Gastenboek Hechlingen

Lees de ervaringen van anderen!

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 3.236.146.28 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
183 berichten.
Roel Ebbinge Roel Ebbinge uit Haarlem heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24
Vorige week weer een training gevolgd bij Bert Duursma, dit keer een tweedaagse in Hechlingen, Duitsland. Na een geslaagde eerste training in de aanloop naar een reis op IJsland in 2014 maken we ons nu op voor een Marokko trip in 2016. Duidelijk is weer eens geworden dat je in deze tak van sport niet snel uitgeleerd bent en het goed is om iemand (met verstand ervan) naar je techniek te laten kijken. Veel gewerkt aan de basics. Kijken, co366rdineren, rustig oefenen en dan het tempo opvoeren.
Ook veel gesproken over de te verwachten omstandigheden in Marokko, want ook daar heeft Bert veel ervaring. Goede routetips meegekregen en een beeld gekregen van de veelheid aan mogelijkheden.
Twee zeer waardevolle dagen waarin Bert met humor, onderbouwing, rust en heel veel ervaring ons weer een berg bagage heeft meegegeven!
Marco Brandsema Marco Brandsema uit Kootwijkerbroek heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24
Ik ben afgelopen week in Hechlingen geweest en heb een training gevolgd op het Enduro-park van BMW. En dan niet zo maar een training, maar een training van Berrt.

Ik heb Bert tijdens deze training leren kennen als een zeer goede instructeur. In elke groep zitten mensen die het wat sneller en wat langzamer oppikken. En mensen met een voorzichtige en meer uitdagende rijstijl. Bert heeft een scherp oog voor iemands rij-kwaliteiten en spreekt je daar ook op aan. Zijn training is geen eenheidsworst. Leuk als je een helling op- en af kunt rijden. Bert verzint dan weer iets waardoor het oprijden van die helling uitdagender en leerzamer wordt. Bert heeft een rustige, doordachte manier van instrueren en met kleine aanwijzingen helpt hij iedereen vooruit. u201cKijken waar je naar toe wilt rijdenu201d is de boodschap.

Een mooi voorbeeld is het volgende: we staan voor een modderige helling met een brede oprit. Bert vraagt: u2018Wat zien jullie hieru201d. Iemand zegt: u201cEr ligt een grote steen op die oprit.u201d En Bert stelt: u201cEn daar ga je dan ook bovenop rijden, want daar kijk je naar. Zie je ook die brede strook naast die steen waar je gemakkelijk langs die steen kan rijden? Daar kijken betekent dat je er ook gemakkelijk langs kunt rijdenu201d Simpel en doeltreffender hoeft hij het niet vertellen.
Zowel tijdens als buiten de trainingen om heb ik Bert ervaren als een zeer joviale kerel waar je zowel goed bij kunt trainen maar waar je ook gezellig een pintje mee kunt drinken na afloop. Ik ga volgend jaar met een vrienden groep naar Marokko en Bert denkt met je mee over de mooiste tracks en deelt die ook met je.

Ik heb enorm genoten van de training: goede training, goede trainer, leuk gezelschap en een prima entourage. Ik ga zou2019n training vast nog wel eens doen. In Hechlingen of in Nederland, maar zeker bij Berrt en Tineke.
Anna Jansen Anna Jansen uit Leek heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24
Eindelijk was het dan zover: deze week 2 dagen naar Hechlingen.
Wat een feest was dat! Een enduro walhalla van 26 ha groot!
Complete pakket geboekt met hotel en huurmotor, een F800.
De eerste dag, al voor de koffie, was ik al minstens 3x gevallen vanwege het afslaan van de motor. Ik kon er niet goed aan wennen om het gas er gedoseerd op te houden en dus stelde Bert voor om een andere motor te gaan rijden: de 1-cilinder, 200 cc Beta. Een uitstekende oplossing! Hierdoor kon ik mij volledig focussen op balans en rijtechniek zonder me zorgen te maken over de gashandel. Je moet echt je best doen om hem af te laten slaan En ja, ook met deze motor kom je probleemloos de lange helling op!
Bert zijn manier van les geven heb ik wederom ervaren als bijzonder prettig. Hij heeft verbazingwekkend veel geduld, weet alles heel duidelijk uit te leggen en ook waarom, zodat je het makkelijker kunt onthouden. Een ware kunst! Daar komt bij dat we ook heel veel gelachen hebben!
Dank je wel Bert en Tineke voor deze geweldige ervaring, die zeker voor herhaling vatbaar is!
chris meek chris meek heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24
Berrt, geweldig bedankt voor de leuke, bijzondere en zeer inspannende dagen in Hechlingen. Eind van de dag was ik zeer vermoeid doch zeer voldaan van hetgeen ik van jou hebben geleerd. De advanced cursus was inderdaad advanced en goed te doen onder jouw bezielende leiding. Hier en daar liet ik een klein steekje vallen, maar dat hoort bij het leerproces. Berrt nogmaals geweldig bedankt.
Ryan Bolster Ryan Bolster uit Moniga del Garda heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24
4 Geweldige dagen gehad in het BMW enduro park Hechtingen. Berrt is een super instructeur met veel ervaring, die zijn kennis in de theorie en praktijk oefeningen goed weet over te brengen!
Ik kan iedereen aanraden de cursus bij Berrt te volgen!
tom blauwhof tom blauwhof uit Zwolle heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24
na jaren, 40 jaar, te hebben gereden op alle soorten BMW,s en andere tweewielers mezelf getrakteerd op de off road cursus bij Berrt. Enerzijds om vooral te herkennen wat er allemaal mogelijk is maar vooral ook om mezelf weer eens uit te dagen of het allemaal nog wel lukt in de praktijk. Ten eerste mijn complimenten aan bert over vooral z'n geduld met de cursisten ( steeds weer die motoren optillen ) maar ook voor zij superduidelijke en onderbouwde instructie. Veel van opgestoken. De voorzieningen, hotel-lunch-materiaal, waren super en ook veel gelachen met en vanwege de medecursisten.
Zou zo weer een cursus boeken.
Mike Philippens Mike Philippens uit Gorinchem heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24
Toen ik mijn GSA had gekocht kende ik het Enduropark Hechlingen al van naam en wilde zeer zeker een keer daar een cursus doen. Enerzijds om de vaardigheden bij te spijkeren en ook om te leren wat je nu met zo'n zware BMW kunt in het terrein. En vooral HOE je dat doet.
Dus via Berrt een cursus in Hechlingen geboekt. Zo ben je in ieder geval verzekerd van Nederlands begeleiding. Alles is prima geregeld: prima hotel vlakbij het Enduropark, goede ontvangst en een duidelijke uitleg over het plan voor de komende twee dagen.
Bert is behalve een deskundige en ervaren instructeur ook nog bijzonder geduldig. Hoe hardleers (haha) de cursisten ook zijn, Bert blijft onvermoeibaar voordoen en uitleggen. Tot je het snapt

De eerste cursusdag was droog, de tweede nat. Dat maakte de groep enigszins nerveus, maar dit is in het park geen probleem omdat het een steengroeve is. Het is dus geen modderpoel die spekglad is. Alleen gingen we de tweede dag het bos maar niet in vanwege de gladde boomwortels. Gelukkig hadden we de paadjes van 'de ho chi minh' route al verkend. De tocht door de omgeving van Hechlingen was ook erg leuk. Door de bossen en langs de akkers om het geleerde min of meer in de praktijk te brengen met een wat hogere snelheid dan in het park.

Ik heb erg veel geleerd, ook weer wat grenzen verlegd. Het terrein biedt vele uitdagingen en is nooit eentonig (26 Hectare!). Straks op pad in Marokko en later staan ook nog wat offroad Alpenpassen op het verlanglijstje. Dankzij deze training zie ik die met vertrouwen tegemoet. Bert, bedankt voor twee topdagen!
Franci Keuning-Mellema Franci Keuning-Mellema uit Nederland heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24
Voor Maarten en mij was het een plan sinds jaren en uiteindelijk uitgevoerd.
Perfekt park, organisatie en sfeer. Er treedt heel snel een verbroedering op omdat we allemaal vallen en vatbaar zijn voor correctie .
Bert doet dit met zo weinig mogelijk woorden maar op een rustige kundige manier werden we gewezen op onze verbeterpunten .
Als het goed ging hoorde je het ook meteen.
Voor mij was het de beste training , die ik ooit heb gehad.
Je hoeft echt geen Enduro te rijden om profijt van deze training te hebben.
De situaties kom je op vele motorreizen tegen.
De blauwe plekken en spierpijn zijn vrijwel verdwenen.
Hartelijk dank Bert en Tineke.
Esther van Assen Esther van Assen heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24
Twee dagen Enduropark Hechlingen is...
Met regen over de gravelpaden omhoog, of met open vizier - en een beetje gas - door een mooie plas, via uitgesleten bospaadjes omlaag manouvreren, hellingen op en af, van kort tot lang, continue variatie op geleerde technieken. Kortom: een aanrader.

Zowel je technische vaardigheden als je mentale uithoudingsvermogen worden op de proef gesteld en opgerekt. Ook je verwondering over wat anderen uit hun 'fiets' kunnen halen groeit met het uur. Tussendoor is er voldoende tijd voor het op adem te komen en water te drinken, af te koelen - ook op koudere dagen - en met de andere cursisten ervaringen uit te wisselen. En dat onder de bevlogen en zeker deskundige leiding van Bert.

Tip, volg eerst een dag training bij BERRT in Nederland, en je haalt nog meer uit twee dagen Enduropark Hechlingen.
Paul Jacobs Paul Jacobs uit Weert heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24
Beste allemaal,
Ik heb samen met een leuke groep mensen 2 leerzame dagen achter de rug o.l.v. Berrt Duursma. In het Enduropark te Hechlingen hebben we de GS-en beter leren kennen. Met name door goed ver vooruit te kijken, manoeuvres rustiger uit te voeren, blijk je ineens meer controle te krijgen over je eigen "fiets".
De omgeving, de perfecte organisatie op het park, alsmede de prima accommodatie maakten van deze 2 dagen een ware happening.
Dank, Tineke en Berrt, en alle medecursisten!
Gr Paul Jacobs
Kees-Jan Langenberg Kees-Jan Langenberg uit Steenbergen Nb heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24
Zaterdag 13 juni samen met Hechlingen-vriend Jeffrey de advanced allroad training gevolgd in Diepenheim. We hebben al goed geoefend in Hechlingen vorig jaar en daarna menig offroadpaadje gehad in Nederland en Belgi353. De techniek hebben we weer extra kunnen uitbouwen en wegens het gebrek aan spierpijn naderhand lijkt me dit goed gelukt!

Hechlingen Advanced staat nu n363g hoger op de verlanglijst! Eerst het geleerde weer verder oefenen. Bert ziet ons gegarandeerd een keer terug!
Jan Jegerings Jan Jegerings uit Deurne heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24
Jaren geleden een 1150 GSA gekocht. Af en toe een zandpad geprobeerd, en met samengeknepen billen er overheen gezwabberd. Waarna ik de conclusie trok dat ik met zo'n zware tank niks off-road te zoeken had. (ook de verkeerde (weg-)banden). Dus daarna kwam de GS alleen op 't harde. Recent een oude KTM 620 enduro gekocht. Zo'n ding weegt nog geen 120 kg, scheelt dus de helft met een GS. Inmiddels een paar keer mee naar het bos geweest. Er zitten ook echte crossbanden op, dus veel grip. 't Is net een tractor: veel koppel onderin, hij sleurt je overal doorheen. Grote gaten, plassen, boomwortels: gewoon rechtsdoor gassen. 't Deert de KTM niks. Geweldig leuk spelen in het bos. Echter 1 groot nadeel: op de weg is het niks. Tot de 100 gaat het wel. Daarboven tril je er zowat af. En je kunt niks meenemen. En dan is de GS natuurlijk weer een geweldige (reis-)motor.
Wel vaak op de site van Hechlingen gekeken, en even vaak voorgenomen daar de training te gaan doen. Ik was toch nieuwsgierig door de foto's en filmpjes van die grote GS-en, die blijkbaar ook de moeilijkste hindernissen konden nemen. Ik kreeg een tijdje geleden van Bert een nieuwsmail, dat hij daar ook de cursus gaf en een compleet arrangement aanbood. En nu (eindelijk!) direct aangemeld voor een compleet weekend, eind juni. Daarna kwam er nog een nieuwsbrief van Bert voorbij, dat er nog 1 plaats vrij was voor de allroadcursus voor beginners in Diepenheim op 30/05 (vandaag). Dit leek mij de ideale opmaat voor Hechlingen. En inderdaad vandaag een geweldige dag gehad. Voorzichtigheidshalve maar een 1200 GSA van Bert gehuurd. Ik vond 150 euro een koopje, als je bedenkt, wat de schade aan je eigen motor zou kunnen zijn. Al was het maar door een klein schuivertje. Perfekte huurmotor! En perfekte training. Ik hoop nog 'ns half zo goed te kunnen rijden als Bert met een GS. Ongelofelijk hoe relaxed Bert z'n GS beheerst en overal doorheen manoeuvreert. We hebben (allemaal denk ik) vandaag meer motorbeheersing geleerd, dan in jaren. Veel oefeningen in balans, kijken, remmen, heel kort draaien (afschuinen), m.n. off-road. Dit geeft ongelofelijk veel (nieuw) zelfvertrouwen, ook on-road. Ook de 'Gaston Rahier'-op- en afstap (rijdend op- en afstappen): ik zou het normaal nooit gedurfd hebben! En dan zie je Bert het een paar keer voordoen, en vervolgens heb je het zelf -na een paar keer- onder de knie: geweldig. En die zandpaden (van het begin): daar draai ik nu mijn hand niet meer voor om! Sorry voor mijn lange verhaal. Het komt door mijn enthousiasme door deze geweldige dag. Als je de moeite hebt genomen, om het helemaal te lezen, hoop ik dat je er iets aan gehad hebt. Bert en Tineke, geweldig bedankt.
Monique Monique uit Deventer heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24
De 2 dagen in Hechlingen waren super gaaf!
Ik heb enorm veel geleerd.
De ontspannen en duidelijke uitleg van Bert waren ook een bijdrage om de grenzen met de motor flink te verleggen.
Fantastisch!
Jeroen en Mevlut Jeroen en Mevlut heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24
Enduropark Hechlingen allroad training

Was voor ons de tweede keer dat we de cursus hebben gevolgd. Niet alleen omdat we het zo leuk vonden maar dit keer dus met een Nederlandse instructeur Berrt waardoor de informatie toch beter overkomt. Cursus is een werkelijke aanrader voor diegene die lonken naar het offroad maar ook in alledaagse verkeer en goede motorbeheersing willen waardoor het motorplezier nog groter wordt. Bert en alle andere cursisten, bedankt voor een fantastisch en geslaagd weekend.

Jeroen en Mevlut
Rob van Rooijen Rob van Rooijen uit Zeist heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24
Berrrrt, wat hebben we een paar fantastische dagen gehad in Hechlingen, heel veel geleerd van de oefeningen die we hebben gedaan maar zeker van jouw duidelijke uitleg en vooral van het waarom.
Dik de moeite waard zo'n stuk ervaring en ongetwijfeld volgend jaar nog eens een paar dagen daar in Zuid-Duitsland. Bedankt !
Jan Boom Jan Boom uit Mijn thuis heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24
Beste Bert
Het was een nuttige training voor nog meer rijplezier vooral onverhard Deze opgedane vaardigheden zullen zeker van pas komen in mijn trip naar Albani353
Bert en groepsgenoten nogmaals dank
Harrie en Ada Nillesen Harrie en Ada Nillesen uit Bergharen heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24
Hallo Bert,

We hebben ontzettend genoten van je cursus. Je hebt ons veel geleerd, letterlijk met vallen en opstaan ! We hebben een leerzame en erg gezellige cursusdag gehad. Een aanrader voor iedereen!
Maria Fuchs Maria Fuchs heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24
Hechlingen 5 en 6 mei
In de 2 dagen cursus offroad rijden gegeven door Bert Duursma heel erg veel geleerd. Bergjes tot 8 meter op en af, veel water en grindbak. Erg motiverende lessen en wordt zeker vervolgd!
Nu kan Ijsland mogelijk toch doorgaan
Dank je!
Sean Vermeulen Sean Vermeulen heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24
Hallo Bert,
Al jaren zijn we bezig om een (offroad) trip naar IJsland te plannen. Na Griekenland, Albanie, Noordkaap en o.a. Gibraltar wordt het tijd om van de gebaande paden af te wijken. Grind, water en zand hielden ons wat tegen. Na Hechlingen en jouw kundige aanwijzingen hakken we knoop door, IJsland zal het zijn. De grindbak, het vele water en de heuvels op en af hebben ons veel geleerd. Zoveel plezier gehad, grenzen verlegd en een gezellige club deelnemers! Tot snel voor het vervolg en nieuwe grenzen!
Arjan Arjan heeft geschreven op 13 oktober 2016 om 14:24
Hechlingen 2 en 3 mei

Dag Bert,
alleen maar lachende gezichten en dat na al dat harde werken! Persoonlijk echt super genoten en grenzen verlegd. Dank voor al je uitleg, aandacht en de zelfverzekerde aanpak, het is ver, kost serieus geld maar is het dubbel en dwars waard.
Ik vermoed zo dat je me nog wel eens terug ziet maar eerst naar Afrika.........succes, dank voor alles.
Print Friendly, PDF & Email