Overzicht van alle BERRT Gastenboeken

Allroad Trainingen Nederland

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 44.197.231.211 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
1389 berichten.
Ilona Ilona schreef op 7 juli 2023 om 21:26
Vandaag de basis training gehad van Erik en kan alleen maar positief zijn! De training is super opgebouwd. In de ochtend leer je de basis en kun je veilig en in alle rust in een weiland oefenen met houding, remmen, bochten, en omgaan met diverse (weg)omstandigheden. Na een heerlijke lunch pas je de vaardigheden van de ochtend toe in bos, op zandwegen, gravel, etc. Je leert hoe de motor reageert op de verschillende ondergronden en hoe je hier goed mee om kunt gaan. En dit alles binnen de grenzen van je eigen kunnen en zo veilig mogelijk. Voor mij mijn eerste keer van de weg af en dit smaakt absoluut naar meer! Op naar de intermediate training ๐Ÿ˜€
Dylan Dylan uit Amsterdam schreef op 30 juni 2023 om 22:17
Wij hebben een All-road training gehad nabij Ossendrecht.
Unieke ervaring, veel mogen leren onder zeer vakkundig toezien van Kees-Jan, naast zijn zeer uitgebreide kennis over alles wat met motorrijden te maken heeft, ook een zeer prettige en duidelijke manier van kennis overdracht.
Intermediate training staat al op de planning.
Een aanrader voor iedere motorrijder,
Rudi Rudi schreef op 30 juni 2023 om 21:02
Gister van Peter de all-road basic training gehad. Wees gewaarschuwd wat je gaat beslist door voor de vervolg training(en) ๐Ÿ˜ƒ. Wat een fantastische dag, echt een aanrader, al is het maar om de machine beter en behendiger te kunnen bedienen.
Robbie Robbie uit Amsterdam schreef op 30 juni 2023 om 18:14
Vandaag onder leiding van Werner enorm veel kennis op mogen doen over het off-road rijden.
Met een dosis kennis en humor hebben we vele aspecten mogen verkennen van het rijden op verschillend ondergronden.
De dag was erg goed geregeld en ik zou iedere motorrijder ook zeker aanrader.
Maarten Prins Maarten Prins uit Delft schreef op 30 juni 2023 om 15:46
De Allroad Basic Training gevolgd en dat is een aanrader: Peter is een goede gastheer en een goede instructeur. Goede opbouw en afwisseling tussen leren en doen in een mooie omgeving. Dat geeft vertrouwen om hiermee verder te gaan. Veel geleerd in รฉรฉn dag, zonder druk te voelen
jasper sporrel jasper sporrel uit haren GRN schreef op 29 juni 2023 om 22:30
Fantastische dag gehad als beginnend all roader met handige tips en trics om meer skills te ontwikkelen. Optimaal vertrouwen en fun daardoor gekregen in de sport dankzij BERRT. smaakt naar meer!
Gerard de Bruin Gerard de Bruin uit IJmuiden schreef op 29 juni 2023 om 15:05
Gisteren de Allroad Basic Training gevolgd .
de instructeur was Werner .
hij legt alles helder en duidelijk uit .
mooie locatie en omgeving .
t.z.t. ga ik een vervolg training volgen .
Thymen Thymen uit Almere schreef op 26 juni 2023 om 14:05
Dinsdag 20 juni de Intermediate cursus gedaan, gegeven door Werner. Het was een leuke en leerzame dag, ik heb duidelijk vooruitgang gemaakt in mijn kunnen. De geleerde vaardigheden kwamen mij zeer goed van pas bij de Mecklenburg Toer waar ik later die week aan heb meegedaan.
Edgar Edgar uit Haarlem schreef op 26 juni 2023 om 12:53
Na รฉรฉn van de weinig verregende trainingen in het voorjaar mochten we de training op 23 juni over doen. Wat een leerzame dag! Theorie en rijden in een prima mix gedurende de dag.
De huur motoren geeft een extra stimulans om je grenzen te verleggen.

Bedankt Werner, veel geleerd en plezier gehad op deze snikhete dag.
Jan-willem van Stuijvenberg Jan-willem van Stuijvenberg uit Purmerend schreef op 25 juni 2023 om 20:28
Vrijdag 23 juni de basis training vanuit Apeldoorn met trainer Werner Hollaender gedaan.
Deze dag was ver boven mijn verwachtingen. Keurig verzorgde huurmotor stond klaar bij aankomst en ook ons natje en droogje was op deze tropische trainingsdag tot in de puntjes verzorgd. Compliment voor het perfect oplossen van alle logistieke problemen die het geven van een dergelijke cursus met zich meebrengt, Daaruit valt ook af te leiden hoe ervaren BERRT is in het geven van deze cursus. De cursus zelf was enorm leuk en leerzaam om te doen. De gezelligheid die de groep je geeft is een extra stimulans. Kortom een leuke en leerzame dag die tot in de puntjes verzorgd is, Doen! ;-))
Jurgen Jurgen uit Wassenaar schreef op 25 juni 2023 om 18:35
Op zaterdag 24 juni de basic off road training afgerond onder de begeleiding van Erik van den Top. Het was een absolute top dag dankzij Erik en uiteraard de groep met rmede-cursisten. Het is indrukwekkend hoeveel ervaring Erik heeft en met hoeveel passie en humor hij dit aan de groep overbrengt. Mijn skills en vaardigheden zijn enorm vooruit gegaan. Het was een super dag en ik had nooit verwacht dat het off road rijden zo leuk zou zijn. Absolute aanrader om deze cursus te volgen bij Erik.
Rick Ekels Rick Ekels uit Krommenie schreef op 25 juni 2023 om 08:40
Zaterdag de basis training gedaan met Erik van de Top. Hele mooie ervaring begonnen met voorstellen en uitgebreide uitleg. In de ochtend de basis handelingen oefenen en motorbeheersing en dan โ€˜smiddags het echte werk bospaadjes, zandwegen en blubber. Erik is een hele goede instructeur met heel veel ervaring. Deze training is een echt aanrader.
Wyno Wyno uit Uden schreef op 24 juni 2023 om 21:45
Vandaag leerzame, leuke en gezellige dag gehad olv Erik van den Top. Met eigen motor (GS 1250 adventure) de hele dag onder begeleiding veilig stoeien en spelen in zand, bos en blubber in een prachtige omgeving. Daardoor de eigen motor nog beter leren kennen en beheersen. Prima tekst en uitleg tijdens de dag maar ook veel gewoon doen...Door het warme weer ook nog best pittig.
Hans Hans uit Elst schreef op 23 juni 2023 om 12:46
Erg leuke en leerzame dag. Goed te doen zonder offroad ervaring met eigen motor (Vstrom 650 met straatbanden). Het had de nacht ervoor geregend waardoor we naast zand ook plassen en modder hadden. Alleen dikke modder is niet handig met straatbanden, maar dat waren een paar kleine stukjes en daar kon je eventueel simpel langsop rijden. Door de rustige opbouw en het enthousisme van Erik durf en doe je steeds iets meer. Wel opletten bij donker zand onder de bomen: dat is heel glad!!๐Ÿ˜‰
Harrie Harrie uit Renswoude schreef op 23 juni 2023 om 08:50
Op 20 juni de Allroad Intermediate training gedaan met mijn Triumph Tiger 1200 Explorer. Met Werner als instructeur was het een ontzettend leerzame en leuke dag met een leuke groep mensen, waarbij we met name goed hebben kunnen oefenen hoe om te gaan met mul zand, want het was gortdroog op de paden. Naast het herhalen van bochtjes draaien hebben we ook het nemen van kleine hellingen geoefend om vervolgens het bos in te gaan.
Bedankt voor een leerzame en leuke dag, Werner! Op naar de volgende stap in het off-road rijden ๐Ÿ™‚
isabelle pocaterra isabelle pocaterra uit Apeldoorn schreef op 22 juni 2023 om 11:43
Samen met mijn zoon de basic cursus Allroad training gevolgd met Eric van de Top als instructeur.
Eerst koffie en kennismaking met de deelnemers in Diepenheim. Super leuke groep. goede uitleg ,ruime tijd voor het oefenen van de oefeningen in de ochtend op een weiland. Na een heerlijke goed verzorgde lunch kwam het echte werk op de wegen en paden. Geweldig genoten, veel geleerd. Met zware motoren is het belangrijk om goed te weten hoe je in bepaalde terreinen moet omgaan. een lichte motor til je zo weer op maar dezen niet . Ga me zeker inschrijven voor vervolg cursussen.
Eric van den Top super bedankt voor de grandioze dag en hoop je bij de volgende training weer als instructeur te hebben.
Ted Goslinga Ted Goslinga uit Roelofarendsveen schreef op 21 juni 2023 om 22:44
Geweldige leerzame en leuke dag gehad met instructeur Erik in Apeldoorn/Diepenheim. Veel geleerd mbt het allroad rijden.Lekker geluncht, mooi weer, bospaden, zandpaden, oefenweiland : alle ingrediรซnten aanwezig voor een gealaagde training. Aan te bevelen voor eenieder die graag wat wil bijleren, die ook s af en toe het asfalt af wil !! Top met van den Top ๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Tobias Jansen Tobias Jansen uit Amersfoort schreef op 21 juni 2023 om 21:55
WAT VETโ€ฆ.
We hebben een super toffe dag gehad met het trainen om te rijden met een dikke fiets buiten het asfalt. Erik โ€œde motor goeroeโ€ brengt je de kneepjes van het allroad rijden met veel humor en plezier bij. Er is veel ruimte om zelf lekker aan de gang te gaan en hij zorgt voor een goede groeps dynamiek. Begin van de dag had ik niet gedacht dat ik zoโ€™n dikke fiets โ€œGS1250โ€ met mijn lengte โ€œ165cmโ€ zo gemakkelijk door het veld, zand en blubber zou slaan.
Erik en BERRT. super bedankt voor deze fantastische leerzame motor ervaring.
Ik ga zeker de volgende training volgen bij jullie. Tot gauw.
Claudia Claudia uit Appelscha schreef op 20 juni 2023 om 23:21
Samen met mijn dochter de Allroad basic training gedaan. Echt geweldig! Heel fijn om te merken dat je de motor veel meer onder controle hebt op onverharde wegen of in mul zand. Obstakels zoals boomstammen of kuilen zijn nu minder angstaanjagend. Ook vallen met de motor op dit soort paden is niet zo erg meer. Super bedankt Peter!
Bas Bas uit Delft schreef op 20 juni 2023 om 19:49
Goed geregelde en leuke introductie off road. Mooi tips en aanwijzingen waar je goed mee uit de voeten kan. Misschien ben ik in een dag wel besmet geraakt met het virus. Aanrader.

Allroad trainingen Hechlingen

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 44.197.231.211 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
209 berichten.
Rob Nijhof Rob Nijhof uit Borne schreef op 8 september 2020 om 10:36
Wat een gaaf weekend hebben we gehad in Hechlingen! Een geweldig leuke groep en de uitstekende begeleiding van Bert van BERRT.
We hebben onze grenzen weer verlegd. Waren we voor de training nog wat stilletjes en lichtelijk nerveus. Na het bedwingen van de steile heuvels kwamen de praatjes ook weer terug.
Ik heb maar รฉรฉn advies: APK jezelf!! Plan regelmatig een vaardigheidstraining, goed voor je!
Emile Nossin Emile Nossin uit Lelystad schreef op 25 juni 2020 om 16:45
De Hechlingen cursus stond al een paar jaar op de bucket list. Eerst de basis cursus gedaan en daar ondanks meer dan 25 jaar motor ervaring enorm veel geleerd, ongelooflijk hoeveel je met een grote GS kan doen op een trail pad. Hechlingen ging nog veel verder en liet me uitdagingen (en angsten) overwinnen waarvan ik niet wist dat ik ze had. En dat ondertussen met gezellige, professionele en geruststellende instructie waarbij er geen druk is maar wel gericht goed advies op jouw limitaties en problemen die je op dat moment op wil lossen. Over keien karren, MTB tracks, hoge en steile klimmen, steile afdalingen door grind, dikke sloten met stenen, bizar wat je na wat training allemaal kan met zo'n grote fiets. En ja, vallen en opstaan hoort daarbij, geniet er van :-). Ik heb in ieder geval weer een stuk meer vertrouwen in mijn fiets en vaardigheden gekregen voor omstandigheden die ik voorheen zou schuwen. En bovendien gewoon een zeer gezellig en door Bert goed geregeld uitje dat goed met je motormaten te doen is. Aanrader dus!
Marco Marco uit Rotterdam schreef op 25 juni 2020 om 11:20
Hechlingen was super. Mooie aansluiting op de basic training. Alle facetten komen aan bod. Twee dagen lol en progressie! Verassend te zien hoe veel je in twee dagen leert. Het smaakt zeker naar meerโ€ฆ Volgende training is Furstenau. Bert nogmaals dank voor organisatie en goede begeleiding in de training!
Markus Clarijs Markus Clarijs uit Rotterdam schreef op 20 juni 2020 om 13:20
Veel geleerd en gedaan op de Hechlingen Intermediate Traning.

Op 15 juni 2020 gingen de grenzen weer echt open na 3 maanden eigenlijk nauwelijks wat gedaan te hebben op de motor was ik heel blij om samen met vrienden deze training bij Berrt te kunnen doen. In 2 dagen heengereden op de motor om weer wat erin te komen en de saaie snelweg te vermijden was een goed plan.
De trainingsdagen waren perfect verzorgd en ik heb me gewoon mee laten nemen in alle uitleg en oefeningen. Opwarmen, korte bochtjes, Heuveltjes, waterbak, grindbak, tochtjes door het park. Bert legt het goed uit en het is een feest alleen al om hem bezig te zien; de meester zelf! Natuurlijk ben ik ook wel eens gevallen, maar dat hoort erbij en is op zich geen probleem; als je je grenzen niet opzoekt leer je minder, en als je de grenzen wel opzoekt ga je er ook wel eens overheen. Daarom is het ook zo fijn dat het een gecontroleerde veilige omgeving is met professionele ondersteuning.
We hebben oefeningen gedaan die ik niet voor mogelijk had gehouden op een boxer, maar die motor kan het super makkelijk aan: veel vermogen onderin, grip, en protectie. Die BMWโ€™s blijven toch echt topmotoren met jarenlange doorontwikkeling. Even 20m steil omhoog rijden? Het gaat gewoon. De limiterende factor is de rijder (ik dus). Ja, het was wel inspannend maar ook heel erg leuk.
Hotel en eten zijn goed verzorgd en ook het gezelschap was heel aardig en gezellig. Iedereen komt er ook met hetzelfde doel: lol maken en vaardigheden vergroten.
Op de terugweg meteen de adviezen van Bert opgevolgd en over bospaden gereden op de eigen motor en dat was ook veel comfortabeler en ging met veel meer gemak.
In de praktijk zal ik niet zo vaak alle geleerde technieken hoeven te gebruiken, maar dat gevoel van betere motorbeheersing blijft en als ik ergens een moeilijker situatie tegenkom weet ik nu wel beter wat te doen en dat ook gecontroleerder te doen.
Een aanrader voor iedereen die zijn GS echt wil leren kennen en zichzelf wil uitdagen vaardigheden te verbeteren.
Dank je wel Bert en team!
Erik Sluijs Erik Sluijs uit Zierikzee schreef op 13 maart 2020 om 18:30
Ik kreeg van โ€˜de baasโ€™ twee trainingsdagen in Hechlingen aangeboden en ik had er zรณ gรฉรฉn zin in! Ik vind off-road rijden niet leuk, ik kan het niet en bij een eerdere training ergens in Brabant was ik steevast de laatste nadat ik tientallen keren mijn crossmotor op moest rapen. Ik had me voorgenomen nooit meer off-road te rijden. Deze training is echter niet op van die bromvliegen, maar op รฉchte, zware motoren en dus kon deze training alleen maar nuttig zijn. De eerste ochtend had ik het รฉcht niet naar mijn zin, totdat ik in de gaten kreeg dat ik gewoon mee kon komen en de motor mij niet in de steek liet. De groep maar ook de rustige uitleg van Bert leverde hier zรฉker een bijdrage aan. Gaandeweg werden de heuveltjes steeds leuker, de stenen waren geen obstakel meer en ik kreeg er zowaar plezier in. Dag 1 sloot ik tevreden af. De tweede dag was in รฉรฉn woord geweldig! Als je eenmaal door hebt dat praktisch รกlles kan dan gaat het ook stukken beter. Aan iedereen die twijfelt zou ik zeggen: geef het een kans en je komt er zeker beter uit dan dat je er in gaat. Ik zou best wel eens de minst gemotiveerde deelnemer geweest kunnen zijn, maar ik zou nรบ zo weer gaan!
Beheerdersantwoord van: Bert Duursma
Geheel zoals voorspeld Erik!
Richard Hoving Richard Hoving uit Utrecht schreef op 12 maart 2020 om 23:57
Na de basistraining in Apeldoorn en vorig jaar de intermediate training in Fรผrstenau was het nu tijd voor de training in Hechlingen. Het was een fantastisch weekend. Op de eerste dag beginnen we met het snel weer even goed gevoel krijgen bij de basics van het off-road rijden. Daarna gaan we al snel aan de slag met de hellingen van Hechlingen. Momentum, knikje en op tijd je gas dicht draaien. Steeds werden de helingen hoger terwijl het gevoel van controle bleef en steeds sterker werd. Af-en-toe een heerlijk rondje over het terrein waarbij het geleerde ook weer in de praktijk gebracht kon worden. Tussen de middag lekker stevig lunchen in het Forellen hotel. Koffie, water en limonade op het terrein en ruime kluisjes om overdag je kleren en 's-nachts je motor gear in op te slaan. Alles in tot in de puntjes geregeld. Ber(r)t legt duidelijk uit, met onderbouwing waarom dingen wel of niet werken zoals je verwacht, doet het voor en geeft veel vertrouwen bij de oefeningen. Het rijden op de nieuwe R1250GS is ook al geen straf. Wat een heerlijke fietsen die op en top gebouwd zijn om in dit terrein los te gaan. Volgend jaar gaan we voor de advanced training in Hechlingen. Bedankt voor een geweldige training en de gezellige tijd.
Ed Krijgsman Ed Krijgsman uit Spijkenisse schreef op 12 maart 2020 om 19:54
Om onze vaardigheid op de motor verder aan te scherpen werd de 2-daagse Enduro Training bij Enduropark Hechlingen door onze werkgever aangeboden. Deze met beide handen aangegrepen en niet voor niets! Wat een nuttige training onder de kundige leiding van Bert en op uitstekend materiaal. Door tips en aanwijzingen zag je het rijniveau van een ieder omhoog gaan. Al met al zeer nuttige en leerzame dagen gehad. Bedankt Bert!
Henri van der Poel Henri van der Poel uit Rotterdam schreef op 17 november 2019 om 16:07
Een 2 daagse training gekregen op het BMW enduropark Hechlingen. We reden op een 1250 GS. Veel geleerd. Op de stenige ondergrond merk je goed wat de systemen, op deze motor, mogelijk en onmogelijk maken. Je komt er dus achter dat er door die systemen zoals ABS, enduro PRO modussen etc. veel mogelijk is en dat je daar makkelijk gebruik van kan maken.. Alles natuurlijk onder de bezielende leiding van Bert. Die was helder & duidelijk. Ook hebben wij genoten van veel rijtijd op de diverse plaatsen op- en buiten het circuit. Het mooie was dat een ieder uit de groep zijn of haar ding kon doen. Ongeacht de ervaring. Ofwel, een aanrader en voor herhaling vatbaar!
Edwin Tamboer Edwin Tamboer uit Rotterdam schreef op 9 november 2019 om 19:18
Wij kregen vanuit team verkeer van de Politie de gelegenheid om eens out of the box te denken en is wat anders te doen dan de standaardtrainingen die we normaal volgen. Bij Bert kregen we de gelegenheid om de 1250GS maximaal te beproeven en dat is gelukt. Zeer leerzaam en vooral ook leuk om.te doen in een prachtige omgeving (van Enduropark Hechlingen red.) Ongekend wat je allemaal met zo'n zware boxer nog kan doen. Bert je hebt een mooi stuk maatwerk geleverd. Ieder op zijn eigen niveau. Chapeau. Zeker een aanrader.
Philip Whittle Philip Whittle uit Amersfoort schreef op 7 november 2019 om 17:17
Net als Ludo en Thomas op 26/27 okt de Intermediate training in Hechlingen gevolgd en wat een geweldige ervaring! In de 2 dagen intensief bezig geweest om alle 'tricks of the trade' eigen te maken. Soms met vallen en opstaan, maar, zoals Bert dan ook terecht aangeeft, dit kan gewoon zonder problemen en grote gevolgen kan. De motor is er tegen bestand en belangrijker, dit hoort bij het vergroten van het vertrouwen in je motor en het offroad rijden. Over vertrouwen gesproken, mooi om met de rit door het Beierse landschap op dag 2 ook dan alle geleerde elementen hierbij toe te passen. Verder waren alle bijkomende zaken als hotel en voorzieningen prima geregeld en daarbij ook heel gezellig met Bert en onze NL-deelnemers. Neem gerust ook (zoals ik heb gedaan) je vrouw/partner mee die veel meekrijgt van zo'n weekend. Altijd goed voor het wederzijdse begrip in je relatie! Kortom zeer geslaagd en een absolute aanrader!
Thomas Thomas uit Amsterdam schreef op 1 november 2019 om 12:18
Op 26/27 okt de Intermediate training in Hechlingen gevolgd. Een mooie 2 dagen voor iedereen die het offroad rijden op een leuke manier onder de knie wil krijgen of gewoon om zijn skills te verbeteren. Hotel, voorzieningen etc allemaal prima geregeld en speciale dank voor Bert voor alle tips & tricks. Ik kom zeker terug voor de Advanced training. Absoluut een aanrader.
Ludo Ludo uit Haarlem schreef op 1 november 2019 om 09:32
Absoluut een aanrader! Op 26/27 okt de (Hechlingen) Intermediate training gevolgd. Een mooie uitdaging voor iedereen die het offroad rijden op een leuke en veilige manier onder de knie wil krijgen of gewoon om zijn skills te verbeteren. Hotel, voorzieningen etc allemaal prima geregeld en speciale dank voor Bert voor alle tips & tricks. Ik kom zeker terug voor de Advanced training.
Henk-Jan Henk-Jan schreef op 21 oktober 2019 om 12:20
Veel complimenten aan geheel team Berrt, en in het bijzonder aan Bert als instructeur.
Alles was 11-13 oktober weer tot in de puntjes geregeld waardoor je je als deelnemer volledig kunt richten op de training zelf. Advanced betekent veel rijden en alle eerder opgedane kennis en kunde echt in de praktijk brengen. De motor of de grond straft je wel af wanneer je techniek (net) niet goed was. Bert zorgt vervolgens met korte en tegelijk zeer duidelijke instructies dat je begrijpt maar ook voelt wat net even anders moet waardoor je steeds meer 'รฉรฉn wordt' met je fiets.
Kasper Kasper schreef op 17 oktober 2019 om 22:11
Op 15 en 16 oktober bij Bert in Hechlingen de allroad training gevolgd. Zonder noemenswaardige off/allroad ervaring aan de training begonnen en het is mij zeer goed bevallen! Een goed opgezet programma met een hele goede opbouw. Bert verstaat zijn vak fantastisch en weet alles heel goed over te brengen op de cursisten! Een prachtige 'speeltuin', geweldig materiaal en een top instructeur! Kortom; van 'a tot z' zeer goed geregeld en verzorgd!
Mirjam Mirjam uit Arkel schreef op 17 oktober 2019 om 22:01
Zo, weer thuis na 4 prachtige dagen. Wat heeft dit bedrijf (BERRT red.) het goed voor elkaar door op zo'n mooi en afwisselend terrein te kunnen trainen.
De motoren waren in top conditie en als je een keer de motor liet vallen, was dat geen probleem.
De technieken worden goed uitgelegd en je kan het daarna direct gaan oefenen. Er zit duidelijk een opbouw in de training. Ik wist echt niet dat ik zoveel kon doen met een 1200GS en dit geeft mij veel vertrouwen voor als ik in de toekomst in onverwachte situaties beland. Bert, Bedankt!!
Kees Kats Kees Kats uit Vlaardingen schreef op 17 oktober 2019 om 21:15
De afgelopen 2 dagen hebben we met een groep van 8 man/vrouw, bijna allemaal ervaren motorrijders, de tweedaagse allroad-training gedaan in Hechlingen. We kregen allen de geweldige nieuwe R1250GS ter beschikking. Onze trainer Bert Duursma leerde ons op kundige en rustige wijze stap-voor-stap de kneepjes van het offroadrijden. We hebben genoten en veel geleerd ! Een must voor elke motorrijder !!
Edwin Boon Edwin Boon uit Hendrik ido Ambacht schreef op 17 oktober 2019 om 10:58
De advanced training in Hechlingen de afgelopen dagen gedaan. Berrt heeft ons eerst weer even opgefrist qua kennis van voorgaande trainingen en daarna meegenomen in de fijne kneepjes van de gevorderden. Goede uitleg en theoretische onderbouwing en daarna veel km door het park. weer veel geleerd en rijvaardigheid op steenachtige ondergronden vergroot. Een mooie basis voor vakantie en offroad trips. De groep was ook deze keer weer gezellig en het hotel weer tip top in orde. Als afsluiting natuurlijk een Calzone!
Volker Gerling Volker Gerling uit Hilversum schreef op 15 oktober 2019 om 13:52
Net de advanced training in Hechlingen gedaan, en kom voldaan en met nieuwe ervaringen naar huis. Wat het leukste was? De GS natuurlijk, offroad in een schitterend enduropark, beter rijden in het terrein met tot nu toe onbekende uitdagingen, erg gezellige groep mede-rijders, de persoonlijke begeleiding door Bert, en het goede weer. Verder complimenten aan BMW Enduropark die een personeelsprobleem erg goed oplosten. En tot slot dan de vraag over hoe de skills in de toekomst verder te verdiepen. Gelukkig heeft Berrt hier ook een antwoord erop...
Christian Christian uit Monnickendam schreef op 11 juni 2019 om 22:08
Twee fantastische dagen (4 en 5 juni) waren het in Enduro park Hechlingen onder de bekwame leiding van Werner die met duidelijke uitleg en aandacht voor elke deelnemende rijder ons heeft weten te overtuigen dat we op de tweede dag de stijle hellingen zouden kunnen bedwingen. Iets waarvan we bij aankomst op de eerste dag dachten dat dat alleen mogelijk zou zijn voor zeeeeer ervaren rijders. Prachig (pret)park in Hechlingen! Het bijbehorende arrangement was ook tiptop geregeld! Het enthousiasme omtrent deze dagen is er nog steeds en de advanced training voor oktober daarom alweer gepland.
Gert-jan Vlot Gert-jan Vlot uit Hardinxveld schreef op 8 juni 2019 om 12:08
Goede dag Werner
4 en 5 juni hebben we 2 fantastische dagen gehad. In Hechlingen lekker veel geleerd hoe je op een 1250 gs (nieuw)
Staande moet blijven letterlijk en figuurlijk.
De gehele organisatie was echt top geregeld daarvoor nogmaals hartelijk dank.
Groeten Gert-Jan Vlot

Allroad Reizen

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 44.197.231.211 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
108 berichten.
Dave Dave uit Den Haag schreef op 13 oktober 2016 om 14:24
Zo...net terug van 7 dagen Andalusie met BERRT, wat een trip!
Als junior in de offroad experience was ik nieuwsgierig naar wat me te wachten stond in de uitlopers van de Sierra Nevada. Al mijn verwachtingen zijn overtroffen. De kracht van het gebied en te meer de kennis van het gebied door Bob Coerse en Bert Duursma maakt dat het voor elk nivo rijder een uitdaging kan zijn. De echte cracks kunnen zich wagen aan stevige uitdagingen waarbij er voor andere altijd een andere route is. Dank aan Bob en Bert dat zij dit zo deden dat niemand het gevoel kreeg achteraan te bungelen, super!
En wat hebben we allemaal meegemaakt; los zand, gravel, kleine stenen, grote stenen, grooooote stenen, singeletracks, karresporen, omgevallen boom die de weg blokkeerde zonder passeermogelijkheid dus er maar overheen na het bouwen van ramps met stenen, wash outs, singletracks half verdwenen door losgespoelde bomen, vol gas door droge rivierbeddingen, overeind blijven over het losse zand van een stuk strand, door riviertjes, de mooiste bochtige asfaltwegen, vergezichten. Bedenk maar wat je zou willen verwachten van zo'n trip en kom je het niet spontaan tegen gedurende het rijden dan weet Bob het wel te vinden.
Mocht je een sprong voorwaarts willen maken in je techniek dan is dit DE manier. Onvermijdelijk bij het verleggen van je grenzen/verbeteren van je rijvaardigheden is dat je wel eens een schuivertje maakt. Is allemaal geen probleem, kan je gelijk trainen met het oprapen van zo'n zware R1200GS in de juiste richting, waarbij Bert niet piept over een krasje, gewoon opstappen en doorgaan!
En dan hebben we nog de bijverschijnselen die weinig met motorrijden te maken hebben maar wel de week compleet maken, biertje/cola en de onvermijdelijke tapas aan de bar, elke avond een goed restaurant, huurauto die zorgt voor trip naar vliegveld (45 mins.) en je krijgt het gevoel dat aan alles is gedacht. Heel relaxed. Ik heb een topweeek gehad!! Aanradertje!
Dave Dave uit Den Haag schreef op 13 oktober 2016 om 14:24
Zo...net terug van 7 dagen Andalusie met BERRT, wat een trip!
Als junior in de offroad experience was ik nieuwsgierig naar wat me te wachten stond in de uitlopers van de Sierra Nevada. Al mijn verwachtingen zijn overtroffen. De kracht van het gebied en te meer de kennis van het gebied door Bob Coerse en Bert Duursma maakt dat het voor elk nivo rijder een uitdaging kan zijn. De echte cracks kunnen zich wagen aan stevige uitdagingen waarbij er voor andere altijd een andere route is. Dank aan Bob en Bert dat zij dit zo deden dat niemand het gevoel kreeg achteraan te bungelen, super!
En wat hebben we allemaal meegemaakt; los zand, gravel, kleine stenen, grote stenen, grooooote stenen, singeletracks, karresporen, omgevallen boom die de weg blokkeerde zonder passeermogelijkheid dus er maar overheen na het bouwen van ramps met stenen, wash outs, singletracks half verdwenen door losgespoelde bomen, vol gas door droge rivierbeddingen, overeind blijven over het losse zand van een stuk strand, door riviertjes, de mooiste bochtige asfaltwegen, vergezichten. Bedenk maar wat je zou willen verwachten van zo'n trip en kom je het niet spontaan tegen gedurende het rijden dan weet Bob het wel te vinden.
Mocht je een sprong voorwaarts willen maken in je techniek dan is dit DE manier. Onvermijdelijk bij het verleggen van je grenzen/verbeteren van je rijvaardigheden is dat je wel eens een schuivertje maakt. Is allemaal geen probleem, kan je gelijk trainen met het oprapen van zo'n zware R1200GS in de juiste richting, waarbij Bert niet piept over een krasje, gewoon opstappen en doorgaan!
En dan hebben we nog de bijverschijnselen die weinig met motorrijden te maken hebben maar wel de week compleet maken, biertje/cola en de onvermijdelijke tapas aan de bar, elke avond een goed restaurant, huurauto die zorgt voor trip naar vliegveld (45 mins.) en je krijgt het gevoel dat aan alles is gedacht. Heel relaxed. Ik heb een topweeek gehad!! Aanradertje!
Gert Gert uit Goudriaan schreef op 13 oktober 2016 om 14:24
Weer thuis na een te gekke week rijden in Andalusie met Berrt! Na vorig jaar mee geweest te zijn naar Marokko, deze keer een heerlijke week in Spanje.
Wederom de nodige avonturen mogen beleven onderweg en kunnen genieten van de mooie uitzichten, geweldige routes en niet te vergeten al het culinaire lekkers Bij deze Bert en Bob nogmaals hartelijk dank!
Lex Lex uit Hengelo schreef op 13 oktober 2016 om 14:24
Vorige week met BERRT naar Andalusiรƒยซ geweest. Onder leiding van Bob Coerse en Bert Duursma de bergen in. Zeer mooie trip gehad, veel gezien, veel geleerd. Afwisselende tochten gemaakt over gravelpaden, bergweggetjes, zandpaden en door rivierbeddingen. We hebben gereden in een prachtige omgeving, op plekken waar je anders nooit komt. Soms zwaar, maar gedurende de week veel geleerd. Heerlijk gegeten en gedronken. Erg mooie week gehad.

Op naar Marokko!!
Floris Floris uit Rotterdam schreef op 13 oktober 2016 om 14:24
Afgelopen week de offroad rit in Andalusiรƒยซ gedaan, in een woord: machtig. Onder begeleiding van Bert en Bob Coerse prachige ritten gemaakt, het was zwaar, uitdagend, lekker en leuk.

Gezellige groep, goed eten, mooi weer, super omgeving. Een aanrader dus, echt iets om nooit meer te vergeten.

Graag tot een volgende keer!
Gert de Roover Gert de Roover uit Goudriaan schreef op 13 oktober 2016 om 14:24
Ik ga op vakantie en neem mee... Mijn motor! Al meer dan een half jaar zijn wij (Jaap, Peter en Gert) bezig geweest met de voorpret. Na ons ingeschreven te hebben bij Bert voor de Marokko trip, zijn we ons voor gaan bereiden met het in orde maken van onze motoren en persoonlijke bescherming. Alleen dit was al leuk om te doen! En achteraf ook blij dat we hier ruim de tijd voor hebben genomen, wat is er veel te koop en wat ga je dan allemaal kiezen... Het in orde maken van de motoren had gelukkig niet zoveel om het hand, behalve voor Peter. Vraag was of zijn nieuw bestelde R1200GS op tijd geleverd zou worden, zodat hij hem nog kon inrijden (eerste beurtje) en wat feeling met de motor op kon bouwen alvorens we af zouden reizen naar Marokko.
Gelukkig is dat ook allemaal goed gekomen en zelfs een deel van de extra protectors en andere accesoires waren op tijd leverbaar. Hier en daar wat extra aandacht aan onnodige dingen van de motor afschroeven (kan alleen maar kapot gaan), extra vast zetten van het een en ander (bijv. kentekenplaat vast zetten met schroeven ipv los in een plastic plaat geklikt), wat reserve onderdelen regelen en de motor op nopjes zetten. Zo viel het voorbereiden van de motoren eigenlijk best nog wel mee. Net voor vertrek de motor nog even voor een laatste check bij de garage gebracht. Wat betreft onze persoonlijke bescherming zijn we langer bezig geweest, zoeken op internet, zoeken op beurzen, forums lezen, motorzaken bezoeken en vooral veel passen en proberen. Daardoor al heel veel voorpret gehad en zodoende ook allemaal geschikte spullen kunnen vinden die ons het beste paste. Op naar de kennismakingsdag in Diepenheim. Wat gespannen erheen om aan te horen wat Bert van ons gaat verwachten Na de kennismaking met de andere reisleiders (Aad en Rene) en de rest van de groep, een heldere en leuke uitleg (powerpoint) gekregen over wat ons te wachten stond. Ook nog wat tips en ervaringen mee gekregen van gasten die voor de tweede keer meegingen (zegt eigenlijk al genoeg!). Nog de laatste administratieve checks, een lekkere lunch en klaar om op pad te gaan! Een week van te voren kratten ophalen in Apeldoorn. Door de kennismakingsdag Henk leren kennen die bij ons uit de buurt komt en zodoende gelijk wat afspraken mee gemaakt om gezamelijk te reizen en het op halen van de kratten gelijk met elkaar op te lossen. Tevens tijdens de lunch ook Rene leren kennen, die een gemeeschappelijke kennis bleek te hebben... Tja hoe klein kan de wereld weer zijn. Zo had ons ploegje eigenlijk al een beetje vorm aangenoemen alvorens we werkelijk in Marokko waren. Week van te voren tassen, kratten en koffers inpakken... "wat wel, wat niet". En alles incl. motor inleveren bij Bert in Apeldoorn. Best apart om dan weer thuis te zijn, geen motor in de schuur geen helm op de plank en eigenlijk ook nog geen vakantiegevoel... Maar dan is het eindelijk zover! Op naar Brussel Charleroi. Op het vliegveld ontmoeten we iedereen weer en krijgen we van Bert onze tickets (al ingechecked en wel, super). Na een goede vlucht, zonder vertragingen, aan gekomen in Nador. Welkom Marokko! De doana formaliteiten nemen dan nog wat van onze tijd in beslag, maar dan gaan we toch echt het Marokkaanse leven meemaken. De taxi in op weg naar ons eerste hotel. Geen lange rit, maar wel gelijk al bijzonder, ogen uitkijkend naar het straatbeeld wat zo anders is dan wij hier gewent zijn en je neus maakt ook gelijk overuren met het bestuderen van ons onbekende omgevingsgeuren. Aangekomen bij het hotel staat ons "assistentievoertuig", de truck van Bennie, er al en zijn de mannen al begonnen met het uitladen van de motoren en bagage. Wat een planning! Zo met z'n allen al onze spullen en motoren in orde gebracht voor een onvergetelijke week sturen in Marokko! De avond afgesloten met het een hapje eten en briefing over de dag van morgen en de groepsindeling. Mandje opzoeken en hopen op wat slaap... Gezonde zenuwen maken dit wellicht wat lastig De ochtend begonnen met een goed ontbijt en na de laatste checks de motoren gestart, we gaan! Geld pinnen, tanken en klaar zijn we voor ons avontuur. En avontuur hebben we gehad! Lees hiervoor het verslag van onze reisbegeleider Rene van Bentheim! Tijdens onze prachtige ritten en routes onze vaardigheden op de motor weer enorm bijgesijkerd. Veel leermomenten gehad incl tekst, uitleg en begeleiding van Rene. Bedankt hiervoor! Een aantal van ons had alvorens aan deze reis te beginnen al een en ander gedaan aan vervolg rijopleiding, allroadtraining en twee dagen stoeien in Hechlingen (Berrt). Deze trainingen bleken geen overbodige luxe geweest te zijn. Enorm leuk om al het geleerde in de praktijk te kunnen brengen in een heel bijzonder land en omgeving. Het is geen must, maar wel heel prettig als je wat ervaring op onverhard als bagage mee kunt nemen! Avontuur alom incl goed slapen (stel je verwachtingen hierbij aan op een avontuurlijke belevenis in een bijzonder land waar de standaard lager ligt dan wij gewent zijn) en heerlijk eten! Wat ook enorm op viel was de enorme vriendelijkheid (gastvrijheid) van de mensen. Al met al een bijzonder avontuur wat meer dan voldeed aan mijn verwachting! Wat mij rest om aan te vullen is Bert, Rene en Aad (en uiteraard ook Bennie en Tiko) hartelijk te bedanken voor een fantastische belevenis om nooit te vergeten en wellicht zelfs nog een keer overnieuw te doen...
willem van der pol willem van der pol uit Haarlem schreef op 13 oktober 2016 om 14:24
Voor mij niet het juiste reisje geweest . te veel haken en ogen aan vliegreis vanuit Charleroi en zware dagen . groot Risico met je eigen motor valschade op te lopen en jezelf goed te beschadigen. Veel gedoe voor 6 dagen rijden .... Wel mooie ervaring maar volgens mij ( en ben al de hele wereld overgeweest) niet zo interessant in vergelijking tot....
Beheerdersantwoord van: BERRT
Vliegveld Charleroi is inderdaad niet naast de deur, er is echter niet veel keus in vliegreizen naar Nador.

Het risico op schade aan je motor of een kleine blessure is inderdaad wat groter dan op een asfalt reisje, dit is echter inherent aan het karakter van deze avontuurlijke reis, juist reden voor veel deelnemers om mee te doen! In de deelnemers overeenkomst, die elke deelnemer ter ondertekening krijgt aangeboden als onderdeel van de inschrijf procedure, wordt daar ook nadrukkelijk op gewezen.

Wat de betreft de "zware dagen", het is inderdaad zo dat met name de eerste twee dagen pittig zijn qua afstand. Wanneer we achteraf aan de deelnemers vragen of die dagen korter hadden gemoeten zegt nagenoeg iedereen dat ze dat zeker niet hadden willen missen!

Het "gedoe" waaraan wordt gerefereerd bestaat uit het van te voren naar Apeldoorn brengen van je motor en je bagage en het na afloop weer afhalen daarvan...
Rene van Bentheim Rene van Bentheim uit Goor schreef op 13 oktober 2016 om 14:24
Goor, 22 april 2013.
Nog een beetje brak van de lange dag gisteren toch maar over tot het gewone leven. Avontuurlijke all road reis naar Marokko met BERRT als reisleider/trainer.
Wil je avontuur, dan krijg je avontuur.
Het begon na een voorspoedige vliegreis naar NADOR al op het vliegveld aldaar. Na een behoorlijke wachttijd bij de douane, nadat enkelen van ons door een theebruine man met zwarte snor en donkere Ray Ban met een pasje van de geheime dienst waren geintervieuwd nog voor de douane, dan toch in Marokko gearriveerd. Bij het geld halen werd al vrij snel van 2 man het pasje opgevreten door de geldmachine (da's Marokko). Werd men niet nerveus van en snel ging het met enkele taxi's naar het hotel Paris Dakar, alwaar de truck al werd uitgeladen. Alles was onbeschadigd gearriveerd en er kon worden begonnen met het monteren van spiegels; ruiten en andere onderdelen. Boutjes en schroefje die even weg waren, kwamen weer terug of er werd iets geregeld. Met z'n allen een klusje wat snel was gebeurd. Mooi was om te zien dat ieder al een beetje in de feer kwam en elkaar stond te helpen. Door Ton werd de plaatselijke kelner op pad gestuurd om een alcoholische versnapering te scoren hetgeen ook lukte, waarna we na gedane arbeid al vast konden voorgenieten.Die avond werd er een groepsindeling gemaakt waarmee we de volgende dag zouden vertrekken. Na een briefing waarbij nog gevraagd werd of er liefhebbers waren voor een alternatieve pionierroute ging men gaandeweg naar bed. Er werd op de vraag van de pioniersroute maar door een enkeling gereageerd waardoor er werd besloten toch de bestaande track te gaan rijden. Wellicht was men nog wat voorzichtig om meteen de 1e dag al het kruit te moeten verschieten. De volgende dag na het ontbijt ben ik met mijn groepje Gert; Renรƒยฉ; Henk; Jaap en Peter vertrokken voor een ogenschijnlijke relaxte dag waarbij we rustig Marokko zouden ruiken/proeven en beleven. Echter we willen avontuur en kregen avontuur. Na een kleine 80 km on en off road kregen de navigaties in onze club kuren. De track ging over in een vogelvlucht streep naar het hotel in Missour. Nog niets aan de hand dachten wij, alles komt goed! Door de streep zoveel mogelijk te volgen zouden we vanzelf in Missour uitkomen. We misten alleen het koffie en lunchadres maar de route en de natuur maakte alles goed. Prachtige singletracks, technische stukken, mooie nederzettingen en zeer afwisselende natuur. Probleem was echter dat de streep diagonaal door de Atlas ri missour wees. Ook de brandstof begon een punt te worden. Na getapt te hebben uit een Adventure en overal geinformeerd naar benzine, bleek ons al gauw dat in dit gebied het vervoer alleen op biobrandstof loopt. Inmiddels werd er al een motor gesleept die geheel droog stond en bij de rest begonnen de lampjes ook een voor een te branden. We reden echter boven de 2000 meter tussen de sneeuwwallen door en hadden niet het idee daar een pomp te kunnen vinden. Op die hoogte overvallen worden door een onweersbui gepaard met forse hagelstenen is ook geen pretje in je woestijn outfit. We reden echter dus we bleven rijden. Heel bijzonder om met 6 motoren geruisloos een lange afdaling te pakken in de Atlas om maar de bergen uit te komen en brandstof te besparen. Ik wil nog wel even melden dat we inmiddels al geen uren meer een stuk asfalt hadden gesignaleerd. Door het ontbreken van wegnummers en/of plaatsnamen hadden we ook geen idee meer waar we zaten op de kaart. Na een kort overleg met de groep werd unaniem besloten om iets te zoeken waar mensen woonden. Dat lukte. Plotseling kwamen we in een dal alwaar 2 overheidsgebouwen stonden. Daarnaast de plaatselijke Albert Heijn. Inmiddels was het al laat in de middag en de zon begon te verdwijnen. Gauw onze natte boel in de laatste zon te drogen gehangen en ons zelf verwend met een stukje stokbrood met honing; een yoghurtje en een mierzoet cakeje gekocht in de AH. Bedankt nog mannen! De manager van de supermarkt kon niet lezen/schrijven maar met zijn bruine vinger kon hij aanwijzen op de kaart waar we ons bevonden. De dichtsbijzijnde pomp was ongeveer 60 km wat voor ons zeker niet te halen was. Wat te doen? Verschillende scenario's in de groep besproken waarbij er ook wederom snel witte rook verscheen. Gebeld naar het basiskamp waar Bennie ons vertelde dat we nog ongeveer 160km van het hotel waren. Hij zou trachten brandstof onze kant op te krijgen, maar dat kon even duren. (da's Marokko). De plaatselijke bewoners waren gaandeweg vertrokken de bergen weer in en het werd donker. Wachten, wachten. Slap ouwehoeren en de moraal was goed. Bij de mannen kon de dag eigenlijk al niet meer stuk. Omdat ik niet van plan was om bij het donker de passen weer op te gaan besloten we in overleg om slaapplaats te gaan zoeken. Bij de medische post brandde er nog licht dus daar aangeklopt. Een van de 2 verpleegsters opende een getralied raam en vertelde dat het niet mogelijk was om daar te slapen. 2 meisjes en 6 stinkende mannen in 1 gebouw kon niet. Ernaast was een soort dependance van een overheidsgebouw met daarin een nachtwaker die ons wel zou kunnen helpen. Deze beste man sprak arabisch dus met behulp van de verpleegster (nadat ze errug boos werd toen hij ons niet wilde helpen) overtuigd van de noodzaak van onderdag. We mochten daar wachten op de benzine maar niet slapen. Na enig heen en weer gebel bleek dat de Shell ons niet wist te vinden en ze zouden de volgende ochtend komen. Toen dat duidelijk werd, werden er dekens uitgedeeld en mochten we een bedje maken. Verdeeld in de gang en in zijn rustkamer verdeelden we ons voor de nacht. Zijn kamer was echter hel verlicht met een luide TV en blauw van zijn pijp waarin gemalen iets werd gerookt (stinken). De vermoeidheid sloeg echter toe dus de een na de ander viel in een onrustige slaap totdat!!! Omstreek 23.30 stond dan toch de brandstof voor de deur waarna de wakkeren de motoren gingen tanken met een geimproviseerde trechter. Terwijl de pompbedienden weer naar binnen gingen bleek dat onze nachtwaker de bedjes weer had opgeruimd en dat we er werden uitgezet. F"CK KL"TE en nog meer. Gauw geregeld dat we in verband met de veiligheid achter de krakemikkige MB (ons geluk want hij kon niet hard) rijdend door de bergen de bewoonde wereld weer kon worden opgezocht. De 2 Shell mannen wilden kennelijk gauw achter de gebreide broek want voor we gereed waren voor vertrek begonnen ze al te rijden. Echter door inventief te reageren kwam het toch goed (da's ook Marokko) Vanuit de woonplaats van de mannen in de MB was het voor ons na 65 km asfalt een verademing om in het bivaque aan te komen, waar het bier met de stroopwafels nog voor ons klaar stonden. Na verder nog een maaltijd lagen we dan toch omstreeks 05.00u in ons mandje.
Dit was nog maar de eerste dag. Avontuur; improvisatie; alternatieve routes; sneeuw in Marokko; stromende berghellingen plotselinge wash outs enz. Eigenlijk misschien wel te veel voor een dag dus de volgende dag een relax dag over het asfalt naar XALADU in Erfoud. Daarna met de groep een fantastische week gehad waarbij we elkaars gelijken waren en de sfeer HELEMAAL super. Op een gevalletje spuitpoep na ook gelukkig geen schade's of blessures en konden we terug kijken op alles (misschien nog wel meer) wat de folder beloofde.
Gert; Renรƒยฉ; Henk; Jaap en Peter nogmaals bedankt voor de dicipline; het meedenken; jullie support bij mijn beslissingen; het lachen het afzien, eigenlijk alles.
De rest van de deelnemers en collega reisleider/trainer bedankt voor de geweldige week en tot ziens bij een volgende keer.
Henk Oskam Henk Oskam uit Culemborg schreef op 13 oktober 2016 om 14:24
Wat een reis.
We wilde avontuur, nou dat hebben we gekregen ook.

Wat is de natuur in Marokko mooi en wat kun je daar goed offroad rijden.

Eenmaal thuis een hoofd vol ervaring en herinnering van een weekje Marokko wat voor de beleving wel een paar weken lijken te duren.

Dit had ik nooit willen missen, deelnemers en organisatie bedankt.

Henk Oskam
Walter Snel Walter Snel uit Den Haag schreef op 13 oktober 2016 om 14:24
Onderweg werden we in groepen van vijf/zes begeleid door Aad, Rene en Bert, allen zeer ervaren rijders/reizigers met de juiste mentale bagage en rust om ook de moeilijke momenten (mens / mechanisch) onder controle te houden. Zo hadden wij te maken met een motor met gat in klepdeksel in liggend in een grote olieplas. Echter, een uurtje later reden we weer op basis van een provosorische reparatie met 'kneedbaar metaal' en een dosis inzicht en zen.

Al met al een uitstekende trip met een gezellige medereizigers en een uitstekende organisatie.
Walter Snel Walter Snel uit Den Haag schreef op 13 oktober 2016 om 14:24
Na het rijden kwamen we steeds terug bij de truck van Memo tours waar Benny en Tiko ons onthaalden met bier en hielpen de motoren weer klaar te maken voor de volgende dag. Zo werd er zelfs een nieuwe valbeugel gefabriceerd uit een dikke metaalstrip. In de truck is van alles aanwezig, zoals slijptol, perslucht, etc. Na het motoronderhoud genoten we van de borrels bij de tap. Ik ben vele motor tips-en-tricks wijzer en ken inmiddels als Varadero rijder het BMW (en KTM) off-road motor gamma. De hotels waren goed vooral in Missour en Erfoud ! Oases.
Walter Snel Walter Snel uit Den Haag schreef op 13 oktober 2016 om 14:24
De wegen zijn goed, echter, vergen desondanks volle concentratie, off-road werd het al snel vrij ruig. De all-road training in Diepenheim bleek slechts de 'appetiser'. Marocco had behoorlijk wat meer in petto. Het in- en uitrijden van rivierbeddingen waren soms avonturen op zich. Diep zand bleek voor mij erg uitdagend. Echter, na een aantal 'leermomentjes' had ik het uiteindelijk ook te pakken en stuurde mijn Varadero er ook rap doorheen. Het bleek een kwestie van vooruitkijken, het bovenlichaam op slot, achterover hangen en voldoende ruim gas. Gedurende de week nam mijn motorvaardigheid enorm toe. Dit was dan ook te merken toen we op de laatste dag een stuk voorbij stoven, waar we op de heenweg nog respectvol traag reden.
Walter Snel Walter Snel uit Den Haag schreef op 13 oktober 2016 om 14:24
April 2013 - Marocco. Deze trip overtrof mijn verwachtingen op meerdere manieren. Marocco heeft prachtige natuur: Ruige gelaagde rotsformaties die in de middag dieprood kleuren en soms, door de wind, tot pijlers of tafelbergen zijn gesleten. Daarnaast oneindige vlaktes waar je je geleidelijk erg bewust wordt van de meegebrachte watervoorraad en de beperkingen van je eigen gereedschapsset (elke dag toch weer meer gereedschap in de buddy). In de dorpen en nederzettingen kinderen, op zoek naar bon-bons en stylo's (=pennen). Al met al een zeer indrukwekkend landschap met prachtige natuur.
Aad Aad uit Wolfheze schreef op 13 oktober 2016 om 14:24
Wat een feest was het om met Bert en Bob Malaga met de motor allroad te doorkruisen. Alles zit in deze trip. Prachtig om met de motor op plekken te komen die je niet voor mogelijk houdt. Veel gelachen, heerlijk gegeten, goede begeleiding en uitstekend materiaal. Bert en Bob bedankt voor de onvergetelijke dagen.
JanM JanM schreef op 13 oktober 2016 om 14:24
Bedankt Berrt. Wat een heerlijke dagen! Daar rijden met de motor, waar je anders alleen wandelend kunt komen. Dan is dit toch een stuk minder vermoeiend en zeker zo avontuurlijk. Ik wist niet dat dit allemaal kon met een GS 1200 of GS 800. Beekjes, sintelpaden, rivierbeddingen, heftige hellingen, geitenbaarden, afsteekjes, enz enz. En dat allemaal in een schitterende natuur.
Ook de gezelligheid, het eten, biertje op het strand en het lachen droegen bij aan een heerlijk lang-weekend.
Willem van der Pol Willem van der Pol uit Hoenderloo schreef op 13 oktober 2016 om 14:24
He Mallaga -avontuur 2013 ; heb het erg naar mijn zin gehad ; veel geleerd en daarnaast geweldig gereden onder begeleiding van Bert en Bob "de moordenaar "Coerse... ook vreselijk gelachen . Sommige dingen gingen boven mijn pet ( dit hoeft niemand af te schrikken want er is altijd een weg omheen) bv "de waterval"hebben motoren toch niets te zoeken ???? Nee , erg enthousiast .. kijk al uit naar Marokko ; goeie tip ; Spanje beter huren als je motor je lief is ( mij interesseren krasjes niets maar bijna onvermijdelijk ) Bert rekent geen geld / borg voor dit soort dingen behalve als je moedwillig grote schade rijdt....
maurice maurice uit Bussum schreef op 13 oktober 2016 om 14:24
Mallaga allroad 1 tm 4 november.

Met een kleine 3 uur vliegen kom ik met mijn offroad maat Cor aan in Mallaga, prachtige omgeving met heel veel uitdagingen, gravel, zand, rots en ja, modder het was er allemaal. Ondanks de regen enorm genoten van de 3 intense dagen waar Bob Coerse samen met Bert hun mooiste tracks rijden. Een absolute aanrader voor degene die gevorderd zijn en weinig tijd hebben om er een week op uit te trekken.

Ideaal.

groeten,
Maurice
Jan & Edith Jan & Edith uit Heerlen schreef op 13 oktober 2016 om 14:24
De reis naar Marokko is tot in de puntjes verzorgd en voor herhaling vatbaar. We hebben geslapen in eerste klas hotels. Eten (en drinken!) in overvloed; vooral de vaatjes bier uit de Ginaf van Benny van Memo Tours gaan er op het einde van de dag in als slootwater in een kameel. Als je nog niet kunt offroad-rijden dan leer je het nu! De pistes stellen uitdaging na uitdaging die onder leiding van motorpolitie-instructeurs Harry, Aad en Rene steeds opnieuw rustig gelezen, uitgelegd en voorgedaan worden; wat leren we veel! De meest belangrijke tip bij dreigende problemen zelfs/juist bij zandduinen: "GAAAS!".

Wij danken speciaal de gehele familie Duursma voor de fantastische organisatie en logistiek; Harry, Aad en Rene voor eindeloos geduld en leermeesterschap; Benny en Rene voor transport, koud bier, benzine en andere essentials; de groepsgenoten voor lol en kameraadschap; Morokko voor geweldige pistes, overweldigend landschap, gastvrije inwoners en hun overstekende veestapel.
Arjan V Arjan V uit Zeewolde schreef op 13 oktober 2016 om 14:24
In april de reis naar Marokko meegemaakt; een land dat diepe indrukken achterlaat, zeker als je in de binnenlanden rondrijdt. Een bijzondere ervaring om op je eigen motor door stenen, zand, klei te rijden zonder wegwijzers; Van megafoon die Allah roept, schapen, geiten en zwerfvuil tot prachtige landschappen en je zelf nietig voelen.
Alles zit erin. Je kunt zelf kiezen hoe ver je jezelf verrtouwd ( of niet.. en dan lig je..).
Erg goed nu te lezen dat de reisduur naar het begin en vooral eindpunt in Nador is veranderd; nu is het echt alleen maar motor genieten.
Begeleiding was prima verzorgd; een geweldige ervaring.
Harrie Harrie uit Steenwijk schreef op 13 oktober 2016 om 14:24
Wat een onvergetelijke reis. Niet alleen het motorrijden zelf, maar ook alle indrukken en ervaringen die ik heb opgedaan, maken dit avontuur helemaal geweldig.
Begeleiders en mederijders, bedankt!

Print Friendly, PDF & Email