Gastenboek Hechlingen

Lees de ervaringen van anderen!

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 18.215.159.156 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
97 berichten.
Mike Philippens Mike Philippens uit Gorinchem schreef op 13 oktober 2016 om 14:24:
Toen ik mijn GSA had gekocht kende ik het Enduropark Hechlingen al van naam en wilde zeer zeker een keer daar een cursus doen. Enerzijds om de vaardigheden bij te spijkeren en ook om te leren wat je nu met zo'n zware BMW kunt in het terrein. En vooral HOE je dat doet.
Dus via Berrt een cursus in Hechlingen geboekt. Zo ben je in ieder geval verzekerd van Nederlands begeleiding. Alles is prima geregeld: prima hotel vlakbij het Enduropark, goede ontvangst en een duidelijke uitleg over het plan voor de komende twee dagen.
Bert is behalve een deskundige en ervaren instructeur ook nog bijzonder geduldig. Hoe hardleers (haha) de cursisten ook zijn, Bert blijft onvermoeibaar voordoen en uitleggen. Tot je het snapt """:!thinking:"""

De eerste cursusdag was droog, de tweede nat. Dat maakte de groep enigszins nerveus, maar dit is in het park geen probleem omdat het een steengroeve is. Het is dus geen modderpoel die spekglad is. Alleen gingen we de tweede dag het bos maar niet in vanwege de gladde boomwortels. Gelukkig hadden we de paadjes van 'de ho chi minh' route al verkend. De tocht door de omgeving van Hechlingen was ook erg leuk. Door de bossen en langs de akkers om het geleerde min of meer in de praktijk te brengen met een wat hogere snelheid dan in het park.

Ik heb erg veel geleerd, ook weer wat grenzen verlegd. Het terrein biedt vele uitdagingen en is nooit eentonig (26 Hectare!). Straks op pad in Marokko en later staan ook nog wat offroad Alpenpassen op het verlanglijstje. Dankzij deze training zie ik die met vertrouwen tegemoet. Bert, bedankt voor twee topdagen!
Franci Keuning-Mellema Franci Keuning-Mellema uit Nederland schreef op 13 oktober 2016 om 14:24:
Voor Maarten en mij was het een plan sinds jaren en uiteindelijk uitgevoerd.
Perfekt park, organisatie en sfeer. Er treedt heel snel een verbroedering op omdat we allemaal vallen en vatbaar zijn voor correctie .
Bert doet dit met zo weinig mogelijk woorden maar op een rustige kundige manier werden we gewezen op onze verbeterpunten .
Als het goed ging hoorde je het ook meteen.
Voor mij was het de beste training , die ik ooit heb gehad.
Je hoeft echt geen Enduro te rijden om profijt van deze training te hebben.
De situaties kom je op vele motorreizen tegen.
De blauwe plekken en spierpijn zijn vrijwel verdwenen.
Hartelijk dank Bert en Tineke.
Esther van Assen Esther van Assen schreef op 13 oktober 2016 om 14:24:
Twee dagen Enduropark Hechlingen is...
Met regen over de gravelpaden omhoog, of met open vizier - en een beetje gas - door een mooie plas, via uitgesleten bospaadjes omlaag manouvreren, hellingen op en af, van kort tot lang, continue variatie op geleerde technieken. Kortom: een aanrader.

Zowel je technische vaardigheden als je mentale uithoudingsvermogen worden op de proef gesteld en opgerekt. Ook je verwondering over wat anderen uit hun 'fiets' kunnen halen groeit met het uur. Tussendoor is er voldoende tijd voor het op adem te komen en water te drinken, af te koelen - ook op koudere dagen - en met de andere cursisten ervaringen uit te wisselen. En dat onder de bevlogen en zeker deskundige leiding van Bert.

Tip, volg eerst een dag training bij BERRT in Nederland, en je haalt nog meer uit twee dagen Enduropark Hechlingen.
Paul Jacobs Paul Jacobs uit Weert schreef op 13 oktober 2016 om 14:24:
Beste allemaal,
Ik heb samen met een leuke groep mensen 2 leerzame dagen achter de rug o.l.v. Berrt Duursma. In het Enduropark te Hechlingen hebben we de GS-en beter leren kennen. Met name door goed ver vooruit te kijken, manoeuvres rustiger uit te voeren, blijk je ineens meer controle te krijgen over je eigen "fiets".
De omgeving, de perfecte organisatie op het park, alsmede de prima accommodatie maakten van deze 2 dagen een ware happening.
Dank, Tineke en Berrt, en alle medecursisten!
Gr Paul Jacobs
Kees-Jan Langenberg Kees-Jan Langenberg uit Steenbergen Nb schreef op 13 oktober 2016 om 14:24:
Zaterdag 13 juni samen met Hechlingen-vriend Jeffrey de advanced allroad training gevolgd in Diepenheim. We hebben al goed geoefend in Hechlingen vorig jaar en daarna menig offroadpaadje gehad in Nederland en Belgi353. De techniek hebben we weer extra kunnen uitbouwen en wegens het gebrek aan spierpijn naderhand lijkt me dit goed gelukt!

Hechlingen Advanced staat nu n363g hoger op de verlanglijst! Eerst het geleerde weer verder oefenen. Bert ziet ons gegarandeerd een keer terug!
Jan Jegerings Jan Jegerings uit Deurne schreef op 13 oktober 2016 om 14:24:
Jaren geleden een 1150 GSA gekocht. Af en toe een zandpad geprobeerd, en met samengeknepen billen er overheen gezwabberd. Waarna ik de conclusie trok dat ik met zo'n zware tank niks off-road te zoeken had. (ook de verkeerde (weg-)banden). Dus daarna kwam de GS alleen op 't harde. Recent een oude KTM 620 enduro gekocht. Zo'n ding weegt nog geen 120 kg, scheelt dus de helft met een GS. Inmiddels een paar keer mee naar het bos geweest. Er zitten ook echte crossbanden op, dus veel grip. 't Is net een tractor: veel koppel onderin, hij sleurt je overal doorheen. Grote gaten, plassen, boomwortels: gewoon rechtsdoor gassen. 't Deert de KTM niks. Geweldig leuk spelen in het bos. Echter 1 groot nadeel: op de weg is het niks. Tot de 100 gaat het wel. Daarboven tril je er zowat af. En je kunt niks meenemen. En dan is de GS natuurlijk weer een geweldige (reis-)motor.
Wel vaak op de site van Hechlingen gekeken, en even vaak voorgenomen daar de training te gaan doen. Ik was toch nieuwsgierig door de foto's en filmpjes van die grote GS-en, die blijkbaar ook de moeilijkste hindernissen konden nemen. Ik kreeg een tijdje geleden van Bert een nieuwsmail, dat hij daar ook de cursus gaf en een compleet arrangement aanbood. En nu (eindelijk!) direct aangemeld voor een compleet weekend, eind juni. Daarna kwam er nog een nieuwsbrief van Bert voorbij, dat er nog 1 plaats vrij was voor de allroadcursus voor beginners in Diepenheim op 30/05 (vandaag). Dit leek mij de ideale opmaat voor Hechlingen. En inderdaad vandaag een geweldige dag gehad. Voorzichtigheidshalve maar een 1200 GSA van Bert gehuurd. Ik vond 150 euro een koopje, als je bedenkt, wat de schade aan je eigen motor zou kunnen zijn. Al was het maar door een klein schuivertje. Perfekte huurmotor! En perfekte training. Ik hoop nog 'ns half zo goed te kunnen rijden als Bert met een GS. Ongelofelijk hoe relaxed Bert z'n GS beheerst en overal doorheen manoeuvreert. We hebben (allemaal denk ik) vandaag meer motorbeheersing geleerd, dan in jaren. Veel oefeningen in balans, kijken, remmen, heel kort draaien (afschuinen), m.n. off-road. Dit geeft ongelofelijk veel (nieuw) zelfvertrouwen, ook on-road. Ook de 'Gaston Rahier'-op- en afstap (rijdend op- en afstappen): ik zou het normaal nooit gedurfd hebben! En dan zie je Bert het een paar keer voordoen, en vervolgens heb je het zelf -na een paar keer- onder de knie: geweldig. En die zandpaden (van het begin): daar draai ik nu mijn hand niet meer voor om! Sorry voor mijn lange verhaal. Het komt door mijn enthousiasme door deze geweldige dag. Als je de moeite hebt genomen, om het helemaal te lezen, hoop ik dat je er iets aan gehad hebt. Bert en Tineke, geweldig bedankt.
Monique Monique uit Deventer schreef op 13 oktober 2016 om 14:24:
De 2 dagen in Hechlingen waren super gaaf!
Ik heb enorm veel geleerd.
De ontspannen en duidelijke uitleg van Bert waren ook een bijdrage om de grenzen met de motor flink te verleggen.
Fantastisch!
Jeroen en Mevlut Jeroen en Mevlut schreef op 13 oktober 2016 om 14:24:
Enduropark Hechlingen allroad training

Was voor ons de tweede keer dat we de cursus hebben gevolgd. Niet alleen omdat we het zo leuk vonden maar dit keer dus met een Nederlandse instructeur Berrt waardoor de informatie toch beter overkomt. Cursus is een werkelijke aanrader voor diegene die lonken naar het offroad maar ook in alledaagse verkeer en goede motorbeheersing willen waardoor het motorplezier nog groter wordt. Bert en alle andere cursisten, bedankt voor een fantastisch en geslaagd weekend.

Jeroen en Mevlut
Rob van Rooijen Rob van Rooijen uit Zeist schreef op 13 oktober 2016 om 14:24:
Berrrrt, wat hebben we een paar fantastische dagen gehad in Hechlingen, heel veel geleerd van de oefeningen die we hebben gedaan maar zeker van jouw duidelijke uitleg en vooral van het waarom.
Dik de moeite waard zo'n stuk ervaring en ongetwijfeld volgend jaar nog eens een paar dagen daar in Zuid-Duitsland. Bedankt !
Jan Boom Jan Boom uit Mijn thuis schreef op 13 oktober 2016 om 14:24:
Beste Bert
Het was een nuttige training voor nog meer rijplezier vooral onverhard Deze opgedane vaardigheden zullen zeker van pas komen in mijn trip naar Albani353
Bert en groepsgenoten nogmaals dank
Harrie en Ada Nillesen Harrie en Ada Nillesen uit Bergharen schreef op 13 oktober 2016 om 14:24:
Hallo Bert,

We hebben ontzettend genoten van je cursus. Je hebt ons veel geleerd, letterlijk met vallen en opstaan ! We hebben een leerzame en erg gezellige cursusdag gehad. Een aanrader voor iedereen!
Maria Fuchs Maria Fuchs schreef op 13 oktober 2016 om 14:24:
Hechlingen 5 en 6 mei
In de 2 dagen cursus offroad rijden gegeven door Bert Duursma heel erg veel geleerd. Bergjes tot 8 meter op en af, veel water en grindbak. Erg motiverende lessen en wordt zeker vervolgd!
Nu kan Ijsland mogelijk toch doorgaan """:)"""
Dank je!
Sean Vermeulen Sean Vermeulen schreef op 13 oktober 2016 om 14:24:
Hallo Bert,
Al jaren zijn we bezig om een (offroad) trip naar IJsland te plannen. Na Griekenland, Albanie, Noordkaap en o.a. Gibraltar wordt het tijd om van de gebaande paden af te wijken. Grind, water en zand hielden ons wat tegen. Na Hechlingen en jouw kundige aanwijzingen hakken we knoop door, IJsland zal het zijn. De grindbak, het vele water en de heuvels op en af hebben ons veel geleerd. Zoveel plezier gehad, grenzen verlegd en een gezellige club deelnemers! Tot snel voor het vervolg en nieuwe grenzen!
Arjan Arjan schreef op 13 oktober 2016 om 14:24:
Hechlingen 2 en 3 mei

Dag Bert,
alleen maar lachende gezichten en dat na al dat harde werken! Persoonlijk echt super genoten en grenzen verlegd. Dank voor al je uitleg, aandacht en de zelfverzekerde aanpak, het is ver, kost serieus geld maar is het dubbel en dwars waard.
Ik vermoed zo dat je me nog wel eens terug ziet maar eerst naar Afrika.........succes, dank voor alles.
Luurt Feddema Luurt Feddema uit Schiedam schreef op 13 oktober 2016 om 14:24:
2 en 3 mei Enduropark hechlingen.
2 dagen enduro training gehad op een BMW adventure met een leuke groep
van Bert Duursma,erg veel geleerd over offroad rijden
Echt een aanrader .
groetjes en tot ziens,
Luurt
Martin Martin uit Dussen schreef op 13 oktober 2016 om 14:24:
14 en 15 oktober 2014 basiscursus gevolgd op Hechlingen. Dit maal met een gehuurde 1200 Adventure LC. Dan ben je toch wat vrijer dan op op je eigen nieuwe motor. Aan het eind van die twee dagen rijd je moeiteloos een parcours dat je in stukjes hebt leren nemen:
Slaloms over hellingen, steile afdalingen, krappe draaien. Het belangrijkste dat ik heb geleerd is erop te vertrouwen dat het goed gaat (mits je het natuurlijk ook goed doet). Vertrouwen in jezelf en in de weergaloze off-road techniek van de Adventure. Bovendien was het een leuke groep van een goed niveau en 2 dagen zomerse omstandigheden in mid oktober. Top! Bedankt Bert!
Gerben und Susan Gerben und Susan uit Hoxel morbach schreef op 13 oktober 2016 om 14:24:
Hallo Bert,Super bedankt voor de vele tips op Hechlingen!we hebben afgelopen week hier in Hoxel nog 2 dagen door het bos (enduro) gereden met een vriend en we hebben veel kunnen toepassen wat we geleerd hebben, het was allemaal prima geregeld en we zullen je zeker aanraden aan onze gasten.

Met vriendelijke groet,
Mit freundlichen Grussen,

Gerben und Susan

Motorhotel Guswww.motorhotelgus.com
Lees offline: