Allroad Intermediate Training

Algemeen

De Allroad Intermediate Training sluit prima aan op de Allroad Basic Training en is bedoeld voor deelnemers die de basis training zonder problemen hebben gevolgd. In deze offroad training voor gevorderden ligt het tempo wat hoger en zijn de oefeningen moeilijker en uitdagender. Ook deze training is bedoeld voor berijders van zware allroad motoren (geen sportenduro’s)

 • Voor wie?

  De Allroad Intermediate training is bedoeld voor deelnemers die de 1-daagse Allroad Basic Training in Nederland niet langer dan 2 jaar geleden zonder problemen gevolgd hebben. De basis vaardigheden beheers je dus al.
  Bij twijfel graag even bellen, dan overleggen we even.

  Idealiter heb je na de Allroad Basic training al flink wat offroad kilometers gereden.

 • Data en tijden

  De Allroad Intermediate Training in Nederland duurt 1 dag. We beginnen om 09:00 uur in Nijverdal en eindigen om ongeveer 17:00 uur in Apeldoorn.

  Heb je een motor gehuurd, dan kun je die om 07:45 uur bij BERRT afhalen in Apeldoorn, Hommel 9. Je rijdt samen met de instructeur naar de start in Nijverdal.

  De trainingsdata kun je vinden door op onderstaande gele knop te klikken. Je komt dan op de kalender waar je vrijblijvend een datum kunt uitzoeken en eventueel ook meteen kunt boeken.

 • Prijzen

  De prijs voor de training bedraagt per persoon op woensdag € 375,-, op overige doordeweekse dagen € 395,- en op zaterdagen € 425,-. Dat is inclusief:

  • Koffie/Thee
  • Drankjes
  • Water onderweg
  • Uitgebreide lunch
  • Certificaat van deelname

  En uiteraard word je getraind door een zeer ervaren en gediplomeerd offroad instructeur die je in 1 dag enorm veel zal leren.

  Een GS huurmotor met noppenbanden is al beschikbaar vanaf € 125,-.

 • Deelnemers

  We werken met groepjes van minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers zodat een goede en individuele begeleiding gewaarborgd is. Je hebt de Allroad Basic al gedaan zonder problemen en tussendoor bij voorkeur al wat offroad meters gemaakt.

Gastenboek Trainingen NL

 • Wil 20 juli 2024
  15 juli heb ik met mijn zoon Mitch de basis training gedaan die gegeven werd door Peter. Top dag gehad met goed weer en met Peter als zeer leuke begeleider. Ook fijn gezelschap die ook de cursus volgde. Ondanks mijn redelijke ervaring van jaren geleden met motorcross was er nog wel wat te leren met zoon bakbeest want dat luistert toch anders. We gaan zekerweten de vervolgcursus volgen. Tot de volgende............

Impressies

Voor wie bedoeld?

De Allroad Intermediate Training sluit prima aan op de Allroad Basic Training en is uitsluitend bedoeld voor deelnemers die de Allroad Basic training (via BERRT of KNMV) niet langer dan 2 jaar geleden zonder problemen hebben gevolgd. In deze offroad training voor gevorderden ligt het tempo wat hoger en zijn de oefeningen moeilijker en uitdagender. Ook deze training is bedoeld voor berijders van zware allroad motoren (geen sportenduro’s).

Doel van de training

Deze training heeft als doel om de vaardigheden van de Basic training verder aan te scherpen en uit te breiden. Na deze training kun je ook zwaar terrein zoals mul zand bedwingen en complexere situaties beter beheersen.

Cursusprogramma

Je begint met een korte herhaling van stuurtechniek en remtechniek zodat je weer helemaal scherp bent. Tot aan de lunch vermaak je je in bospercelen waar je oefent in het rijden van bochten op hogere snelheid, single tracks en sterk geaccidenteerd terrein.

Na de goed verzorgde lunch rijdt je een mooie en gevarieerde route over zandpaden waar je o.a. oefent met het wisselen van sporen, rijden op snelheid en het toepassen van offroad bochtentechniek met hogere snelheid. De middag brengen we grotendeels door in schitterende bossen van Hellendoorn. We sluiten de dag af met mooie offroad route die eindigt in de buurt van Deventer!

Het programma kan aangepast worden afhankelijk van onder andere weersomstandigheden, dit ter beoordeling van de instructeur.

Tijden

De training begint om 09:00 uur in Nijverdal en eindigt om circa 17:00 uur in Apeldoorn.
Wanneer je een motor huurt, kun je die om 07:45 uur afhalen in Apeldoorn en van daaruit met de instructeur naar Nijverdal rijden.

Diversen

 • We werken met groepjes van max 5 deelnemers zodat een goede en individuele begeleiding gewaarborgd is.
 • De training wordt gegeven door een professionele instructeurs van BERRT.
 • De hele dag door krijg je handige en praktische tips m.b.t. het offroad rijden.
 • Inclusief koffie of thee in de ochtend, een heerlijke lunch, water en kleine snacks onderweg en een afsluitend drankje.

Banden voor de Allroad Intermediate Training

Voor deze training zijn noppenbanden verplicht. Een zeer geschikte noppenband voor deze training is de Conti TKC80.

Het is mogelijk een BMW GS met noppenbanden te huren bij BERRT, zie hieronder.

NB. De TKC70 en soortgelijke banden zijn niet geschikt voor deze training.

Huurmotor

Het mogelijk een BMW GS (310/750/850/1250) met noppenbanden te huren bij BERRT.  Je kunt op het inschrijfformulier voor de training aangeven of je een huurmotor wilt. Onze huurmotoren zijn gewend om te vallen, een extra kras of deuk is daarom geen schadepost voor de cursist!

Lees meer over onze huurmotoren>>

Reserveer jouw plek

Wil je ook graag jouw offroad rijtechnieken op een hoger niveau brengen? En daarbij ook nog eens genieten van het offroad rijden met een leuke groep allroad rijders? Reserveer dan snel een plek in onze boekingsagenda via de knop hieronder. Op naar een mooie dag vol motorplezier!

Print Friendly, PDF & Email