• Adventure BMW R 1250 GS training offroad bij BERRT slider
 • GS Adventure Trial training offroad bij BERRT slider
 • Experience Island Advanced technieken leren voor allroad motorrijden slider
 • Uitdagend en leerzaam trialrijden als training voor op de allroad motor - BERRT

Adventure Trial Training

Advanced allroad skills leren

Ja, informeer mij bij nieuwe data!

Adventure Trial Training

Algemeen

Tijdens deze 2-daagse training gaan we op dag 1 een aantal advanced technieken oefenen met een trialmotor om deze vervolgens op dag 2 op de zware allroad toe te passen. Je hebt vooraf dan ook al een Allroad Basic en een Allroad Intermediate Training bij BERRT gedaan.

Door eerst met een lichte trialmotor te oefenen ervaar je nog meer welke invloed jouw houding en bediening op de motor hebben. Bovendien is een inschattingsfoutje wat gemakkelijker te herstellen op een trialmotor (70 kg) dan op een allroadmotor (200-300 kg), waardoor je wat meer kan spelen met de motor. Naast het leren van specifieke technieken verhoog je in deze training ook spelenderwijs de algehele motorbeheersing; houding, gasgeven, koppelen en remmen worden verder fijngeslepen.

 • Data en tijden

  De 1e dag dien je om 8:30 uur op het terrein aanwezig te zijn, o.a. voor het afstellen van je motorfiets (stuur, pedalen etc)

  De training duurt 2 dagen en begint beide dagen om 9:00 uur en eindigt omstreeks 16:00 uur.

  De trainingsdata kun je vinden door op onderstaande gele knop te klikken. Je komt dan op de kalender waar je vrijblijvend een datum kunt uitzoeken en ook meteen online kunt boeken.

 • Prijzen

  Je kunt al meedoen vanaf € 749! *)

  *) o.b.v arrangement met trialmotor en eigen motorfiets

  De prijzen zijn afhankelijk van het gekozen arrangement. Zie betreffende tekst hiernaast onder “Prijzen”

 • Deelnemers

  We werken met groepjes van 6 tot 8 deelnemers zodat een goede en individuele begeleiding gewaarborgd is. De instructeur wordt ondersteund door een assistent (ook op de motor).

Gastenboek Adventure Trial

 • Gerard Donkers 21 mei 2021
  18 en 19 mei meegedaan aan de trial training in Loon op Zand. Eerste dag met de trial "brommertjes" :-),...

Impressies

Geef een cadeaubon, elk bedrag mogelijk

Cadeaubon - BERRT Reizen Ritten en Trainingen offroad voor de allroad motorrijder

Unieke trial rijvaardigheidstraining voor de allroad-rijder

We hebben een training ontwikkeld om jouw gevorderde vaardigheden in het offroad rijden met allroads verder te verbeteren op een schitterende locatie: de Adventure Trial Training. Deze unieke 2-daagse training geeft je de mogelijkheid om op de eerste dag je vaardigheden te verbreden en te verdiepen op de trialmotor en dit de tweede dag toe te passen op de allroadmotor. Je krijgt les van ex-Nederlands Kampioen Trial en gecertificeerd rijinstructeur, Peter van der Sluis. Hij zal zijn ervaring inzetten om jou te laten groeien in je motorbeheersing. Hierdoor zal je nog zekerder en meer ontspannen met je allroad genieten van het offroad rijden.

Trial training gericht op de Allroad motor

De training is opgedeeld in twee dagen. Op de eerste dag gaan we aan de slag met de trialmotor. Op deze lichtere motor ervaar je direct welke invloed jouw gewichtsverplaatsing heeft op de motor en hoe je deze kan inzetten in lastige situaties. Daarbij is een inschattingsfoutje wat gemakkelijker te herstellen op een trialmotor (70 kg) dan op een allroadmotor (200-300 kg), waardoor je meer kan spelen met de motor. Naast het leren van specifieke technieken verhoog je in deze training ook je motorbeheersing. De bediening van de koppeling, de gascontrole en de verdeling van remdruk over het voor- en achterwiel krijgen ook de nodige aandacht. We trainen in gevorderde situaties die zich ook in het avontuurlijk rijden kunnen voordoen. Dus geen extreme obstakels als rioolbuizen en containerbakken, maar boomstammen, zanderige ondergronden, heuvels, gaten en soortgelijke. Op dag twee pakken we de allroad motor weer. We gaan dan dezelfde oefeningen en situaties opzoeken en het geleerde vertalen naar de zwaardere motor. De oefeningen worden daarbij ook opgenomen in routes waarmee we het terrein verkennen en genieten van de geboden mogelijkheden. Al snel zal je ervaren dat je met meer vertrouwen rond rijdt. Onze instructeur Peter van der Sluis (Ex-Nederlands Kampioen Trial) zal je tijdens de training de vele kneepjes bijbrengen. Je beleeft een leuke inspannende dag waarvan je veel zult leren. Oftewel twee dagen met motoren spelen onder goede begeleiding!

Doel van de training

Het doel van deze training is om in een gecontroleerde omgeving jouw offroad rijvaardigheid naar een hoger niveau te tillen. Daarbij krijg je een verbeterd begrip van de invloed van de rijder op de motor en hoe jij het verschil kan maken in lastige situaties. Je beheersing neemt toe en je kunt met minder fysieke inspanning rijden. Oh ja, en natuurlijk twee ontzettend gave dagen offroad rijden. 🙂

Voor wie?

De Adventure Trial Training is opgezet voor allroad-rijders met intermediate offroad skills die hun vaardigheden willen verbeteren. Niet alleen meer, maar ook vooral beter. Je hebt vooraf dan ook minimaal onze Allroad Basic en een Intermediate Training gedaan, aangevuld met offroad kilometers. Twijfel je? Bel ons dan. We kunnen dan overleggen of deze training voor jou een goede volgende stap is. Zo voorkomen we dat je niet de juiste training boekt.

Trainingsprogramma

Dag 1 (trialmotor)

De eerste dag start om 09:00 uur in Loon op Zand met de welkomstbriefing en koffie. Daarna gaan we met de trialmotor het terrein in om de motor te leren kennen en te werken aan onze houding en bediening van de motor. Na een goede lunch op de locatie pakken we nieuwe oefeningen en situaties aan. We gebruiken daarbij steeds meer van de aanwezige mogelijkheden op het terrein. We eindigen de dag om omstreeks 16:00 uur met een drankje gevolgd door een gezamenlijk diner voor het lekker nagenieten en napraten. Overnachten kan thuis of in zelf geboekte accommodatie in de buurt.

Dag 2 (allroadmotor)

We beginnen weer om 09:00 uur. Maar nu gaan we met de allroad terug naar de oefeningen van de vorige dag. Hierbij vertalen we wat we geleerd hebben naar betere beheersing van onze zwaardere motor in het terrein. Na de lunch verwerken we veel oefeningen in mooie routes over het terrein om het geleerde in praktijk te brengen en te genieten van het offroad rijden. Een mooie foto mag natuurlijk ook niet ontbreken. Om 16:00 besluiten we de dag met een terugblik op de training onder het genot van een drankje. Na het uitreiken van de certificaten is het tijd om voldaan huiswaarts te gaan. Meer details over voorbereiding en de dagplanning ontvang je tijdig voor de training per e-mail.

Motoren

Huurmotoren

Op de eerste dag maak je gebruik van een trialmotor beschikbaar gesteld door BERRT. Er is één trialmotor per twee deelnemers, waarmee voortdurend gerouleerd wordt. Gezien het intensieve karakter van de training is af en toe een korte pauze best prettig. Daarbij kan je dan leren van (het commentaar op) de andere rijders. Voor de tweede dag kan je kiezen voor gebruik van jouw eigen allroad motor op noppenbanden of van een BMW R 1250 GS huurmotor van BERRT. Een voorbeeld van het verhuurcontract kan je hier downladen:

Verhuurovereenkomst BERRT Adventure Trial Training 2021 (PDF 315 kb)

Eigen motor

Je eigen motor voor deelname is een allroad met kenteken, met minimaal 650 cc cilinderinhoud, voorzien van een goedgekeurde stille uitlaat (voor de openbare weg) en is voorzien van noppenbanden, zoals bijvoorbeeld de Conti TKC80.

Prijzen

Deze Adventure Trial Training bieden we je aan in een compleet arrangement. Daarbij heb je de keuze tussen het gebruik van je eigen allroad de tweede dag of een BMW GS huurmotor. Het arrangement is inclusief:

 • 2-daagse gevorderde rijtraining op het exclusieve Experience Island,
 • Les van ex-Nederlands Kampioen Trial Peter van der Sluis,
 • 1 dag huur trialmotor inclusief brandstof,
 • 2 x uitgebreide lunch (incl. drankjes),
 • 1 x diner, (incl. non-alcohol. drankjes),
 • Koffie en water
 • Certificaat van deelname

TIPSluit altijd een annuleringsverzekering af.

Banden

Wij adviseren dringend deze training te doen met noppenbanden, zoals bijvoorbeeld Conti TKC80, Intermediate banden zoals Conti TKC70 zijn niet geschikt in de modderige secties van het terrein die er altijd kunnen zijn.

Reserveer jouw plek

Wil je ook graag jouw vaardigheden in het offroad rijden met jouw allroad motor nog verder uitbreiden? En daarbij veel rijden en optimaal genieten van het offroad rijden met een leuke groep allroad rijders? Reserveer dan snel een plek in onze boekingsagenda via de knop hieronder. Op naar twee geweldige dagen vol motorplezier!

Voorwaarden

Op deze training zijn de Algemene voorwaarden trainingen en andere diensten en de Deelnemersverklaring van BERRT van toepassing.

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant.

Print Friendly, PDF & Email