Gastenboek Hechlingen

Lees de ervaringen van anderen!

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 3.236.52.68 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
177 berichten.
Maarten Baardse Maarten Baardse uit Rotterdam heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24
Bert en Tineke,
Reinier en ik hebben een fantastische training gevolgd in Hechlingen. Het was jammer dat Bert er door zijn blessure niet bij was, maar in Manuel hadden we een prima vervanger. Wat een spectaculaire coureur is dat! We hadden een gezellige groep, zijn echt betere motorrijders geworden, zijn weer veilig thuis gekomen en hebben onwijs veel gelachen. De hele organisatie was zeer professioneel. Niet alleen op het enduro park maar ook er om heen.
Met vriendelijke groeten,
Maarten
Reinier Reinier uit Roteerdam heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24
Fantastische advanced training gehad, met echte uitdagingen steile modderpaden, diepe watertjes (wist niet dat een 1200GS het onder water ook gewoon doet). Hele steile hellingen en veel mooie natuur. Kon niet beter.
En last but not least: ik weet eindelijk waar de afkorting berrt voor staat.
Maarten Maarten heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24
Afgelopen weekend de Hechlingen Enduro basic training gedaan. Wat een feest! Enorm steile leercurve, waanzinnig goeie instructie, een gezellige groep en ongelooflijk mooi gebied om te rijden.

Erg goeie afwisseling van inspannende en ontspannende ritten in en rondom het enduro park. Ik ga zeker het vervolg op deze training weer met Ber(r)t doen !
Roel Peter Wierenga Roel Peter Wierenga uit Almere heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24
17 juni 16:00 uur Hechlingen!
Wij stappen uit de auto en horen alleen brullende motoren en veel geslip over grind en graffel. Snel lopen we naar het bezoekersterras om te kijken.
We zijn erg onder de indruk als er een rij 1200GS-en vanuit de bossen een helling op stormen.
1 dag later stormen wij zelf ook ditzelfde paadje op. Schitterend!
Bert was zelf niet in de gelegenheid om de training te geven maar de Oostenrijkse Manuel heeft het zeer goed en enthousiast overgenomen.
Wat heb ik veel geleerd en wat hebben we mooie oefenritjes door het Enduro park gereden. Regelmatig waande ik mij al in de Oostenrijkse Alpenweides.
Hellingproef, grind en zandbak, steile helling op en af, bochtjes door het water, manoeuvreren over smalle paadjes door het bos. Wat een avontuur, wat een gezelligheid en vooral wat een overwinning!
Tot de volgende keer.
Tjabin van Bergen Tjabin van Bergen uit Amersfoort heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24
Hallo Bert,
Op 18 en 19 mei in Hechlingen de basiscursus gevolgd.
Na 32 jaar asfalt ervaring moeten een aantal standaard methodes/reflexen duidelijk anders. Was voor mij niet eenvoudig. Op de eerste dag 6 maal tegen de grond (waarom worden BMW's in de loop van de dag eigenlijk zwaarder? ) was ik er wel een beetje klaar mee. De ontzetten leuke groep mensen en de instructeur hebben me daar door heen gesleept, jongens bedankt! De rondrit aan het eind van de dag vond ik prachtig, daar doe ik het voor. Ik wil namelijk onverharde alpenpassen gaan rijden. Op dag 2 zo nu en dan een oefeningetje over geslagen en was toen veel beter te doen. Ben maar 2 keer tegen de grond gegaan. Ook deze dag afgesloten met een mooie rondrit.
Super weekend, aanrader.
Gr Tjabin
Pieter Maarten Meiners Pieter Maarten Meiners uit IJsselstein heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24
Ondanks dat Bert de traning in Hechlingen niet zelf kon geven was het een geweldige ervaring. Ik heb ongelooflijk veel geleerd. Peter Fischer die de training overnam van Bert was zeer duidelijk in zijn uitleg en voelde goed aan wat het niveau van de groep en de deelnemers was. De opbouw van de oefeningen was net zoals als bij de cursus van Bert in Nederland perfect. Elke oefening van een nieuwe techniek werd opgevolgd door oefenen ervan om daarna meteen toe te passen bij een korte rit in het terrein. Het gehele weekend was echt perfect geregeld en het was de lange rit erna toe meer dan waard.
Wat mij betreft een absolute aanrader. Wel zou ik iedereen aanraden hoe goed je ook kan rijden om eerst de beginners cursus te doen van Bert in NL. Wat je daar leert heb je echt nodig in Hechlingen. Zonder dat kom je gewoon niet mee met het niveau. Dat was dit weekend bij enkele deelnemers heel duidelijk te zien. Daarnaast raad ik het iedereen aan om dit gewoon met zijn eigen motor te doen. Als je bang bent voor een krasje op je glimmende GS ben ik bang dat je naast dit weekend ook nooit meer off road gaat. Dus neem je eigen motor mee en ervaar wat je daar allemaal mee kunt doen na een goeie uitleg van Bert of een van de geweldige Hechlingen instructeurs.
Henk Jan Remmelts Henk Jan Remmelts uit Haaksbergen heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24
Jammer dat je er zelf niet bij kon zijn, maar Peter heeft voor prima uitdagingen gezorgd. Top weekend!
Koen te Lintelo Koen te Lintelo uit Vught heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24
Hechlingen 2016!
Nu zou je denken dat deze van de bucketlist kan. Echter ik kom nog een keer! Capabilities opgerekt, nu laten inbedden, opfrissen in Apeldoorn en dan maar hopen dat de volgende keer weer net zo mooi weer is......

Bedankt!!

Koen
Arie van Wingerden Arie van Wingerden uit Poortugaal heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24
Hoi Berrt,

Ik sluit mij volledig aan bij het bericht van Kees, prachtige dagen weer veel geleerd het weer zat ook enorm mee.
Aanbeveling voor niet alleen GS rijders maar voor een ieder die Off-road wil gaan rijden.
Kees Westerlaken Kees Westerlaken uit Giessen heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24
Beste Berrt,

Bedankt voor een paar fantastische dagen training in Hechlingen.
Ben met enige onzekerheid aan de off-road training begonnen, maar gaandeweg het verloop is het zelfvertrouwen zeker toegenomen.
Rijd zelf al jaren een GS1200, m,aar heb nooit beseft wat voor geweldige mogelijkheden deze motor heeft.
Kan elke GS rijder adviseren deze training te volgen.
Toon Nordkamp Toon Nordkamp uit Beekbergen heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24
Afgelopen weekend heb ik de cursus in Hechlingen gedaan. Zelf rijd ik een YAMAHA XT1200Z Explorer en had daarvoor de cursus in Deepn op deze fiets gedaan. Ik had veel geleerd en mijn vertrouwen in mijn fiets is daardoor vergroot. Hechlingen is een stapje verder en ik wilde mijn fiets sparen en de Duitse evenknie, de Adventure proberen. Helaas was deze total loss gereden en kreeg een GS toegewezen. Dit was gezien het gewicht, de breedte en mijn conditie achteraf de beste keus.
De cursus was, onder leiding van Bert, met een woord goed.
Mijn vertrouwen in mezelf en de techniek is hierdoor vergroot en ik kan een cursus, bij de heer Duursma, iedereen aanraden.
Jan Willem Monhemius Jan Willem Monhemius uit Heerenveen heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24
Net weer een stuk gereden op mijn eigen 1200GS, expres hier en daar de weilanden in gereden en door de blubber gegaan. Dikke tractorsporen waren nu geen enkele probleem meer na het leuke en intensieve trainingsweekeinde in Hechlingen. Mijn motor voelt nu veel lichter en laat zich opeens makkelijk in alle hoekjes gooien. De GS is niet veranderd, dus het zullen mijn skills zijn, die door Bert in 2 dagen met grote en vaak spannende stappen fors verbeterd zijn. Dikke aanrader zo'n enduro trainingsweekeinde.
Gert Veldhuis Gert Veldhuis uit Apeldoorn heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24
Dag Bert dank voor je prima training dit weekend.
Fijn om na deze training mijn motor weer beter te beheersen. Zo haal ik nog meer plezier uit mijn R 80 G/S uit 1987 (u leest het goed 27 jaar oud). Top ook dat de BMW mannen me ter plaatse hebben geholpen met een betere stuurstand. Het informele programma 'maakt' zo'n weekend af en was weer dik voor elkaar.

We zien elkaar snel weer, groeten Gert Veldhuis
Henri van der Meulen Henri van der Meulen uit Emmeloord heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24
Dinsdag 13 oktober was het dan eindelijk zo ver: de training op het Enduro Park in Hechlingen. Deze 2-daagse training is 1 groot avontuur waarbij grote mannen (en dame!) hun grenzen in het off-road rijden met mijlen verleggen. Bert geeft op de hem bekende rustige en vooral kundige wijze advies en aanwijzingen. De rode draad bij alle oefeningen: kijken, kijken en kijken! Volgend jaar kom ik zeker weer terug, want het is niet alleen leuk om te doen maar het maakt je vooral een betere motorrijder!
Roel Ebbinge Roel Ebbinge uit Haarlem heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24
Vorige week weer een training gevolgd bij Bert Duursma, dit keer een tweedaagse in Hechlingen, Duitsland. Na een geslaagde eerste training in de aanloop naar een reis op IJsland in 2014 maken we ons nu op voor een Marokko trip in 2016. Duidelijk is weer eens geworden dat je in deze tak van sport niet snel uitgeleerd bent en het goed is om iemand (met verstand ervan) naar je techniek te laten kijken. Veel gewerkt aan de basics. Kijken, co366rdineren, rustig oefenen en dan het tempo opvoeren.
Ook veel gesproken over de te verwachten omstandigheden in Marokko, want ook daar heeft Bert veel ervaring. Goede routetips meegekregen en een beeld gekregen van de veelheid aan mogelijkheden.
Twee zeer waardevolle dagen waarin Bert met humor, onderbouwing, rust en heel veel ervaring ons weer een berg bagage heeft meegegeven!
Marco Brandsema Marco Brandsema uit Kootwijkerbroek heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24
Ik ben afgelopen week in Hechlingen geweest en heb een training gevolgd op het Enduro-park van BMW. En dan niet zo maar een training, maar een training van Berrt.

Ik heb Bert tijdens deze training leren kennen als een zeer goede instructeur. In elke groep zitten mensen die het wat sneller en wat langzamer oppikken. En mensen met een voorzichtige en meer uitdagende rijstijl. Bert heeft een scherp oog voor iemands rij-kwaliteiten en spreekt je daar ook op aan. Zijn training is geen eenheidsworst. Leuk als je een helling op- en af kunt rijden. Bert verzint dan weer iets waardoor het oprijden van die helling uitdagender en leerzamer wordt. Bert heeft een rustige, doordachte manier van instrueren en met kleine aanwijzingen helpt hij iedereen vooruit. u201cKijken waar je naar toe wilt rijdenu201d is de boodschap.

Een mooi voorbeeld is het volgende: we staan voor een modderige helling met een brede oprit. Bert vraagt: u2018Wat zien jullie hieru201d. Iemand zegt: u201cEr ligt een grote steen op die oprit.u201d En Bert stelt: u201cEn daar ga je dan ook bovenop rijden, want daar kijk je naar. Zie je ook die brede strook naast die steen waar je gemakkelijk langs die steen kan rijden? Daar kijken betekent dat je er ook gemakkelijk langs kunt rijdenu201d Simpel en doeltreffender hoeft hij het niet vertellen.
Zowel tijdens als buiten de trainingen om heb ik Bert ervaren als een zeer joviale kerel waar je zowel goed bij kunt trainen maar waar je ook gezellig een pintje mee kunt drinken na afloop. Ik ga volgend jaar met een vrienden groep naar Marokko en Bert denkt met je mee over de mooiste tracks en deelt die ook met je.

Ik heb enorm genoten van de training: goede training, goede trainer, leuk gezelschap en een prima entourage. Ik ga zou2019n training vast nog wel eens doen. In Hechlingen of in Nederland, maar zeker bij Berrt en Tineke.
Anna Jansen Anna Jansen uit Leek heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24
Eindelijk was het dan zover: deze week 2 dagen naar Hechlingen.
Wat een feest was dat! Een enduro walhalla van 26 ha groot!
Complete pakket geboekt met hotel en huurmotor, een F800.
De eerste dag, al voor de koffie, was ik al minstens 3x gevallen vanwege het afslaan van de motor. Ik kon er niet goed aan wennen om het gas er gedoseerd op te houden en dus stelde Bert voor om een andere motor te gaan rijden: de 1-cilinder, 200 cc Beta. Een uitstekende oplossing! Hierdoor kon ik mij volledig focussen op balans en rijtechniek zonder me zorgen te maken over de gashandel. Je moet echt je best doen om hem af te laten slaan En ja, ook met deze motor kom je probleemloos de lange helling op!
Bert zijn manier van les geven heb ik wederom ervaren als bijzonder prettig. Hij heeft verbazingwekkend veel geduld, weet alles heel duidelijk uit te leggen en ook waarom, zodat je het makkelijker kunt onthouden. Een ware kunst! Daar komt bij dat we ook heel veel gelachen hebben!
Dank je wel Bert en Tineke voor deze geweldige ervaring, die zeker voor herhaling vatbaar is!
chris meek chris meek heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24
Berrt, geweldig bedankt voor de leuke, bijzondere en zeer inspannende dagen in Hechlingen. Eind van de dag was ik zeer vermoeid doch zeer voldaan van hetgeen ik van jou hebben geleerd. De advanced cursus was inderdaad advanced en goed te doen onder jouw bezielende leiding. Hier en daar liet ik een klein steekje vallen, maar dat hoort bij het leerproces. Berrt nogmaals geweldig bedankt.
Ryan Bolster Ryan Bolster uit Moniga del Garda heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24
4 Geweldige dagen gehad in het BMW enduro park Hechtingen. Berrt is een super instructeur met veel ervaring, die zijn kennis in de theorie en praktijk oefeningen goed weet over te brengen!
Ik kan iedereen aanraden de cursus bij Berrt te volgen!
tom blauwhof tom blauwhof uit Zwolle heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24
na jaren, 40 jaar, te hebben gereden op alle soorten BMW,s en andere tweewielers mezelf getrakteerd op de off road cursus bij Berrt. Enerzijds om vooral te herkennen wat er allemaal mogelijk is maar vooral ook om mezelf weer eens uit te dagen of het allemaal nog wel lukt in de praktijk. Ten eerste mijn complimenten aan bert over vooral z'n geduld met de cursisten ( steeds weer die motoren optillen ) maar ook voor zij superduidelijke en onderbouwde instructie. Veel van opgestoken. De voorzieningen, hotel-lunch-materiaal, waren super en ook veel gelachen met en vanwege de medecursisten.
Zou zo weer een cursus boeken.
Print Friendly, PDF & Email