelnemers zonder offroad ervaring beginnen altijd met de 1-daagse Allroad Basic Training. Hier leer je de noodzakelijke basis beginselen van het offroad rijden, de andere BERRT Allroad trainingen bouwen hier op voort.

Na deze training kun je je verder bekwamen in het offroad rijden op:

  • Harde ondergrond (gravel, stenen) in de 2-daagse Hechlingen Intermediate training, eventueel gevolgd door de Hechlingen Advanced training,
  • Zachte ondergrond (zand, modder) in onze 1-daagse Allroad Intermediate training of de nieuwe 2-daagse Intermediate training in Fürstenau.

De route die bijna iedereen volgt en ook door ons wordt aanbevolen, is om eerst de 1-daagse Allroad Basic training te doen en daarna de Hechlingen Intermediate training. Dan ben je goed toegerust voor onze avontuurlijke motorreizen.

Je BERRT instructeur

Bert Duursma en Werner Hollaender zijn  (als enige in Nederland) door BMW Motorrad gecertificeerd als Offroad instructeur. Daarnaast beschikken Bert, Werner en Kees-Jan (Bergen op Zoom) over de (wettelijk verplichte) instructeurspapieren (WRM A en B). Hierdoor is de kwaliteit en inhoud van de BERRT trainingen goed gewaarborgd.

Offroad training met BMW GS huurmotoren mogelijk

Wil je niet met je eigen motor de training volgen? BERRT heeft ten behoeve van de allroad trainingen en ritten in Nederland en ook voor sommige reizen huurmotoren beschikbaar uit het actuele BMW GS modelprogramma (G 310 GS, F 750 GS, F 850 GS, R 1250 GS). Zie ook onze informatie over huurmotoren.

Voorwaarden voor BERRT trainingen en ritten

Allroad Basic Training offroad leren rijden - BERRT

Allroad Basic Training (NL)

De Allroad Basic training vormt de basis voor alle andere trainingen en is bedoeld voor deelnemers die op straat goed met hun motor  uit de voeten kunnen maar geen of beperkte offroadervaring hebben. In deze cursus leer je de basisbeginselen van het offroadrijden met een allroadmotorfiets (geen sportenduro’s).

Allroad Intermediate Training offroad heuvels op en af rijden - BERRT

Allroad Intermediate Training (NL)

De Allroad Intermediate Training  is bedoeld voor deelnemers die de Allroad Basic training al hebben gevolgd. In deze training leer je onder andere bochtentechniek op hogere snelheid en vindt plaats in Nederland met overwegend zanderige ondergrond. Noppenbanden zijn verplicht.

Hechlingen Intermediate Training offroad heuvels op en af rijden - BERRT

Hechlingen Intermediate Training (D)

Tijdens deze 2-daagse Allroad training leer je de basis beginselen van het offroad rijden in alle facetten. De training sluit perfect aan op de 1-daagse Allroad Basic training in Nederland. Door de andere ondergrond (gravel en stenen) en de aanwezigheid van hellingen kun je nog heel veel bijleren.

Furstenau Intermediate Training offroad zand en modder - BERRT

Fürstenau Intermediate Training (D)

Tijdens deze 2-daagse training, welke perfect aansluit op de Allroad Basic training, leer je aanvullende offroad vaardigheden. Door de andere ondergrond (vnl zand en modder) vormt deze training een mooie aanvulling op de Hechlingen Intermediate training..

Furstenau Advanced Training hellingen offroad zand en modder - BERRT

Fürstenau Advanced Training (D)

Tijdens deze 2-daagse training, welke perfect aansluit op de Fürstenau Intermediate training, leer je ver gevorderde offroad vaardigheden. Waardoor je met nog meer vaardigheid en plezier met de uitdagende ondergrond (vnl zand en modder) leert omgaan.

Hechlingen Advanced Training offroad heuvels op en af rijden - BERRT

Hechlingen Advanced Training (D)

Deze Allroad training is bedoeld voor deelnemers die de Hechlingen Intermediate Training al hebben gevolgd en de oefeningen daarvan zonder enige problemen hebben gedaan. Deze training is erg intensief en vergt daarnaast veel “motorgevoel”.

Adventure Trial Training

De Adventure Trial Training is opgezet voor allroad-rijders met intermediate offroad skills die hun vaardigheden willen verbeteren. Niet alleen meer, maar ook vooral beter. Je hebt vooraf dan ook minimaal onze Allroad Basic en een Intermediate Training gedaan, aangevuld met offroad kilometers.

Geef een cadeaubon voor een training

Deze cadeaubon kan ingewisseld worden op een 1-daagse training in Nederland, met of zonder huurmotor. Een prachtig cadeau voor de bezitter van een allroad motorfiets zoals de BMW GS.

Print Friendly, PDF & Email