Gastenboek Allroad Trainingen in Nederland

Lees de ervaringen van anderen!

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 54.166.203.76 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
439 berichten.
Adri van Erkel Adri van Erkel uit Leiden schreef op 19 oktober 2017 om 12:13:
Op 18 oktober met z'n vieren lekker onbevangen en zonder enige ervaring de 1e offroad sporen getrokken. Super leuke dag met mooi weer, goede lunch maar bovenal veel mooie ervaringen rijker. In een ontspannen sfeer veel geleerd en ons ook verbaasd over wat er allemaal mogelijk is met een 1200GS zowel offroad als op het asfalt met de TKC80 band. Bert bedankt voor deze leuke dag!!!👍
Onno Stutterheim Onno Stutterheim uit Sassenheim schreef op 18 oktober 2017 om 21:46:
Net thuis van een topdag! Opstap cursus Allroad trainingen bij BERRT gevolgd.
Voor deze dag geen enkele "onverharde" ervaring.
Terug kijkend: Mooi weer, goed materiaal, gave route maar bovenal....deskundige en enthousiaste instructie van Bert!
Lody van Osch Lody van Osch uit Biddinghuizen schreef op 17 oktober 2017 om 09:03:
16 Oktober heb ik met 5 andere motorrijders de opstapcursus allroad bij BERRT gedaan. Ontzettend leuke dag, en heel veel geleerd. Ik zie al uit naar een vervolg. Hechlingen in combinatie met Alpen of Dolomieten of zo:-).
Bert en Tineke heel erg bedankt voor deze nieuwe ervaring.
Rinie van der Eijk Rinie van der Eijk schreef op 14 oktober 2017 om 23:24:
10/11 oktober Hechlingen
Een ervaring om nooit te vergeten, Na de offroad training in Apeldoorn een mooi vervolg waarin je leert omgaan met oprijden van bergen, nemen van afdalingen, waterbak, zandbak, driften, remmen, bospaden en nog veel meer.
Bert, bedankt ik heb enorm genoten!
Steven Verhaar Steven Verhaar uit Wijk bij Duurstede schreef op 8 oktober 2017 om 00:40:
Beste Bert, toen mijn broer mij deze zomer uitnodigde voor een 2 daagse Allroad training in Hechlingen 23/24 sep 2017, moest ik toch wel even slikken. Hoe een GS rijdt, wist ik als Harley rijder al. Maar om nu met zo'n fiets het terrein in te gaan? Onder jullie professionele begeleiding verleg je ongemerkt je grenzen en leer je razendsnel, waartoe zo'n GS in staat is. Een ongelooflijke ervaring die voor herhaling vatbaar is. Dank voor de fantastische training. Groet Steven
Wim Kardux Wim Kardux uit Middelharnis schreef op 5 oktober 2017 om 20:54:
Het was een prachtige dag in de bossen van Bergen op Zoom. Heel veel geleerd, ook wel daar het een prive-cursus was geworden.
Je motor leren kennen naast de weg en op de weg is een must voor iedere motorrijder. Kortom, een geweldige beleving.
Bedankt, Gr. WIm
Remke Bravenboer Remke Bravenboer uit Sint-Margriete schreef op 30 september 2017 om 18:04:
Eindelijk was het zo ver een weekend met mij jeugdvriend Maarten allebei rijden we al langere tijd BMW GS maar nu pas snap ik wat een super motor het is, de beperking ligt echt bij de berijder😳. Maar onder een zeer prettige en kundige begeleiding van onze twee ervaren instructeurs Bert en Werner heb ik zeker in deze twee dagen m'n eigen grens verlegd en stonden we soms met z'n tienen onderaan een berg “moeten we echt daar naar boven”🤢. Geen enkel probleem meer!!! De sfeer was
optimaal de organisatie was perfect het eten zeer lekker..
Kortom een weekend om niet te vergeten, ga me zeker voor het vervolg weekend inschrijven. Om of volgend jaar maar zeker het jaar daarop richting Marokko af te reizen. Nogmaals bedankt . Groet Remke
Ron Oster Ron Oster uit Spijkenisse schreef op 22 september 2017 om 10:41:
Op donderdag 21 september zijn we , als beginnende GS rijders, samen met een goede vriend aan de basis training BERRT gestart.
Met als doel iets meer te weten, voelen wat zo'n 1200 GS meer kan, dan je alleen over de weg te verplaatsen van A naar B.
We kunnen van harte zeggen dat dit zeer goed is gelukt, WAT EEN PRACHTIGE DAG.
Van alleen begin van de dag zittende weg rijden, naar staand weg rijden korte bochten draaien in nat gras en door bos paden met greppels en over boom stronken rijden, remmen op zandpaden wat een beleving.
Dit alles onder zeer goede en duidelijke uitleg van Bert Duursma, dank hier voor en we kijken nu al naar een vervolg cursus .
Edwin Boxem Edwin Boxem schreef op 18 september 2017 om 20:02:
Fantastische dag gehad en veel geleerd! Vorig jaar de training moeten afzeggen vanwege een blessure, maar heel blij dat ik de cursus dit jaar gevolgd heb. Onder begeleiding van Bert - zeer ervaren cursusleider/motorrijder - mijn motor nog beter leren kennen. Kortom: deze allroad cursus is een aanrader voor iedereen!
Ben Aalberts Ben Aalberts uit Almere schreef op 17 september 2017 om 17:48:
Vrijdag 15 september de basis allroad cursus gedaan met Bert.
Begin van de dag wat onwennig en gespannen begonnen,
echter aan het einde van de dag is er " Big Smile" op het gezicht welke niet meer is weg gegaan.
Na 30 jaar motorrijden op de weg, toch erg veel geleerd en vertrouwen gekregen voor het rijden op onverharde wegen.
Ben er zeker van dat er voor mij een vervolg komt !
Bert bedankt voor de gezellige en vooral erg leerzame dag !
Bas Sanders Bas Sanders uit Enschede schreef op 15 september 2017 om 20:34:
Een jongensdroom word waarheid. Afgelopen weekend nog even lastminute een set Continental TKC80 laten monteren op mijn R1200GS Adventure. Woensdag was het dan zover mijn eerste allroad training! Het KNMI voorspelde nog code geel, onderdeel van het avontuur zullen we maar zeggen. Na de introductie gingen we 's ochtends aan de slag in een weiland om de basics onder de knie te krijgen. Hard werken maar leuk om te doen. Na een aangename lunch rijden we 's middags op bospaden die ik normaliter op mijn mountainbike zou pakken, fantastisch! Ik sta versteld van de bandengrip en mijn vertrouwen in mijn motorfiets groeit met iedere oefening. Door de zware regenval helaas geen mul zand. Desalniettemin geeft het een kick om met een beetje wielspin over zandwegen te rijden en door plassen met water te stuiven.
Bert legt de oefeningen op een duidelijke en rustige manier uit, over hoe te handelen in verschillende situaties en tevens ook het waarom. Hierdoor is het geheel makkelijker te onthouden.
Bedankt Berrt , ik heb een geweldige dag gehad en dit smaakt naar meer. Een vervolgtraining in Hechlingen staat nu zeker op m'n planning.
Jeroen Jeroen uit Amsterdam schreef op 9 september 2017 om 21:44:
Beste Bert, wat een geweldige dag was dit. Eindelijk kan ik mijn 1200 Adventure zelf optillen na een val. Tijdens die rit over dat enorm lange zandpad ging ik vlak voor het eind roemloos ten onder, dus toen kwam dat optillen goed uit.
Veiligheid voor alles tijdens jullie cursus, dus meer dan een blauwe plek heb ik er niet aan over gehouden.
Ik weet nu nog meer over mijn fiets en wat ik er allemaal mee kan. Ik kom snel terug voor de Advanced cursus, want dit smaakt naar meer.
Frits Frits uit Katwijk schreef op 9 september 2017 om 12:57:
Met 3 vrienden Basis cursus geboekt en wat blijkt volle bak regen, de gehele dag! Man wat hebben we genoten en veel geleerd. De cursus was hierdoor extra uitdagend, we hadden het eigelijk niet anders willen hebben.
Er werdt ons naar onze ervaring en leerdoelen gevraagd en de dag werd gestart.
Goede opbouw van de dag met de bijbehorende oefeningen, perfecte uitleg en een zeer goede klik met BERRT.
Iedereen gaande de dag enthousiaster over zichzelf en de motor en de leerdoelen gehaald...
Wat ons betreft wordt vervolgd!
Bert Vliegenthart Bert Vliegenthart uit Noordwijk schreef op 9 september 2017 om 09:14:
Afgelopen vrijdag met twee broers en vriend Frits de all-road training in Diepenheim gedaan, een klein privé groepje dus.
Perfect weer (de hele dag volop regen) dus het parcours lag er geweldig (veel plassen en glad) bij.
Een heel leuke en leerzame motor dag.
Bert geeft veel uitleg en achtergrond informatie, je begrijpt dan ook waarom je bepaalde dingen wel of juist niet moet doen.
Goed georganiseerde training, de administratie (door Tineke), goede (één tot twee jaar oude) huurmotoren 1200GS, oefenlocatie etc.
Een dagschema waar veel aspecten van off-road rijden worden behandeld, je begint eenvoudig, je leert weer wegrijden met de motor en stapje voor stapje komen er elementen bij, motor keren, bochten techniek (met noppen banden in de regen op de weg was voor mij echt een eye-opener), oefeningen in het weiland, daarna de bos perceeltjes en tenslotte de zandpaden (die wij gezien de vele regen toch echt modderpaden noemen).
De training is echt een aanrader ook als je niet van plan bent om actief off-road te gaan rijden.
Met deze ervaring zit je toch heel anders op de motor, ook als je gewoon op de weg rijdt, dit geeft iedereen meer zelf vertrouwen.
En Bert is gewoon een gezellige enthousiaste motorrijder, goed bakje koffie en prima lunch.
Bert en Tineke bedankt voor de mooie leerzame motor dag.
Admin-antwoord door: Bert Duursma
Omstandigheden waren inderdaad (deels) tamelijk extreem. Ondanks dat een super dag gehad!
Jaap Jaap uit Haarlem schreef op 6 september 2017 om 08:19:
Afgelopen maandag de allroad advanced training gedaan. Volop genoten! Veel geleerd, meer vertrouwen in m'n motor, zeer gezellig en vooral veel lol gehad op m'n motor! Bert weet de nieuwe technieken als geen ander uit te leggen, biedt volop ruimte voor vragen en geeft heldere feedback. Kortom, echt een enorme aanrader! Bert, nogmaals bedankt!
Richard Mooring Richard Mooring uit Rotterdam schreef op 5 september 2017 om 14:10:
Gisteren de allroad basic training samen met mijn zwager gedaan in Bergen op Zoom – ik op mijn F800GS en hij op zijn dikke 1200GS Adventure. De reden voor de cursus was om eens het gevoel te ervaren hoe het is om op onverharde paden te rijden, en daarbij ook te leren hoe je nu zo’n zware motor veel beter kunt laten doen wat jij wilt, in plaats van andersom, uiteindelijk met als doel om op plekken te kunnen komen waar je normaal niet zou komen als je alleen de weg volgt. Voordat we begonnen werd er ruim aandacht en tijd besteed om de motor goed voor te bereiden zoals het afstellen van het stuur en de juiste bandenspanning. Daarna gingen we eerst naar een grasveld om het draaien van korte bochtjes verder aan te scherpen – iets wat in het terrein heel belangrijk is. Daarbij leerden we ook meteen wat te doen als de motor dan toch omvalt – hoe krijg je hem weer overeind? Dit eerste deel was al flink zweten – uiteindelijk doe je alles staand en op een andere ondergrond dus veel nieuwe ervaringen. Na de lunch gingen we dit alles in praktijk brengen door verschillende routes te rijden in verschillende omgevingen en met verschillende ondergronden. Het rijden door het bos en manoeuvrerend om bomen heen was al een hele uitdaging (dacht ik) maar ik vond het al geweldig – nooit gedacht dat ik dit met zo’n zware motor zou kunnen doen. De bonus was het rijden door rul zand – hier zou je het lopend al zwaar hebben, laat staan met een zware motor. Na een goede uitleg van het hoe en waarom konden we het een voor een gaan proberen. Het feit dat al snel de een na de ander vast kwam te zitten en viel gaf al aan dat dit niet eenvoudig was. Je moet namelijk met een snelheid van zo’n veertig kilometer per uur er overheen – veel naar achteren hangend (staand) om de druk van het voorwiel te verlagen en zo het voorwiel zijn weg laten zoeken in het zand. Je weet niet wat je overkomt als de motor alle kanten op schiet en je moet dan toch maar gas blijven geven om je snelheid vast te houden en niet in het zand weg te zakken! Ik had het wel gehaald en daar was ik best wel trots op. Een goede uitleg met niet alleen hoe je het moet doen maar ook waarom zorgden ervoor dat je het begrijpt en daarna ook beter kunt toepassen. Uiteraard is dit een start en zal ik nog veel moeten oefenen om het verder te kunnen verbeteren. Maar ik heb de smaak te pakken gekregen en ga zeker ook de advanced training doen en als het even kan ook nog naar Hechlingen.
Kees-Jan, nogmaals reuze bedankt voor de onvergetelijke dag!
Rinus Rinus uit Doorwerth schreef op 5 september 2017 om 11:47:
Afgelopen maandag de Allroad Advanced training in Diepenheim gevolgd. Heerlijke dag met perfecte omstandigheden. De training starte rustig en bouwde door de dag heen perfect op. Veel bijgeleerd en veel vertrouwen gewonnen. Bert bedankt voor een leerzame en gezellige dag.
Rob Rob uit Zeist schreef op 5 september 2017 om 07:55:
Met 4 mannen de Advanced Allroad Training gedaan. Door de duidelijke uitleg van Bert gaan de verschillende oefeningen steeds beter en ga je de grenzen van je vaardigheden verleggen. Telkens merk je dat je makkelijker gaat rijden en meer plezier gaat krijgen in het off-road rijden. Veel geleerd op deze geweldig mooie dag.
Koen Koen uit Rotterdam schreef op 3 september 2017 om 08:25:
Met 6 m/v de basistraining gedaan. Opmerkelijk hoe behoorlijk ervaren 'straatrijders' (10-30jaar op 2 wielen) systematisch verkeerde inschattingen maken hoe diverse proeven het beste worden uitgevoerd!. Ondanks veel andere trainingen op de weg was meestal het juiste antwoord anders dan verwacht. Door heldere inzichtelijke uitleg kregen we al snel begrip voor het hoe en waarom van de offroad technieken en strategie in het terrein. Buitengewoon nuttige en goede training. Aanrader. Thanks Berrrrt👍🏻
Karin Torn Broers Karin Torn Broers uit Oss schreef op 4 augustus 2017 om 09:02:
Wilde graag leren om offroad te rijden met mijn zijspan. Het is een combinatie van een F800GS met een rally zijspan van EZS in Zelhem. Echt een geweldig span maar met offroad kwaliteiten. Heb Bert gevraagd of hij een training met me kon doen, en dat was echt geweldig. Ben toen gaan oefenen met wat ik bij Bert had geleerd. Daarna volgde nog een tweede advanced training. Nu rijd ik als het terrein het toelaat (dubbele track) net zo lekker offroad als de solo's. Echt super. En ook op asfalt heb ik veel aan de trainingen gehad, ben echt beter gaan rijden, echt een aanrader voor iedere zijspanner met of zonder offroad ambities.
Bedankt Bert voor de super trainingen en 2 ontzettend leerzame en gezellige dagen. Nu misschien nog Hechlingen met mijn zijspan?.Groeten karin
Admin-antwoord door: Bert Duursma
Hechlingen met zijspan, moet kunnen! Wel een uitdaging. Weet nog niet hoe ze er in Hechlingen over denken, zal wel een 1:1 training moeten worden net als met jou in Nederland.