Gastenboek Hechlingen

Lees de ervaringen van anderen!

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 44.192.94.86 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
171 berichten.
Felix Felix heeft geschreven op 17 oktober 2018 om 09:02
Dit was zo'n training die iedereen zou moeten volgen. Je beheersing en daardoor je zelfvertrouwen op je motor nemen enorm toe. Verder is het een gezellige bijeenkomst waar Bert je alle trucjes van het off-roadrijden uitlegd. Daarna nog wat oefenen en jij kunt het ook. Kortom gezellig en leerzaam.

Groeten Felix
Henk Lammertse Henk Lammertse uit Schagerbrug heeft geschreven op 16 oktober 2018 om 17:32
Hoi Berrt,

Ook van mijn zijde super bedankt voor het geweldige weekend in Hechlingen. Onderdak en eten in de Weisser Hahn was goed geregeld. Veel gelachen met elkaar tijdens het weekend. Jouw fijne en rustige manier van trainen is een geweldige ervaring. Door de door jouw aangeleerde fijne kneepjes direct toe te passen groeit de zelfverzekerdheid per uur, krijg je som vleugels (:-)) en vergeet je nooit meer waarom. Het BMW Enduropark Hechlingen voelt hierdoor als een soort Efteling voor volwassen jongens.
Ook wil ik graag onze ontzettend leuke en gezellige groep bedanken bestaande uit Tim, Ed, Rinus en Han. Heel veel gelachen, ervaringen uitgewisseld en elkaar geholpen/gesteund. Super leuk was het mannen!?

Hoop jullie gauw weer te zien.
Tim van Latum Tim van Latum uit Amsterdam heeft geschreven op 16 oktober 2018 om 15:11
Ha Ber(r)t!!

Onwijs bedankt voor een geweldig weekend in Enduropark Hechlingen. Volledig verzorgd van ontbijt tot lunch en avondeten. Prima verblijf in hotel der Weisser Hahn. Met name de tweedaagse off-road training in BMW Enduropark Hechlingen was fantastisch. De instructies van Bert blijven hangen en leren je de fijne kneepjes van het Off-Road rijden. Al snel rijd je met veel vertrouwen en voel je je als een grote kleine jongen in een volwassenenspeeltuin. Bert nogmaals bedankt. Ook dank aan de zeer vaardige en niet minder gezellige groep bestaande uit Ed, Han, Rinus en Henk!! Veel geleerd en daarnaast ontzettend veel gelachen!

Tot snel!

Tim
Beheerdersantwoord van: Bert Duursma
Was inderdaad super gezellig, nog steeds kramp in m'n kaken van het lachen ?
Ed Ed uit Heerhugowaard heeft geschreven op 16 oktober 2018 om 12:16
BERT! Nog super bedankt voor fijne en leerzame weekend met de advanced training in Hechlingen! Ook speciale dank aan het team Tim, Henk, Rinus en Han!! Onwijs leuke ploeg!!??
Beheerdersantwoord van: Bert Duursma
Ja, nog niet vaak zo ontzettend veel gelachen. Top, dank je Er.
Gijs Gijs heeft geschreven op 15 oktober 2018 om 22:43
En daar gingen we!!
2 dagen richting Duitsland- Hechlingen voor de Advanced Motor Training onder leiding van BERRT Duursma.

Prachtige accommodatie met een al even zo mooie collectie aan motoren.
Naast het motorrijden waren het Hotel met de bijbehorende maaltijden top geregeld.
Met de focus op balans, gebruik voorrem en koppeling hebben we een prachtige training van 2 dagen in de oude steengroeve gehad.
Hellingen, op of af, water, smalle bergpassen, bospaden met grote keien of met hoge boomwortels werden allemaal moeiteloos genomen.
Bert bedankt voor je fijne manier van lesgeven. Bijzonder prettig. Geduld, goeie uitleg en vooral de waarom vraag werd door jou goed verwoord.
Daar komt bij dat we ook heel veel gelachen hebben!
Deze of 1 van je andere avonturen zijn voor ons zeker voor herhaling vatbaar...

Bedankt Bert!
Erwin Erwin heeft geschreven op 15 oktober 2018 om 14:53
De twee daagse enduro training mogen volgen in Hechlingen onder de bezielende instructie van Bert. Een geweldige leerzame ervaring in een magnifieke omgeving. Bert geeft op een rustige en onderbouwde wijze instructie en hield goed rekening met het niveau van onze groep. We zijn begonnen met de broodnodige basis van het enduro rijden. Daarna ging het niveau snel omhoog. Supertijd gehad en zoals eerder omschreven mega veel geleerd. Door deze cursus heb ik ook op straat veel meer gevoel en kunde op de motor.
Aanrader voor elke motorrijder. Top Bert!
Otto van Bruggen Otto van Bruggen uit IJsselstein heeft geschreven op 15 oktober 2018 om 09:02
Afgelopen week in Hechlingen een geweldige week gehad in het leren offroad rijden. Het is een oude steengroeve die helemaal geprepareerd is om echt alle aspecten van het off-road rijden te leren. Ik stond er versteld van wat ik allemaal kan leren op een GSA. Bert bouwt de training mooi op en elke keer komt er een uitdagend stukje bij. Hij is helemaal in zijn element.
De verzorging is ook top. Een prima hotel met heerlijk eten. Echt een aanrader deze training.
Dennis Dennis uit Bovenkarspel heeft geschreven op 14 oktober 2018 om 09:03
Met Bert een fantastische week gehad in het Duitse Hechlingen, Bert heeft zijn skills op rustige en vertrouwde manier over weten te brengen op onze groep, waarbij hij de BMW GS als leer instrument heeft gebruikt. Ongelooflijk waar de GS toe in staat is...
Bert bedankt voor jou enthousiasme en kennis, wellicht tot snel.

Groetjes Dennis
Jörg Jörg uit Melissant heeft geschreven op 11 oktober 2018 om 21:42
We hebben weer van twee fantastische dagen off-road training in Hechlingen met schitterend weer ☀️☀️☀️ mogen genieten.
Onder de vakkundige leiding van Bert Duursma gaat het speels en soepel. Iedereen in onze gezellige groep heeft weer een hoop geleerd en veel plezier gehad.
Bedankt Bert ‘t was geweldig en we hebben echt genoten.
Edwin Edwin uit hendrik ido ambacht heeft geschreven op 11 oktober 2018 om 20:12
Hechlingen; 9 en 10 oktober 2018, prachtig weer in het BMW enduro park samen met Bert een zeer leerzame training gevolgd. Na eerst de basis van voorgaande trainingen kort te hebben doorlopen nu klaar voor de hellingen en steenachtige bochtige ondergronden. We beginnen bij de kleine maar na enige oefening gaan we naar de grotere hellingen, wat eerst spannend is word al snel gewoon. Met de juiste instructie en aanwijzingen van Bert gaat het voorspoedig, het terrein is geweldig, veel bochten en heuvels door bossen en stenen ondergronden. Een must voor iedere motor rijder eigenlijk, na 2 dagen training heb je zoveel meer gevoel voor de motor die je in het terrein en op de weg ten goede komen. Naast het harde werken hebben we een leuke groep en hebben we met elkaar een mooie ervaring op gedaan. Bert bedankt voor de goede instructie en de gezellig avonden. Op naar het volgende avontuur.
Rinus Rinus uit Doorwerth heeft geschreven op 10 oktober 2018 om 21:28
6 en 7 oktober Hechlingen Advanced Training gedaan. Wat is het toch een geweldig park! Ik was er al eerder geweest maar het is elke keer weer genieten. De training bouwt goed op en aan het eind van de dagen vlieg je (bijna letterlijk) door het park heen. Bert zet de puntjes ip de i en is de vakbekwame ceremoniemeester van het geheel. Bert bedankt voor een fijn en zeer leerzaam weekend. Tot snel ?
Willem van Dorst Willem van Dorst uit Haren (N.Br.) gem. OSS heeft geschreven op 17 september 2018 om 00:17
Lang naar toegeleefd en dan is het zover, op pad naar Hechlingen om daar de 2-daagse intermediate training te volgen. Na een jaar eerder de basiscursus te hebben gevolgd in Nederland, helaas tussentijds nauwelijks off-road gereden, dus in het begin nog een beetje ‘roestig’. Maar geweldig genoten in die grote speeltuin, daar weer heel veel skills bijgeleerd met een leuke groep gelijkgestemden. Diverse uitdagingen aangegaan en zien wat je allemaal kan met zo’n machine, ook jezelf tegen komen op tijdens al deze beproevingen. Prettig om ook de medecursisten beter te leren kennen door alle gesprekken. Het was voor mij genieten en voorbereiden op een toekomstige reis. Ik heb er nu al zin in. ?
Bas Sanders Bas Sanders uit Enschede heeft geschreven op 16 september 2018 om 13:43
8/9 september was het dan eindelijk zo ver, de intermediate training in Hechlingen. Een ware fun speeltuin voor boys and their toys :-). Een ontmoetingsplek voor gelijkgestemden met passie voor motorrijden, techniek en avontuur.

Het weekend stond voor mij in het teken verleggen van grenzen. Die machine kon het al, nu ik nog...
Bert legt nog altijd de verschillende oefeningen gepassioneerd en helder uit en dit schept vertrouwen. Tevens blijkt maar weer eens hoe belangrijk de basisbeginselen zijn zoals kijktechnieken, het afschuinen van de motor en het korte bochten draaien. Ik heb dit weekend erg veel bijgeleerd en kijk er met volle tevredenheid op terug. Organisatie, accommodatie en eten waren weer top geregeld.
Er gaan voor mij zeker nog verdere vervolgtrainingen komen, Berrt bedankt!
Viktor Koot Viktor Koot uit Ede heeft geschreven op 14 september 2018 om 13:28
Binnen de regio Gelderland Midden liggen vele honderden kilometers aan onverharde en halfverharde wegen. De skills om hier met ambulancemotoren (R1200RT) veilig gebruik van te kunnen maken zijn voor de motorrijders van Ambulancezorg Gelderland Midden onmisbaar.

Met de (ambulance)motorrijders en rijinstructeurs van Ambulancezorg Gelderland Midden hebben we deelgenomen aan een maatwerktraining van BERRT in Hechlingen. Twee dagen de vaardigheden voor rijden in het terrein beoefend en de lat steeds hoger kunnen leggen onder de kundige begeleiding van Bert. Dit was zeker niet de eerste training in terreinrijden die we hebben gevolgd, maar wel de best passende. Dit omdat we gebruik maakten van de R1200GS en Bert goed weet hoe de technieken in elkaar steken maar vooral ook scherp heeft waar de fouten worden gemaakt. Daarnaast zijn binnen het terrein van BMW in Hechlingen de mogelijkheden bijna eindeloos.

Bert: namens de hele groep bedankt voor de inspannende maar leerzame dagen. We hopen dat we in de toekomst nog een keer bij je terug kunnen komen om samen de lat nog hoger te leggen.
Michiel Michiel uit Etten-Leur heeft geschreven op 11 september 2018 om 10:01
Advanced off-road training 20/21 Mei... Derde keer inmiddels in Hechlingen. Bij aankomst was de eerste gedachte ook dit keer: "Wat is dit een verschrikkelijk mooie speeltuin!". Beginnen met wat herhaling, al zijn het steeds meer details waar je op gaat letten. Leuk, en zeker nuttig want daarna gaat het tempo snel omhoog en gaan we rap het hele park door. Bert weet altijd weer goed af te stemmen op de cursisten, want als iets te makkelijk is weet Bert je flink uit te dagen... oa. omhoog via de haarspeldbochtjes en losse stenen uitkomend bij het picknickbankje. Wie durft het aan, vraagt Bert? Gaaf!! ja mag ik?? Of sta je in de voorverkenning op steile wanden en tussen bomen waar je bijna niet tegenop kunt lopen, en kijken we elkaar vragend aan kan dit met een GS? Ja natuurlijk, zegt Bert dan met pretoogjes! Fantastisch, erg veel lol hebben met elkaar en erg veel leren in korte tijd. Jammer dat het na 2 dagen weer veel te snel voorbij is.
Bijzonder in de advanced waren de bochten op hogere snelheid op gravel, de brake-turns om pionnen incl. wedstrijdje, en de meer uitdagende tracks en snelheid die we hebben gereden. Mooie voorbereiding op de trip naar Italie,Slovenie,Kroatie,Bosnie (via Trans Euro Trail), waar we zonder technieken van Bert zeker niet zover waren gekomen. Dank nogmaals Bert, en wellicht tot snel!
Petra Kroon Petra Kroon uit Amsterdam heeft geschreven op 31 mei 2018 om 22:13
18 t/m 21 mei de Intermediate & Advanced Training in Hechlingen gedaan.
Ik ben eerder met BERRT in Hechlingen geweest en ook deze keer was het weer volop genieten!!! ? En heel veel plezier met de medecursisten!
Het terrein van het Enduropark Hechlingen ligt er nooit helemaal hetzelfde bij; het is afhankelijk van het weer de dagen/weken ervoor; het verveelt nooit!
Zowel Bert als Werner geven zeer deskundig training met duidelijke uitleg en goede aanwijzingen waardoor eenieder zijn (of haar ? ) offroadskills en motorbeheersing kan vergroten. Iedereen kan op zijn eigen manier de eigen grenzen verleggen, daarbij ook van elkaar lerend.
Naast een supertraining zijn de randvoorwaarden ook goed geregeld met verblijf in het prima Hotel Weißer Hahn in het mooie dorpje Wemding. Voor iedereen die de skills op all/offroad vlak wil ontwikkelen en vergroten: doen! Echt super leerzaam en leuk! ??
Ik kan bijna niet wachten om weer naar Hechlingen te gaan!
Onno Onno uit Sassenheim heeft geschreven op 28 mei 2018 om 16:55
18 en 19 mei 2018 Hechlingen basis cursus gedaan.

Waar zal ik beginnen.....,(het was zoveel in twee dagen?).

Vrijdag morgen aangekomen op het enduropark stond er een hele batterij nagenoeg nieuwe GS-en klaar. Top materiaal.
Inschrijven, laarzen passen, uitleg, opstappen en dan rijden.

De rust en kundigheid waarmee Bert alles uitlegt en voor doet geeft je vertrouwen om dat te doen met de GS wat lijkt op apenkooien vroeger op school?. Maar dan met een motor. Erg gaaf om te doen!

Wat je reisplan of bestemming ook is, aan het eind van dag twee zit je rugzak vol tips en onverharde vaardigheden waarvan je echt een betere motorrijder wordt!

En...het hotel was prima, de accommodatie op het park was top en de groep was meer dan gezellig!

Bert bedankt en het smaakt naar meer!

Ik kom nog een keer terug.
Tom Van der Linden Tom Van der Linden uit Tilburg heeft geschreven op 28 mei 2018 om 11:14
20 en 21 mei de advanced training gedaan in Hechlingen. Na eerder de basiscursus gedaan te hebben was dit een schitterend vervolg onder begeleiding van Bert die kan laten zien hoe gemakkelijk off road rijden eigenlijk kan zijn bij goede motorbeheersing. Dat niveau heb ik niet, maar ik het is zeker gelukt om me enthousiast te maken om meer te doen met off road rijden.
We hadden een leuke groep, mooie nieuwe BMW GS en GSA motoren, goed weer en Bert die altijd weer met volle overgave probeert iedereen op een hoger niveau te tillen.
Bedankt allemaal voor deze cursus en wie weet, op naar Fürstenau...
Boaz Polderman Boaz Polderman uit Groningen heeft geschreven op 28 mei 2018 om 08:52
Op 20 en 21 Mei de advanced off-road training gedaan via Berrt in Hechlingen. Mijn 5e cursus via Berrt.
Een mooi stukje herhaling van de geleerde stof waarbij de focus nu lag op meer snelheid. Ontzettend veel geleerd, en net zo belangrijk, ontzettend veel plezier gehad. Een leuke groep met goeie dynamiek en lekker weer maakte het avontuur compleet.
Echt een aanrader als je meer off-road techniek wilt leren.
Dank je, Bert!
Diederik Diederik uit Rijswijk heeft geschreven op 26 mei 2018 om 10:25
Na eerdere training nu dan de advanced training in Hechlingen afgerond. Hier heb je alle eerder geleerde 'basis' technieken nodig om de moeilijkere oefeningen te volbrengen. Mooie uitdagingen onder goede begeleiding van Bert in een lekker tempo door de voormalige groeve heen. M'n beheersing is na deze twee dagen veel groter geworden. Ik kan nu veel obstakels op techniek nemen waar voorheen 'lompe' kracht nodig was (als het al lukte). Bizar hoe wendbaar en leuke dingen je kan doen met zo'n zware GS! Een echte aanrader als eerdere training je bevallen is en je verder wilt ontwikkelen. Daarbij speelt niet alleen Bert een rol maar ook leer je veel van de andere deelnemers en hebben we veel lol gehad!
Print Friendly, PDF & Email