Gastenboek Hechlingen

Lees de ervaringen van anderen!

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 44.192.94.86 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
171 berichten.
Tim Tim uit Olst heeft geschreven op 10 september 2020 om 18:45
Een top weekend gehad tijdens de Hechlingen Intermediate training van 5 en 6 september.
Deze training was voor mij een goed vervolg op de basis training met op de eerste ochtend weer even inkomen met de basic vaardigheden voor het offroad rijden. Daarna veel geleerd over het rijden op de verschillende ondergronden, heuvels en paden die het park in Hechlingen te bieden heeft.
Een aanrader voor iedereen die zijn offroad vaardigheden wil verbeteren. Weer veel geleerd onder de deskundige begeleiding van Bert en gelachen met de zeer leuke groep. Dank daarvoor. Nu op naar de Fürstenau training van november.
Edward Lucassen Edward Lucassen uit Doetinchem heeft geschreven op 8 september 2020 om 11:30
Hechlingen, 5 en 6 september 2020 wat een ervaring weer! Dit wil je niet missen in de trainingen van BERRT. Weer veel bijgeleerd over vooral het leren "lezen" van de verschillende ondergronden en de daarbij behorende acties. Deskundig uitgelegd door Bert himself. Nu klaar voor de "echte" reizen. Supergezellige groep , veel gelachen en geleerd. Allemaal bedankt.
Rob Nijhof Rob Nijhof uit Borne heeft geschreven op 8 september 2020 om 10:36
Wat een gaaf weekend hebben we gehad in Hechlingen! Een geweldig leuke groep en de uitstekende begeleiding van Bert van BERRT.
We hebben onze grenzen weer verlegd. Waren we voor de training nog wat stilletjes en lichtelijk nerveus. Na het bedwingen van de steile heuvels kwamen de praatjes ook weer terug.
Ik heb maar één advies: APK jezelf!! Plan regelmatig een vaardigheidstraining, goed voor je!
Emile Nossin Emile Nossin uit Lelystad heeft geschreven op 25 juni 2020 om 16:45
De Hechlingen cursus stond al een paar jaar op de bucket list. Eerst de basis cursus gedaan en daar ondanks meer dan 25 jaar motor ervaring enorm veel geleerd, ongelooflijk hoeveel je met een grote GS kan doen op een trail pad. Hechlingen ging nog veel verder en liet me uitdagingen (en angsten) overwinnen waarvan ik niet wist dat ik ze had. En dat ondertussen met gezellige, professionele en geruststellende instructie waarbij er geen druk is maar wel gericht goed advies op jouw limitaties en problemen die je op dat moment op wil lossen. Over keien karren, MTB tracks, hoge en steile klimmen, steile afdalingen door grind, dikke sloten met stenen, bizar wat je na wat training allemaal kan met zo'n grote fiets. En ja, vallen en opstaan hoort daarbij, geniet er van :-). Ik heb in ieder geval weer een stuk meer vertrouwen in mijn fiets en vaardigheden gekregen voor omstandigheden die ik voorheen zou schuwen. En bovendien gewoon een zeer gezellig en door Bert goed geregeld uitje dat goed met je motormaten te doen is. Aanrader dus!
Marco Marco uit Rotterdam heeft geschreven op 25 juni 2020 om 11:20
Hechlingen was super. Mooie aansluiting op de basic training. Alle facetten komen aan bod. Twee dagen lol en progressie! Verassend te zien hoe veel je in twee dagen leert. Het smaakt zeker naar meer… Volgende training is Furstenau. Bert nogmaals dank voor organisatie en goede begeleiding in de training!
Markus Clarijs Markus Clarijs uit Rotterdam heeft geschreven op 20 juni 2020 om 13:20
Veel geleerd en gedaan op de Hechlingen Intermediate Traning.

Op 15 juni 2020 gingen de grenzen weer echt open na 3 maanden eigenlijk nauwelijks wat gedaan te hebben op de motor was ik heel blij om samen met vrienden deze training bij Berrt te kunnen doen. In 2 dagen heengereden op de motor om weer wat erin te komen en de saaie snelweg te vermijden was een goed plan.
De trainingsdagen waren perfect verzorgd en ik heb me gewoon mee laten nemen in alle uitleg en oefeningen. Opwarmen, korte bochtjes, Heuveltjes, waterbak, grindbak, tochtjes door het park. Bert legt het goed uit en het is een feest alleen al om hem bezig te zien; de meester zelf! Natuurlijk ben ik ook wel eens gevallen, maar dat hoort erbij en is op zich geen probleem; als je je grenzen niet opzoekt leer je minder, en als je de grenzen wel opzoekt ga je er ook wel eens overheen. Daarom is het ook zo fijn dat het een gecontroleerde veilige omgeving is met professionele ondersteuning.
We hebben oefeningen gedaan die ik niet voor mogelijk had gehouden op een boxer, maar die motor kan het super makkelijk aan: veel vermogen onderin, grip, en protectie. Die BMW’s blijven toch echt topmotoren met jarenlange doorontwikkeling. Even 20m steil omhoog rijden? Het gaat gewoon. De limiterende factor is de rijder (ik dus). Ja, het was wel inspannend maar ook heel erg leuk.
Hotel en eten zijn goed verzorgd en ook het gezelschap was heel aardig en gezellig. Iedereen komt er ook met hetzelfde doel: lol maken en vaardigheden vergroten.
Op de terugweg meteen de adviezen van Bert opgevolgd en over bospaden gereden op de eigen motor en dat was ook veel comfortabeler en ging met veel meer gemak.
In de praktijk zal ik niet zo vaak alle geleerde technieken hoeven te gebruiken, maar dat gevoel van betere motorbeheersing blijft en als ik ergens een moeilijker situatie tegenkom weet ik nu wel beter wat te doen en dat ook gecontroleerder te doen.
Een aanrader voor iedereen die zijn GS echt wil leren kennen en zichzelf wil uitdagen vaardigheden te verbeteren.
Dank je wel Bert en team!
Erik Sluijs Erik Sluijs uit Zierikzee heeft geschreven op 13 maart 2020 om 18:30
Ik kreeg van ‘de baas’ twee trainingsdagen in Hechlingen aangeboden en ik had er zó géén zin in! Ik vind off-road rijden niet leuk, ik kan het niet en bij een eerdere training ergens in Brabant was ik steevast de laatste nadat ik tientallen keren mijn crossmotor op moest rapen. Ik had me voorgenomen nooit meer off-road te rijden. Deze training is echter niet op van die bromvliegen, maar op échte, zware motoren en dus kon deze training alleen maar nuttig zijn. De eerste ochtend had ik het écht niet naar mijn zin, totdat ik in de gaten kreeg dat ik gewoon mee kon komen en de motor mij niet in de steek liet. De groep maar ook de rustige uitleg van Bert leverde hier zéker een bijdrage aan. Gaandeweg werden de heuveltjes steeds leuker, de stenen waren geen obstakel meer en ik kreeg er zowaar plezier in. Dag 1 sloot ik tevreden af. De tweede dag was in één woord geweldig! Als je eenmaal door hebt dat praktisch álles kan dan gaat het ook stukken beter. Aan iedereen die twijfelt zou ik zeggen: geef het een kans en je komt er zeker beter uit dan dat je er in gaat. Ik zou best wel eens de minst gemotiveerde deelnemer geweest kunnen zijn, maar ik zou nú zo weer gaan!
Beheerdersantwoord van: Bert Duursma
Geheel zoals voorspeld Erik!
Richard Hoving Richard Hoving uit Utrecht heeft geschreven op 12 maart 2020 om 23:57
Na de basistraining in Apeldoorn en vorig jaar de intermediate training in Fürstenau was het nu tijd voor de training in Hechlingen. Het was een fantastisch weekend. Op de eerste dag beginnen we met het snel weer even goed gevoel krijgen bij de basics van het off-road rijden. Daarna gaan we al snel aan de slag met de hellingen van Hechlingen. Momentum, knikje en op tijd je gas dicht draaien. Steeds werden de helingen hoger terwijl het gevoel van controle bleef en steeds sterker werd. Af-en-toe een heerlijk rondje over het terrein waarbij het geleerde ook weer in de praktijk gebracht kon worden. Tussen de middag lekker stevig lunchen in het Forellen hotel. Koffie, water en limonade op het terrein en ruime kluisjes om overdag je kleren en 's-nachts je motor gear in op te slaan. Alles in tot in de puntjes geregeld. Ber(r)t legt duidelijk uit, met onderbouwing waarom dingen wel of niet werken zoals je verwacht, doet het voor en geeft veel vertrouwen bij de oefeningen. Het rijden op de nieuwe R1250GS is ook al geen straf. Wat een heerlijke fietsen die op en top gebouwd zijn om in dit terrein los te gaan. Volgend jaar gaan we voor de advanced training in Hechlingen. Bedankt voor een geweldige training en de gezellige tijd.
Ed Krijgsman Ed Krijgsman uit Spijkenisse heeft geschreven op 12 maart 2020 om 19:54
Om onze vaardigheid op de motor verder aan te scherpen werd de 2-daagse Enduro Training bij Enduropark Hechlingen door onze werkgever aangeboden. Deze met beide handen aangegrepen en niet voor niets! Wat een nuttige training onder de kundige leiding van Bert en op uitstekend materiaal. Door tips en aanwijzingen zag je het rijniveau van een ieder omhoog gaan. Al met al zeer nuttige en leerzame dagen gehad. Bedankt Bert!
Henri van der Poel Henri van der Poel uit Rotterdam heeft geschreven op 17 november 2019 om 16:07
Een 2 daagse training gekregen op het BMW enduropark Hechlingen. We reden op een 1250 GS. Veel geleerd. Op de stenige ondergrond merk je goed wat de systemen, op deze motor, mogelijk en onmogelijk maken. Je komt er dus achter dat er door die systemen zoals ABS, enduro PRO modussen etc. veel mogelijk is en dat je daar makkelijk gebruik van kan maken.. Alles natuurlijk onder de bezielende leiding van Bert. Die was helder & duidelijk. Ook hebben wij genoten van veel rijtijd op de diverse plaatsen op- en buiten het circuit. Het mooie was dat een ieder uit de groep zijn of haar ding kon doen. Ongeacht de ervaring. Ofwel, een aanrader en voor herhaling vatbaar!
Edwin Tamboer Edwin Tamboer uit Rotterdam heeft geschreven op 9 november 2019 om 19:18
Wij kregen vanuit team verkeer van de Politie de gelegenheid om eens out of the box te denken en is wat anders te doen dan de standaardtrainingen die we normaal volgen. Bij Bert kregen we de gelegenheid om de 1250GS maximaal te beproeven en dat is gelukt. Zeer leerzaam en vooral ook leuk om.te doen in een prachtige omgeving (van Enduropark Hechlingen red.) Ongekend wat je allemaal met zo'n zware boxer nog kan doen. Bert je hebt een mooi stuk maatwerk geleverd. Ieder op zijn eigen niveau. Chapeau. Zeker een aanrader.
Philip Whittle Philip Whittle uit Amersfoort heeft geschreven op 7 november 2019 om 17:17
Net als Ludo en Thomas op 26/27 okt de Intermediate training in Hechlingen gevolgd en wat een geweldige ervaring! In de 2 dagen intensief bezig geweest om alle 'tricks of the trade' eigen te maken. Soms met vallen en opstaan, maar, zoals Bert dan ook terecht aangeeft, dit kan gewoon zonder problemen en grote gevolgen kan. De motor is er tegen bestand en belangrijker, dit hoort bij het vergroten van het vertrouwen in je motor en het offroad rijden. Over vertrouwen gesproken, mooi om met de rit door het Beierse landschap op dag 2 ook dan alle geleerde elementen hierbij toe te passen. Verder waren alle bijkomende zaken als hotel en voorzieningen prima geregeld en daarbij ook heel gezellig met Bert en onze NL-deelnemers. Neem gerust ook (zoals ik heb gedaan) je vrouw/partner mee die veel meekrijgt van zo'n weekend. Altijd goed voor het wederzijdse begrip in je relatie! Kortom zeer geslaagd en een absolute aanrader!
Thomas Thomas uit Amsterdam heeft geschreven op 1 november 2019 om 12:18
Op 26/27 okt de Intermediate training in Hechlingen gevolgd. Een mooie 2 dagen voor iedereen die het offroad rijden op een leuke manier onder de knie wil krijgen of gewoon om zijn skills te verbeteren. Hotel, voorzieningen etc allemaal prima geregeld en speciale dank voor Bert voor alle tips & tricks. Ik kom zeker terug voor de Advanced training. Absoluut een aanrader.
Ludo Ludo uit Haarlem heeft geschreven op 1 november 2019 om 09:32
Absoluut een aanrader! Op 26/27 okt de (Hechlingen) Intermediate training gevolgd. Een mooie uitdaging voor iedereen die het offroad rijden op een leuke en veilige manier onder de knie wil krijgen of gewoon om zijn skills te verbeteren. Hotel, voorzieningen etc allemaal prima geregeld en speciale dank voor Bert voor alle tips & tricks. Ik kom zeker terug voor de Advanced training.
Henk-Jan Henk-Jan heeft geschreven op 21 oktober 2019 om 12:20
Veel complimenten aan geheel team Berrt, en in het bijzonder aan Bert als instructeur.
Alles was 11-13 oktober weer tot in de puntjes geregeld waardoor je je als deelnemer volledig kunt richten op de training zelf. Advanced betekent veel rijden en alle eerder opgedane kennis en kunde echt in de praktijk brengen. De motor of de grond straft je wel af wanneer je techniek (net) niet goed was. Bert zorgt vervolgens met korte en tegelijk zeer duidelijke instructies dat je begrijpt maar ook voelt wat net even anders moet waardoor je steeds meer 'één wordt' met je fiets.
Kasper Kasper heeft geschreven op 17 oktober 2019 om 22:11
Op 15 en 16 oktober bij Bert in Hechlingen de allroad training gevolgd. Zonder noemenswaardige off/allroad ervaring aan de training begonnen en het is mij zeer goed bevallen! Een goed opgezet programma met een hele goede opbouw. Bert verstaat zijn vak fantastisch en weet alles heel goed over te brengen op de cursisten! Een prachtige 'speeltuin', geweldig materiaal en een top instructeur! Kortom; van 'a tot z' zeer goed geregeld en verzorgd!
Mirjam Mirjam uit Arkel heeft geschreven op 17 oktober 2019 om 22:01
Zo, weer thuis na 4 prachtige dagen. Wat heeft dit bedrijf (BERRT red.) het goed voor elkaar door op zo'n mooi en afwisselend terrein te kunnen trainen.
De motoren waren in top conditie en als je een keer de motor liet vallen, was dat geen probleem.
De technieken worden goed uitgelegd en je kan het daarna direct gaan oefenen. Er zit duidelijk een opbouw in de training. Ik wist echt niet dat ik zoveel kon doen met een 1200GS en dit geeft mij veel vertrouwen voor als ik in de toekomst in onverwachte situaties beland. Bert, Bedankt!!
Kees Kats Kees Kats uit Vlaardingen heeft geschreven op 17 oktober 2019 om 21:15
De afgelopen 2 dagen hebben we met een groep van 8 man/vrouw, bijna allemaal ervaren motorrijders, de tweedaagse allroad-training gedaan in Hechlingen. We kregen allen de geweldige nieuwe R1250GS ter beschikking. Onze trainer Bert Duursma leerde ons op kundige en rustige wijze stap-voor-stap de kneepjes van het offroadrijden. We hebben genoten en veel geleerd ! Een must voor elke motorrijder !!
Edwin Boon Edwin Boon uit Hendrik ido Ambacht heeft geschreven op 17 oktober 2019 om 10:58
De advanced training in Hechlingen de afgelopen dagen gedaan. Berrt heeft ons eerst weer even opgefrist qua kennis van voorgaande trainingen en daarna meegenomen in de fijne kneepjes van de gevorderden. Goede uitleg en theoretische onderbouwing en daarna veel km door het park. weer veel geleerd en rijvaardigheid op steenachtige ondergronden vergroot. Een mooie basis voor vakantie en offroad trips. De groep was ook deze keer weer gezellig en het hotel weer tip top in orde. Als afsluiting natuurlijk een Calzone!
Volker Gerling Volker Gerling uit Hilversum heeft geschreven op 15 oktober 2019 om 13:52
Net de advanced training in Hechlingen gedaan, en kom voldaan en met nieuwe ervaringen naar huis. Wat het leukste was? De GS natuurlijk, offroad in een schitterend enduropark, beter rijden in het terrein met tot nu toe onbekende uitdagingen, erg gezellige groep mede-rijders, de persoonlijke begeleiding door Bert, en het goede weer. Verder complimenten aan BMW Enduropark die een personeelsprobleem erg goed oplosten. En tot slot dan de vraag over hoe de skills in de toekomst verder te verdiepen. Gelukkig heeft Berrt hier ook een antwoord erop...
Print Friendly, PDF & Email