Gastenboek Meppen/Fürstenau Intermediate

Lees de ervaringen van anderen!

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 44.192.94.86 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
99 berichten.
Olaf Kempers Olaf Kempers uit Hoofddorp heeft geschreven op 21 september 2020 om 20:10
Op 16 en 17 september 2020 heb ik deelgenomen aan de Fuerstenau Intermediate Training net over de grens in Duitsland. In een mooi voormalige militaire oefenterrein hebben we naar hartenlust kunnen oefenen wat de instructeurs Peter en Kees-Jan uitlegden en voordeden.
Ik heb er ruim de tijd voorgenomen om de aanbevolen route die op de website stond vermeld te volgen naar de locatie in Duitsland. Het is altijd weer een leuke verrassing om direct de kameraadschap te ervearen zodra je aankomt in het hotel. Samen met de nieuwe vrienden veel geleerd, ook van elkaar. Als er 9 man naar je kijken vanuit verschillende hoeken, dan is er altijd wel een compliment of tip, zodat je zelf bewust wordt van je handelen op een motorfiets in het terrein. Op de fiets ben je namelijk vooral bezig om niet te vallen. De volgorde van bepaalde handelingen bewust doorlopen helpen je zelfvertrouwen te vergroten zodra je ervaart wat de effecten daarvan zijn.
Een paar rondjes op de tankbaan met een grote truck achter je aan was misschien wel het mooiste hoogtepunt wat we mochten ervaren daar. Genoeg stof voor sterke verhalen op verjaardagen en andere bijeenkomsten. Ben jij al klaar voor 'the next level'? DOEN! ?
Gerard Donkers Gerard Donkers uit Keent heeft geschreven op 21 september 2020 om 07:37
Mijn ervaringen over de advanced training in Fürstenau zijn meer dan positief.
Wat een instructeur is die Peter. Het lijkt allemaal zo makkelijk ....
Hij heeft onze grenzen weer doen verleggen. Het was met vallen en opstaan letterlijk regelmatig zandhappen 🙂
Het resultaat is meer vertrouwen in de machine en in je eigen kunnen.
Top gedaan Peter !!
Ben Slaghekke Ben Slaghekke uit Enter heeft geschreven op 18 september 2020 om 21:48
Afgelopen week de intermediate training gedaan met Peter van de Sluis en Kees-Jan. Gewoon weg mooi en goed hoe deze mensen je in een paar dagen wegwijs maken met het rijden op een GS. Alle kneepjes leren ze je waardoor je echt leert rijden en de machine te beheersen. Petje af en diep respect voor deze mannen. Gr. Ben
Jury de Zwart Jury de Zwart uit Rotterdam heeft geschreven op 12 september 2020 om 21:18
In 1 woord geweldig!
Mijn eerste off-road ervaring op mijn GS1200 had ik tijdens de reis Noord Kaap - St Petersburg met Ride-On motortours. Waar de dagroutes een alternatieve route hadden daar waar mogelijk, om zo ook off-road te kunnen rijden. Voornamelijk makkelijk begaanbare gravel wegen. Dat smaakte naar meer en in de wetenschap dat dit niet het uitgelezen moment was om tijdens zo'n lange reis risico's te lopen de boel en mijzelf te slopen, besloot ik om bij BERRT de basis cursus te doen in omgeving Apeldoorn.
Vervolgens bijna 4000km off-road reis in Zuid Afrika ' die Hell' gereden op een splinternieuwe GS1250 Adventure, extreem pittig en met de kennis van nu was de basis cursus niet toereikend.
Thuisgekomen begonnen aan de TET Nl, eerst de Zuid route, twee keer gestrand in het zand met gebroken sleutelbeen tot gevolg.
Vervolgens na een Trail kennis makings les in de achterhoek, de TET Oost route gereden, veel minder zanderig en zeer goed te doen.
Om dat zand rijden te beheersen samen met Ride-On Motortours en BERRT naar Fürstenau, de zand speeltuin.
Wat een feest ! Eerst herhaling van de basistechnieken, houding staan met lage snelheid scherpe bochten maken op gravel. Voor je gevoel doe je het goed maar voor Peter de instructeur was dat niet perfect en hij grijpt iedere gelegenheid aan om je te corrigeren, wat ik geweldig vond.
Na iedere oefening (remmen in zand, stijle helling gecontroleerd dalen, achteruit rollen op een stijle helling, en veel meer) gingen we met de groep kleine routes rijden in het bos en dat was perfect om de oefeningen toe te passen en vooral om ritme te krijgen.
De dagindeling zit goed in elkaar, met voldoende pauzes, goede lunch en diner.
Zorg dat je fit bent want het is zwaar. Heb je een eigen motor die geschikt is (niet alle off-road motoren zijn toegestaan vraag daar even naar) dan zou ik die zeker gebruiken want je hebt een voorsprong in het gevoel met je motor (gas, koppeling, remkracht is op een andere motor onbekend voor je).
Berrt heeft een eigen garage box op het terrein waar je je koppeling pedaal / rem pedaal / spiegels en bandenspanning kunt afstellen.

Peter bedankt voor twee fantastische dagen!
Rob en Dafne de Jong Rob en Dafne de Jong uit Ride-on MotorTours heeft geschreven op 12 september 2020 om 17:55
De training in Fürstenau is er een om in te lijsten! We hebben hele goede reacties uit onze groep gekregen en het is fijn weer even met elkaar op pad te zijn geweest.
De informatie en begeleiding van Peter, ook nog eens tweetalig, is super, helder en heel bruikbaar en het terrein uitdagend, spannend en leuk.

De training die wij gedaan hebben, is ook nog eens speciaal op onze eigen groep aangepast; bij de basis begonnen maar daarna kwamen alle uitdagingen voorbij.

Voor ons zal het niet de laatste training zijn. In 2021 gaan we van Alaska naar Vuurland op reis en in 2022 van Magadan (verre oosten van Rusland) via de Road of Bones, de BAM-route, dwars door Mongolia en over de Pamir Highway (Tadjikistan) door centraal Azië naar huis. Van een training als deze heb je dan elke dag weer plezier!

Groet,
Rob en Dafne de Jong
Ride-on MotorTours
Jos van den Berg Jos van den Berg uit Andel heeft geschreven op 7 september 2020 om 17:02
Peter,
De eerste dag moest ik er inkomen. Maar de tweede dag ging het stukken beter.
Op dit terrein kun je veel bijleren met een GS in het zand en in de modder.
Een absolute aanrader voor alle die deze uitdaging willen aangaan.
Ook een prima vervolg op een bezoek aan Hechlingen.
Goede afwisseling tussen uitleg, oefenen en rondrijden.
Paul Paul uit Amsterdam heeft geschreven op 7 september 2020 om 13:35
Fürstenau Advanced Training; een aanrader. Rijden in het uitgestrekte en zeer veelzijdige bos van Fürstenau is op zichzelf al super leuk en leerzaam, maar in de opzet van advanced biedt het een ervaring die je niet snel elders zal vinden. Doordat je rijdt met een groepje ervaren cursisten maak je veel kilometers waardoor je oefeningen ook echt eigen kan maken. De uitdagende omstandigheden van het bos en de mogelijkheid om in 2 dagen veel ervaring op te doen maken van jou een zelfverzekerde off roader.
Wilfried van Dongen Wilfried van Dongen uit Herwen heeft geschreven op 5 september 2020 om 13:45
Twee geweldige dagen gehad tijdens de Advanced Training in Furstenau, Weer veel geleerd, dit enorme terrein gaat nooit vervelen. Ik ben er nu twee keer geweest en dat zal zeker niet de laatste keer zijn, de terreinomstandigheden veranderden constant en dagen je steeds weer opnieuw uit! Peter je bent een prima all-road trainer en een mooie aanwinst voor BERRT, bedankt voor je wijze lessen! Ik kijk nu al weer uit naar de Adventure Trial Training op 6 & 7 oktober!
Diederik Diederik uit Rijswijk heeft geschreven op 5 september 2020 om 12:33
Een heerlijke tweedaagse training gehad in het omvangrijke Fursten forest. Het had de dagen er voor geregend maar er lag nog genoeg los zand om mijn bochten techniek in deze lastige ondergrond aanzienlijk te verbeteren. De instructies van Peter waren daarbij ontbeerlijk. De afwisseling tussen single track, hellingen en open vlakten maken het een diverse training waarbij zowel nat als droge ondergrond geoefend kon worden. Echt een mooie aanvulling op de harde ondergrond in Hechlingen!
Roel Peter Wierenga Roel Peter Wierenga uit Almere heeft geschreven op 24 augustus 2020 om 09:13
Op 19 en 20 augustus onder zeer warme en droge omstandigheden de training in Furstenau gevolgd.
Toch weer confronterend dat de basis oefeningen in los zand zoveel moeilijker zijn.
Mijn doel was om beter te leren rijden in het losse zand. Onder begeleiding van Peter en Erwin in elk geval weer veel ervaring opgedaan en door de goede opbouw van de training ging het steeds een beetje beter. Rechtdoor rijden door het zand gaat prima, nu de vloeiende bochten nog ?.
Het hotel was goed, het eten op locatie was prima, de groep was enthousiast en gezellig. Ook tijdens de warme omstandigheden was er tussendoor voldoende tijd en drinken om het zweet weer aan te vullen .
Mannen bedankt!
Jan Erkelens Jan Erkelens uit Fyslân heeft geschreven op 24 augustus 2020 om 08:24
Beste Peter en Erwin, het waren 2 onvergetelijke dagen. Zand is best een dingetje en ik dacht dat ik het al wel een beetje kon. Maar met die warmte, het uitdagende terrein en de pittige maar belangrijke oefeningen was dit toch "another cook". Weer veel van geleerd mede en juist dankzij de sympathieke manier van training geven van Peter en de toegewijde hulp van Erwin. Ook heb ik veel plezier gehad dankzij de bijzonder leuke groep!
Jan Jan uit Heerewaarden heeft geschreven op 22 augustus 2020 om 22:22
2 geweldige dagen achter de rug bij hoge temperaturen en veel drinken en zweten. Wat een prachtig speelterrein waar we naar hartelust hebben kunnen oefenen en rijden. Dank Peter en Erwin voor jullie kennis overdracht. Ik heb er weer veel geleerd.
Thomas Geraedts Thomas Geraedts uit Amsterdam heeft geschreven op 22 augustus 2020 om 09:38
Peter en Erwin, heel erg bedankt voor twee prachtige dagen in het park Furstenau. Veel geleerd en gelachen. Ik kom zeker nog een keer terug.
Rob van Leeuwen Rob van Leeuwen uit Weert heeft geschreven op 21 augustus 2020 om 21:48
19 en 20 augustus de training in Furstenau gedaan. Mijn bedoeling was om het rijden op zand minder “spannend” te vinden. Nou, dat is helemaal gelukt. Niet meer eng en gewoon heel leuk. Denk dat vanaf nu “intermediate” zand ook voor mij geen probleem meer is. Dat is mooi gelukt dankzij de prima begeleiding van Peter, die naar mijn smaak uitstekend heeft aangevoeld waar ik behoefte aan had. Kortom, super! Dank ook aan Erwin, die als “stille kracht” op de achtergrond aanwezig was als de motor “soms” moest worden opgetild. Dit allemaal compleet gemaakt met mooie verhalen van iedereen over zijn wederwaardigheden, ‘s avonds na het eten over een bier of glas wijn. Wat zou je nog meer willen.
Bert Bert uit Beuningen heeft geschreven op 21 augustus 2020 om 13:22
Op 19 en 20 augustus onder bezielende en enthousiaste leiding van Peter Fürstenau intermediate training gevolgd. Met een goede opbouw de basis voor het rijden in zand aangeleerd. Daarnaast met de groep twee gezellige dagen gehad, medestrijders dank daarvoor. Erwin bedankt voor jou bijdrage in aanwijzingen en ondersteuning van de dagen. Je hoeft ons niet te bedanken dat we de motorfietsen zo vaak voor jou hebben klaargelegd zodat jij je work out tijdens de traint hebt kunnen doen. 123 hup en weer verder. Peter en Erwin top gedaan.
Henk Taekema Henk Taekema uit Almere heeft geschreven op 13 augustus 2020 om 14:23
Peter en Werner, bedankt voor de fantastische ervaring in Fürstenau! Het was een genot om daar te trainen In alle verschillende terreinomstandigheden en gebruik te mogen maken van jullie expertise. Warm weer, een beetje regen, veel zand, perfecte omstandigheden om in te trainen. Peter, ik begreep dat het de eerste keer was dat je zelfstandig een training gaf. Dat is je uitstekend gelukt, waarvoor dank. Medecursisten, jullie ook bedankt voor de gezelligheid, opmerkingen over een modderpak en mooie tijd. Op naar de volgende keer!
Peter Wijk Peter Wijk uit HAARLEM heeft geschreven op 29 juli 2020 om 19:29
Weer even terug, 15/16 juli 2020 op zeer mooi oud militair oefenterrein geoefend. Furstenau, heuvels, zand, modder, water en op hardere ondergrond geoefend in het verbeteren van je motorbeheersing. Zeer veel geleerd van oud-trail kampioen Peter.
Dank aan Peter & Werner onze instructeurs en mijn mede cursisten, voor deze mooie 2 dagen.
Edward Lucassen Edward Lucassen uit Doetinchem heeft geschreven op 17 juli 2020 om 10:21
Terug van Furstenau!! Wederom een geweldige ervaring. 15 en 16 juli 2020 was deze intermediate training onder leiding van de instructeur Peter en de "fotograaf" Werner. Een voor mij onvergetelijke training waarbij ik veel heb geleerd en opnieuw mijn grenzen in het onverharde (lees zand/modder/plassen) heb verlegd. Fijne sfeer in de groep en lekker gegeten (viel Schnitzel..!) Kijk alweer uit naar de intermediate training Hechlingen in september. Dank.
Rob Rob uit Zeist heeft geschreven op 16 juli 2020 om 20:45
Twee geweldig mooie dagen in Fürstenau gehad, veel geleerd en vooral door goede instructies en oefeningen de motor weer beter leren beheersen en veel vertrouwen gekregen met het rijden in zand, plassen en modder. Peter en Werner, het was klasse !
Adri Adri uit Leiden heeft geschreven op 11 juli 2020 om 09:54
Op 24 en 25 juni de intermediate training in Fürstenau gevolgd. De 2 -daagse begon met een heerlijk diner in hotel Am Marktplatz.
De 1e dag begon met wat opfris oefeningen cq. basisoefeningen om het vertrouwen met het rijden op onverhard weer terug te krijgen of aan te leren.
Al snel rij je over de 1e zandpaden en volgen diverse oefeningen waardoor je aan het eind van de 1e dag al behoorlijke stappen hebt gezet.
De 2e dag staat in het teken van nog meer en muller zand. Door de opbouw en goede uitleg wordt je niveau spelende wijs verbetert.
Ook hielden Werner en Peter goed rekening met de extreme weersomstandigheden (30+ graden) met af en toe wat extra rust- en drinkpauzes.
Ondanks dat ik door een ongelukkige val de training halverwege de 2e dag moest staken, kijk ik terug op een mooie en leerzame training.
In vergelijking met de trainingen in Hechlingen (Intermediate en/of Advanced) vind ik Fürstenau een stuk uitdagender en intensiever maar zeker zo mooi en voor het eten hoef je het niet te laten, dat is zeg maar Duits in de overtreffende trap !
Werner en Peter dank voor de fantastische training en goede zorgen.?
Adri
Print Friendly, PDF & Email