• Furstenau Intermediate Training - BERRT offroad voor allroads
 • Furstenau Intermediate Training Offroadpark - BERRT offroad voor allroads
 • Furstenau Intermediate Training obstakels - BERRT offroad voor allroads
 • Furstenau Intermediate Training plassen en modder - BERRT offroad voor allroads
 • Furstenau Intermediate Training tankbaan adventure - BERRT offroad voor allroads

Fürstenau Intermediate Training

360 hectare offroad plezier

Ja, ik doe ook mee!

Fürstenau Intermediate Training

Algemeen

Tijdens deze twee daagse training gaan we verder waar we bij de 1-daagse Basic training in Nederland (en bij voorkeur ook de Hechlingen Intermediate training) gebleven zijn en bekwaam je je verder in het terrein rijden op zanderige ondergrond. Hierin onderscheid Fürstenau zich dan ook van Enduropark Hechlingen, waar we voornamelijk een harde ondergrond hebben bestaande uit gravel en stenen. Deze training vormt daardoor een waardevolle aanvulling op de Hechlingen Intermediate training en kan als voorbereiding op een reis niet als vervangend worden gezien.

 • Voor wie?

  Deze training kan geboekt worden door iedereen die de Allroad Basic training (via ons of KNMV) minder dan 2 jaar geleden met goed gevolg heeft afgesloten en die idealiter tussendoor ook flink wat offroad kilometers heeft gemaakt. Bij twijfel of voor toelichting graag even bellen 06-83602365 of mailen naar info@berrt.gs

 • Data en tijden

  De 1e dag dien je om 8:30 uur op het terrein aanwezig te zijn, o.a. voor het afstellen van je motorfiets (stuur, pedalen etc)

  De training duurt 2 dagen  en begint elke dag om 9:00 uur en eindigt de 1e dag om 16:45 uur en de 2e dag om 15:45 uur.

  De trainingsdata kun je vinden door op onderstaande gele knop te klikken. Je komt dan op de kalender waar je vrijblijvend een datum kunt uitzoeken en ook meteen online kunt boeken.

 • Prijzen

  Je kunt al meedoen vanaf € 775! *)

  *) o.b.v arrangement met 2-persoonskamer en eigen motorfiets

  De prijzen zijn afhankelijk van het gekozen arrangement. Zie betreffende tekst hiernaast onder “Prijzen”

 • Deelnemers

  We werken met groepjes van 6 tot 8 deelnemers zodat een goede en individuele begeleiding gewaarborgd is. De instructeur wordt ondersteund door een assistent (ook op de motor).

Gastenboek Fürstenau

 • Maarten 5 november 2021
  Afgelopen September hebben we onder de bezielende leiding van Kees-Jan en Peter het terrein van Furstenau onveilig mogen maken. Het... »

Impressies

Geef een cadeaubon, elk bedrag mogelijk

Cadeaubon - BERRT Reizen Ritten en Trainingen offroad voor de allroad motorrijder

Locatie voor deze unieke training is Fürstenau, circa 140 km ten Oosten van Apeldoorn, net over de Duitse grens.

Ons terrein in Fürstenau is van oorsprong een militair oefenterrein voor pantservoertuigen. In 2008 werd het terrein aangekocht door Nederlandse ondernemers, die er een 4×4 pretpark van gemaakt hebben, met tal van voorzieningen daarvoor. Motorfietsen werden tot nu toe niet toegelaten.

BERRT heeft echter als BMW Motorrad partner en bijbehorende professionele werkwijze m.i.v.  2018 het exclusieve recht verworven om allroad trainingen met motorfietsen te mogen verzorgen in dit immense, 360 hectare metende oefenterrein. Het terrein bestaat vnl.  uit bos met vele kilometers zandpaden. Ook is er een zandverstuiving en een groot open gebied met zand, hellingen en water. De ideale omgeving voor een leuke en ook intensieve offroad training op zanderige ondergrond.

Tijdens deze twee daagse training gaan we verder waar we bij de 1-daagse Intermediate training in Nederland gebleven zijn en bekwaam je je verder in het terrein rijden op zanderige ondergrond. Hierin onderscheid Fürstenau zich dan ook van Enduropark Hechlingen, waar we voornamelijk een harde ondergrond hebben bestaande uit gravel en stenen. Het gevoel en deels ook de techniek van het offroad rijden wordt sterk bepaald door de ondergrond. Het rijden op zand is daardoor echt anders als het rijden op gravel, stenen etc. Deze training vormt daardoor een waardevolle aanvulling op de Hechlingen Intermediate training en kan als voorbereiding op een reis niet als vervangend worden gezien.

Wat is zand eigenlijk? Zand kent vele verschijningsvormen en is niet alleen het poedersuiker achtige spul in de Sahara. Deze training dekt meestal (weersafhankelijk) een breed scala aan verschijningsvormen af. We komen meestal wel modder tegen, maar ook harde bospaden, ondiep mul zand, dieper mul zand, grof en fijn zand. Kortom, op dit terrein leer je de verschillen goed kennen en leer je ook te wennen aan diverse ondergronden.

Los van de rationele argumenten, het is ook nog een keer enorm gaaf om daar twee dagen met je motor te mogen spelen onder goede begeleiding.

Doel van de training

Deze training heeft als doel om veilig en beheerst te leren rijden op losse, zanderige ondergronden en leren om te gaan met lastige situaties, zodat je tijdens een reis in verre landen met veel zand en losse ondergrond zonder problemen en op tijd je geplande bestemming kunt bereiken.

Voor wie?

De Fürstenau Intermediate training is bedoeld voor deelnemers die de 1-daagse Allroad Basic Training in Nederland het afgelopen jaar met goed resultaat gevolgd hebben en die daarna ook de nodige offroad kilometers gemaakt hebben. De basis vaardigheden beheers je dus al, je haalt daardoor veel rendement uit de training op dit prachtige oefenterrein. Idealiter heb je ook al de Hechlingen Intermediate training gevolgd.

Bij twijfel graag even bellen, dan overleggen we even. Het is jammer en kostbaar als je er in Fürstenau pas achterkomt dat je de verkeerde training hebt geboekt.

Trainingsprogramma

De training in Fürstenau is gericht op offroad vaardigheden op zanderige ondergrond (en soms ook modder). Aan bod komen onder meer stuurtechniek in korte bochten, remmen op losse ondergrond, heuvels op en afrijden, bochten techniek op snelheid.  Deze vaardigheden worden uitvoerig toegepast tijdens ritjes door het Fürstenau oefenterrein. De 360 hectare zorgen ervoor dat er veel afwisseling is in de te rijden routes.

De training wordt in het Nederlands gegeven door Bert, Werner of Peter allen gecertificeerd rijinstructeur. Er is altijd een assistent van BERRT aanwezig (ook op de motor) om de groep en de instructeur te ondersteunen.

(Huur)motoren

In seizoen 2020 hebben we de volgende huurmotoren beschikbaar in Fürstenau: R 1250 GS en F 850 GS. Andere types (F 750 GS of G 310 GS) op aanvraag. Lees meer over onze huurmotoren. De specifieke voorwaarden voor deze training kan je hier downloaden:

Verhuurovereenkomst Furstenau Trainingen 2021 (52 kb)

Je eigen motor is een allroad met kenteken, met  minimaal 600 cc cilinderinhoud, voorzien van goedgekeurde uitlaat (voor openbare weg) en dient voorzien te zijn van noppenbanden, zoals bijvoorbeeld de Conti TKC80.

Diversen

– Lunch  en avondeten na de 1e cursusdag is op het terrein.
– Na inschrijving ontvang je van ons uitgebreide informatie over de training.

Prijzen

We bieden voor deze training een compleet arrangement aan wat bestaat uit het volgende:

 • 2-daagse training in Fürstenau , 360 hectare plezier,
 • Gecertificeerde Nederlandse instructeur van BERRT,
 • Assistent (op de motor) ter ondersteuning van de groep en de instructeur,
 • 2 hotel overnachtingen (Aankomst: dag voor de training. Vertrek: na afloop van de 2e trainingsdag),
 • 1 x avondeten, na de 1e cursusdag (excl. drankjes),
 • 2 x uitgebreide (warme) lunch (incl. drankjes),
 • exclusief BERRT Fürstenau T-shirt,
 • Certificaat van deelname,
 • Afsluiting met koffie op het terrein.

TIPSluit altijd een annuleringsverzekering af.

Banden

Wij adviseren dringend deze training te doen met noppenbanden, zoals bijvoorbeeld Conti TKC80, Intermediate banden zoals Conti TKC70 zijn niet geschikt in de modderige secties van het terrein die er altijd kunnen zijn.

Reserveer jouw plek

Wil je ook graag meer vaardigheid en vertrouwen opbouwen in het rijden in los zand en/ of modder? En daarbij veel rijden en optimaal genieten van het offroad rijden met een leuke groep allroad rijders? Reserveer dan snel een plek in onze boekingsagenda via de knop hieronder. Op naar twee geweldige dagen vol motorplezier!

Mooie bochtige route naar Fürstenau

Download hier het GPX bestand met de waypoints (hotel en de start van de trainingsdag) en de GPS-track van een mooie bochtige route van BERRT (Apeldoorn) naar Hotel am Markt in Fürstenau. Het deel in Nederland loopt grotendeels parallel aan de A1, je kunt de route natuurlijk ook “ergens” langs de A1 oppikken. Waypoints en route naar Fürstenau

Voorwaarden en Herroepingsrecht

Op deze training zijn de trainingsvoorwaarden van BERRT Reizen en Trainingen vof van toepassing. Deze trainingsvoorwaarden dienen op de dag van de training voor aanvang te worden ondertekend door de deelnemer. Bekijk de trainingsvoorwaarden>>

Op alle trainingen van BERRT is het zgn. herroepingsrecht uitgesloten, omdat die zijn aan te merken als diensten waarvan de uitvoering is voorzien op een bepaalde datum / in een bepaalde periode. Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Print Friendly, PDF & Email