Hechlingen Intermediate Training

Algemeen

Tijdens deze twee daagse training gaan we verder waar we bij de 1-daagse Basic training in Nederland gebleven zijn en bekwaam je je verder in het terrein rijden op harde (gravel, losse stenen, rotsen) ondergrond.

 • Data en tijden

  De training duurt 2 dagen  en begint elke dag om 9:00 uur en eindigt de 1e dag om 16:45 uur en de 2e dag om 15:45 uur. De 1e dag dien je om 8:30 uur aanwezig te zijn i.v.m. het tekenen van de niet-aansprakelijkheids verklaring en het eventueel passen van enduro laarzen die je ter plekke kunt huren (aanrader).

  De trainingsdata kun je vinden door op onderstaande gele knop te klikken. Je komt dan op de kalender waar je vrijblijvend een datum kunt uitzoeken en eventueel ook meteen kunt boeken.

 • Prijzen

  Je kunt al meedoen vanaf € 499! *)

  *) Eigen motor, geen arrangement)

  De prijzen zijn afhankelijk van het gekozen arrangement en huurmotor.

  Zie betreffende tekst hiernaast onder “Prijzen”

 • Deelnemers

  We werken met groepjes van 7 tot 8 Nederlandse deelnemers zodat een goede en individuele begeleiding gewaarborgd is en de taal geen obstakel kan vormen.

 • Voorwaarden en Herroepingsrecht

  Op deze training zijn de trainingsvoorwaarden van Enduropark Hechlingen GmbH van toepassing.
  Deze trainingsvoorwaarden dienen op de dag van de training voor aanvang te worden ondertekend door de deelnemer. Bekijk de trainingsvoorwaarden>>

  Op alle trainingen en reizen van BERRT is het zgn. herroepingsrecht uitgesloten, omdat die zijn aan te merken als diensten waarvan de uitvoering is voorzien op een bepaalde datum / in een bepaalde periode.

Gastenboek Hechlingen Trainingen

 • Felix / 17 oktober 2018:
  Dit was zo'n training die iedereen zou moeten volgen. Je beheersing en daardoor je zelfvertrouwen op je motor nemen enorm toe. Verder is het een... »

Impressies

Onderstaande video is gemaakt door Rinus Versteeg

Naamgeving

We hebben besloten deze training een andere naam te geven die beter recht doet aan het karakter ervan. De Hechlingen Intermediate (eerder Hechlingen Basic Training) sluit namelijk perfect aan op de 1 daagse Allroad Basic training in Nederland.

Algemeen

Trainingslocatie is BMW Enduropark Hechlingen, plm. 620 km van Apeldoorn. Enduropark Hechlingen werd begin negentiger jaren aangekocht door BMW Motorrad en in de loop der jaren ontwikkeld tot een van de mooiste trainingsfaciliteiten in Europa! Tijdens deze twee daagse training gaan we verder waar we bij de 1-daagse Basic training in Nederland gebleven zijn en bekwaam je je leer verder in het terrein rijden op harde ondergrond. Door de andere ondergrond (gravel en stenen) en de aanwezigheid van hellingen kun je nog heel veel bijleren.

Tijdens deze twee daagse training gaan we verder waar we bij de 1-daagse Basic training in Nederland gebleven zijn en bekwaam je je verder in het terrein rijden op harde (gravel, losse stenen, rotsen) ondergrond. Hierin onderscheid Hechlingen zich dan ook van de training in Fürstenau, waar we voornamelijk met een zanderige ondergrond te maken hebben. Het gevoel en deels ook de techniek van het offroad rijden wordt sterk bepaald door de ondergrond. Het rijden op zand is daardoor echt anders als het rijden op gravel, stenen etc. Als voorbereiding voor verre reizen is voor de meeste bestemmingen de Hechlingen training noodzakelijk. De training in Fürstenau vormt daardoor een aanvulling op de Hechlingen Intermediate training en kan niet als vervangend worden gezien.

Voor wie bedoeld?

De Hechlingen Intermediate training is bedoeld voor deelnemers die de 1-daagse Allroad Basic Training in Nederland (zonder problemen) gevolgd hebben. De basis vaardigheden beheers je al, je haalt daardoor veel rendement uit de training in dit prachtige enduropark.
Motorrijders zonder offroad ervaring die wel over een uitstekende algemene motor rijvaardigheid (op straat) beschikken, regelmatig in groepjes rijden (en daardoor hun niveau ook kunnen vergelijken met anderen) kunnen ook meedoen.
Deze training is NIET geschikt voor deelnemers die hun motor op straat nog niet zo goed beheersen. Heb je nog moeite met coordinatie van gas, rem- en koppeling en moet je er niet aan denken om de bijzondere verrichtingen van je rijexamen nog een keer te doen, heb je een hekel aan scherpe haarspeldbochten, volg dan eerst de 1-daagse Allroad Basic Training in Nederland.
Bij twijfel graag even bellen, dan overleggen we even. Het is jammer en kostbaar als je er in Hechlingen pas achterkomt dat je de verkeerde training hebt geboekt.
.

Trainings programma

De training in Hechlingen is gericht op offroad vaardigheden zoals stuurtechniek korte bochten, remmen op losse ondergrond, heuvels op en afrijden. Stoppen en wegrijden op een helling, zand, grind, water, single track etc. Deze vaardigheden worden uitvoerig toegepast tijdens ritjes door het Enduropark. Behalve de training in het park maken we ook een rondrit door de omgeving van plm 35km over gravelpaden, bospaden en asfalt. Prachtige gelegenheid om de GS van je keuze zowel on- als offroad eens goed aan de tand te voelen!

De training wordt in het Nederlands gegeven door Bert Duursma of Wener Hollaender, gecertificeerd BMW Motorrad offroadinstructeur . Bert en Werner zijn ook bevoegd instructeur voor auto en motor (WRM A en B).
NB. De instructeur van BERRT werkt in deze training onder verantwoordelijkheid van Enduropark Hechlingen GmbH.

Huurmotoren

Enduropark Hechlingen beschikt over alle GS modellen. De R 1200 GS wordt verreweg het meest geboekt, die zijn dan ook in ruime mate beschikbaar. De R 1200 GS Adventure is beperkt beschikbaar. Mocht je deze motor hebben geboekt en hij blijkt niet beschikbaar te zijn, dan wordt de boeking automatisch omgezet naar een R 1200 GS. Daarvan wordt je uiteraard binnen enkele dagen op de hoogte gesteld. Vanaf april 2018 zijn ook de nieuwe F 850 GS en F 750 GS beschikbaar.
Voor deelnemers voor wie ook de kleinste BMW nog te hoog en/of te zwaar is, is er eventueel een Beta 200 beschikbaar (op aanvraag)

Diversen

– Je kunt ter plekke enduro laarzen huren voor € 25 voor 2 dagen. Doen!!
– Op het terrein zijn kleedkamers met douches en afsluitbare kledingkastjes aanwezig.
– Lunch is buiten het park (10 min), je rijd daar op je huurmotor naar toe.
– Na inschrijving ontvang je van ons uitgebreide informatie over de training.

Prijzen

Sluit altijd een annuleringsverzekering af, de voorwaarden voor annulering worden strikt gehanteerd. Je kunt het beste een permanente reisverzekering afsluiten waarin de annulering meeverzekerd is.

We bieden ook een compleet arrangement aan. M.i.v. 2018 inclusief avondeten na de 2e trainingsdag en drankjes bij de lunch.

Het arrangement bestaat uit:
– 2-daagse training in BMW Enduropark Hechlingen
– Huurmotor incl. benzine en allrisk verzekering zonder eigen risico (mits geboekt)
– Gecertificeerde Nederlandse instructeur van BERRT
– 3 hotel overnachtingen (Aankomst: dag voor de training. Vertrek: dag na de training)
– 3 x avondeten, bij aankomst en na de 1e en 2e cursusdag (excl. drankjes)
– 2 x uitgebreide (warme) lunch (incl. drankjes)
– Hechlingen T-shirt, cap of halsdoek
– Certificaat van deelname

Mooie bochtige route naar Hechlingen

Download hier het GPX bestand met de track en wayoint van het beginpunt van een mooie bochtige route van de laatste 120km tot aan het hotel in Wemding.

De laatste 120km

De rol van BERRT Reizen en Trainingen VOF in deze training is die van reisagent, die de training onder brengt bij Enduropark Hechlingen GmbH. BERRT levert tevens de Nederlandse instructeur die onder verantwoordelijkheid van Enduropark Hechlingen GmbH optreedt.

Lees offline: