Foto’s en videoclips MOTORbeurs Utrecht 2020

Hieronder vindt je foto’s en videoclips van Indoor GS Trophy en GS DiscoveRide.

NB. Het is helaas niet gelukt om alle deelnemers vast te leggen.

Foto’s Indoor GS Trophy

 1. Indoor GS Trophy 20 feb (dag 1)
 2. Indoor GS Trophy 21 feb (dag 2)
 3. Indoor GS Trophy 22 feb (dag 3)
 4. Indoor GS Trophy 23 feb (dag 4)

Videoclips Indoor GS Trophy

 1. Indoor GS Trophy 20 feb (dag 1)
 2. Indoor GS Trophy 21 feb (dag 2)
 3. Indoor GS Trophy 22 feb (dag 3)
 4. Indoor GS Trophy 23 feb (dag 4)

Foto’s GS DiscoveRide

 1. GS DiscoveRide 20 feb (dag 1)
 2. GS DiscoveRide 21 feb (dag 2)
 3. GS DiscoveRide  22 feb (dag 3)
 4. GS DiscoveRide 23 feb (dag 4)

Wil je na het zien van alle beelden meer vaardigheid opbouwen met jouw Allroad? Ga voor een Allroad basic training en werk daarna bijvoorbeeld toe naar onze GS Trophy training waarin veel bijzondere oefeningen worden getraind!

INDOOR AVONTUUR OP MOTORBEURS UTRECHT.

20 – 23 februari 2020 Utrecht

Uniek GS avontuur.

Op de MOTORbeurs Utrecht stand van BMW Motorrad kon je van 20 t/m 23 februari 2020 de ‘Live Arena’ vinden. Hier kwam onder begeleiding van BERRT de ‘The Spirit of GS’ tot leven en streden meerdere amateur rijders tijdens de ‘Indoor GS Trophy’ om de eer en mooie prijzen van BMW Motorrad. Daarnaast was er de mogelijkheid om onder begeleiding deel te nemen aan de ‘GS DiscoveRide’ en werden er demonstraties gegeven door professionals.

Indoor GS Trophy

De ‘Indoor GS Trophy’ daagt de ervaren rijder uit om al zijn of haar rijtechnieken uit de kast te halen om de nieuwe BMW R 1250 GS foutloos over het parcours te kunnen sturen.

De arena van 450 m2 kende meerdere lussen met daarin verschillende toestellen waarbij goede balans, gas/koppeling-controle en kijktechniek het verschil maakten. Elke beursdag streden meerdere rijders op de door BMW Motorrad beschikbaar gestelde BMW R 1250 GS in de ‘Live Arena’ om de eer en mooie BMW prijzen.

De uitdaging

Het parcours werd bedacht voor geoefende (offroad) motorrijders die staand op de zware allroad motor met lage snelheid kunnen rijden. Daarbij moesten verschillende toestellen overwonnen worden. Denk daarbij aan het ergens op, over of onderdoor rijden, zeer korte bochten nemen in krappe ruimten, met 1 hand rijden, evenwicht bewaren en soms meerdere van deze vaardigheden tegelijk. En dat op een gladde betonvloer als ondergrond en obstakels van hoofdzakelijk hout. De concentratie en inspanning was al gauw van het gezicht van elke deelnemer af te lezen!

Het wedstrijdelement zat ‘m in het rijden van dit parcours in de vooropgestelde volgorde zonder dat er gestopt werd of een voet aan de grond gezet mocht worden. Daarbij werden strafpunten toegekend voor elke gemaakte fout. De tijd speelde hierbij geen rol.

De motor

Er mocht gereden worden op een nieuwe door BMW Motorrad ter beschikking gestelde BMW R 1250 GS HP. Deze ultieme avonturenmachine was voorzien van valbeugels en liet daarmee meermaals zien tegen een stootje te kunnen.

De GS DiscoveRide

Deze bijzondere rit is een leuke manier om aan het avontuurlijk motorrijden op een GS te snuffelen. Het parcours is opgezet voor alle motorrijders met rijbewijs A (vol vermogen) en rijervaring. Daarbij zijn er verschillende leuke uitdagingen die niet alledaags zijn. Het rijden kan allemaal zittend gedaan worden. Qua uitdagingen kan je denken aan ergens op, over of onderdoor rijden, korte bochten nemen in krappe ruimten, met 1 hand rijden, evenwicht bewaren en soms meerdere van deze vaardigheden tegelijk. Sommige uitdagingen zijn gelijk aan de GS Trophy en anderen zijn in de gedachte ervan maar minder spannend. Je rijdt daarbij op een ondergrond van beton en hout. Er is aan de GS DiscoveRide geen wedstrijdelement en geen prijzen gekoppeld en je rijdt alleen in de Live Arena met begeleiding in de buurt. Dus ontspannen een nieuwe dimensie van motorrijden ontdekken met de GS.

Programma

Tijdens de MOTORbeurs Utrecht wordt de GS DiscoveRide in negen tijdsblokken verreden. Verdeeld over alle dagen. Bekijk het inschrijfformulier voor de tijdstippen.
Op de MOTORbeurs Utrecht kom je minimaal een uur vóór jouw deelname aan de BMW Motorrad GS DiscoveRide naar de inschrijfbalie bij de BMW Motorrad Live Arena om je polsbandje op te halen en krijg je nadere instructie. Daarna kan je de beurs bezoeken tot 10 min voor je start. Vergeet niet je eigen motorkleding en geldig rijbewijs mee te nemen.

Inschrijfkosten

Deelname aan de GS DiscoveRide is kosteloos en wordt je aangeboden door BMW Motorrad en BERRT.

De motor

Je zult rijden op een nieuwe door BMW Motorrad ter beschikking gestelde BMW F 750 GS. Deze heerlijke alleskunner is voorzien van valbeugels. Als deelnemer heb je geen eigen risico voor schade. Wel de kans to Make Life A Ride.

Zelf meenemen

 • Volwaardige beschermende motorkleding bestaande uit minimaal: helm, jas met protectoren, broek met protectoren, motorlaarzen boven de enkel en handschoenen. Bij het ontbreken hiervan is deelname uitgesloten.
 • Ingevuld inschrijfformulier
 • Geldig rijbewijs A (vol vermogen)
Print Friendly, PDF & Email