Allroad Basic Training

Algemeen

De Allroad Basic Training is bedoeld voor deelnemers zonder of beperkte offroad ervaring. Je wilt de basis beginselen van het offroad rijden leren op een allroad motorfiets (geen sportenduro).

We gaan er vanuit dat je de motor op asfalt al goed beheerst.

 • Data / tijden

  De Allroad trainingen in Nederland duren 1 dag. We beginnen om 09.00 uur en we eindigen omstreeks 17:00 uur.

  We trainen op zowel doordeweekse dagen als op zaterdag. De trainingsdata kan je vinden door op onderstaande gele knop te klikken. Je komt dan op de kalender waar je een datum kunt uitzoeken en boeken.

 • Locaties

  Voor de Allroad Basic training kun je kiezen uit 2 trainingslocaties:

  • Omgeving Apeldoorn (start in Diepenheim, Twente)
  • Omgeving Hoogerheide (start in Hoogerheide, West Brabant)

  Huurmotoren zijn alleen beschikbaar voor de training in omgeving Apeldoorn.

 • Prijzen

  De prijs voor de training bedraagt € 295,- per persoon op woensdagen. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag € 345,- en op zaterdagen € 375,- persoon. Dat is inclusief:

  • Koffie/Thee
  • Drankjes
  • Water onderweg,
  • Uitgebreide lunch
  • Certificaat van deelname

  En uiteraard word je getraind door een zeer ervaren en gediplomeerd offroad instructeur die je in 1 dag enorm veel zal leren.

 • Deelnemers

  We werken met groepjes van 5 deelnemers zodat een goede en individuele begeleiding gewaarborgd is

 • Voorwaarden en herroepingsrecht

  Op deze training zijn de trainingsvoorwaarden van BERRT van toepassing.

  Deze trainingsvoorwaarden dienen op de dag van de training voor aanvang te worden ondertekend door de deelnemer.

  Bekijk de trainingsvoorwaarden>>

  Op de trainingen van BERRT is het zgn. herroepingsrecht uitgesloten, omdat deze trainingen zijn aan te merken als diensten met betrekking tot vrijetijdsbesteding waarvan de uitvoering is voorzien op een bepaalde datum / in een bepaalde periode.

  Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Recente reactie Gastenboek NL

 • Jeroen / 16 november 2020:
  Afgelopen donderdag (12 nov 2020) de basiscursus Allroad gevolgd in Apeldoorn/ Diepenheim. Aanleiding: Ik was er een beetje klaar mee om thuis in de bureaustoel... »

Impressies

Voor wie bedoeld?

De Allroad Basic Training is bedoeld voor deelnemers zonder of beperkte offroad ervaring. Je wilt de basis beginselen van het offroad rijden leren op een allroadmotorfiets (geen sportenduro). We gaan er vanuit dat je de motor op asfalt al goed beheerst.

Doel van de training

Deze training heeft als doel om veilig en beheerst te leren omgaan met diverse soorten onverharde ondergronden en lastige situaties. De training vormt een ideale basis voor de 1-daagse Allroad Intermediate Training of de Hechlingen Intermediate Training.

Training / cursusprogramma

De cursus programma’s in locatie Apeldoorn en Hoogerheide zijn identiek.

De dag begint met koffie, kennismaking en uitleg van het lesprogramma. Bij de motoren krijg je uitleg over het afstellen van je motorfiets voor offroad rijden en het staand rijden op de motor.

Praktische, gedegen uitleg

De training is opgebouwd met steeds korte stukjes theorie, demonstratie door de instructeur, gevolgd door zelf oefenen met veel feedback. Je zit dus niet uren in een theorielokaal, alle instructie wordt gegeven buiten bij de motor.

Bij BERRT leer je niet alleen hoe je technieken toepast, maar ook waarom. Middels eenvoudige voorbeeldjes wordt het waarom duidelijk gemaakt. Onder andere daarmee onderscheiden wij ons.

Op de eerste trainingslocatie ga je onder begeleiding basis-oefeningen doen zoals staand wegrijden en gecontroleerd stoppen, korte bochtjes maken, het rijden in geulen, remmen in het terrein en trial-achtige oefeningen, alles met lage snelheden. De ondergrond is grasland, zand of bosgrond, weinig risico dus voor schade mocht je motor onverhoopt omvallen. Uiteraard kun je bij ons ook een motorfiets uit het BMW GS programma huren.

Na deze oefeningen is het tijd voor een goed verzorgde lunch en kun je weer even bijkomen en de opgedane ervaringen delen met de medecursisten en je instructeur.

Theorie in praktijk brengen

Na de lunch rijd je een gevarieerde, deels onverharde, route. We rijden o.a. in een bosperceel met uitdagende single-tracks en spannende obstakels. Onderweg besteden we ruim aandacht aan o.a. kijktechniek, gas/rem/koppeling beheersing en het rijden op zand- of gravelpaden. De dag wordt afgesloten met een evaluatie, koud of warm drankje en uitreiking van de certificaten.

Diversen

 • We werken met groepjes van maximaal 5 deelnemers zodat een goede en individuele begeleiding gewaarborgd is.
 • De trainingen vanuit Apeldoorn worden door Bert, Werner of Peter gegeven en de trainingen vanuit Hoogerheide door Kees-Jan.
 • De hele dag door krijg je handige en praktische tips m.b.t. het offroad rijden.
 • Inclusief koffie of thee in de ochtend, een heerlijke lunch, water en kleine snacks onderweg en een afsluitend drankje.
 • In Hoogerheide zijn geen huurmotoren beschikbaar.

Banden

Deze Allroad Basic Training is bij droog weer goed te doen met straatbanden. Wanneer het regent of geregend heeft, zijn noppenbanden handig maar niet verplicht. Ook is het mogelijk om voor de training in Apeldoorn een BMW GS met noppenbanden te huren bij BERRT, meestal ook last-minute. De meest geschikte noppenband voor allroad motoren is de Conti TKC80 of TKC70.

Offroad training met huurmotor mogelijk

Het is mogelijk om voor de training in omgeving Apeldoorn een BMW GS (G 310 GS/F 750 GS/F 850 GS/R 1250 GS) met noppenbanden te huren bij BERRT.  Je kunt op het inschrijfformulier voor de training aangeven of je een huurmotor wilt. Onze huurmotoren zijn gewend om te vallen, een extra kras of deuk is daarom geen schadepost voor de cursist!

Heb je een motor gehuurd voor de training in omgeving Apeldoorn, dan kun je die om 08:00 uur bij BERRT afhalen in Apeldoorn, Hommel 9. Je rijdt dan samen met de instructeur naar de start in Diepenheim, Twente. Voor de locatie Hoogerheide is het niet mogelijk een motor te huren.

Lees meer over onze huurmotoren>>

Iets voor jou?

Wil je weten of deze training iets voor jou is? Bekijk dan eens hoe anderen deze training ervaren hebben en neem een kijkje in het gastenboek. Ook de onderstaande video’s geven je een indruk van onze Allroad Basic training.

Reserveer jouw plek

Wil je ook graag offroad leren rijden met jouw allroad motor? En daarbij ook nog eens genieten van het offroad rijden met een leuke groep allroad rijders? Reserveer dan snel een plek in onze boekingsagenda via de knop hieronder. Op naar een mooie dag vol motorplezier!

BERRT Actueel

Recente reactie Gastenboek NL

 • Jeroen / 16 november 2020:
  Afgelopen donderdag (12 nov 2020) de basiscursus Allroad gevolgd in Apeldoorn/ Diepenheim. Aanleiding: Ik was er een beetje klaar mee om thuis in de bureaustoel... »
Print Friendly, PDF & Email