Gastenboek Hechlingen

Lees de ervaringen van anderen!

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 44.192.94.86 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
171 berichten.
Christian Christian uit Monnickendam heeft geschreven op 11 juni 2019 om 22:08
Twee fantastische dagen (4 en 5 juni) waren het in Enduro park Hechlingen onder de bekwame leiding van Werner die met duidelijke uitleg en aandacht voor elke deelnemende rijder ons heeft weten te overtuigen dat we op de tweede dag de stijle hellingen zouden kunnen bedwingen. Iets waarvan we bij aankomst op de eerste dag dachten dat dat alleen mogelijk zou zijn voor zeeeeer ervaren rijders. Prachig (pret)park in Hechlingen! Het bijbehorende arrangement was ook tiptop geregeld! Het enthousiasme omtrent deze dagen is er nog steeds en de advanced training voor oktober daarom alweer gepland.
Gert-jan Vlot Gert-jan Vlot uit Hardinxveld heeft geschreven op 8 juni 2019 om 12:08
Goede dag Werner
4 en 5 juni hebben we 2 fantastische dagen gehad. In Hechlingen lekker veel geleerd hoe je op een 1250 gs (nieuw)
Staande moet blijven letterlijk en figuurlijk.
De gehele organisatie was echt top geregeld daarvoor nogmaals hartelijk dank.
Groeten Gert-Jan Vlot
Sander Sander uit Veenendaal heeft geschreven op 7 juni 2019 om 20:21
Na Bush Mechanic, Bush Medic en Allroad Basic training op 4 en 5 juni deel mogen nemen aan de Hechlingen Intermediate training. Wat een enorm gave ervaring. Begon met een gezamenlijk diner op 3 juni bij het hotel. Erg gezellig en heerlijk diner gevolgd door eerste uitleg. 4 Juni op naar het Enduropark beginnend met introductie en daarna uit de rij van GSen degene voorzien van eigen naam in gebruik nemen. Werner geeft elke keer een instructie aan de groep m.b.t. de te ondernemen oefening en doet deze voor. Gevolgd door het uitvoeren van de oefening door een ieder onder begeleiding. Tegelijk als de ruimte er is of anders stuk voor stuk. Uitleg super duidelijk en in alle rust. De dag vordert met oefeningen steeds een moeilijkheidsgraad hoger. Afwisselend een oefening, stukje rijden door het park en pauze. Pauzes waren hard nodig gezien 2 dagen 30 graden ruim plus. Tijdens de ritten door het park worden elke keer de opgedane ervaring toegepast in een gevarieerd parcours. De eerste dag loop je het park binnen en zie je de hellingen links. Je denkt dan, dat gaat nooit lukken. Wacht maar tot de 2de dag. Je zult versteld staan van jezelf en wat onder goede coaching van Werner mogelijk is. Had nooit gedacht dat het zou lukken, maar na de 2de dag is zelfs een lange steile helling of afdaling gesneden koek. 2de Dag in de middag is er ook een mooie tour door afwisselend gravel paden, bos en over asfalt. Super leuk! Mini offroad vakantie. Organisatie was fantastisch, alle lof. Super gezellig groep met echte team spirit. Deze training laat zien dat zelfs een zware GS zich ontzettend makkelijk door het terrein laat bewegen. Ben ervan onder de indruk. Niet gedacht dat dit mogelijk was en hoe gemakkelijk als je de juiste techniek maar weet. Alle verhalen van een zware motor die niet geschikt is voor offroad kunnen naar de prullenbak worden verwezen. Voor echt offroad werk met een GS is deze training zeker weten een must. Werner en alle mede cursisten enorm bedankt voor deze fantastische dagen. Immens van genoten!
Arnoud Arnoud uit Amsterdam heeft geschreven op 6 juni 2019 om 17:12
Op 1 en 2 juni heb ik de Hechlingen Advanced Training gevolgd en daar weer veel geleerd. Werner legt alle oefeningen en technieken duidelijk en rustig uit. Hij doet alles voor waarna we individueel, allemaal op ons eigen niveau, hetgeen hij uitgelegd heeft konden oefenen.

Hechlingen is een ruig terrein: veel grafel, hoge en lage afdalingen, en ook mooie stroken groen waar ik nu met vertrouwen overheen durf te rijden. Na de tweedaagse cursus weet ik beter wat ik technische kan en moet doen om met nog meer plezier off-road te rijden.

Tussen de uitleg en oefeningen door hebben we door het enduropark gereden. Hierdoor kon ik wat ik geleer heb ook in de praktijk brengen. En wat is het maken van een Elephant turn gaaf! Volg mijn verhalen ook op mijn instagram: http://instagram.com/arnoud__nl/

Bestaan er BERRT ‘ambassadeurs’? Ik weet het niet, maar als dat zo is ben ik er zeker een van.
Berend de Jonge Berend de Jonge heeft geschreven op 21 mei 2019 om 21:13
Enduro Park Hechlingen, daar was het te doen op 7 en 8 mei! Onder de professionele, maar ook plezierige begeleiding van Bert wederom genoten van de GS. Zoals Bert het zegt: de GS kan het al, nu jullie nog! En inderdaad, na 2 prachtige dagen, waarin veel geleerd, met een Smile van oor tot oor, had Bert gelijk! En je vertrouwen neemt telkens weer toe, heerlijk! Ook het samen beleven is weer mooi geweest. Je bent nooit alleen, de hele groep was weer super, en stimulerend :). En het Enduro Park Hechlingen? Een ware belevenis, wat een fantastische speeltuin! Bert bedankt!
Boy van Kakerken Boy van Kakerken heeft geschreven op 13 mei 2019 om 18:00
Op 7 en 8 mei heb ik de training gevolgd in Hechlingen. Erg leerzaam weer en een toffe omgeving om het e.e.a. te leren van wat de GS kan. De accomodaties waren erg goed, en aan eten geen tekort! De training wordt goed opgebouwd met duidelijke uitleg en demonstraties van Bert. Het mooie is dat op de eerste dag je het terrein oploopt en de stijle heuvels ziet met de gedachte, die ga ik binnen 2 dagen niet kunnen berijden. Integendeel, het is gaaf om te zien hoe snel de groep het offroadrijden eigen maakt en de 2e dag met de GS krappe bochten, stijle hellingen en bospaden meester is. Erg leerzaam, sfeer was super en voor herhaling vatbaar!
Jan-Willem Jan-Willem uit Vught heeft geschreven op 13 mei 2019 om 10:26
Weer een fantastische training van Ber(r)t gehad! Dit keer in Hechlingen op 7 en 8 mei met gelijkgestemden en Bert die in topvorm was!
Mooie opbouw van de training. Of het nu gaat om de herhalingen van de basistraining en die van Fürstenau, ze waren allesbehalve saai of om het opbouwen van nieuwe vaardigheden. De training zat goed in elkaar, inclusief (de korte drank-) pauzes.
De plus was voor mij dat ik voor het eerst met mijn nieuwe Berrt R1150 Enduro ‘echt’ in het terrein was. Wat een feest! Mooi om te ervaren dat de motor het allemaal al kan, alleen dat het gebied tussen mijn oren soms nog overtuigd moest en kon worden. Dat laatste zeker door de aanwijzingen, tips en ondersteuning van Bert.
Niet alleen mijn doelen, maar ook die van de mede-cursisten waren behaald. Die gingen van algemene zoals het verbeteren van off-road techniek, naar specifieke wensen tot aan plezier hebben. Top!
Dit alles fantastisch georganiseerd en omrand door een prima hotel en dito eten.
Als je nog twijfelt of Hechllingen wel iets voor jou is, dan zou ik zeggen: ‘Stop daar mee en schrijf je in!’.
Elisabeth Elisabeth uit Rossum heeft geschreven op 12 mei 2019 om 14:54
Ik heb samen met mijn man Berry en een vriend Pieter 4 en 5 mei de training gedaan in hechlingen.
Een paar maanden daarvoor de basistraining in Apeldoorn en dat smaakte naar meer.
En meer was er in Hechlingen, behalve dat het een zeer goed opgebouwde training is, was het ook echt fun, tuurlijk was het soms best zwaar en pittig en er zijn zeker momenten geweest dat ik dacht; mmmm nu even niet... maar natuurlijk wel gedaan omdat Bert daar heel goed in is, je te leren dat je het kan????, je krijgt een heel goed gevoel met je motor en wat je ermee kunt.
Een super weekend gehad, het ontbrak aan niets, eten, drinken, alles was top!!
Bert, bedankt! Het euforische gevoel is nog steeds niet over.
Fons Hendrix Fons Hendrix uit Elst heeft geschreven op 10 mei 2019 om 10:39
Goede wijn behoeft (eigenlijk) geen krans!!. Op 7 en 8 mei 2019 in Hechlingen genoten van alles wat hier te doen en te leren is met een goede en geruststellende uitleg van Bert zelf. Na een algemeen welkom om 9.00 uur op het park zelf denk je van: laten we maar eens beginnen: de tijd is maar beperkt! Maar…. Er is over alles nagedacht en op z’n Duits. De opbouw en inhoud van de oefeningen, de tijd daarvoor, de noodzakelijke drinkpauzes en de zorg dat de pauzes net lang genoeg zijn om weer verder te gaan met datgene wat Ber(r)t voor ogen heeft om te laten leren, te laten ervaren en vooral ook te laten genieten. En dat is veel. Bovendien; je kunt zelf ervaren dat de instructies echt goed zijn door er soms ongewild even geen “rekening” mee te houden. Kortom: van begin tot de laatste minuut aan te bevelen. Bovendien van een gezellige groep mogen deel uitmaken onder het genot van een goed verzorgde hap en drank(jes).
Pieter de Swart Pieter de Swart uit Westenschouwen heeft geschreven op 6 mei 2019 om 13:07
Afgelopen weekend was ik samen met mijn vrienden Berry en Elisabeth in Hechlingen te gast op de schitterende trainingsaccommodatie van BMW, voor de door BERRT georganiseerde Hechlingen Intermediate Training. Bert Duursma heeft ons op onnavolgbare wijze de beginselen van het offroad rijden bijgebracht. Het was een geweldige en zeer leerzame ervaring. Ook de entourage was geweldig goed geregeld; een goed en gastvrij hotel, heerlijke maaltijden en een gezellige sfeer onder de groep motorrijders. Dit was voor mij de tweede training bij BERRT, hiervoor deed ik de Allroad Basic Training in de buurt van Apeldoorn. De training in Hechlingen is pittig, maar voor iedereen goed te doen als je de Allroad Basic training in Nederland hebt gedaan. Een absolute aanrader voor alle motorrijders want je leert enorm veel meer over de balans van je motor en de controle ervan.
Adri van Erkel Adri van Erkel uit Leiden heeft geschreven op 27 april 2019 om 08:38
Na 2 annuleringen en na enige twijfel op het laatste moment ingeschreven voor de advanced training. Na een vervelend ongelukje bij de intermediate training vorig jaar april was ik benieuwd en een beetje gespannen het ik dit keer het Enduropark zou verlaten. Na 2 dagen intensieve training op een prachtige locatie, met een gezellig groep en onder deskundige begeleiding van Werner weet ik 1 ding zeker dit wil je niet missen. Tijdens de advanced training wordt er veel en langer doorgereden en is er minder " oponthoud". Je leert hier door snel en goed onder verschillende omstandigheden met de 1250GS door het terrein te rijden. Naast het vlot herhalen van de stof uit de intermediate komen er ook nieuwe uitdagende oefeningen aan bod zoals de Elephant turn en het naar beneden rijden over lastige singel tracks. Onder de geduldige en vakkundige leiding van Werner sta je elke keer verbaasd wat je zelf kan en wat de GS presteert. Het hotel, de verzorging en je mede cursisten maken deze 2 daagse compleet. Bovendien heeft Werner zich ingespannen om mooie foto's en filmpjes te maken en die via link ter beschikking te stellen, TOP ! Nu ik het dwingend advies van mijn vrouw opgevolgd heb om eerst weer te trainen, heb ik ook van haar groen licht om in september de Noorwegen Allroadreis te gaan ondernemen. Ik hoop dat m'n lieve vrouw nog meer van dit soort adviezen heeft. Ik heb er zin !!!?
Ronald Spoor Ronald Spoor uit Helmond heeft geschreven op 22 april 2019 om 17:38
Op 16 en 17 april deelgenomen aan de Hechlingen Advanced Training onder de deskundige begeleiding van Werner. Tijdens deze 2 dagen weer ontzettend veel geleerd en mijn grenzen verlegd. Tijdens de eerste ochtend werd de stof uit de Intermediate training herhaald (nodig ook na 5 jaar) en daarna konden we met de nieuwe stof en oefeningen aan de slag. Kenmerkend aan deze training was dat we veel konden rijden en het geleerde in de praktijk konden brengen, ook in de nieuwe uitbreidingen van het enduro-park. De gehuurde 1250 was top! En zoals gewoonlijk was ook het verblijf en het eten goed geregeld. Een must voor iedereen die met de GS verder van de gebaande paden af wil (en waarom niet?). Werner bedankt!
Dennis Ho-Sam-Sooi Dennis Ho-Sam-Sooi uit Daarle heeft geschreven op 19 april 2019 om 16:20
EEN WAANZINIGE ERVARING OM NOOIT MEER TE VERGETEN EN ZEKER TE GAAN TOEPASSEN WAAR NODIG!!!
Van 15-04-2019 tm 18-04-2019 een training gehad van Berrt in Hechlingen Duitsland..
Ja wat moet je verwachten? Ik heb redelijk wat ervaring(rij sinds 1980) motor en heb voor mijn werk ook nog de nodige trainingen gevolg, dus....met motorrijden op de weg zat t wel ok. Maar geloof me, offroad / endurorijden is echt niet te vergelijken met rijden op de weg.
De training in Hechlingen heeft mij heel veel geleerd en ik weet zeker dat heel veel geleerde technieken toegepast gaan worden op de openbare weg/ en tijdens mijn vele ritten.

De training:
De training was goed verzorgd, strak en ordelijk. Het ontvangst op t Enduropark Hechlingen was zoals je t van de Duitsers gewend ben. Correct, zakelijk en ordelijk. Voldoende kleed/bergruimte en douche gelegenheid, drinken/koffie/thee en de nodige fruithapjes.

Het park:
Een mega mooie speeltuin voor motorrijders die veel meer uit hun GS of andere endurobike wil halen. Heel veel verschillende padjes, geulen, heuvels(en echt ook hele enge :), gravel, zand en bomen.

De instructeur:
Dan onze instructeur, Werner, een gezellige serieuze top trainer met oog voor iedereen, een goeie duidelijke uitleg, ff voor een aantal oud gedienden de puntje op de i zetten. En als t ff tegen zit(na een giga val of duikeling) wist hij je weer te motiveren om de draad weer op te pakken. Werner een dikke pluim!!

Huurmotor:
Mijn gehuurde R1250 GS adventure was een nagenoeg nieuw bike waarmee ik goed overweg kom. Wel een echt beest in t terrein.

Tot slot kan ik een ieder met zeker voldoende ervaring en motorbeheersing aanraden dit avontuur aan te gaan.
Frans Theelen Frans Theelen uit Apeldoorn heeft geschreven op 19 april 2019 om 12:46
Op 16 en 17 April de Advanced Training in Hechlingen gevolgd. En zoals “gebruikelijk” een fantastische training. Werner - dank!

Een goede balans tussen korte herhalingen en nieuwe dingen leren. Daarbij veel ruimte voor individuele aanwijzingen en op z’n manier dat de groep daar geen “last” van heeft.
Ik kijk uit naar de Fürstenau Advanced training ?
Bart Letschert Bart Letschert uit Nijkerk heeft geschreven op 17 april 2019 om 13:55
Weinig toe te voegen aan de verhalen van Rob en Bert hieronder. Wat heb ik een FANTASTISCH enduro weekend mogen beleven in Hechlingen. Wederom onder bezielende leiding van Berrt reizen en trainingen, in dit geval in de persoon van Werner. Naast fantastisch rijden in en om het enduropark, ook een heel gezellig weekend gehad met de andere deelnemers en Werner. We waren na het eerste biertje net een oude vriendengroep. Bijzonder te vermelden dat je al na de eerste ochtend prima het park rond kan rijden waarbij je het geleerde in de praktijk kan toepassen. De glimlach van afgelopen weekend zit er nog steeds. Ik zou zeggen; bij twijfel, altijd boeken en een onvergetelijke ervaring opdoen. Succes!
Marcel Wiggers Marcel Wiggers uit IJmuiden heeft geschreven op 16 april 2019 om 19:14
Twee ( 13 &14/4) prima dagen in Hechlingen net afgesloten. De intermediate cursus is uitstekend opgebouwd met veel oefening en praktijk. Werner is een zeer goede instructeur, geduldig maar doortastend, en de groep arriveert als vreemden van elkaar maar vertrekt als vriendenteam. Ik had een basic cursus bij andere aanbieder gedaan maar Berrt’s programma is gewoon beter.

Van harte aanbevolen,

Marcel
Bert Bert uit Beuningen heeft geschreven op 15 april 2019 om 21:00
Net terug uit Hechlingen, daar genoten van een fantastische training waarbij instructie door Werner top was. De oefeningen zorgden er voor dat je vertrouwd raakt met de situaties en tijdens de ritten in en buiten het trainingscentrum je alles kan toepassen en met veel plezier de verschillende hindernissen kan nemen. Dat gecombineerd met een gezellige groep van all-road enthousiastelingen waarmee we veel lol hadden en een mooi arrangement maken dit een onvergetelijk motorweekend. Werner en de andere deelnemers bedankt.
Rob van Leeuwen Rob van Leeuwen uit Weert heeft geschreven op 15 april 2019 om 17:59
13 en 14 april meegedaan met het trainingsweekend in Hechlingen. Het moet gezegd worden, Berrt belooft niet teveel. Toen ik voor het eerst "de speeltuin" in het eggie zag vroeg ik mij af of dit wel zo een goed idee was geweest, deelnemen aan deze cursus. Die hellingen waren toch echt een heel stuk steiler dan ze er uit zagen op de foto's en filmpjes die ik had gezien. Maar zoals was beloofd, ook ik reed aan het einde van de tweede dag er gewoon tegen op en weer vanaf. Een mooie overwinning voor mij maar zeker ook voor Werner, onze instructeur. Zonder zijn rustige en duidelijke uitleg was dit nooit gelukt. Dus, bedankt voor het fantastische weekend. Ook aan Bert, Bart, Freek, Huib, Harrie en Marcel die gezamenlijk voor een prima sfeer hebben gezorgd. Echt top mannen!
Paul Krieckaert Paul Krieckaert uit heeze heeft geschreven op 15 maart 2019 om 17:53
Ik sluit me aan bij de woorden van Bart: leuk en goed georganiseerd door Berrt; goed hotel; machtige motor zo'n 1250 en dito oefenstof.

(De woorden van Bart: 2 fantastische dagen in maart, 2 dagen zon super genoten heerlijke zo’n 1250 gs. Dit hoef je niet lezen je moet gewoon heen gaan alles is top. Chapeau
Nu maar even sparen. Op naar de 3 daagse in mei)
Bart Dirkson Bart Dirkson uit Limmen heeft geschreven op 14 maart 2019 om 11:09
12-13 maart Hechlingen

2 fantastische dagen in maart, 2 dagen zon super genoten heerlijke zo’n 1250 gs. Dit hoef je niet lezen je moet gewoon heen gaan alles is top. Chapeau

Nu maar even sparen. Op naar de 3 daagse in mei
Print Friendly, PDF & Email