Om extra uitleg rond onze trainingen en reizen te bieden, hebben we hieronder een aantal veelgestelde vragen met de bijbehorende antwoorden geplaatst.

Veelgestelde vragen rond trainingen

Zijn noppenbanden verplicht als ik aan een training wil deelnemen?

Bij het offroad rijden maken noppenbanden zoals bijvoorbeeld de Continental TKC 80 het rijden een stuk makkelijker. Tijdens onze Allroad Basic training zijn ze nog niet verplicht, al heb je wel een extra uitdaging als het bijvoorbeeld lang geregend heeft. Bij al onze andere trainingen zijn noppenbanden wel verplicht, omdat je anders niet het maximale uit de trainingen kunt halen en teveel met de grip van de motor worstelt.

Goed om te weten dat onze huurmotoren al zijn voorzien van noppenbanden.

Moet ik aan de Basic training deelnemen als ik al offroad ervaring heb?

Ongeacht de ervaring vragen wij iedereen om een Allroad Basic training te volgen. Deze training is specifiek op zware Allroad motoren gericht en gaat voor een belangrijk deel over het kort manoeuvreren op lage snelheid. We merken dat ook ervaren offroadrijders hierin nog het nodige kunnen leren en het is voor iedereen vervelend als ze daar bijvoorbeeld tijdens een Intermediate training in Hechlingen pas achter komen. Bovendien ervaren ook de rijders met ervaring de Basic training als een zeer leuke dag en horen we daarover achteraf nooit klachten.

Is een offroad training ook nuttig als ik alleen maar op straat rijd?

Absoluut! Vele motorrijders met tientallen jaren motorervaring op de weg hebben reeds gemerkt dat een offroad training een betere rijder van je maakt. Door het veel actievere rijden in het terrein en de technieken die we je daarvoor leren zit men uiteindelijk met meer vertrouwen op de wegmotor. De quote “Mocht ik nu eens de berm in moeten sturen, dan heb ik daar nu wel vertrouwen in” horen wij regelmatig na een Allroad Basic training. Dus naast een leuke dag is het ook een verrijking van de rijvaardigheid.

Als je zelf geen Allroad motor hebt is het goed om te weten dat je er een bij ons kan huren.

Ik heb helemaal geen offroad ervaring kan ik dan een training volgen?

Zeker weten! Hierop hebben wij juist onze Allroad Basic training volledig afgestemd. We beginnen bij de absolute basis en gaan met kleine stappen vooruit. Ondertussen vertellen we je niet alleen wat je moet doen, maar geven je hierbij ook de uitleg over het “waarom” en laten je zien wat de bedoeling is. Door deze uitleg kan je voor jezelf later ook goed terughalen waarom je een bepaalde techniek moet toepassen en blijft dat beter hangen.

Moet ik een BMW motor hebben om mee te mogen doen aan een training of reis?

Wij geven trainingen aan berijders van alle merken Allroad motoren. Als officieel BMW Motorad partner vind je bij ons wel BMW huurmotorfietsen en ook als je met een van onze reizen mee gaat, wordt er meestal gebruik gemaakt van BMW huurmotoren.

Is mijn eigen motor verzekerd als ik een training volg?

Voor alle zekerheid kan je dit het beste vooraf nagaan bij de verzekeraar van jouw motorverzekering. Over het algemeen worden “rijvaardigheidstrainingen zonder snelheidselement” gedekt door de verzekering.

Heb ik een eigen risico als ik een motor bij BERRT huur?

Voor al onze trainingen is het eigen risico op een huurmotor Euro 0,- behalve voor de Intermediate en Advanced trainingen in Fürstenau (D). Hier is het eigen risico Euro 500,- omdat dit onze eigen motoren zijn en het meer uitdagende terrein een wat grotere kans geeft op schades. De gebruikelijke krassen tellen hierbij niet mee, maar zaken die kapot gaan wel.

Print Friendly, PDF & Email