Gastenboek Meppen/Fürstenau Intermediate

Lees de ervaringen van anderen!

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 44.192.94.86 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
99 berichten.
Volker Volker uit Hilversum heeft geschreven op 30 juli 2018 om 11:37
Top-dagen gehad! Afwisselend weer met als gevolg verschillende uitdagingen op het terrein. Gezellige groep, Werner als trainer erg goed, veel uitleg, tips en bovendien gezellig - weet waar ie het over heeft. En nu naar de intermediate training van BERRT in Hechlingen, en dan mee op reis...
waldemar waldemar heeft geschreven op 29 juli 2018 om 15:02
Afgelopen week Training in Furstenau gevolgd: super!
enorm geluk met En droog zand en na heftige regenbuien diepe plassen en modder.. kan niet beter.
En Werner was een top trainer, dank!
Petra Kroon Petra Kroon uit Amsterdam heeft geschreven op 17 juni 2018 om 12:52
Recent de zeer waardevolle 2-daagse Fürstenau Intermediate Training gedaan. Op het terrein in Fürstenau kom je gevarieerde typen ‘zand’ tegen; van modderpaadjes in de bossen tot aan zandvlaktes en alles wat ertussenin ligt. De ruime expertise en ervaring van Bert, met duidelijke uitleg en heldere illustratieve tekeningen (nooit gedacht dat ik een winkelwagentje zou gaan linken aan t rijden in zand..?) zorgen ervoor dat je gedurende de 2 dagen training, je ‘zand’-vaardigheden tot een volgend niveau kunt brengen.
Het is daarbij überhaupt uniek dat Berrt op deze mooie locatie, training mag geven!
De randvoorwaarden als hotel en eten zijn als vanzelfsprekend weer prima geregeld!
Wil je je rijkwaliteiten van wat modder tot zand ontwikkelen en verbeteren, een absolute aanrader! ?
Harry Slaghekke Harry Slaghekke uit Enter heeft geschreven op 14 juni 2018 om 13:41
Beste Bert, 2 dagen Furstenau was een fantastische beleving, nuttig en zeer bruikbare adviezen van de oude enduro rot .Tevens voor mij zeer belangrijk met het vooruitzicht van de aanstaande Mongolie reis. Nog even alle puntjes op de i gezet! Jouw tips en adviezen gaan we zeker meenemen. Groet Harry
Frans Frans uit Apeldoorn heeft geschreven op 12 juni 2018 om 21:52
Vorige week de Fürstenau training gevolgd! Een echte aanrader. Geweldig terrein om het rijden op zand te oefenen. Nuttig en erg leuk. Super instructie en tips van Bert!
Jan-Willem Jan-Willem uit Vught heeft geschreven op 11 juni 2018 om 00:37
Afgelopen dinsdag en woensdag een 2 dagen Fürstenau geproefd. Wat een beleving! Bert heeft oog voor het kunnen van eenieder, speelt in op de behoefte en deelt gul zijn passie voor het off road rijden.
Alle facetten van de individuele oefeningen werden al snel in de praktijk gebracht in het geweldig gevarieerde terrein van Fürstenau.
De organisatie er omheen was ook helemaal top! Van huurmotor tot het broodnodige natje (het was 27 graden!) en droogje. Het klopte allemaal! Dank aan Bert en dank aan de medecursisten!
Jelle Jelle uit Sneek heeft geschreven op 10 juni 2018 om 21:34
Afgelopen week de intermediate training in Furstenau gedaan. In 1 woord "Fantastisch". Ik had de afgelopen jaren wat ervaring opgedaan in Zuid Afrika op gravel roads en het BMW training centre in Amersfoort SA (leem/gras/rots). Geen ervaring met zand. Maar in Furstenau heb ik een perfecte training op zand gehad. Een unieke locatie. Ook veel kilometers door het bos gemaakt. Heerlijk. De uitleg van Bert gaat, als je het wilt, goed technisch de diepte in. En dat spreekt me aan. Een ervaring rijker.
Wouter Wouter heeft geschreven op 30 mei 2018 om 21:04
Wat kan ik nog toevoegen na alles wat er al geschreven is.
Het waren 2 fantastische dagen! Dank!
Onno Onno uit Amsterdam heeft geschreven op 28 mei 2018 om 20:35
Mooi om te zien waar die motorfietsen eigenlijk voor gemaakt zijn. Fijn dat dat met enkele tips ook nog werkt. Die motor z'n gang laten gaan en dan toch uitkomen waar je wil. "Gewoon even die knop om", volgens Ronnie, werkt wel. Weer veel geleerd, prachtig park. Niemand tegengekomen op de paden.
Kom nog wel een keertje terug.
Hoi.
Tony Tony uit Zwijndrecht heeft geschreven op 28 mei 2018 om 18:40
Deze training is heel anders qua ondergrond dan de training in Hechlingen die ik in maart deed. Wat wel hetzelfde is, is de kwaliteit van de instructie en de organisatie van de trainingsdagen. Werner, bedankt. Ik heb weer veel bijgeleerd. Waar ik de eerste keer in het zand tijdens de basis-training in Apeldoorn nog wat onzeker was, heb ik nu veel meer vertrouwen gekregen dankzij de aangeleerde rijtechnieken. Ik kan niet wachten om straks in Veldhoven dat weer in de praktijk te brengen.
Maarten Maarten heeft geschreven op 28 mei 2018 om 09:23
Supermooie "zandtraining" in Fürstenau. Veel geleerd op een waanzinnig mooi uitdagend en afwisselend terrein. Professionele organisatie en top instructie van Werner!! Uniek!
Ronnie Ronnie uit Oudewater heeft geschreven op 26 mei 2018 om 21:50
Wat gaaf om hier te kunnen rijden met Berrt’s organisatie. Werner toppie en Niels ook bedankt voor de foto’s?
Een grote speeltuin voor deze toch al zware motoren.
Prachtige zandbanen, bossen noem het maar op.
Alles goed geregeld het eten het hotel. Echt super!!
Het is ze geld dubbel en dwars waard.
Kom zeker nog een keer terug.
?
arjan arjan uit anersfoort heeft geschreven op 25 mei 2018 om 23:08
23 & 24 Mei de intermediate Fuerstenau gevolgd na eerder de basis in NL en Hechlingen gedaan te hebben. Offroadervaring naast de trainingen vrijwel nihil alhoewel ik wel een fanatieke mountainbiker ben en dagelijks het hele jaar rond op de motor zit. Met gezonde spanning het park in waar de spanning al snel in plezier omsloeg. Wat een waanzinnige omgeving om het rijden op lossere ondergrond en door bos te leren. Na een rustig begin waarin de basisvaardigheden kort herhaald werden al snel op avontuur het park in. Hard zand, mul zand, brede paden, slingerpaden, kuilen, geulen, boomwortels, korte en lange afdalingen en klimmetjes en natuurlijk de tankbaan met de ene na de andere hoge bult, het kwam allemaal voorbij. In de bekende Berrt stijl alles rustig en goed uitgelegd met veel persoonlijke aandacht. Oefeningen steeds weer afgewisseld met rondritten door het park waarbij de moeilijkheidsgraad langzaam opgevoerd wordt. In 1 woord super en een aanrader voor iedere GS rijder die zijn vaardigheden wil aanscherpen.
Marc Scholtis Marc Scholtis heeft geschreven op 30 april 2018 om 21:41
Vorige week fantastische 2 daagse training in Fürstenau gekregen van Bert. Fürstenau is eigenlijk één grote speelvlakte waar je kennis maakt met verschillende zandsoorten en bijbehorende rijtechnieken. Zanderige bospadden modderpaden tankheuvels en grote los zand vlaktes tot heel los wit zand. Dat afgewisselt met rijden over boomstam bruggen wipwap en andere obstakels.
De training is zeer de moeite waard, zowel voor als voorbereiding over nederlandse bospadden als ter voorbereiding voor ritten door landen met meer woestijnachtige omstandigheden en duidelijk anders dan Hechlingen.
Reijnard Reijnard heeft geschreven op 27 april 2018 om 17:00
Van de week de fantastische training in fürstenau gehad. Wat een waanzinnige speeltuin is dit toch!! Alles was zeer goed geregeld. Bert erg bedankt voor het geven van de training. Erg veel geleerd over het rijden over zand, Waar ik zelf het meest in geleerd heb naast het rijden is voornamelijk het gedoseerd remmen en het maken van een noodstop in het zand. En uiteraard nog veel meer dingen geleerd qua basis oefeningen en kleine technische verschillen tussen de 800gs en de 1200gs. Hotel, lunch en diner was super geregeld. Naast Bert ook de rest van de groep bedankt voor de gezelligheid!!
Jos Bergsma Jos Bergsma uit Uithoorn heeft geschreven op 30 maart 2018 om 10:51
Heerlijk meegegeten van de grote chocolade taart, wat een feest om in Fürstenau te gaan rijden. Het begon al op de maandag, A1 afgesloten, heerlijk manoeuvreren tussen al het blik om daarna door Apeldoorn te offroaden, wat een chaos!! Uiteindelijk aangekomen in een gezellig hotelletje in Fürstenau. De fanatieke groep ontmoet en natuurlijk de instructeurs van BERRT. De spanning en de zenuwen (houden we alles heel) waren al aangebroken. 's Ochtends duidelijke uitleg gekregen van wat we er allemaal zouden gaan doen,VEEL offroaden. Na de basis oefeningen te hebben gedaan waren we klaar voor het echte werk, en dat hebben we geweten! Heerlijk over de bospaden, zandvlaktes, heuvels, kuilen, geulen, tankbaan etc etc. Wat een geweldig gebied en dat 2 dagen lang. Alles was top geregeld, ontbijt, pauzes met voldoende drank , lunches en natuurlijk het kampvuur met everzwijn voor het echte adventure gevoel. En dat alles onder de bezielende leiding van de Kees-Jan, Werner en Bert. Mannen bedankt!! Heb nog wel 2 dagen last gehad van de chocolade taart, wat een SPIERPIJN!!
Jeroen Borgesius Jeroen Borgesius uit Amsterdam heeft geschreven op 29 maart 2018 om 15:04
Fürstenau is als een hele grote chocoladetaart: Je denkt dat je hem helemaal op gaat eten, maar terwijl je bezig bent lijkt er geen einde aan te komen.
Zo uitgestrekt, zo groots en zo afwisselend heb ik het nog nooit meegemaakt.
Wil je eenvoudig, dan is er veel te rijden.
Wil je lastig, dan kun je ook je lol op.
Wil je bijna onmogelijk, dan weten Bert en Werner ook nog wat leuke plekken op het terrein.
De heuvels op het tank parcours zijn spectaculair.
Oh, en dan vergeet ik bijna het heerlijke ontbijt, de goed getimede drinkpauzes, de voedzame en lekkere lunches en diner. Kortom, hou je van een uitdaging op de motor, ga dan naar Fürstenau!
Harold van der Vliet Harold van der Vliet uit Beek en Donk heeft geschreven op 29 maart 2018 om 11:36
Deel genomen aan de eerste Furstenau training, een regel rechte aanrader! Een enorm terrein met oneindig veel zand paden en afwisselend parcours. Ook nu weer wordt er tijd genomen om iedereen een geweldige tijd te laten beleven. Leuke groep, iedereen helpt elkaar waardoor de dagen voorbij vliegen.
Bert Duursma Bert Duursma uit Twello heeft geschreven op 18 december 2017 om 20:41
De eerste training moet nog plaats vinden. De testrondjes op de motor waren alvast geweldig, wat een terrein!!
Print Friendly, PDF & Email