Hechlingen Basic Training

 • Data en tijden

  De training duurt 2 dagen  en begint elke dag om 9:00 uur en eindigt de 1e dag om 16:45 uur en de 2e dag om 15:45 uur. De 1e dag dien je om 8:30 uur aanwezig te zijn i.v.m. het tekenen van de niet-aansprakelijkheids verklaring en het eventueel passen van enduro laarzen die je ter plekke kunt huren (aanrader).

  De trainingsdata kun je vinden door op onderstaande gele knop te klikken. Je komt dan op de kalender waar je vrijblijvend een datum kunt uitzoeken en eventueel ook meteen kunt boeken.

 • Prijzen

  Je kunt al meedoen vanaf € 499! *)

  (*) Eigen motor, geen arrangement)

  De kosten zijn afhankelijk van het gekozen arrangement en de huurmotor.

  Zie betreffende tekst hiernaast onder “Kosten”

 • Deelnemers

  We werken met groepjes van 7 tot 8 Nederlandse deelnemers zodat een goede en individuele begeleiding gewaarborgd is en de taal geen obstakel kan vormen.

 • Voorwaarden en Herroepingsrecht

  Op deze training zijn de trainingsvoorwaarden van Enduropark Hechlingen GmbH van toepassing.
  Deze trainingsvoorwaarden dienen op de dag van de training voor aanvang te worden ondertekend door de deelnemer. Bekijk de trainingsvoorwaarden>>

  Op alle trainingen en reizen van BERRT is het zgn. herroepingsrecht uitgesloten, omdat die zijn aan te merken als diensten waarvan de uitvoering is voorzien op een bepaalde datum / in een bepaalde periode.

Gastenboek Hechlingen Trainingen

 • Maarten van Weezenbeek / 3 oktober 2017:
  Beste Bert en Werner, wat heb ik veel geleerd in het laatste weekend van september 2017 betreffende het off the road werk met een GS.... Lees verder »

Impressies

Trainingslocatie is BMW Enduropark Hechlingen, plm. 620km van Apeldoorn. Enduropark Hechlingen werd begin negentiger jaren aangekocht door BMW Motorrad en in de loop der jaren ontwikkeld tot een van de mooiste trainingsfaciliteiten in Europa! Tijdens deze twee daagse training leer je de basis beginselen van het offroad rijden in alle facetten. Door de andere ondergrond (gravel en stenen) en de aanwezigheid van hellingen kun je nog heel veel bijleren.

Voor wie bedoeld?

Hoewel de naam “Hechlingen Basic” misschien anders doet vermoeden is deze training bedoeld voor deelnemers die de 1-daagse Allroad Basic Training in Nederland (zonder problemen) gevolgd hebben.
Motorrijders zonder offroad ervaring die wel over een uitstekende algemene motor rijvaardigheid (op straat) beschikken, regelmatig in groepjes rijden (en daardoor hun niveau ook kunnen vergelijken met anderen) kunnen ook meedoen.
Deze training is NIET geschikt voor deelnemers die hun motor op straat nog niet zo goed beheersen. Heb je nog moeite met coordinatie van gas, rem- en koppeling en moet je er niet aan denken om de bijzondere verrichtingen van je rijexamen nog een keer te doen, heb je een hekel aan scherpe haarspeldbochten, volg dan eerst de 1-daagse Allroad Basic Training in Nederland.
Bij twijfel graag even bellen, dan overleggen we even. Het is jammer en kostbaar als je er in Hechlingen pas achterkomt dat je de verkeerde training hebt geboekt.
.

Trainings programma

De training in Hechlingen is gericht op basis offroad vaardigheden zoals stuurtechniek korte bochten, remmen op losse ondergrond, heuvels op en afrijden. Stoppen en wegrijden op een helling, zand, grind, water, single track etc. Deze vaardigheden worden uitvoerig toegepast tijdens ritjes door het Enduropark. Behalve de training in het park maken we ook een rondrit door de omgeving van plm 35km over gravelpaden, bospaden en asfalt. Prachtige gelegenheid om de GS van je keuze zowel on- als offroad eens goed aan de tand te voelen!

De training wordt in het Nederlands gegeven door Bert Duursma, gecertificeerd BMW Motorrad offroadinstructeur . Bert is ook bevoegd instructeur voor auto en motor (WRM A en B) en is ook KNMV KGI instructeur.
NB. De instructeur van BERRT werkt in deze training onder verantwoordelijkheid van Enduropark Hechlingen GmbH.

Huurmotoren

Enduropark Hechlingen beschikt over alle GS modellen. De R 1200 GS wordt verreweg het meest geboekt, die zijn dan ook in ruime mate beschikbaar. De R 1200 GS Adventure is beperkt beschikbaar. Mocht je deze motor hebben geboekt en hij blijkt niet beschikbaar te zijn, dan wordt de boeking automatisch omgezet naar een R 1200 GS. Daarvan wordt je uiteraard binnen enkele dagen op de hoogte gesteld.
Voor deelnemers voor wie ook de kleinste BMW nog te hoog en/of te zwaar is, is er eventueel een Beta 200 beschikbaar.

Diversen

– Je kunt ter plekke enduro laarzen huren voor Euro 25 voor 2 dagen. Doen!!
– Op het terrein zijn kleedkamers met douches en afsluitbare kledingkastjes aanwezig.
– Lunch is buiten het park (10 min), je rijd daar op je huurmotor naar toe.
– Na inschrijving ontvang je van ons uitgebreide informatie over de training.

Prijzen

Sluit altijd een annuleringsverzekering af, de voorwaarden voor annulering worden strikt gehanteerd. Je kunt het beste een permanente reisverzekering afsluiten waarin de annulering meeverzekerd is.

We bieden ook een compleet arrangement aan. M.i.v. 2018 nu inclusief avondeten na de 2e trainingsdag en drankjes bij de lunch)

Het arrangement bestaat uit:
– Welkomst drankje
– 2-daagse training in BMW Enduropark Hechlingen
– Huurmotor incl. benzine en allrisk verzekering zonder eigen risico.
– Gecertificeerde Nederlandse instructeur van BERRT
– 3 hotel overnachtingen (Aankomst: dag voor de training. Vertrek: dag na de training)
– 3 x avondeten, bij aankomst en na de 1e en 2e cursusdag (excl. drankjes)
– 2 x uitgebreide (warme) lunch (incl. drankjes)
– Hechlingen T-shirt, cap of halsdoek
– Certificaat van deelname

Mooie bochtige route naar Hechlingen

Download hier het GPX bestand met de track en wayoint van het beginpunt van een mooie bochtige route van de laatste 120km tot aan het hotel in Wemding.

De laatste 120km

De rol van BERRT Reizen en Trainingen VOF in deze training is die van reisagent, die de training onder brengt bij Enduropark Hechlingen GmbH. BERRT levert tevens de Nederlandse instructeur die onder verantwoordelijkheid van Enduropark Hechlingen GmbH optreedt.