Fürstenau Advanced Training

360 hectare offroad plezier optimaal benutten

Ja, ik doe ook mee!

Algemeen

Tijdens deze twee daagse training gaan we verder waar we bij de 2-daagse Fürstenau Intermediate Training gebleven zijn en bekwaam je je verder in het terrein rijden op zanderige ondergrond. Het uitgestrekte terrein biedt vele mogelijkheden om de zandskills verder uit te bouwen. Deze training vormt een waardevolle aanvulling op de Fürstenau Intermediate Training waarin velen de eerste stappen in het rijden in echt los zand gezet hebben.

 • Data en tijden

  De 1e dag dien je om 8:30 uur op het terrein aanwezig te zijn, o.a. voor het afstellen van je motorfiets (stuur, pedalen etc)

  De training duurt 2 dagen  en begint elke dag om 9:00 uur en eindigt de 1e dag om 16:45 uur en de 2e dag om 15:45 uur.

  De trainingsdata kun je vinden door op onderstaande gele knop te klikken. Je komt dan op de kalender waar je vrijblijvend een datum kunt uitzoeken en ook meteen online kunt boeken.

 • Prijzen

  Je kunt al meedoen vanaf € 775! *)

  *) o.b.v arrangement met 2-persoonskamer en eigen motorfiets

  De prijzen zijn afhankelijk van het gekozen arrangement. Zie betreffende tekst hiernaast onder “Prijzen”

 • Deelnemers

  We werken met groepjes van 6 tot 8 deelnemers zodat een goede en individuele begeleiding gewaarborgd is. De instructeur wordt ondersteund door een assistent (ook op de motor).

 • Voorwaarden en Herroepingsrecht

  Op deze training zijn de trainingsvoorwaarden van BERRT Reizen en Trainingen vof van toepassing.
  Deze trainingsvoorwaarden dienen op de dag van de training voor aanvang te worden ondertekend door de deelnemer. Bekijk de trainingsvoorwaarden>>

  Op alle trainingen van BERRT is het zgn. herroepingsrecht uitgesloten, omdat die zijn aan te merken als diensten waarvan de uitvoering is voorzien op een bepaalde datum / in een bepaalde periode.

  Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Gastenboek Furstenau

 • Quinn / 18 oktober 2020:
  Zonder enige twijfel een meerwaarde voor iedere offroad liefhebbende motorrijder. Na al met andere organisaties mee te gaan, Berrt ontdekt.... »

Impressies

Geef een cadeaubon, elk bedrag mogelijk

Cadeaubon - BERRT Reizen Ritten en Trainingen offroad voor de allroad motorrijder

Algemeen

Locatie voor deze unieke training is Fürstenau, circa 140 km ten Oosten van Apeldoorn, net over de Duitse grens.

Ons terrein in Fürstenau is van oorsprong een militair oefenterrein voor pantservoertuigen. In 2008 werd het terrein aangekocht door Nederlandse ondernemers, die er een 4×4 pretpark van gemaakt hebben, met tal van voorzieningen daarvoor. Motorfietsen werden tot nu toe niet toegelaten.

BERRT heeft echter als BMW Motorrad partner en bijbehorende professionele werkwijze m.i.v.  2018 het exclusieve recht verworven om allroad trainingen met motorfietsen te mogen verzorgen in dit immense, 360 hectare metende oefenterrein. Het terrein bestaat vnl. uit bos met vele kilometers zandpaden. Ook is er een zandverstuiving en een groot open gebied met zand, hellingen en water. De ideale omgeving voor een leuke en ook intensieve offroad training op zanderige ondergrond.

Tijdens deze twee daagse training gaan we verder waar we bij de Fürstenau Intermediate Training gebleven zijn en bekwaam je je verder in het terrein rijden op zanderige ondergrond. In de Fürstenau Intermediate Training hebben al velen ervaren dat het rijden op zand is echt anders als het rijden op gravel, stenen etc. Deze Advanced training vormt een vervolg hierop waarin jouw zandskills op een hoger niveau worden gebracht, daarmee gepaard bouw je meer en meer vertrouwen op in het zandrijden.

We komen meestal wel modder tegen, maar ook harde bospaden, ondiep mul zand, dieper mul zand, grof en fijn zand. Na de Intermediate Training heb je de verschillen leren kennen en ben je wat gewend aan de diverse ondergronden. In de Advanced Training leren we je hier met nog meer kunde en plezier mee om te gaan, zodat je optimaal van de ongekende mogelijkheden van dit terrein kunt genieten. De opgebouwde kennis maakt je tot een zeer complete motorrijder die op alle ondergronden uit de voeten kan.

Los van de rationele argumenten, is het immers elke keer weer enorm gaaf om daar twee dagen met je motor te mogen spelen onder goede begeleiding.

Doel van de training

Deze training heeft als doel om nog meer vertrouwd te raken met het rijden op losse, zanderige ondergronden en leren om te gaan met lastige situaties, zodat je tijdens een reis in verre landen met veel zand en losse ondergrond zonder problemen, maar met nog meer plezier en op tijd je geplande bestemming kunt bereiken.

Voor wie bedoeld?

De Fürstenau Advanced training is bedoeld voor deelnemers die de Fürstenau Intermediate training het afgelopen jaar met goed resultaat gevolgd hebben en die daarna ook de nodige offroad kilometers zijn blijven maken. De basis vaardigheden van het zandrijden beheers je dus al, je haalt daardoor veel rendement uit de training op dit prachtige oefenterrein. Idealiter heb je ook al de Hechlingen Advanced training gevolgd want ook deze training is erg intensief en vergt naast veel “motorgevoel” ook een goede conditie.

Bij twijfel graag even bellen, dan overleggen we even. Het is jammer en kostbaar als je er in Fürstenau pas achterkomt dat je de verkeerde training hebt geboekt.

Trainings programma

De training in Fürstenau is gericht op het verder uitbouwen van offroad vaardigheden op zanderige ondergrond (en soms ook modder). Aan bod komen weer stuurtechniek in korte bochten, remmen op losse ondergrond, heuvels op en afrijden, bochten techniek op snelheid, maar nu in meer complexe oefeningen en situaties. Ook komt er wat meer snelheid in de oefeningen, o.a. bij het remmen en accelereren. Deze vaardigheden worden uitvoerig toegepast tijdens ritjes door het Fürstenau oefenterrein. De 360 hectare blijft ervoor zorgen dat er veel afwisseling is in de te rijden routes.

De training wordt in het Nederlands gegeven door Werner, Peter of Bert allen gecertificeerd rijinstructeurs. Er is altijd een assistent van BERRT aanwezig (ook op de motor) om de groep en de instructeur te ondersteunen.

(Huur)motoren

In seizoen 2020 hebben we de volgende huurmotoren beschikbaar in Fürstenau: R 1250 GS en F 850 GS. Andere types (F 750 GS of G 310 GS) op aanvraag. Lees meer over onze huurmotoren. Specifieke voorwaarden voor deze training kan je hier downloaden:

Verhuurovereenkomst Furstenau Trainingen 2021 (52 kb)

Je eigen motor is een allroad met kenteken, met  minimaal 600 cc cilinderinhoud, voorzien van goedgekeurde uitlaat (voor openbare weg) en dient voorzien te zijn van noppenbanden, zoals bijvoorbeeld de Conti TKC80.

Diversen

– Lunch en avondeten na de 1e cursusdag is op het terrein.
– Na inschrijving ontvang je van ons uitgebreide informatie over de training.

Prijzen

We bieden voor deze training een compleet arrangement aan wat bestaat uit het volgende:

 • 2-daagse training in Fürstenau , 360 hectare plezier,
 • Gecertificeerde Nederlandse instructeur van BERRT,
 • Assistent (op de motor) ter ondersteuning van de groep en de instructeur,
 • 2 hotel overnachtingen (Aankomst: dag voor de training. Vertrek: na afloop van de 2e trainingsdag),
 • 1 x avondeten, na de 1e cursusdag (excl. drankjes),
 • 2 x uitgebreide (warme) lunch (incl. drankjes),
 • exclusief BERRT Fürstenau T-shirt,
 • Certificaat van deelname,
 • Afsluiting met koffie op het terrein.

TIPSluit altijd een annuleringsverzekering af.

Met eigen motorfiets € 775,-
Met  huurmotor  F 850 GS € 1.135,-
Met huurmotor R 1250 GS € 1.165,-

LET OP: Het arrangement met 2-persoons kamer kan alleen geboekt worden wanneer je voor twee deelnemers tegelijk of samen met je (al dan niet deelnemende) partner boekt. Laat ons (naast de inschrijving) in een e-mail even weten wie je kamergenoot zal zijn. Wanneer geen kamergenoot bekend is, wordt de boeking omgezet naar arrangement voor 1-persoons kamer.

Banden

Wij adviseren dringend deze training te doen met noppenbanden, zoals bijvoorbeeld Conti TKC80, Intermediate banden zoals Conti TKC70 zijn niet geschikt in de modderige secties van het terrein die er altijd kunnen zijn.

Reserveer jouw plek

Wil je ook graag jouw vaardigheden in het rijden in los zand verder uitbreiden? En daarbij veel rijden en optimaal genieten van het offroad rijden met een leuke groep allroad rijders? Reserveer dan snel een plek in onze boekingsagenda via de knop hieronder. Op naar twee geweldige dagen vol motorplezier!

Mooie bochtige route naar Fürstenau

Download hier het GPX bestand met de waypoints (hotel en de start van de trainingsdag) en de GPS-track van een mooie bochtige route van BERRT (Apeldoorn) naar Hotel am Markt in Fürstenau.

Het deel in Nederland loopt grotendeels parallel aan de A1, je kunt de route natuurlijk ook “ergens” langs de A1 oppikken.

Waypoints en route naar Fürstenau

Print Friendly, PDF & Email