INDOOR AVONTUUR OP MOTORBEURS UTRECHT

BMW Motorrad GS Trophy International

Uniek GS avontuur weer terug

23 – 26 februari 2023 Utrecht

Op de MOTORbeurs Utrecht 2023 was er weer een stand van BERRT Reizen en Trainingen te vinden samen met de GS Adventure Arena in Hal 11. Hier kwam onder begeleiding van BMW Motorrad Partner BERRT de ‘The Spirit of GS’ tot leven tijdens de BMW Motorrad Indoor GS Trophy. Daarin streden meerdere amateur allroad rijders om de eer en mooie prijzen van BMW Motorrad en BERRT.

Daarnaast was er de mogelijkheid om onder begeleiding van BMW Motorrad Partner Motorprofessional deel te nemen aan de GS DiscoveRide en werden er demonstraties gegeven door professionals.

BMW Motorrad Adventure Arena op Motorbeurs Utrecht met BERRT
BMW Motorrad Indoor GS Trophy op Motorbeurs Utrecht met BERRT

Wat is de Indoor GS Trophy?

De Indoor GS Trophy daagt de ervaren rijder uit om al zijn of haar rijtechnieken uit de kast te halen om de nieuwe BMW R 1250 GS foutloos over het parcours te kunnen sturen.

De arena van 450 m2 kent meerdere lussen met daarin verschillende obstakels/oefeningen waarbij goede balans, gas/koppeling-controle en kijktechniek het verschil maken. Elke beursdag streden meerdere rijders op de door BMW Motorrad beschikbaar gestelde BMW R 1250 GS in de Adventure Arena om de eer en mooie BMW Motorrad prijzen.

De uitdaging

Het parcours werd opgebouwd voor geoefende (offroad) motorrijders die staand op de zware allroad motor met lage snelheid kunnen rijden. Daarbij moesten verschillende obstakels/oefeningen overwonnen worden. Denk daarbij aan het ergens op, over of onderdoor rijden, zeer korte bochten nemen in krappe ruimten, met 1 hand rijden, evenwicht bewaren en soms meerdere van deze vaardigheden tegelijk. En dat op een gladde betonvloer als ondergrond en obstakels van hoofdzakelijk hout. Het relatief korte en krappe parcours, de concentratie en inspanning vroegen van elke deelnemer het nodige!

Het wedstrijdelement zat ‘m in het rijden van dit parcours in de vooropgestelde volgorde zonder dat er gestopt wordt of een voet aan de grond gezet mocht worden. Daarbij werden strafpunten toegekend voor elke gemaakte fout. De tijd speelde hierbij geen rol.

Spannende maar sportieve strijd

Aangezien de Indoor GS Trophy reeds voor de derde keer werd verreden en ook de Internationale GS Trophy een steeds bekender fenomeen wordt, stonden er elke dag goed geoefende deelnemers aan de start. Dat zorgde voor mooie rijkunsten en een spannende strijd in de Arena, in een zeer prettige sfeer. Een genot om naar te kijken voor de massa’s toeschouwers die telkens rond het parcours te vinden waren.

Foto’s per beursdag

Elke beursdag vond er een Indoor GS Trophy plaats, per dag zijn hieronder de foto’s in een Google album terug te vinden:

Uitslag donderdag:

1. Olaf Kempers

2. Marc de Roo

3. Oscar Goos

Donderdag foto’s Indoor GS Trophy

Uitslag vrijdag

1. Jeffrey Kiestra

2. Tim van der Tas

3. Olof Gerritsen

Vrijdag foto’s Indoor GS Trophy

Uitslag zaterdag

1. Mark Rekswinkel

2. Redouan Jelti

3. John Last

Zaterdag foto’s Indoor GS Trophy

Uitslag zondag

1.Kwafo Acquaah Arhin

2.Michiel Schipper

3.Diederik Kielbaey

Zondag foto’s Indoor GS Trophy

Smaakt dit naar meer? Schrijf je in voor de GS Trophy Pre-Qualifier!

De International GS Trophy 2024 zal plaatsvinden in het indrukwekkende Naminië. Een unieke kans op het avontuur van je leven om voor Nederland uit te komen in het GS Trophy Team en die kans begint bij de Pre-Qualifier. Deze pre-kwalificatie wordt op vrijdag 21 en zaterdag 22 juli gehouden in en rondom Loon op Zand en biedt plaats aan 80 Nederlandse GS-rijders waarbij de beste 10 Nederlanders door gaan naar de officiële kwalificatie in het Verenigd Koninkrijk.

Er worden vele vaardigheden gevraagd, met natuurlijk veel rijvaardigheid offroad als basis. Als optimale voorbereiding hierop kan je onze Trophy Trainingen volgen.

Maar ook als event op zich is de Pre-Qualifier al een belevenis, 2 dagen lang met gelijkgestemde BMW GS rijders gave activiteiten doen en veel motorrijden op een prachtige locatie. Lees er meer over op de pagina van BMW Motorrad Nederland en schrijf je in.

De GS DiscoveRide

Deze bijzondere rit op een unieke locatie is een leuke manier om aan het avontuurlijk motorrijden op een GS te snuffelen. Het parcours was opgezet voor alle motorrijders met rijbewijs A (vol vermogen) en rijervaring. Daarbij waren er verschillende leuke uitdagingen die niet alledaags zijn. Het rijden kon allemaal zittend gedaan worden. Qua uitdagingen kan je denken aan ergens op, over of onderdoor rijden, korte bochten nemen in krappe ruimten, met 1 hand rijden, evenwicht bewaren en soms meerdere van deze vaardigheden tegelijk. Sommige uitdagingen zijn gelijk aan de GS Trophy en anderen zijn in de gedachte ervan maar minder spannend. Gereden werd daarbij op een ondergrond van beton en hout. Er is aan de GS DiscoveRide geen wedstrijdelement en geen prijzen gekoppeld en er werd individueel gereden in de Adventure Arena met begeleiding in de buurt. Dus ontspannen een nieuwe dimensie van motorrijden ontdekken met de GS.

Print Friendly, PDF & Email