• Meppen Advanced Training zand rijden - BERRT slider

Meppen Advanced Training

Puur offroad plezier

Ja, ik doe ook mee!

Meppen Advanced Training

Algemeen

Terug naar 100% offroad plezier. Heb je de Meppen of Fürstenau Intermediate Training gedaan, dan is dit de perfecte opvolger. In deze training kan je je skills verder uitbreiden en fijnslijpen tijdens twee intensieve dagen.

Het oefenterrein biedt voldoende uitdagingen en perfecte oefensituaties. Tijdens deze tweedaagse training gaan we verder waar we bij de Meppen/Fürstenau Intermediate Training gebleven zijn en bekwaam je je verder in het terrein rijden op zanderige ondergrond. In de Intermediate Training hebben al velen ervaren dat het rijden op zand is echt anders als het rijden op gravel, stenen, etc. Deze Advanced training vormt een vervolg hierop waarin jouw zandskills op een hoger niveau worden gebracht, daarmee gepaard bouw je meer en meer vertrouwen op in het zandrijden.

 • Voor wie?

  Deze training kan geboekt worden door iedereen die na de Allroad Basic Training (via ons of KNMV) en bij sterke voorkeur ook een Allroad Intermediate Training ook de Meppen (of Fürstenau) Intermediate Training minder dan 2 jaar geleden met goed gevolg heeft afgesloten.

  Idealiter heb je tussendoor ook flink wat offroad kilometers gemaakt. Bij twijfel of voor toelichting graag even bellen 06-83602365 of mailen naar info@berrt.gs

 • Data en tijden

  De 1e dag dien je om 8:30 uur op het terrein aanwezig te zijn, o.a. voor het afstellen van je motorfiets (stuur, pedalen etc)

  De training duurt 2 dagen en begint elke dag om 9:00 uur en eindigt de 1e dag om 16:30 uur en de 2e dag om 15:30 uur.

  De trainingsdata kun je vinden door op onderstaande gele knop te klikken. Je komt dan op de kalender waar je vrijblijvend een datum kunt uitzoeken en ook meteen online kunt boeken.

 • Prijzen

  Je kunt al meedoen vanaf € 835! *)

  *) o.b.v arrangement met 2-persoonskamer en eigen motorfiets

  De prijzen zijn afhankelijk van het gekozen arrangement. Zie betreffende tekst hiernaast onder “Prijzen”

 • Deelnemers

  We werken met groepjes van 6 tot 8 deelnemers zodat een goede en individuele begeleiding gewaarborgd is. De instructeur wordt ondersteund door een assistent (ook op de motor).

De opzet van deze Advanced Training komt overeen met de voormalige Fürstenau Advanced Trainingen. Daarvan vind je hier de recensies in ons Gastenboek.

Gastenboek Meppen Trainingen

 • John Busch 19 mei 2024
  Afgelopen woensdag en donderdag (15 en 16 mei) was het weer zover, 2 prachtige dagen in het zonovergoten Funpark Meppen. De training werd gegeven door Peter en Erik. Zoals ik inmiddels van BERRT trainingen gewend ben hebben de instructeurs passie voor het vak en is er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht tijdens de diverse oefeningen. Mijn doel was mijn skills te verbeteren om in zand te rijden en daar leent dit park zich uitstekend voor. Door de mooie opbouw van het 2 daagse programma word je de nodige vaardigheden aangeleerd. Je houding, remmen, sturen, wegrijden in mul zand, koers houden etc. Ook in het nabij gelegen hotel is alles keurig verzorgd, prima kamers en uitstekend eten. Kortom, weer een machtige ervaring rijker en zeker voor herhaling vatbaar.

Impressies

Geef een cadeaubon, elk bedrag mogelijk

Cadeaubon - BERRT Reizen Ritten en Trainingen offroad voor de allroad motorrijder

Locatie voor deze unieke training is Meppen, circa 140 km ten Oosten van Apeldoorn, net over de Duitse grens. Deze training is in de plaats van de Fürstenau Advanced training gekomen, mocht je hier al eens geweest zijn dan is Meppen echt wel weer een nieuwe belevenis.

Het offroad park bevindt zich op een voormalige stoomkrachtcentrale die in het jaar 2000 buiten werking werd gesteld. Van veraf is de 131 meter hoge koeltoren al te zien, met daarop een door de Zwitserse kunstenaar Christoph Rihs geschilderde giga wereldkaart.

Uniek park vol rijplezier

Wil je terug naar een park vol puur offroad plezier? Dit prachtige offroad terrein biedt voor vele niveau’s toffe uitdagingen, ook voor ervaren rijders. Motorfietsen worden er niet toegelaten, dus exclusief genieten met BERRT van al het leuks dat dit park te bieden heeft. Met leuke kronkelende paden en steeds weer hoogteverschillen worden de mogelijkheden heel goed benut.

BERRT is als BMW Motorrad partner en bijbehorende professionele werkwijze een samenwerking aangegaan om allroad trainingen met motorfietsen te mogen verzorgen in dit gevarieerde oefenterrein. Het terrein bestaat voornamelijk uit bos met vele kronkelende zandpaden. Ook is er een zandgroeve, een groot open gebied met zand, hellingen en water. De ideale omgeving voor een leuke en ook intensieve offroad training op zanderige ondergrond.

Zand rijden met een smile

Terug naar 100% offroad plezier. Heb je de Meppen of Fürstenau Intermediate Training gedaan, dan is dit de perfecte opvolger. In deze training kan je je skills verder uitbreiden en fijnslijpen tijdens twee intensieve dagen.

Het oefenterrein biedt voldoende uitdagingen en perfecte oefensituaties. Tijdens deze tweedaagse training gaan we verder waar we bij de Meppen/Fürstenau Intermediate Training gebleven zijn en bekwaam je je verder in het terrein rijden op zanderige ondergrond. In de Intermediate Training hebben al velen ervaren dat het rijden op zand is echt anders als het rijden op gravel, stenen, etc. Deze Advanced training vormt een vervolg hierop waarin jouw zandskills op een hoger niveau worden gebracht, daarmee gepaard bouw je meer en meer vertrouwen op in het zandrijden.

We komen meestal wel modder tegen, maar ook harde bospaden, ondiep mul zand, dieper mul zand, boomstammen geulen enz.. De opgebouwde kennis maakt je tot een zeer complete motorrijder die op alle ondergronden uit de voeten kan.

Los van de rationele argumenten, is het immers elke keer weer enorm gaaf om daar twee dagen met je motor te mogen spelen onder goede begeleiding.

Doel van de training

Deze training heeft als doel om nog meer vertrouwd te raken met het rijden op losse, zanderige ondergronden en leren om te gaan met lastige situaties. Je verdiept je offroad skills en brengt je motorbeheersing op een hoger niveau. Je leert situaties beter inschatten en rijdt zodoende met meer beheersing en vertrouwen in lastig terrein. Ook volgen verschillende ondergronden en uitdagingen elkaar wat sneller op zodat er meer uitdaging is en je ook meer kunt rijden op een dag.

Voor wie?

De Meppen Advanced training is bedoeld voor deelnemers die de Fürstenau of Meppen Intermediate Training in de voorgaande twee jaar met goed resultaat gevolgd hebben en die daarna ook nog offroad hebben gereden. De basis vaardigheden van het zandrijden beheers je dus al, je haalt daardoor veel rendement uit deze training. Idealiter heb je ook de Hechlingen Intermediate en/ of Advanced Training gevolgd want ook deze training is erg intensief en vergt naast veel “motorgevoel” ook een goede conditie. Mocht je twijfelen, bel ons dan even om te verleggen.

Trainingsprogramma

De training in Meppen is gericht op het verder uitbouwen van offroad vaardigheden op zanderige ondergrond (en soms ook modder). Aan bod komen weer stuurtechniek in korte bochten, remmen op losse ondergrond, heuvels op- en afrijden, bochtentechniek op snelheid, maar nu in meer complexe oefeningen en situaties. Ook komt er wat meer snelheid in de oefeningen, o.a. bij het remmen en accelereren. Deze vaardigheden worden uitvoerig toegepast tijdens ritten door het park dat ervoor blijft zorgen dat er veel afwisseling is in de te rijden routes. De training wordt in het Nederlands gegeven door Werner, Peter of Bert allen gecertificeerd rijinstructeurs. Er is altijd een assistent van BERRT aanwezig op de motor om de groep en de instructeur te ondersteunen.

(Huur)motoren

In seizoen 2022 hebben we zowel normale als verlaagde R 1250 GS huurmotoren beschikbaar in Meppen. Lees meer over onze huurmotoren. De specifieke voorwaarden voor deze training kan je hier downloaden:

Verhuurovereenkomst Meppen Trainingen 2022

Je eigen motor is een allroad met kenteken, met  minimaal 600 cc cilinderinhoud, voorzien van goedgekeurde uitlaat (voor openbare weg) en dient voorzien te zijn van noppenbanden, zoals bijvoorbeeld de Conti TKC80.

Diversen

– Lunch is beide cursusdagen op het terrein.
– Na inschrijving ontvang je van ons uitgebreide informatie over de training.

Prijzen

We bieden voor deze training een compleet arrangement aan wat bestaat uit het volgende:

 • 2-daagse training in Meppen, voor puur offroad plezier,
 • Gecertificeerde Nederlandse instructeur van BERRT,
 • Assistent (op de motor) ter ondersteuning van de groep en de instructeur,
 • 2 hotel overnachtingen (Aankomst: dag voor de training. Vertrek: na afloop van de 2e trainingsdag),
 • 1 x avondeten, na de 1e cursusdag (excl. drankjes),
 • 2 x uitgebreide lunch (incl. drankjes),
 • exclusief BERRT T-shirt,
 • Certificaat van deelname,
 • Afsluiting met koffie op het terrein.

TIPSluit altijd een annuleringsverzekering af.

Banden

Wij adviseren dringend deze training te doen met noppenbanden, zoals bijvoorbeeld Conti TKC80, Intermediate banden zoals Conti TKC70 zijn niet geschikt in de modderige secties van het terrein die er altijd kunnen zijn.

Kleding

Een aantal dagen voor de training ontvang je van ons nog een aantal specifieke adviezen o.a. over de te dragen motorkleding. Ter voorbereiding kan je nu al onze sitepagina met motorkleding tips voor offroad rijden bekijken.

Reserveer jouw plek

Wil je ook graag meer vaardigheid en vertrouwen opbouwen in het rijden in los zand en/ of modder? En daarbij veel rijden en optimaal genieten van het offroad rijden met een leuke groep allroad rijders? Reserveer dan snel een plek in onze boekingsagenda via de knop hieronder. Op naar twee geweldige dagen vol motorplezier!

Voorwaarden

Op deze training zijn de Algemene voorwaarden trainingen en andere diensten en de Deelnemersverklaring van BERRT van toepassing.

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant.

Print Friendly, PDF & Email