Gastenboek Hechlingen

Lees de ervaringen van anderen!

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 3.236.146.28 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
183 berichten.
Fons Hendrix Fons Hendrix uit Elst heeft geschreven op 10 mei 2019 om 10:39
Goede wijn behoeft (eigenlijk) geen krans!!. Op 7 en 8 mei 2019 in Hechlingen genoten van alles wat hier te doen en te leren is met een goede en geruststellende uitleg van Bert zelf. Na een algemeen welkom om 9.00 uur op het park zelf denk je van: laten we maar eens beginnen: de tijd is maar beperkt! Maar…. Er is over alles nagedacht en op z’n Duits. De opbouw en inhoud van de oefeningen, de tijd daarvoor, de noodzakelijke drinkpauzes en de zorg dat de pauzes net lang genoeg zijn om weer verder te gaan met datgene wat Ber(r)t voor ogen heeft om te laten leren, te laten ervaren en vooral ook te laten genieten. En dat is veel. Bovendien; je kunt zelf ervaren dat de instructies echt goed zijn door er soms ongewild even geen “rekening” mee te houden. Kortom: van begin tot de laatste minuut aan te bevelen. Bovendien van een gezellige groep mogen deel uitmaken onder het genot van een goed verzorgde hap en drank(jes).
Pieter de Swart Pieter de Swart uit Westenschouwen heeft geschreven op 6 mei 2019 om 13:07
Afgelopen weekend was ik samen met mijn vrienden Berry en Elisabeth in Hechlingen te gast op de schitterende trainingsaccommodatie van BMW, voor de door BERRT georganiseerde Hechlingen Intermediate Training. Bert Duursma heeft ons op onnavolgbare wijze de beginselen van het offroad rijden bijgebracht. Het was een geweldige en zeer leerzame ervaring. Ook de entourage was geweldig goed geregeld; een goed en gastvrij hotel, heerlijke maaltijden en een gezellige sfeer onder de groep motorrijders. Dit was voor mij de tweede training bij BERRT, hiervoor deed ik de Allroad Basic Training in de buurt van Apeldoorn. De training in Hechlingen is pittig, maar voor iedereen goed te doen als je de Allroad Basic training in Nederland hebt gedaan. Een absolute aanrader voor alle motorrijders want je leert enorm veel meer over de balans van je motor en de controle ervan.
Adri van Erkel Adri van Erkel uit Leiden heeft geschreven op 27 april 2019 om 08:38
Na 2 annuleringen en na enige twijfel op het laatste moment ingeschreven voor de advanced training. Na een vervelend ongelukje bij de intermediate training vorig jaar april was ik benieuwd en een beetje gespannen het ik dit keer het Enduropark zou verlaten. Na 2 dagen intensieve training op een prachtige locatie, met een gezellig groep en onder deskundige begeleiding van Werner weet ik 1 ding zeker dit wil je niet missen. Tijdens de advanced training wordt er veel en langer doorgereden en is er minder " oponthoud". Je leert hier door snel en goed onder verschillende omstandigheden met de 1250GS door het terrein te rijden. Naast het vlot herhalen van de stof uit de intermediate komen er ook nieuwe uitdagende oefeningen aan bod zoals de Elephant turn en het naar beneden rijden over lastige singel tracks. Onder de geduldige en vakkundige leiding van Werner sta je elke keer verbaasd wat je zelf kan en wat de GS presteert. Het hotel, de verzorging en je mede cursisten maken deze 2 daagse compleet. Bovendien heeft Werner zich ingespannen om mooie foto's en filmpjes te maken en die via link ter beschikking te stellen, TOP ! Nu ik het dwingend advies van mijn vrouw opgevolgd heb om eerst weer te trainen, heb ik ook van haar groen licht om in september de Noorwegen Allroadreis te gaan ondernemen. Ik hoop dat m'n lieve vrouw nog meer van dit soort adviezen heeft. Ik heb er zin !!!?
Ronald Spoor Ronald Spoor uit Helmond heeft geschreven op 22 april 2019 om 17:38
Op 16 en 17 april deelgenomen aan de Hechlingen Advanced Training onder de deskundige begeleiding van Werner. Tijdens deze 2 dagen weer ontzettend veel geleerd en mijn grenzen verlegd. Tijdens de eerste ochtend werd de stof uit de Intermediate training herhaald (nodig ook na 5 jaar) en daarna konden we met de nieuwe stof en oefeningen aan de slag. Kenmerkend aan deze training was dat we veel konden rijden en het geleerde in de praktijk konden brengen, ook in de nieuwe uitbreidingen van het enduro-park. De gehuurde 1250 was top! En zoals gewoonlijk was ook het verblijf en het eten goed geregeld. Een must voor iedereen die met de GS verder van de gebaande paden af wil (en waarom niet?). Werner bedankt!
Dennis Ho-Sam-Sooi Dennis Ho-Sam-Sooi uit Daarle heeft geschreven op 19 april 2019 om 16:20
EEN WAANZINIGE ERVARING OM NOOIT MEER TE VERGETEN EN ZEKER TE GAAN TOEPASSEN WAAR NODIG!!!
Van 15-04-2019 tm 18-04-2019 een training gehad van Berrt in Hechlingen Duitsland..
Ja wat moet je verwachten? Ik heb redelijk wat ervaring(rij sinds 1980) motor en heb voor mijn werk ook nog de nodige trainingen gevolg, dus....met motorrijden op de weg zat t wel ok. Maar geloof me, offroad / endurorijden is echt niet te vergelijken met rijden op de weg.
De training in Hechlingen heeft mij heel veel geleerd en ik weet zeker dat heel veel geleerde technieken toegepast gaan worden op de openbare weg/ en tijdens mijn vele ritten.

De training:
De training was goed verzorgd, strak en ordelijk. Het ontvangst op t Enduropark Hechlingen was zoals je t van de Duitsers gewend ben. Correct, zakelijk en ordelijk. Voldoende kleed/bergruimte en douche gelegenheid, drinken/koffie/thee en de nodige fruithapjes.

Het park:
Een mega mooie speeltuin voor motorrijders die veel meer uit hun GS of andere endurobike wil halen. Heel veel verschillende padjes, geulen, heuvels(en echt ook hele enge :), gravel, zand en bomen.

De instructeur:
Dan onze instructeur, Werner, een gezellige serieuze top trainer met oog voor iedereen, een goeie duidelijke uitleg, ff voor een aantal oud gedienden de puntje op de i zetten. En als t ff tegen zit(na een giga val of duikeling) wist hij je weer te motiveren om de draad weer op te pakken. Werner een dikke pluim!!

Huurmotor:
Mijn gehuurde R1250 GS adventure was een nagenoeg nieuw bike waarmee ik goed overweg kom. Wel een echt beest in t terrein.

Tot slot kan ik een ieder met zeker voldoende ervaring en motorbeheersing aanraden dit avontuur aan te gaan.
Frans Theelen Frans Theelen uit Apeldoorn heeft geschreven op 19 april 2019 om 12:46
Op 16 en 17 April de Advanced Training in Hechlingen gevolgd. En zoals “gebruikelijk” een fantastische training. Werner - dank!

Een goede balans tussen korte herhalingen en nieuwe dingen leren. Daarbij veel ruimte voor individuele aanwijzingen en op z’n manier dat de groep daar geen “last” van heeft.
Ik kijk uit naar de Fürstenau Advanced training ?
Bart Letschert Bart Letschert uit Nijkerk heeft geschreven op 17 april 2019 om 13:55
Weinig toe te voegen aan de verhalen van Rob en Bert hieronder. Wat heb ik een FANTASTISCH enduro weekend mogen beleven in Hechlingen. Wederom onder bezielende leiding van Berrt reizen en trainingen, in dit geval in de persoon van Werner. Naast fantastisch rijden in en om het enduropark, ook een heel gezellig weekend gehad met de andere deelnemers en Werner. We waren na het eerste biertje net een oude vriendengroep. Bijzonder te vermelden dat je al na de eerste ochtend prima het park rond kan rijden waarbij je het geleerde in de praktijk kan toepassen. De glimlach van afgelopen weekend zit er nog steeds. Ik zou zeggen; bij twijfel, altijd boeken en een onvergetelijke ervaring opdoen. Succes!
Marcel Wiggers Marcel Wiggers uit IJmuiden heeft geschreven op 16 april 2019 om 19:14
Twee ( 13 &14/4) prima dagen in Hechlingen net afgesloten. De intermediate cursus is uitstekend opgebouwd met veel oefening en praktijk. Werner is een zeer goede instructeur, geduldig maar doortastend, en de groep arriveert als vreemden van elkaar maar vertrekt als vriendenteam. Ik had een basic cursus bij andere aanbieder gedaan maar Berrt’s programma is gewoon beter.

Van harte aanbevolen,

Marcel
Bert Bert uit Beuningen heeft geschreven op 15 april 2019 om 21:00
Net terug uit Hechlingen, daar genoten van een fantastische training waarbij instructie door Werner top was. De oefeningen zorgden er voor dat je vertrouwd raakt met de situaties en tijdens de ritten in en buiten het trainingscentrum je alles kan toepassen en met veel plezier de verschillende hindernissen kan nemen. Dat gecombineerd met een gezellige groep van all-road enthousiastelingen waarmee we veel lol hadden en een mooi arrangement maken dit een onvergetelijk motorweekend. Werner en de andere deelnemers bedankt.
Rob van Leeuwen Rob van Leeuwen uit Weert heeft geschreven op 15 april 2019 om 17:59
13 en 14 april meegedaan met het trainingsweekend in Hechlingen. Het moet gezegd worden, Berrt belooft niet teveel. Toen ik voor het eerst "de speeltuin" in het eggie zag vroeg ik mij af of dit wel zo een goed idee was geweest, deelnemen aan deze cursus. Die hellingen waren toch echt een heel stuk steiler dan ze er uit zagen op de foto's en filmpjes die ik had gezien. Maar zoals was beloofd, ook ik reed aan het einde van de tweede dag er gewoon tegen op en weer vanaf. Een mooie overwinning voor mij maar zeker ook voor Werner, onze instructeur. Zonder zijn rustige en duidelijke uitleg was dit nooit gelukt. Dus, bedankt voor het fantastische weekend. Ook aan Bert, Bart, Freek, Huib, Harrie en Marcel die gezamenlijk voor een prima sfeer hebben gezorgd. Echt top mannen!
Paul Krieckaert Paul Krieckaert uit heeze heeft geschreven op 15 maart 2019 om 17:53
Ik sluit me aan bij de woorden van Bart: leuk en goed georganiseerd door Berrt; goed hotel; machtige motor zo'n 1250 en dito oefenstof.

(De woorden van Bart: 2 fantastische dagen in maart, 2 dagen zon super genoten heerlijke zo’n 1250 gs. Dit hoef je niet lezen je moet gewoon heen gaan alles is top. Chapeau
Nu maar even sparen. Op naar de 3 daagse in mei)
Bart Dirkson Bart Dirkson uit Limmen heeft geschreven op 14 maart 2019 om 11:09
12-13 maart Hechlingen

2 fantastische dagen in maart, 2 dagen zon super genoten heerlijke zo’n 1250 gs. Dit hoef je niet lezen je moet gewoon heen gaan alles is top. Chapeau

Nu maar even sparen. Op naar de 3 daagse in mei
Felix Felix heeft geschreven op 17 oktober 2018 om 09:02
Dit was zo'n training die iedereen zou moeten volgen. Je beheersing en daardoor je zelfvertrouwen op je motor nemen enorm toe. Verder is het een gezellige bijeenkomst waar Bert je alle trucjes van het off-roadrijden uitlegd. Daarna nog wat oefenen en jij kunt het ook. Kortom gezellig en leerzaam.

Groeten Felix
Henk Lammertse Henk Lammertse uit Schagerbrug heeft geschreven op 16 oktober 2018 om 17:32
Hoi Berrt,

Ook van mijn zijde super bedankt voor het geweldige weekend in Hechlingen. Onderdak en eten in de Weisser Hahn was goed geregeld. Veel gelachen met elkaar tijdens het weekend. Jouw fijne en rustige manier van trainen is een geweldige ervaring. Door de door jouw aangeleerde fijne kneepjes direct toe te passen groeit de zelfverzekerdheid per uur, krijg je som vleugels (:-)) en vergeet je nooit meer waarom. Het BMW Enduropark Hechlingen voelt hierdoor als een soort Efteling voor volwassen jongens.
Ook wil ik graag onze ontzettend leuke en gezellige groep bedanken bestaande uit Tim, Ed, Rinus en Han. Heel veel gelachen, ervaringen uitgewisseld en elkaar geholpen/gesteund. Super leuk was het mannen!?

Hoop jullie gauw weer te zien.
Tim van Latum Tim van Latum uit Amsterdam heeft geschreven op 16 oktober 2018 om 15:11
Ha Ber(r)t!!

Onwijs bedankt voor een geweldig weekend in Enduropark Hechlingen. Volledig verzorgd van ontbijt tot lunch en avondeten. Prima verblijf in hotel der Weisser Hahn. Met name de tweedaagse off-road training in BMW Enduropark Hechlingen was fantastisch. De instructies van Bert blijven hangen en leren je de fijne kneepjes van het Off-Road rijden. Al snel rijd je met veel vertrouwen en voel je je als een grote kleine jongen in een volwassenenspeeltuin. Bert nogmaals bedankt. Ook dank aan de zeer vaardige en niet minder gezellige groep bestaande uit Ed, Han, Rinus en Henk!! Veel geleerd en daarnaast ontzettend veel gelachen!

Tot snel!

Tim
Beheerdersantwoord van: Bert Duursma
Was inderdaad super gezellig, nog steeds kramp in m'n kaken van het lachen ?
Ed Ed uit Heerhugowaard heeft geschreven op 16 oktober 2018 om 12:16
BERT! Nog super bedankt voor fijne en leerzame weekend met de advanced training in Hechlingen! Ook speciale dank aan het team Tim, Henk, Rinus en Han!! Onwijs leuke ploeg!!??
Beheerdersantwoord van: Bert Duursma
Ja, nog niet vaak zo ontzettend veel gelachen. Top, dank je Er.
Gijs Gijs heeft geschreven op 15 oktober 2018 om 22:43
En daar gingen we!!
2 dagen richting Duitsland- Hechlingen voor de Advanced Motor Training onder leiding van BERRT Duursma.

Prachtige accommodatie met een al even zo mooie collectie aan motoren.
Naast het motorrijden waren het Hotel met de bijbehorende maaltijden top geregeld.
Met de focus op balans, gebruik voorrem en koppeling hebben we een prachtige training van 2 dagen in de oude steengroeve gehad.
Hellingen, op of af, water, smalle bergpassen, bospaden met grote keien of met hoge boomwortels werden allemaal moeiteloos genomen.
Bert bedankt voor je fijne manier van lesgeven. Bijzonder prettig. Geduld, goeie uitleg en vooral de waarom vraag werd door jou goed verwoord.
Daar komt bij dat we ook heel veel gelachen hebben!
Deze of 1 van je andere avonturen zijn voor ons zeker voor herhaling vatbaar...

Bedankt Bert!
Erwin Erwin heeft geschreven op 15 oktober 2018 om 14:53
De twee daagse enduro training mogen volgen in Hechlingen onder de bezielende instructie van Bert. Een geweldige leerzame ervaring in een magnifieke omgeving. Bert geeft op een rustige en onderbouwde wijze instructie en hield goed rekening met het niveau van onze groep. We zijn begonnen met de broodnodige basis van het enduro rijden. Daarna ging het niveau snel omhoog. Supertijd gehad en zoals eerder omschreven mega veel geleerd. Door deze cursus heb ik ook op straat veel meer gevoel en kunde op de motor.
Aanrader voor elke motorrijder. Top Bert!
Otto van Bruggen Otto van Bruggen uit IJsselstein heeft geschreven op 15 oktober 2018 om 09:02
Afgelopen week in Hechlingen een geweldige week gehad in het leren offroad rijden. Het is een oude steengroeve die helemaal geprepareerd is om echt alle aspecten van het off-road rijden te leren. Ik stond er versteld van wat ik allemaal kan leren op een GSA. Bert bouwt de training mooi op en elke keer komt er een uitdagend stukje bij. Hij is helemaal in zijn element.
De verzorging is ook top. Een prima hotel met heerlijk eten. Echt een aanrader deze training.
Dennis Dennis uit Bovenkarspel heeft geschreven op 14 oktober 2018 om 09:03
Met Bert een fantastische week gehad in het Duitse Hechlingen, Bert heeft zijn skills op rustige en vertrouwde manier over weten te brengen op onze groep, waarbij hij de BMW GS als leer instrument heeft gebruikt. Ongelooflijk waar de GS toe in staat is...
Bert bedankt voor jou enthousiasme en kennis, wellicht tot snel.

Groetjes Dennis
Print Friendly, PDF & Email