Gastenboek Fürstenau Intermediate

Lees de ervaringen van anderen!

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 34.204.186.91 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
84 berichten.
Peter Peter uit Utrecht heeft geschreven op 27 april 2019 om 15:15:
Ongelooflijk hoeveel Bert je in 2 dagen bij kan brengen. En eigenlijk de hele groep met vertrouwen door het zand laat rijden, daar kan geen andere cursus tegen op. Gewoon 2 erg fijne dagen die ook nog goed verzorgd zijn. Bedankt
Rob Rob uit Zeist heeft geschreven op 26 april 2019 om 21:33:
Op 24 en 25 april twee geweldig mooie dagen gehad in Fürstenau. Bert legt duidelijk uit welke techniek je moet toepassen en wat je met je lichaam moet doen om elk aspect en elk plekje van het terrein met een zware GS te kunnen bedwingen. Dat was niet alleen heel leerzaam maar heeft ook enorm geholpen om ons twee dagen op een fantastisch groot terrein heerlijk te vermaken. Bij alle verschillende weersomstandigheden biedt het terrein telkens weer nieuwe varianten en dat maakt het uitdagend en bijzonder leuk om te doen. Ik kom graag nog eens terug !
Richard Hoving Richard Hoving uit Utrecht heeft geschreven op 26 april 2019 om 20:50:
Wat een leuke training geeft Bert in Fürstenau. Al snel rijd je met veel vertrouwen over het terrein, maar iedere keer komt er weer een nieuw aspect bij om je uit te dagen. Bert legt duidelijk uit wat, maar ook waarom. Heerlijk om te merken als het kwartje valt en het in de praktijk lukt. Aan het eind van dag 2 vlogen we in volle vaart over het terrein. Heel veel geleerd en het was erg gezellig met de groep. Ook het eten was voortreffelijk in de UFFZ en in het hotel. Zeer geslaagd. Gauw kijken wanneer we weer een keer wat met Berrt kunnen doen.
Erwin Erwin uit Capelle aan den IJssel heeft geschreven op 26 april 2019 om 20:09:
Het is met geen pen te beschrijven hoe snel de wereld kan veranderen als je 2 dagen met Bert optrekt. Van bibberende knieën , nieuwe laarzen naar vol vertrouwen door het prachtige oefenterrein van Furstenau. Bert en ook de hele groep van 24-25 april, heel erg bedankt voor 2 fantastische dagen . Aanrader voor iedereen die ook maar een klein beetje avontuurlijk aangelegd is. 1 tip : KIJKEN
Vermoere Jan Vermoere Jan uit Belgie heeft geschreven op 26 april 2019 om 19:32:
Nou Bert het waren twee leerrijke dagen,
Ik vroeg naar zand en heb het gekregen, bergen zand.
Veel bijgeleerd dank daarvoor. Prima uitleg en begeleiding in een leuke groep Nederlanders. Top !!
Joop Joop uit Culemborg heeft geschreven op 19 april 2019 om 21:50:
Erg leuke en leerzame dag gehad. Goede uitleg hoe je met de motor door het terrein rijdt. Super om over zandwegen te rijden. Het smaakt naar meer. Binnenkort Hechlingen. Het was even vreemd om na het staan weer te zitten op de motor.
Bedankt Bert
Joop Vernooij
Mike Mike uit Culemborg heeft geschreven op 6 april 2019 om 19:23:
Furstenau was een geweldige ervaring
Inmiddels veel reizen en trainingen met Werner en Bert gedaan
Top Top Top iedere keer weer nieuw terrein en weer nieuwe ervaringen
Furstenau gaf mij door verschillende onderhronden en omstandigheden weer extra vertrouwen, mede ook door de (zware) regenval van de dagen ervoor. Lekker modderig dus!!!
Werner en Harry bedankt, super dagen
Het was (te) kort maar hevig ?
GEWELDIG
Op naar de Gibraltarrace 2019
Mike Postma
Karian Karian uit Culemborg heeft geschreven op 6 april 2019 om 19:19:
TOP training met heerlijk veel modder en plassen en veel uitdagingen! Controle motor en grensverleggend rijden, heerlijk!!!

Leuke groep en super afgestemde begeleiding.
Prachtige herinnering met veel skills eigen gemaakt, DANK!
Michiel de Ruijter Michiel de Ruijter uit VIANEN heeft geschreven op 2 april 2019 om 21:54:
Wat een fantastische training. Met de echte allroads door dit terrein te kunnen rijden leer je hier echt. Vakkundige begeleiding door Werner en Harry, goed hotel, leuke groep, lekker eten, niet te ver vanuit Nederland, fantastisch terrein met voor elk wat wils, zand, water, blubber, you name it. Na twee dagen voel je je vertrouwd om al deze uitdagingen aan te kunnen.
Top Werner en Harry, bedankt.???
Berend Berend uit Dordrecht heeft geschreven op 1 april 2019 om 13:30:
Super goede training die zeer goed in elkaar zit. Terrein biedt veel mogelijkheden om de juiste moeilijkheidsgraad voor elke oefening te kiezen. Werner heeft dit dan ook perfekt gedaan, waarvoor veel dank.
Otto Otto uit IJsselstein heeft geschreven op 31 maart 2019 om 21:26:
Wat een geweldig leerzame training was dit. Ik heb heel veel geleerd in een leuke humorvolle maar ook to the plint omgeving.
Heerlijk om te oefenen. Vallen en opstaan dat is mooi dat kan.
Werner en Harry ondersteunen de groep echt zeer professioneel. Hulde.
Ik kom heel graag terug om mij verder te ontwikkelen. Enorm bedankt!
Gerrit Jan van Norel Gerrit Jan van Norel uit Overasselt heeft geschreven op 30 maart 2019 om 19:58:
Met Fürstenau heb ik nu alle trainingen bij BERRT gehad. Ik had niet gedacht dat ik er zo veel zou leren, en ook niet dat het mogelijk was in 2 dagen. Didactisch ook weer deze keer een zeer goed in elkaar gezette cursus. Het maakt niet uit of nu Bert of Werner de instructeur is. De vaardigheden hier geleerd maken het rijden op de motor veiliger en ontzettend veel leuker. Jullie zijn goede gastheren, getuige ook de geboden oplossing bij Paul. Werner en Harry, veel dank!
Willem van Dorst Willem van Dorst uit OSS heeft geschreven op 30 maart 2019 om 11:27:
Super training gehad in Fürstenau met een uitdagend terrein waar je vele situatie kan trainen. Diepe plassen met “vette” modder en vlaktes met los zand. Ook de goede begeleiding van Werner en Harry niet te vergeten. Met een fijne groep allemaal weer skills bijgeleerd. ??
Paul Krieckaert Paul Krieckaert uit heeze heeft geschreven op 30 maart 2019 om 00:14:
prachtige training gehad in Fürstenau met bijzondere vermelding voor de speciale service van BERRT. Harry haalde voor mij "even" (290 km) een huurmotor op in Apeldoorn. Fantastisch.
Arnoud Arnoud uit Amsterdam heeft geschreven op 29 maart 2019 om 22:20:
Het is onvoorstelbaar hoeveel plezier je kan hebben in het zand.

Nadat ik vorig jaar de All Basic Training had gevolgd was ik meteen verkocht aan off-road rijden. Als ik kan pak ik mijn motor en ben ik rijden (oefenen), maar heb daarbij een uitdaging: hoe voorkom ik dat ik val in een bocht? Omdat niet gaan rijden geen optie is heb ik me ingeschreven voor de Fürstenau training: veel bochten met veel verschillende ondergronden. En dat heb ik geweten.

De eerste dag, de eerste oefening. Een klein heuveltje met in het midden wat modder. Maar, oh, wat zag ik daar tegenop! En daar bleef het niet bij. De paden die we reden waren vrij breed (op het terrein rijden normaal alleen vierwielvoortuigen), maar dat betekent ook dat ik vooraf moest kiezen welk spoor ik wilde rijden. Want ik heb voldoende ervaring dat het wisselen van een spoor meestal niet leidt tot een succes, maar tot een valpartij. Nu is de snelheid relatief laag, maar ik sta toch liever op mijn motor dan dat ik ernaast ligt. 
Wat ik in Fürstenau geleerd heb is dat je ieder spoor kan rijden dat je wilt, als je er maar voor kiest. En natuurlijk pakt het soms anders uit, maar tijdens de training heb ik geleerd hoe ik daar het beste op kan reageren: vooruitkijken, snel een nieuw plan maken, beetje gas erbij en gaan. En wat heb ik daarvan genoten!

Zo’n beetje iedere bocht in Fürstenau is anders. Een diep spoor, een verraderlijk nat spoor, zacht zand, hard zand. Ik ben werkelijk waar alles tegen gekomen, van het wiel volledig in de modder tot water tot aan mijn knieën. De techniek wordt goed uitgelegd. Ik heb steeds voldoende tijd gehad om te oefenen en per dagdeel merkte ik dat ik beter werd in het beheersen van de bochten. Spoor kiezen een gaan!
Bas Sanders Bas Sanders uit ENSCHEDE heeft geschreven op 26 oktober 2018 om 13:56:
Na afgelopen maand de intermediate training in Hechlingen gevolgd te hebben direct ingeschreven voor de intermediate training op 17/18 oktober in Fürstenau.
Wederom een gezellige groep met gelijkgestemden.

Fürstenau biedt voor elk wat wils, zand oase, tankbaan, modderpaden, single tracks, technische korte draaien, boomstronken, heuveltjes, kombochten etc.

Totaal andere ondergrond dan Hechlingen. Met name het rijden in zeer mul zand was een voor mij een uitdaging. Ongelofelijk wat je dankzij de uitstekende uitleg van Bert en Kees-Jan in twee dagen kunt bereiken. Door het toepassen van een juiste sta houding en techniek is het rijden in mul zand een stuk eenvoudiger geworden en is mijn zelfvertrouwen gegroeid. Ik vond het prachtig om aan het einde van de training toch een klein beetje driftend de korte bocht uit te komen.

Tip voor warme dagen: ORS in je camelbak. Nadat je een aantal keer je motor hebt moeten oprapen uit het mulle zand dan breekt het zweet je wel uit ?

BERRT bedankt ?, op naar de volgende rit/training!
Marcel Marcel uit Breda heeft geschreven op 26 oktober 2018 om 11:31:
Geweldige dagen in Furstenau gehad!
Instructie en gezelschap van Bert en Kees-Jan was super! Professioneel, helder, onderbouwd, dosis humor. Persoonlike tips. Van beide heren enorm veel geleerd.
Mijn schrik voor zand is over gegaan in groot plezier. Laatste dag zelfs gas bij in de bochten ?
Steile heuvels op en af, technisch uitdagende stukken, modder, zand, remmen, wegrijden in los zand. Te veel om op te noemen.

Lekker met mijn eigen 1200 adventure. Ruit, spiegels, mistlampen eraf en gaan!

En niet te vergeten: goed gezelschap van de andere cursisten!

Heel veel geleerd en veel plezier gehad! Ik zou zo weer gaan. Komend jaar? ?

Bedankt allemaal!
Emiel Emiel uit Hellouw heeft geschreven op 22 oktober 2018 om 21:38:
Na afgelopen maand de basis training bij BERRT te hebben gevolgd op advies can Werner maar gelijk doorgestoomd richting Furstenau. Wat in eerste instantie overkomt als een nogal imposant terrein is na een halve dag eigenlijk de leukste speeltuin om te rijden met de GS. Veel zand, de tankbaan met héél véél moddergeulen, trailpaadjes, zandkommen en nog veel meer om op te noemen. Wederom superveel geleerd door de zeer professionele aanpak van Bert en Kees-Jan. Ik kan het iedereen aanbevelen die meer uit z’n GS wil halen. Twee dagen rijden met een big?
Marcel Marcel uit Culemborg heeft geschreven op 22 oktober 2018 om 12:44:
Mooie training gehad in Fürstenau. Goeie uitleg van Bert en Kees-Jan, gezellige ploeg cursisten, prachtig terrein waar je jezelf lekker kunt uitleven en verder alles goed verzorgd. Eten en drinken bij de Uffz of een bbq bij het "bivak". Top geregeld, allemaal, denk dat ik volgend jaar weer ga!
Herman Herman uit Wijchen heeft geschreven op 19 oktober 2018 om 13:11:
Wat een heerlijke manier van lesgeven, zo verleg je je eigen grenzen veel verder dan ik voor mogelijk had gehouden. Rul zand, modder, diepe gladde sporen, steile hellingen, kombochten, trailpaadjes over boomstronken op en neer: na anderhalve dag voelt het vertrouwd en ga je er beheerst overheen. Aanrader.
Print Friendly, PDF & Email