Gastenboek Bush Workshops

Lees de ervaringen van anderen!

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 3.237.71.23 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
57 berichten.
Mario Mario uit Ermelo heeft geschreven op 31 augustus 2020 om 13:52:
Een reactie vanuit de praktijk:
18 juli heb ik de Bush Mechanic Workshop gevolgd. Stel je voor dat je ergens in het bos rijdt en bv een lekke band krijgt. Afgelopen week een track gereden in Frankrijk, TET Section 13. Onderweg 4 andere offroad rijders ontmoet en samen verder gereden. En dan ineens in the middle of nowhere ..... een lekke achterband van een collega BMW GS1200 rijder. Controleer ik mijn eigen achterband..... ook een spijker erin. Wat waren wij blij met z'n allen dat ik het juiste gereedschap had en een compressor mee had (gekocht had tijdens de Bush Mechanic Workshop) en had de kennis om te repareren. Binnen 20 minuten beide banden gerepareerd en konden weer verder rijden. Team Berrt, merci pour le Bush Mechanic cours.
Raymon van den Ende Raymon van den Ende uit Amersfoort heeft geschreven op 20 juli 2020 om 13:15:
Vorige week de Bush Mechanic Workshop gevolgd. Ik vond het heel nuttig om naast de theorie zelf aan de slag te kunnen met
de motoren. Veel praktijkervaring aanwezig bij de crew van Berrt, dus goede tips & tricks geleerd; zeker de moeite waard.
Edward Lucassen Edward Lucassen uit Doetinchem heeft geschreven op 8 maart 2020 om 18:12:
Zaterdag 8 maart Bush Medic workshop gevolgd. Geslaagde dag mede door enthousiaste docente. Zij leerde ons hoe je aan jezelf of je reisgenoten levensreddende handelingen kunt verrichten met weinig middelen Zij kon putten uit eigen medische achtergrond en (reis)ervaringen. Ik vond het leuk om te oefenen in het aanbrengen van hechtingen en het verwijderen van een helm met zomin mogelijk schade voor de nek.
Al met al een leuke en leerzame dag met veel praktische tips voor als medische hulp ver weg is. Mede door de gesprekken over de toekomstige en de gemaakte reizen van de medecursisten was het net zoals de Bush Mechanic een gezellige dag.
Gé uit Breda heeft geschreven op 1 maart 2020 om 16:55:
Als niet-sleutelaar veel geeerd op deze boeiende en leuke workshop. Eigelijk is mijn Afrca Twin met binnenbanden gewoon een oversized mountainbike en plak je een bandje op dezelfde manier. Dat stelt gerust.
Peter en collega cursisten, bedankt!
gerrit gerrit uit Heemstede heeft geschreven op 1 maart 2020 om 13:16:
Workshop Mechanic gedaan op 29 feb met Peter als docent.
Leuk dat hij nu fullmember is bij Bert. Peter, als nog gefeliciteerd.
De cursus voor het eerste dag deel over wat je op een roadtrip mee neemt, waarom en wat dus niet. Tips en een hoop wetenswaardigheden gehoord. Na de lunch, ???, de werkplaats in. Omdat ik zelf het onderhoud van mijn KTM,s doe was dit voor mij een bevestiging dat ik het goed doe. Toch ook hier nog weer geleerd, (denk maar aan het sjorbandje?). Het was een leerzame dag geheel in de trant van Berrt. Gewoon erg goed dus. Mede cursisten, als je dit leest, ook bedankt voor de fijne dag.( En Morocco?....Daar kom ik echt wel, even nog door sparen) Groet en tot ziens ,Gerrit van der Linde
Adri Adri uit Leiden heeft geschreven op 9 februari 2020 om 20:05:
Zaterdag 8 december de Bush Mechanic workshop gevolgd onder bezielende leiding van Werner en Peter. In de ochtend theorie met veel handige tips en trucs. Na de uitgebreide en lekkere lunch zelf aan de slag. Banden eraf en erop, wielen erin en eruit, uitleg over de mogelijkheden van de analyse tool, kwetsbaarheid van de zijstandaard etc.. Je leert het verschil van (de)monteren van een wiel tussen een F850GS en R1250GS, mocht je nog aspiraties hebben om een KTM te kopen dan zou dit je op andere gedachten kunnen brengen, tenminste mij wel. Leerzaam, gelachen en gezellig. Werner en Peter bedankt voor de leerzame dag, gezelligheid en maken van de foto's.
Thieu Smits Thieu Smits uit Geldrop heeft geschreven op 21 december 2019 om 10:55:
Een geslaagde dag met weer de nodige info. De Tips and Tricks uit de praktijk zijn altijd zinvol en het zijn die kleine weetjes die het leven straks een stuk eenvoudiger gaan maken mochten we onverhoopt ergens panne krijgen. De gezellige groep met leuke verhalen maakt het plaatje compleet, in het veld moet je het tenslotte ook samen doen. Ik heb zin in mijn reis naar Nepal, laat het avontuur maar komen.
Rob Nijhof Rob Nijhof uit Borne heeft geschreven op 15 december 2019 om 11:10:
Geen spijt van deze dag! Dit helpt je echt met keuzes maken ook zal Werner zich niet laten verleiden om die keuze voor jou te maken, dat doet ie goed. We zijn naar huis gegaan met een aantal slimme weetjes van ventielen en contramoertjes. Even kunnen worstelen met bandenlichters zonder je eigen velgen te beschadigen? En zoals mijn mede cursist al zei, het delen van de ervaringen van Werner en mooie verhalen en plannen van de medecursisten maakt het tot een zeer geslaagde dag.
Bedankt en houdt het rubber aan de grond.
Edward Lucassen Edward Lucassen uit Doetinchem heeft geschreven op 15 december 2019 om 10:07:
Gisteren de Bush Mechanic Workshop bij Berrt gevolgd. Onze instructeur Werner gaf in de ochtend de theorie en 's middags mochten wij het in de praktijk brengen door zelf te sleutelen aan de motorfiets. Toch weer handige tips en tricks gekregen en daar gaat het uiteindelijk om! Tijdens de goed verzorgde lunch was t heerlijk om de (reis)ervaringen van anderen te horen maar vooral ook de reizen die iedereen voor 2020 op zijn programma had staan. Je krijgt er alweer zin in. Erg leerzame en gezellige dag.
Jeroen Jeroen uit Zoetermeer heeft geschreven op 8 september 2019 om 14:52:
Zoals alle activiteiten die Berrt organiseert was ook de “Bush-mechanic” workshop weer helemaal top. Goede balans tussen theorie en praktijk. Nooit geweten dat je wiel verwijderen zo makkelijk kan zijn!
Gewapend met nieuwe kennis en het juiste gereedschap nu weer het avontuur tegemoet. Nu maar hopen dat ik de opgedane kennis alleen nodig zal hebben om anderen te helpen…
michel wettstein michel wettstein uit den haag heeft geschreven op 8 september 2019 om 12:41:
Gisteren de workshop Bush-mechanic gevolgd, voor mij voor het eerst dat ik een dergelijke cursus gevolgd heb en ik heb veel geleerd. Na de uitgebreide theorie zijn we 's middags gaan sleutelen. ik heb veel geleerd, heel veel praktijk voorbeelden gehoord en volop de tijd gehad om dingen te proberen. Zeer leerzaam en een leuke dag gehad en een zeer goed verzorgde lunch!) Bert, dank voor je geduld en de leuke dag!
Nicole Westerwaal Nicole Westerwaal uit Leidschendam heeft geschreven op 8 september 2019 om 12:12:
De workshop Bush Mechanics is een aanrader! Bert heeft ons op een prettige manier veel nuttige informatie gegeven over allerhande technische zaken die zich onderweg kunnen voordoen. Doordat hij kan putten uit zijn vele eigen ervaringen is de workshop heel erg praktijk gericht. Bovendien is Bert heel goed in staat om allerhande dingen op een rustige en begrijpelijke manier uit te leggen en toe te lichten waardoor het ook voor de minder ervaren sleutelaar vertrouwd aanvoelt om toch met de motor aan de gang te gaan. Ik heb veel geleerd en het was daarnaast ook een gezellige dag!
Roel Mols Roel Mols uit Linschoten heeft geschreven op 25 augustus 2019 om 21:37:
Gisteren een Busch mechanic workshop gedaan bij BERRT. Veel geleerd van Werner en van elkaar.
Erg leuk om de technieken ook een zelf hands on uit te voeren, dat geeft je meer vertrouwen voor een langere reis.
Thamar & Klaas Peter Thamar & Klaas Peter uit Soesterberg heeft geschreven op 25 augustus 2019 om 19:40:
Wij hebben za 24 augustus de Bush Mechanic workshop gevolgd met 4 hele gezellige medecursisten. Naast dat we veel van Werner hebben geleerd, hebben we ook veel geleerd van onze medecursisten die al veel ervaring hebben in het off road rijden.
Een top dag, waarin we veel hebben geleerd.
Marcel Marcel uit Culemborg heeft geschreven op 25 augustus 2019 om 08:17:
Was wéér erg leerzaam bij Berrt. Met een gezellige groep een hoop geleerd over het verhelpen van de meest voorkomende problemen die kunnen voorkomen tijdens (off-road) ritten. Uitleg gekregen bij problemen aan wielen/banden, remklauwen, stuurhendels en welk gereedschap en onderdelen mee te nemen. Het praktische gedeelte bestond uit het demonteren van wielen, pluggen van banden, uitnemen en plakken van binnenbanden en het repareren van gaten in klepdeksel of carter. Tenslotte nog wat handige onderdelen en gereedschappen aangeschaft om m’n uitrusting compleet te maken. En bij Berrt kijken ze niet op een uurtje meer of minder. De workshop zou duren tot 16:00 maar door de enthousiaste groep werd het tegen zessen voordat we vertrokken. Leuk daggie gehad. Wat mij betreft een aanradertje!
Ide Pieter Ide Pieter uit Zwaag heeft geschreven op 13 mei 2019 om 21:28:
Op de regenachtige Koningsdag heb ik samen met drie andere motor enthousiastelingen de Bush Mechanic Workshop gevolgd onder leiding van instructeur Harrie. Tijdens de cursus was er veel ruimte voor het stellen van vragen: geen enkele vraag was te veel of te moeilijk. Afwisseling van theorie en praktijk was top. Een aanrader voor elke motorrijder om deze cursus te volgen.
Petra Petra uit Amsterdam heeft geschreven op 5 mei 2019 om 21:42:
Recent de Workshop Bush Mechanics gevolgd onder voortreffelijke leiding van Harrie. Erg leerzaam met een goede afwisseling van theorie en toepassing in de praktijk met veel tips & tricks! Een absolute aanrader!
Harry Harry uit Wierden heeft geschreven op 28 april 2019 om 18:58:
Op koningsdag, samen met 3 gezellige medecursisten, de Bush Mechanic workshop o.l.v Harrie gedaan. Daar leer je dus wel wat! Uitermate praktische en bruikbare tips om pech onderweg zelf op te kunnen lossen. De combinatie van theorie en zelf sleutelen in de werkplaats geeft je net dat duwtje in de rug om o.a. wel dat wiel uit je motor te halen als je daar altijd al tegen op zag. Typisch zo'n dag waarvan je na afloop denkt "dat had ik veel eerder al moeten doen".
Henk van Rookhuijzen Henk van Rookhuijzen uit Gouda heeft geschreven op 11 maart 2019 om 14:01:
Zaterdag 9 maart 2019 was de dag dat wij, Rien Fluit en Henk van Rookhuijzen, het gingen meemaken. De workshop Bush Mechanic; een soort survival-training om pechmomenten en motor-ongemakken te overleven met niet soms niet alledaagse gereedschappen.

Het onderricht was van Harrie en de lunch van Ellen. Beiden voortreffelijk.

Iedere nitwit is aan het eind van de dag in staat, een joekel van een schroef uit de band te verwijderen, een boor in het loopvlak te penetreren om met een veter een stuk luchtdicht rubber te creëren. En dat was nog maar één van de minimaal 15 onderwerpen die zijn doorgenomen.

Dank zij de rust, het ontbreken van competitie, de gegeven aandacht, de gezelligheid en de opgedane kennis, is deze leerdag aan te bevelen. Gewoon inplannen zo’n dag.
Jeroen Jeroen uit Beers heeft geschreven op 11 maart 2019 om 12:58:
Naar aanleiding van een berichtje op facebook me nog snel ff last-minute ingeschreven vor de Bush Mechanic workshop. Erg leuk dagje gehad. Vaak ken je de theorie wel, maar toch handig om dit eens in de praktijk te oefenen en steek je toch wat dingen op die voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan!!! 🙂
Print Friendly, PDF & Email