Allroad Basic Training

– De start van adventure-riding –

Algemeen

De Allroad Basic Training is bedoeld voor deelnemers zonder of beperkte offroad ervaring. Je wilt de basis beginselen van het offroad rijden leren op een allroad motorfiets (geen sportenduro).

We gaan er vanuit dat je de motor op asfalt al goed beheerst.

 • Data / tijden

  De Allroad trainingen in Nederland duren 1 dag. We beginnen om 09.00 uur* en we eindigen omstreeks 17:00 uur.

  We trainen op zowel doordeweekse dagen als op zaterdag. De trainingsdata kan je vinden door op onderstaande gele knop te klikken. Je komt dan op de kalender waar je een datum kunt uitzoeken en boeken.

  *Start je in Apeldoorn met huurmotor, dan vertrekken we daar om 8.00 uur.

 • Locaties

  De Allroad Basic training start in Diepenheim, Twente.

  Met een huurmotor start je in Apeldoorn en rijd je met de instructeur naar Diepenheim.

 • Prijzen

  De prijs voor de training bedraagt per persoon op doordeweekse dagen € 395,- en op zaterdagen € 425,-. Dat is inclusief:

  • Koffie/Thee
  • Drankjes
  • Water onderweg,
  • Uitgebreide lunch
  • Certificaat van deelname

  En uiteraard word je getraind door een zeer ervaren en gediplomeerd offroad instructeur die je in 1 mooie motordag enorm veel zal leren.

 • Deelnemers

  We werken met groepjes van minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers zodat een goede en individuele begeleiding gewaarborgd is.

Gastenboek Trainingen NL

 • Wil 20 juli 2024
  15 juli heb ik met mijn zoon Mitch de basis training gedaan die gegeven werd door Peter. Top dag gehad met goed weer en met Peter als zeer leuke begeleider. Ook fijn gezelschap die ook de cursus volgde. Ondanks mijn redelijke ervaring van jaren geleden met motorcross was er nog wel wat te leren met zoon bakbeest want dat luistert toch anders. We gaan zekerweten de vervolgcursus volgen. Tot de volgende............

Impressies

Geef deze training cadeau

Cadeaubon - BERRT Reizen Ritten en Trainingen offroad voor de allroad motorrijder

Vergroot je motor-rijvaardigheid en vertrouwen op alle ondergronden of start je offroad-opleiding met de Allroad Basic Training. In één dag leer je de verschillen tussen rijden op verharde en onverharde ondergrond. Je leert de fundamentele houdingen en rijtechnieken om je allroad-motor te beheersen offroad, alle merken allroads zijn welkom. En je gaat ervaren hoe leuk het is om met de motor offroad te rijden in een gecontroleerde en motiverende omgeving. Na deze training rij jij met nog meer plezier op je motor en kan jouw avontuur beginnen.

DOEL VAN DE TRAINING

Deze training heeft als doel om jou met de allroad-motor veilig en beheerst te leren omgaan met onverharde ondergronden en lastige situaties. Daarbij creëer je de juiste basisvaardigheden en een goed begrip van het offroad-rijden. Daarnaast is het evenzo belangrijk dat we er een leuke en veilige dag van maken. Na deze ervaring kan je ook nog eens beter afgewogen keuzes maken over welke kleding en accessoires je eventueel wilt aanschaffen voor adventure-gebruik.

De Allroad Basic Training is de noodzakelijke basis voor onze vervolgtrainingen; de 1-daagse Allroad Intermediate Training, Hechlingen Intermediate Training en Meppen Intermediate Training.

VOOR WIE BEDOELD

De Allroad Basic Training is bedoeld voor deelnemers met of zonder offroad-ervaring. Je wilt de basisbeginselen van het offroad rijden leren op een allroad-motor (geen sportenduro). We gaan er vanuit dat je de motor op asfalt goed beheerst.

Je kan de training volgen als een stand-alone voortgezette rijopleiding en zo je rijvaardigheden en vertrouwen vergroten. Een grote pré voor alle eigenaren van een allroad-motor voor gebruik op straat en in het terrein.

Of je hebt ambities om met je motor avontuurlijke ritten en reizen te maken en wilt je middels een of meer opleidingen bekwamen in het offroad-rijden. Dan is dit de eerste en belangrijke stap.

PROGRAMMA

We gaan een volle dag met elkaar aan de slag. Daarbij nemen we een zeer praktische insteek en onderbouwen we het goed met theorie.

De dag begint met kennismaken, uitleg van het lesprogramma en het afstemmen van de leerdoelen met jouw persoonlijke leerdoelen. Daarna krijg je uitleg over het afstellen van je allroad-motorfiets voor offroad-gebruik en het staand rijden op de motor.

Praktische en gedegen uitleg

De rijtraining daarna is opgebouwd uit korte stukjes theorie, demonstratie door de instructeur, gevolgd door zelf oefenen met veel persoonlijke feedback. Bij ons leer je niet alleen hoe je rijtechnieken toepast, maar ook waarom. Middels eenvoudige voorbeeldjes wordt het waarom duidelijk gemaakt.

Op onze exclusieve trainingslocatie ga je onder begeleiding basis-oefeningen doen zoals staand wegrijden en gecontroleerd stoppen, korte bochtjes maken, het rijden in geulen, en remmen in het terrein. Alles met lage snelheden. De ondergrond is grasland, zand of bosgrond, weinig risico dus voor schade mocht je motor onverhoopt omvallen.

Na deze oefeningen is het tijd voor een goed verzorgde lunch en kun je weer even bijkomen en de opgedane ervaringen delen met de medecursisten en instructeur.

Theorie in praktijk brengen

Na de lunch rijden in een speciaal ingericht bosperceel met uitdagende single-tracks en realistische obstakels. Bij de uitleg daarvan besteden we ruim aandacht aan houding, kijktechniek en gas/ rem/ koppeling beheersing. Daarna rij je een gevarieerde, deels onverharde, route over zand- en gravelpaden om het geleerde in de praktijk te brengen en te ervaren hoeveel voldoening het offroad-rijden geeft.

We sluiten de dag af met een evaluatie van de leerdoelen en uitreiking van de certificaten.

VIDEO-IMPRESSIE VAN DE TRAINING

Deze video geeft je een goede indruk van hoe we de training aanpakken en wat we zoal doen. Rijplezier omgezet in kijkplezier.

GOED OM TE WETEN

 • We werken met groepjes van minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers zodat een goede en individuele begeleiding gewaarborgd is.
 • De hele dag is omlijst met goede catering van koffie, uitgebreide lunch en drankjes. Ook hebben we water mee voor onderweg
 • De trainingen worden vanuit Apeldoorn gegeven door Werner, Peter of Erik.
 • Je kunt aan deze training met jouw eigen allroad motor of met een van onze huurmotoren deelnemen.
 • Deze training is al jaren de meest geboekte offroad-training voor allroads in Nederland.
 • Wij zijn full-time offroad-trainers/ tourguides. Zodoende hebben we ook veel data voor je om uit te kiezen.

BANDEN

De Allroad Basic Training is bij droog weer goed te doen met straatbanden. Wanneer het regent of geregend heeft, zijn noppenbanden prettig maar niet verplicht. Wil je graag een huurmotor (GS) met noppenbanden dan kan je die bij ons huren.

HUURMOTOR ZONDER RISICO

Je kan deze training ook doen op een huurmotor. En dan geen lichte enduro maar een moderne GS. We hebben in Apeldoorn alle huidige BMW GS’en voor je staan compleet afgesteld voor offroad-gebruik en met noppenbanden. En huur je een motor in deze training dan heb je geen eigen risico. Dus optimaal gemak gecombineerd met zorgeloos rijden. Deze mogelijkheid vind je alleen bij BERRT.

Voordelen van een huurmotor

 • Geen kans op schade aan je eigen motor en daardoor volle focus op het rijden
 • Geen gedoe met afstellen voor staand rijden of schoonmaken van je eigen motor
 • Rijden met noppenbanden voor meer grip en veiligheid
 • Huur zonder “eigen risico” in de Allroad Basic Training(!)
 • De huurmotoren zijn voorzien van belangrijke accessoires; brede voetsteunen, valbeugels, verhoogd rempedaal, lage ruit en een tasje voor persoonlijke spullen
 • De huurprijzen zijn all-in prijzen
 • Tevens is het de ideale proefrit mocht je in een BMW GS geïnteresseerd zijn.

Lees meer over onze huurmotoren>>

KLANTEN VERTELLEN

Wil je weten of deze training iets voor jou is? Bekijk dan eens hoe anderen deze training hebben ervaren. Honderden klanten hebben een reactie achter gelaten in ons gastenboek.

START JOUW AVONTUUR

De Allroad Basic Training is een geweldige dag motorrijden en leren. Ben je overtuigd, boek dan nu jouw training en start je avontuur.

Ben je nog niet overtuigd, stel dan je vraag aan ons of kijk eens bij de veelgestelde vragen.

Wil je jouw avontuur later starten, blijf dan met ons in contact. Vertel ons je e-mailadres en we sturen je ongeveer 1x per maand een berichtje met wat er bij ons gebeurd. Zo kunnen we in contact blijven. Of volg ons op onze sociale media kanalen voor inspiratie.Print Friendly, PDF & Email