Hechlingen Intermediate Training

Algemeen

Tijdens deze twee daagse training gaan we verder waar we bij de 1-daagse Basic training in Nederland gebleven zijn en bekwaam je je verder in het terrein rijden op harde (gravel, losse stenen, rotsen) ondergrond.

 • Voor wie?

  Deze training kan geboekt worden door iedereen die de Allroad Basic training (via ons of KNMV) minder dan 2 jaar geleden met goed gevolg heeft afgesloten en die idealiter tussendoor ook flink wat offroad kilometers heeft gemaakt. Bij twijfel of voor toelichting graag even bellen 06-83602365 of mailen naar info@berrt.gs

 • Data en tijden

  De training duurt 2 dagen  en begint elke dag om 9:00 uur en eindigt de 1e dag om 16:45 uur en de 2e dag om 15:45 uur. De 1e dag dien je om 8:30 uur aanwezig te zijn i.v.m. het tekenen van de niet-aansprakelijkheids verklaring en het eventueel passen van enduro laarzen die je ter plekke kunt huren (aanrader).

  De trainingsdata kun je vinden door op onderstaande gele knop te klikken. Je komt dan op de kalender waar je vrijblijvend een datum kunt uitzoeken en eventueel ook meteen kunt boeken.

 • Prijzen

  Je kunt al meedoen vanaf € 1.060,-! *)

  *) Eigen motor, arrangement op basis van 2-persoonskamer)

  De prijzen zijn afhankelijk van het gekozen arrangement en huurmotor.

  Zie betreffende tekst hiernaast onder “Prijzen”

 • Deelnemers

  We werken met groepjes van 7 tot 8 Nederlandse deelnemers zodat een goede en individuele begeleiding gewaarborgd is en de taal geen obstakel kan vormen.

Gastenboek Hechlingen Trainingen

 • Peter Groot 27 mei 2024
  Vorige week de Hechlingen Advanced training gedaan met Werner en 6 andere liefhebbers. Heb weer genoten. Leuk om op een gecontroleerde manier je comfortzone steeds...

Impressies

Geef een cadeaubon

Cadeaubon - BERRT Reizen Ritten en Trainingen offroad voor de allroad motorrijder

Trainingslocatie is het BMW Motorrad Enduro Park in Hechlingen, plm. 620 km van Apeldoorn. Het park werd begin negentiger jaren aangekocht door BMW Motorrad en in de loop der jaren ontwikkeld tot een van de mooiste trainingsfaciliteiten in Europa!

Tijdens deze twee daagse training gaan we verder waar we bij de 1-daagse Basic training in Nederland gebleven zijn en bekwaam je je verder in het terrein rijden op harde (gravel, losse stenen, rotsen) ondergrond. Door de andere ondergrond (gravel en stenen) en de aanwezigheid van hellingen kun je nog heel veel bijleren.

Hierin onderscheid Hechlingen zich dan ook van de training in Meppen, waar we voornamelijk met een zanderige ondergrond te maken hebben. Het gevoel en deels ook de techniek van het offroad rijden wordt sterk bepaald door de ondergrond. Het rijden op zand is daardoor echt anders als het rijden op gravel, stenen etc. Als voorbereiding voor verre reizen is voor de meeste bestemmingen de Hechlingen training noodzakelijk. De training in Meppen vormt daardoor een aanvulling op de Hechlingen Intermediate training en kan niet als vervangend worden gezien.

Voor wie bedoeld?

De Hechlingen Intermediate training is bedoeld voor deelnemers die de 1-daagse Allroad Basic Training in Nederland niet langer dan 2 jaar geleden zonder problemen gevolgd hebben. De basis vaardigheden beheers je dus al, je haalt daardoor veel rendement uit de training in dit prachtige enduropark.
Bij twijfel graag even bellen, dan overleggen we even. Het is jammer en kostbaar als je er in Hechlingen pas achterkomt dat je de verkeerde training hebt geboekt.

Idealiter heb je na de Allroad Basic training al flink wat offroad kilometers gereden.

Trainings programma

De training in Hechlingen is gericht op offroad vaardigheden zoals stuurtechniek korte bochten, remmen op losse ondergrond, heuvels op en afrijden. Stoppen en wegrijden op een helling, zand, grind, water, single track etc. Deze vaardigheden worden uitvoerig toegepast tijdens ritjes door het Enduropark. Behalve de training in het park maken we ook een rondrit door de omgeving van plm 35km over gravelpaden, bospaden en asfalt. Prachtige gelegenheid om de GS van je keuze zowel on- als offroad eens goed aan de tand te voelen!

De training wordt in het Nederlands gegeven door Werner Hollaender of Peter van der Sluis, beiden gecertificeerd BMW Motorrad offroad instructeur. Zij zijn voor de Nederlandse wet ook bevoegd instructeur voor auto en motor (WRM A en B).
NB. De instructeur van BERRT werkt in deze training onder verantwoordelijkheid van TWTMoto GmbH.

Huurmotoren

BMW Motorrad Enduro Park beschikt over alle GS modellen. De R 1300 GS wordt verreweg het meest geboekt, die zijn dan ook in ruime mate beschikbaar. De R 1250 GS Adventure is beperkt beschikbaar. Mocht je deze motor hebben geboekt en hij blijkt niet beschikbaar te zijn, dan wordt de boeking automatisch omgezet naar een R 1300 GS. Daarvan wordt je uiteraard binnen enkele dagen op de hoogte gesteld. Ook de nieuwe F 800 GS en F 900 GS zijn beschikbaar. Bovenstaande modellen zijn beperkt beschikbaar in verlaagde uitvoering.
Voor deelnemers voor wie ook de kleinste BMW nog te hoog en/of te zwaar is, is er eventueel een Beta 200 beschikbaar (op aanvraag)

Diversen

– Je kunt ter plekke stevige enduro laarzen huren voor € 30,- voor 2 dagen. Doen!!
– Op het terrein zijn kleedkamers met douches en afsluitbare kledingkastjes aanwezig.
– Lunch is buiten het park (10 min), je rijd daar op je huurmotor naar toe.
– Na inschrijving ontvang je van ons uitgebreide informatie over de training.

Prijzen

We bieden een compleet arrangement aan, inclusief avondeten na de 2e trainingsdag en drankjes bij de lunch.

Het arrangement bestaat uit:
– 2-daagse training in BMW Motorrad Enduro Park in Hechlingen
– Huurmotor incl. benzine en allrisk verzekering zonder eigen risico (mits geboekt)
– Gecertificeerde Nederlandse instructeur van BERRT
– 3 hotel overnachtingen (Aankomst: dag voor de training. Vertrek: dag na de training)
– 3 x avondeten, bij aankomst en na de 1e en 2e cursusdag (excl. drankjes)
– 2 x uitgebreide (warme) lunch (incl. drankjes)
– Hechlingen T-shirt, cap of halsdoek
– Certificaat van deelname

Reserveer jouw plek

Wil je ook graag jouw vaardigheden in het offroad rijden met jouw allroad motor uitbreiden? En daarbij veel rijden en optimaal genieten van het offroad rijden met een leuke groep allroad rijders? Reserveer dan snel een plek in onze boekingsagenda via de knop hieronder. Op naar twee geweldige dagen vol motorplezier!

Video impressies

Onderstaande video is gemaakt door Rinus Versteeg

Mooie bochtige route naar Hechlingen

Download hier het GPX bestand met de track en waypoint van het beginpunt van een mooie bochtige route van de laatste 120km tot aan het hotel in Wemding.

De laatste 120km

Voorwaarden

Op deze training zijn de Algemene voorwaarden trainingen en andere diensten en de Deelnemersverklaring van BERRT van toepassing.

Bij aankomst in het BMW Motorrad Enduro Park, welke wordt geëxploiteerd door TWTMoto GmbH, wordt je gevraagd om ook hun voorwaarden te ondertekenen. Deze kan je hier alvast lezen:

Algemene Voorwaarden BMW Motorrad Enduro Park – TWTMoto GmbH

Deelnemersverklaring BMW Motorrad Enduro Park – TWTMoto GmbH

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant.

Print Friendly, PDF & Email