Offroad motortrainingen voor Allroad motoren

BERRT is de specialist in offroad-trainingen voor berijders van (alle merken) allroad motoren vanaf 600 cc. Wij leren je jouw motor beter te beheersen op onverharde wegen en onder moeilijke omstandigheden. Daarmee is het de perfecte voorbereiding voor je reizen in binnen- en buitenland. Ook kunnen we je opleiden om deel te nemen aan onze mooie offroad-reizen naar bijvoorbeeld Marokko, Noorwegen, Frankrijk of Nieuw Zeeland.

Opbouw trainingsprogramma

Offroad-rijden met de motor vraagt andere en verder gevorderde vaardigheden dan rijden op de weg. Daarom bouwen wij bij BERRT onze opleiding op in stappen en vanaf de basis. Daarmee bouw je het fundament voor plezierig en veilig rijden in het onverharde.

Stap 1

Het begint allemaal bij de Allroad Basic Training. Hier leer je in een dag de essentiële basisvaardigheden van het offroad-rijden. Zowel rijders met enige offroad-ervaring als rijders zonder offroad-ervaring starten hier. Onze vervolgtrainingen bouwen hier op verder. Na deze training kun je je verder ontwikkelen in het offroad-rijden met onze Intermediate Trainingen.

Stap 2

De Allroad Intermediate Training in Nederland bouwt je vaardigheden verder uit in het rijden van hellingen, zand en bochten op snelheid. Deze ééndaagse training is het perfecte vervolg op de Allroad Basic Training die als vooropleiding gevraagd wordt.

Stap 3

Wil je je verder ontwikkelen voor het rijden in het buitenland en op stenen en gravel, ga dan mee naar Enduro Park Hechlingen in Duitsland. Dit ultieme park van BMW Motorrad biedt de ideale omstandigheden voor gravel, stenen, steile hellingen en listige single tracks. De Hechlingen Intermediate Training is dan jouw volgende stap. En wil je dan nog meer, dan maakt de Hechlingen Advanced Training het compleet.

Of wil je je liever verder bekwamen in het rijden van zand en modder? Dan bieden we je uitdagend bos en zand in onze Meppen Intermediate Training. Deze training kunnen we je bieden in het unieke park van Funpark Meppen. Net over de grens in Duitsland.

En ook hier kunnen we daar nog een flinke stap bovenop doen in de Fürstenau Advanced Training of met nog meer verfijning in de Adventure Trial Training.

De kwaliteit van BERRT

BERRT is de enige Official Partner van BMW Motorrad in Nederland voor het verzorgen van offroad-trainingen en -reizen. Wij zijn gecertificeerd als BMW Motorrad Certified Offroad Instructor en daarnaast ook KNMV Gediplomeerd Instructeur (KGI). Verder beschikken we uiteraard over de (wettelijk verplichte) instructeurs papieren voor rijonderricht (WRM A en B). Jaarlijks werken wij aan onze eigen kennis en vaardigheden met een bijscholingstraject. Hiermee spannen wij ons in om de kwaliteit en inhoud van de BERRT-trainingen te waarborgen.

Offroad training met BMW GS huurmotor

Wil je niet met je eigen motor de offroad-training volgen? BERRT heeft als enige in Nederland een vloot actuele BMW GS’en beschikbaar ten behoeve van onze trainingen en ritten. Alle typen GS zijn beschikbaar zoals de BMW G 310 GS, F 750 GS, F 850 GS en R 1250 GS. Deze motoren zijn reeds voorzien van noppenbanden, valbeugels en de juiste afstelling voor offroad-gebruik. Oftewel, optimaal gemak en zorgeloos je vaardigheden vergroten. Zie ook onze informatie over huurmotoren.

Voorwaarden voor BERRT trainingen en ritten

Allroad Basic Training offroad leren rijden - BERRT

Allroad Basic Training (NL)

De Allroad Basic training vormt de basis voor alle andere trainingen en is bedoeld voor deelnemers die op straat goed met hun motor  uit de voeten kunnen maar geen of beperkte offroadervaring hebben. In deze cursus leer je de basisbeginselen van het offroadrijden met een allroadmotorfiets (geen sportenduro’s).

Allroad Intermediate Training offroad heuvels op en af rijden - BERRT

Allroad Intermediate Training (NL)

De Allroad Intermediate Training  is bedoeld voor deelnemers die de Allroad Basic training al hebben gevolgd. In deze training leer je onder andere bochtentechniek op hogere snelheid en vindt plaats in Nederland met overwegend zanderige ondergrond. Noppenbanden zijn verplicht.

Hechlingen Intermediate Training offroad heuvels op en af rijden - BERRT

Hechlingen Intermediate Training (D)

Tijdens deze 2-daagse Allroad training leer je de basis beginselen van het offroad rijden in alle facetten. De training sluit perfect aan op de 1-daagse Allroad Basic training in Nederland. Door de andere ondergrond (gravel en stenen) en de aanwezigheid van hellingen kun je nog heel veel bijleren.

Furstenau Intermediate Training offroad zand en modder - BERRT

Meppen Intermediate Training (D)

Tijdens deze 2-daagse training, welke perfect aansluit op de Allroad Basic training, leer je aanvullende offroad vaardigheden. Door de andere ondergrond (vnl zand en modder) vormt deze training een mooie aanvulling op de Hechlingen Intermediate training..

Furstenau Advanced Training hellingen offroad zand en modder - BERRT

Meppen Advanced Training (D)

Tijdens deze 2-daagse training, welke perfect aansluit op de Meppen en Fürstenau Intermediate training, leer je ver gevorderde offroad vaardigheden. Waardoor je met nog meer vaardigheid en plezier met de uitdagende ondergrond (vnl zand en modder) leert omgaan.

Hechlingen Advanced Training offroad heuvels op en af rijden - BERRT

Hechlingen Advanced Training (D)

Deze Allroad training is bedoeld voor deelnemers die de Hechlingen Intermediate Training al hebben gevolgd en de oefeningen daarvan zonder enige problemen hebben gedaan. Deze training is erg intensief en vergt daarnaast veel “motorgevoel”.

Obstakels rijden offroad rijtechniek - Allroad Adventure Tricks Training BERRT

Adventure Tricks Training (D)

De Adventure Tricks Training is opgezet voor ver gevorderde allroad-rijders die al meerdere intermediate/ advanced trainingen hebben gevolgd en zelf de nodige offroad kilometers hebben gemaakt. We combineren bekende oefeningen en doen er nog een schepje bovenop. Na een centrale uitleg kan jij vooral veel oefenen.

Adventure Trial Training

De Adventure Trial Training is opgezet voor allroad-rijders met intermediate offroad skills die hun vaardigheden willen verbeteren. Niet alleen meer, maar ook vooral beter. Je hebt vooraf dan ook minimaal onze Allroad Basic en een Intermediate Training gedaan, aangevuld met offroad kilometers.

Cadeaubon - BERRT Reizen Ritten en Trainingen offroad voor de allroad motorrijder

Geef een cadeaubon voor een training

Deze cadeaubon kan ingewisseld worden op een 1-daagse training in Nederland, met of zonder huurmotor. Een prachtig cadeau voor de bezitter van een allroad motorfiets zoals de BMW GS.

Print Friendly, PDF & Email