• Modder rijden in de BERRT Furstenau Advanced Training
 • Snel bochtenwerk oefenen in de BERRT Furstenau Advanced Training
 • Complexe hellingen oefenen tijdens de BERRT Furstenau Advanced Training
 • Furstenau Intermediate Training tankbaan adventure - BERRT offroad voor allroads

Fürstenau Advanced Training

360 hectare offroad plezier optimaal benutten

Ja, ik doe ook mee!

Fürstenau Advanced Training

Algemeen

Tijdens deze twee daagse training gaan we verder waar we bij de 2-daagse Fürstenau Intermediate Training gebleven zijn en bekwaam je je verder in het terrein rijden op zanderige ondergrond. Het uitgestrekte terrein biedt vele mogelijkheden om de zandskills verder uit te bouwen. Deze training vormt een waardevolle aanvulling op de Fürstenau Intermediate Training waarin velen de eerste stappen in het rijden in echt los zand gezet hebben.

 • Quick facts

  – 2 dagen advanced offroad-training
  – BMW Certified Offroad Instructor
  – 360 ha offroad park
  – 100% offroad rijden
  – Veel leren en veel plezier

 • Data en tijden

  De trainingsdata kun je vinden door op onderstaande gele knop te klikken. Je komt dan op de kalender waar je alle beschikbare data kunt zien en ook meteen online kunt boeken.

  De training is 2 volle dagen en begint elke dag om 9:00 uur en eindigt de 1e dag om 16:45 uur en de 2e dag om 15:45 uur. De eerste dag ontmoeten we elkaar om 08:30 om de motoren af te stellen voor het staand rijden.

 • Prijzen

  Je kunt al meedoen vanaf € 775!

  We hebben verschillende arrangementen voor je samengesteld met en zonder huurmotor. Zie alle informatie bij Arrangementen.

 • Deelnemers

  We werken met groepjes van 6 tot 8 deelnemers zodat een goede en individuele begeleiding gewaarborgd is. De instructeur wordt ondersteund door een assistent op de motor. Als vooropleiding is de Fürstenau Intermediate Training gevraagd.

Gastenboek Fürstenau

 • Maarten 5 november 2021
  Afgelopen September hebben we onder de bezielende leiding van Kees-Jan en Peter het terrein van Furstenau onveilig mogen maken. Het... »

Impressies

Geef een cadeaubon, elk bedrag mogelijk

Cadeaubon - BERRT Reizen Ritten en Trainingen offroad voor de allroad motorrijder

Terug naar 360 hectare 100% offroad plezier. Heb je de Fürstenau Intermediate Training gedaan dan is dit de perfecte opvolger. In deze training kan je je skills verder uitbreiden en fijnslijpen tijdens twee intensieve dagen.

Het van oorsprong militair oefenterrein biedt voldoende uitdagingen en perfecte oefensituaties. Het terrein bestaat vnl. uit bos met vele kilometers zandpaden. Ook is er een zandverstuiving en een groot open gebied met zand, hellingen en water. De ideale omgeving voor een leuke en ook intensieve offroad training op zanderige ondergrond.

Tijdens deze twee daagse training gaan we verder waar we bij de Fürstenau Intermediate Training gebleven zijn en bekwaam je je verder in het terrein rijden op zanderige ondergrond. In de Fürstenau Intermediate Training hebben al velen ervaren dat het rijden op zand is echt anders als het rijden op gravel, stenen etc. Deze Advanced training vormt een vervolg hierop waarin jouw zandskills op een hoger niveau worden gebracht, daarmee gepaard bouw je meer en meer vertrouwen op in het zandrijden.

We komen meestal wel modder tegen, maar ook harde bospaden, ondiep mul zand, dieper mul zand, boomstammen geulen enz.. De opgebouwde kennis maakt je tot een zeer complete motorrijder die op alle ondergronden uit de voeten kan.

Los van de rationele argumenten, is het immers elke keer weer enorm gaaf om daar twee dagen met je motor te mogen spelen onder goede begeleiding.

Doel van de training

Deze training heeft als doel om nog meer vertrouwd te raken met het rijden op losse, zanderige ondergronden en leren om te gaan met lastige situaties. Je verdiept je offroad skills en brengt je motorbeheersing op een hoger niveau. Je leert situaties beter inschatten en rijdt zodoende met meer beheersing en vertrouwen in lastig terrein.

Voor wie?

De Fürstenau Advanced training is bedoeld voor deelnemers die de Fürstenau Intermediate Training in de voorgaande twee jaar met goed resultaat gevolgd hebben en die daarna ook nog offroad hebben gereden. De basis vaardigheden van het zandrijden beheers je dus al, je haalt daardoor veel rendement uit deze training. Idealiter heb je ook de Hechlingen Intermediate en/ of Advanced Training gevolgd want ook deze training is erg intensief en vergt naast veel “motorgevoel” ook een goede conditie. Mocht je twijfelen, bel ons dan even om te verleggen.

Trainingsprogramma

De training in Fürstenau is gericht op het verder uitbouwen van offroad vaardigheden op zanderige ondergrond (en soms ook modder). Aan bod komen weer stuurtechniek in korte bochten, remmen op losse ondergrond, heuvels op- en afrijden, bochtentechniek op snelheid, maar nu in meer complexe oefeningen en situaties. Ook komt er wat meer snelheid in de oefeningen, o.a. bij het remmen en accelereren. Deze vaardigheden worden uitvoerig toegepast tijdens ritten door het park. De 360 hectare blijft ervoor zorgen dat er veel afwisseling is in de te rijden routes. De training wordt in het Nederlands gegeven door Werner, Peter of Bert allen gecertificeerd rijinstructeurs. Er is altijd een assistent van BERRT aanwezig op de motor om de groep en de instructeur te ondersteunen.

Motoren

Huurmotoren

Ook in Fürstenau hebben we een mooie vloot huurmotoren voor je klaarstaan. Helemaal afgesteld op staand rijden, met valbeugels en noppenbanden. Je kan kiezen uit de BMW R 1250 GS en F 850 GS. De andere modellen, F 750 GS of G 310 GS, op aanvraag. Lees meer over onze huurmotoren. Een voorbeeld van de verhuurovereenkomst voor deze training kan je hier downloaden:

Verhuurovereenkomst Furstenau Trainingen 2021 (52 kb)

Eigen motor

Rijd je met je eigen motor dan dient dit een allroad met kenteken te zijn, minimaal 600 cc cilinderinhoud, voorzien van goedgekeurde uitlaat (voor openbare weg) en dient hij voorzien te zijn van noppenbanden, zoals bijvoorbeeld de Conti TKC80. Intermediate banden zoals Conti TKC70 zijn niet geschikt in de mulle en modderige secties van het terrein.

Arrangementen

We bieden voor deze training complete arrangementen aan welke bestaan uit het volgende:

 • 2-daagse offroad training
 • Gecertificeerde Nederlandse instructeur van BERRT
 • Assistent op de motor ter ondersteuning van de groep en de instructeur
 • 2 hotelovernachtingen (dag voor de training en 1e trainingsdag)
 • 1 x diner, na de 1e cursusdag (incl. drankjes)
 • 2 x warme lunch (incl. drankjes)
 • BERRT Fürstenau T-shirt
 • Certificaat van deelname
 • Afsluiting met drankje op het terrein

Optioneel:

 • BMW GS huurmotor
 • 1- persoonskamer

TIPSluit altijd een annuleringsverzekering af.

Reserveer jouw plek

Wil je ook jouw vaardigheden in het rijden in los zand nog verder uitbreiden? Ga dan met ons mee voor twee dagen top training in Fürstenau. Reserveer je plek in onze online boekingsagenda via de knop hieronder.

Mooie bochtige route naar Fürstenau

Download hier het GPX bestand met de waypoints (hotel en de start van de trainingsdag) en de GPS-track van een mooie bochtige route van BERRT (Apeldoorn) naar Hotel am Markt in Fürstenau.

Het deel in Nederland loopt grotendeels parallel aan de A1, je kunt de route natuurlijk ook “ergens” langs de A1 oppikken.

Waypoints en route naar Fürstenau

Voorwaarden en Herroepingsrecht

Op deze training zijn de trainingsvoorwaarden van BERRT Reizen en Trainingen vof van toepassing.
Deze trainingsvoorwaarden dienen op de dag van de training voor aanvang te worden ondertekend door de deelnemer. Bekijk de trainingsvoorwaarden>>

Op alle trainingen van BERRT is het zgn. herroepingsrecht uitgesloten, omdat die zijn aan te merken als diensten waarvan de uitvoering is voorzien op een bepaalde datum / in een bepaalde periode.

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Print Friendly, PDF & Email