Gastenboek Hechlingen

Lees de ervaringen van anderen!

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 3.235.45.196 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
128 berichten.
Klaas Hart Klaas Hart uit Vlaardingen heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24:
Vorige week de basiscursus, eergisteren en gisteren de cursus in Enduro park Hechlingen. Onder de deskundige leiding van Bert en samen met een leuke groep cursisten twee fantastische dagen off road training voltooid. Bert laat met woord en daad zien wat je met een zware motorfiets allemaal kan doen in het terrein. Maar hij weet daarbij op perfecte wijze deze kennis over te dragen op zijn cursisten. Uiteindelijk sta je letterlijk met zijn allen op de berg waar de eerste dag vanuit het dal tegen op keek. Bedankt Bert voor deze twee geweldige dagen.
Gerrit Jan van Norel Gerrit Jan van Norel uit Nederland heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24:
Na de basiscursus nu de 2-daagse training in het Enduropark Hechlingen. Je houdt het niet voor mogelijk wat je in 2 dagen kunt leren onder leiding van Bert. Over elk detail is nagedacht, de opbouw, het oefenen, de uitvoering. Onvoorstelbaar wat een zware GS kan mits beheerst bediend. Dat leer je! Dan ga je grijnzen, grenzen verleggen. Het avontuur lonkt. Dankjewel Bert!
Twan Duis Twan Duis uit Bladel heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24:
In Maart 2016 de Basistraining gedaan in Apeldoorn, errug veel geleerd en op 20/21 september de 2 daagse training in Hechlingen onder de 'ziedende' leiding van Berrt. Deze combinatie is perfect, in Hechlingen op het geweldig terrein leuke oefening, goed weer, fijne water partijen en mooie heuvel genomen. Deze trainingen van Berrt zijn in een woord SUPER. Daarnaast hadden we een geweldig gezellige groep - erg veel geleerd en lol gehad! Volgend jaar weer!!
Frans Frans heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24:
Net terug van een paar geweldige dagen in het ENDUROPARK Hechlingen onder leiding van Bert. Kan alleen maar zeggen dit smaakt naar meer BERRT!! Met name de ontspannen uitleg van Bert, waarmee je vertrouwd wordt gemaakt met de ongekende mogelijkheden van een GS, hebben veel indruk op me gemaakt. Bedankt voor een paar mooie en vooral gezellige dagen.
Pieter Hermsen Pieter Hermsen uit Valkenswaard heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24:
Na de basistraining in Nederland dit voorjaar, op naar Hechlingen voor de twee daagse basic-training. De verachtingen waren natuurlijk hoog gespannen. Toch ff een iets andere omgeving dan het vlakke in Nederland. Een prachtig gevarieerd oefenterrein waar werkelijk alles aan bod komt. Dankzij de duidelijke instructies en het zelfvertrouwen wat Bert je geeft, heb ik veel geleerd. Ook het totale arrangement, hotel, huurmotor, laarzen etc. geeft waar voor zijn geld. Een absolute aanrader. Ga zeker op herhaling! Nooit te oud om te leren.ЁЯШД
Robert Robert uit Antwerpen heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24:
Na verleden jaar de basis cursus bij Bert gevolgd te hebben stond de 2 daagse cursus in Hechlingen bovenaan mijn bucketlist. Deelnam was reeds gepland voor augustus verleden jaar maar kon toen door omstandigheden niet doorgaan. Nu 20 en 21 september is het dan toch gebeurd. Man man.... wat een ervaring. Fysiek uitdagend, technisch voor elke normale motorrijder doenbaar als je de instructies maar goed opvolgt. Ondanks de frisse temperaturen toch liters zweet gelaten. Technisch wordt alles piekfijn uitgelegd door Bert, een fantastisch instructeur. Hij laat je dingen doen met die zware motor die je niet voor mogelijk houdt. Een helling die je te voet niet op kan, rijdt je met de motorfiets zo omhoog. Korte bochtjes, waterdoorwadingen, mul zand, rotspaden, zelfs een echte Ho-Chi-Min route alles passeer je. Een zeer fijne groep maakte van dit alles een feest. Ik maak nu reeds plannen om het volgend jaar nog eens over te doen.
Alex Visser Alex Visser uit Houten heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24:
Ik heb ontzettend genoten van de training in Hechlingen op 17-18 september. Een aanrader voor elke allroad-aspirant en -gevorderde.Hechlingen is een welkome aanvulling op de basis-training die ik in Apeldoorn heb gedaan. Alle hindernissen en obstakels die je op een offroad trip tegenkomt, kun je daar oefenen.

De training bouwt heerlijk op: van de basisprincipes van op- en afstappen en korte bochtjes maken tot steile hellingen, diepe waterdoorgang en natuurlijk mul zand.

Ik heb echt een schat aan ervaring opgedaan in deze twee dagen die mij zeker zullen helpen op mijn verre tochten.Daarnaast ook ontzettend veel gelachen met de groep. Bedankt! ЁЯШД

P.S. Bert legt ontzettend goed uit hoe je de oefening moet doen en waarom. En als je de instructies maar opvolgt dan is het helemaal niet zo moeilijk als het lijkt.
Robbert Robbert uit Wemdingen heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24:
Bert,
Bedankt voor de super leuke training in hechlingen! De groep was erg leuk en heb tijdens de training heel veel bijgeleerd. Tof om te zien wat voor smalle bos paden en stijle hellingen we bedwongen hebben met de GS

Zou geen betere manier weten om een weekeind te besteden!
Niels en Ronald Niels en Ronald heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24:
Bert, wat een feest om bij jou de offroad cursus te rijden in Hechlingen. Het was precies wat we ons er van hadden voorgesteld en meer. Een keurige organisatie en een mooi terrein met veel uitdagingen. Uitdagingen overigens die door Bert prima worden begeleid waardoor het allemaal prima te doen is. Hechlingen is even rijden vanuit Nederland dus het is aan te raden om er een leuke trip om heen te plannen
Carolien Carolien uit Nieuwegein heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24:
17-18 augustus de allroad basis training in Hechlingen gedaan. Een hele gave training en heel veel geleerd. Als je aankomt, zie je een hoge berg en dan zeggen ze dat je deze einde dag 2 gaat op en afrijden, en dat lukt! De training wordt heel mooi opgebouwd en heel duidelijk uitgelegd door Bert. Na een oefening maak je een mooi rondje door het park waar je de oefening weer goed toe kan passen. Ik vond het af en toe best spannend maar vooral super gaaf en ook echt heel veel geleerd. Het is echt verbazingwekkend wat je allemaal kan na 2 dagen en hoe makkelijk dat ook ineens allemaal lijkt. Dank je wel Bert voor deze geweldige ervaring!
Jeroen Offermans Jeroen Offermans heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24:
Op 19 en 20 mei heb ik de basiscursus gedaan en 22 en 23 mei meteen de vervolg cursus er achteraan. Man wat een feest was dat. De eerste onwennige rondjes om de pionnen had ik nooit kunnen bedenken hoe ik na 4 dagen Hechlingen op de motor zou zitten in het terrein. Super steile leercurve. De opbouw van de cursus is methodisch goed doordacht. De trainer (Manuel) wist precies wat nodig was om steeds weer een stapje te kunnen zetten. Tandje erbij, even uit de comfort zone, fout, opnieuw, complimentje als het nodig was . Duidelijke uitleg als iets voor verbetering vatbaar was. Als je jezelf uitdaagt is vallen onvermijdelijk. Het leren daar gaat letterlijk met vallen en opstaan. Fijn om te merken dat je medecursisten dan klaar staan. Beide groepen waren erg leuk. Veel gelachen. Super organisatie. Zowel in Hechlingen als er om heen. Ik kom zeker nog eens terug om nog wat tandjes bij te zetten!
Maarten Baardse Maarten Baardse uit Rotterdam heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24:
Bert en Tineke,
Reinier en ik hebben een fantastische training gevolgd in Hechlingen. Het was jammer dat Bert er door zijn blessure niet bij was, maar in Manuel hadden we een prima vervanger. Wat een spectaculaire coureur is dat! We hadden een gezellige groep, zijn echt betere motorrijders geworden, zijn weer veilig thuis gekomen en hebben onwijs veel gelachen. De hele organisatie was zeer professioneel. Niet alleen op het enduro park maar ook er om heen.
Met vriendelijke groeten,
Maarten
Reinier Reinier uit Roteerdam heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24:
Fantastische advanced training gehad, met echte uitdagingen steile modderpaden, diepe watertjes (wist niet dat een 1200GS het onder water ook gewoon doet). Hele steile hellingen en veel mooie natuur. Kon niet beter.
En last but not least: ik weet eindelijk waar de afkorting berrt voor staat.
Maarten Maarten heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24:
Afgelopen weekend de Hechlingen Enduro basic training gedaan. Wat een feest! Enorm steile leercurve, waanzinnig goeie instructie, een gezellige groep en ongelooflijk mooi gebied om te rijden.

Erg goeie afwisseling van inspannende en ontspannende ritten in en rondom het enduro park. Ik ga zeker het vervolg op deze training weer met Ber(r)t doen !
Roel Peter Wierenga Roel Peter Wierenga uit Almere heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24:
17 juni 16:00 uur Hechlingen!
Wij stappen uit de auto en horen alleen brullende motoren en veel geslip over grind en graffel. Snel lopen we naar het bezoekersterras om te kijken.
We zijn erg onder de indruk als er een rij 1200GS-en vanuit de bossen een helling op stormen.
1 dag later stormen wij zelf ook ditzelfde paadje op. Schitterend!
Bert was zelf niet in de gelegenheid om de training te geven maar de Oostenrijkse Manuel heeft het zeer goed en enthousiast overgenomen.
Wat heb ik veel geleerd en wat hebben we mooie oefenritjes door het Enduro park gereden. Regelmatig waande ik mij al in de Oostenrijkse Alpenweides.
Hellingproef, grind en zandbak, steile helling op en af, bochtjes door het water, manoeuvreren over smalle paadjes door het bos. Wat een avontuur, wat een gezelligheid en vooral wat een overwinning!
Tot de volgende keer.
Tjabin van Bergen Tjabin van Bergen uit Amersfoort heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24:
Hallo Bert,
Op 18 en 19 mei in Hechlingen de basiscursus gevolgd.
Na 32 jaar asfalt ervaring moeten een aantal standaard methodes/reflexen duidelijk anders. Was voor mij niet eenvoudig. Op de eerste dag 6 maal tegen de grond (waarom worden BMW's in de loop van de dag eigenlijk zwaarder? ) was ik er wel een beetje klaar mee. De ontzetten leuke groep mensen en de instructeur hebben me daar door heen gesleept, jongens bedankt! De rondrit aan het eind van de dag vond ik prachtig, daar doe ik het voor. Ik wil namelijk onverharde alpenpassen gaan rijden. Op dag 2 zo nu en dan een oefeningetje over geslagen en was toen veel beter te doen. Ben maar 2 keer tegen de grond gegaan. Ook deze dag afgesloten met een mooie rondrit.
Super weekend, aanrader.
Gr Tjabin
Pieter Maarten Meiners Pieter Maarten Meiners uit IJsselstein heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24:
Ondanks dat Bert de traning in Hechlingen niet zelf kon geven was het een geweldige ervaring. Ik heb ongelooflijk veel geleerd. Peter Fischer die de training overnam van Bert was zeer duidelijk in zijn uitleg en voelde goed aan wat het niveau van de groep en de deelnemers was. De opbouw van de oefeningen was net zoals als bij de cursus van Bert in Nederland perfect. Elke oefening van een nieuwe techniek werd opgevolgd door oefenen ervan om daarna meteen toe te passen bij een korte rit in het terrein. Het gehele weekend was echt perfect geregeld en het was de lange rit erna toe meer dan waard.
Wat mij betreft een absolute aanrader. Wel zou ik iedereen aanraden hoe goed je ook kan rijden om eerst de beginners cursus te doen van Bert in NL. Wat je daar leert heb je echt nodig in Hechlingen. Zonder dat kom je gewoon niet mee met het niveau. Dat was dit weekend bij enkele deelnemers heel duidelijk te zien. Daarnaast raad ik het iedereen aan om dit gewoon met zijn eigen motor te doen. Als je bang bent voor een krasje op je glimmende GS ben ik bang dat je naast dit weekend ook nooit meer off road gaat. Dus neem je eigen motor mee en ervaar wat je daar allemaal mee kunt doen na een goeie uitleg van Bert of een van de geweldige Hechlingen instructeurs.
Henk Jan Remmelts Henk Jan Remmelts uit Haaksbergen heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24:
Jammer dat je er zelf niet bij kon zijn, maar Peter heeft voor prima uitdagingen gezorgd. Top weekend!
Koen te Lintelo Koen te Lintelo uit Vught heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24:
Hechlingen 2016!
Nu zou je denken dat deze van de bucketlist kan. Echter ik kom nog een keer! Capabilities opgerekt, nu laten inbedden, opfrissen in Apeldoorn en dan maar hopen dat de volgende keer weer net zo mooi weer is......

Bedankt!!

Koen
Arie van Wingerden Arie van Wingerden uit Poortugaal heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24:
Hoi Berrt,

Ik sluit mij volledig aan bij het bericht van Kees, prachtige dagen weer veel geleerd het weer zat ook enorm mee.
Aanbeveling voor niet alleen GS rijders maar voor een ieder die Off-road wil gaan rijden.
Print Friendly, PDF & Email