INDOOR AVONTUUR OP MOTORBEURS UTRECHT

BMW Motorrad GS Trophy International

Uniek GS avontuur is weer terug

23 – 26 februari 2023 Utrecht

Op de MOTORbeurs Utrecht 2023 is er weer een stand van BERRT Reizen en Trainingen te vinden en dit keer is dat in de Adventure Arena in Hal 11. Hier komt onder begeleiding van BMW Motorrad Partner BERRT de ‘The Spirit of GS’ tot leven tijdens de BMW Motorrad Indoor GS Trophy. Daarin strijden meerdere amateur rijders om de eer en mooie prijzen van BMW Motorrad en BERRT.

Daarnaast is er de mogelijkheid om onder begeleiding van BMW Motorrad Partner Motorprofessional deel te nemen aan de GS DiscoveRide en worden er demonstraties gegeven door professionals.

Waarom je mee wil doen aan de Indoor GS Trophy

  •  Rijden op een nieuwe R 1250 GS op een uitdagend GS Trophy parcours
  •  Mooie BMW Motorrad prijzen voor de top drie van iedere dag
  •  Een 1-daagse allroad training van BERRT voor de winnaar van de dag (type training in overleg passend bij niveau deelnemer)
  •  Gratis entreekaart MOTORbeurs Utrecht voor alle Indoor GS Trophy deelnemers
BMW Motorrad Adventure Arena op Motorbeurs Utrecht met BERRT

BMW Motorrad Indoor GS Trophy op Motorbeurs Utrecht met BERRT

Wat is de Indoor GS Trophy?

De Indoor GS Trophy daagt de ervaren rijder uit om al zijn of haar rijtechnieken uit de kast te halen om de nieuwe BMW R 1250 GS foutloos over het parcours te kunnen sturen.

De arena van 450 m2 kent meerdere lussen met daarin verschillende obstakels/oefeningen waarbij goede balans, gas/koppeling-controle en kijktechniek het verschil maken. Elke beursdag strijden meerdere rijders op de door BMW Motorrad beschikbaar gestelde BMW R 1250 GS in de Adventure Arena om de eer en mooie BMW Motorrad prijzen.

De uitdaging

Het parcours word opgebouwd voor geoefende (offroad) motorrijders die staand op de zware allroad motor met lage snelheid kunnen rijden. Daarbij moeten verschillende obstakels/oefeningen overwonnen worden. Denk daarbij aan het ergens op, over of onderdoor rijden, zeer korte bochten nemen in krappe ruimten, met 1 hand rijden, evenwicht bewaren en soms meerdere van deze vaardigheden tegelijk. En dat op een gladde betonvloer als ondergrond en obstakels van hoofdzakelijk hout. Ook al zal het parcours relatief kort zijn, de concentratie en inspanning zullen van elke deelnemer het nodige vragen!

Het wedstrijdelement zit ‘m in het rijden van dit parcours in de vooropgestelde volgorde zonder dat er gestopt wordt of een voet aan de grond gezet mag worden. Daarbij worden strafpunten toegekend voor elke gemaakte fout. De tijd speelt hierbij geen rol.

Programma

Tijdens de MOTORbeurs Utrecht wordt de Indoor GS Trophy per dag 1 maal verreden. Verdeeld over alle dagen. Bekijk het inschrijfformulier voor de tijdstippen.
Op de MOTORbeurs Utrecht kom je minimaal een uur vóór jouw deelname aan de BMW Motorrad Indoor GS Trophy naar de inschrijfbalie bij de BERRT Live Arena om je polsbandje op te halen en krijg je nadere instructie. Daarna kan je de beurs bezoeken tot 10 min voor de briefing. Vergeet niet je eigen motorkleding en geldig rijbewijs mee te nemen.

Inschrijfkosten

Deelname aan de BMW Motorrad Indoor GS Trophy is kosteloos en wordt je aangeboden door BMW Motorrad en BERRT. Zelfs jouw toegangskaart tot de MOTORbeurs wordt na deelname vergoed!

De motor

Er wordt gereden op een nieuwe, door BMW Motorrad ter beschikking gestelde BMW R 1250 GS Rally. Deze ultieme avonturenmachine is voorzien van valbeugels en kan daarmee tegen een stootje.

Zelf meenemen

  • Volwaardige beschermende motorkleding bestaande uit minimaal: helm, jas met protectoren, broek met protectoren, motorlaarzen boven de enkel en handschoenen. Bij het ontbreken hiervan is deelname uitgesloten.
  • Ingevuld inschrijfformulier (wel eerst aanmelden via onderstaande knop)
  • Geldig rijbewijs A (vol vermogen)

De GS DiscoveRide

Deze bijzondere rit is een leuke manier om aan het avontuurlijk motorrijden op een GS te snuffelen. Het parcours is opgezet voor alle motorrijders met rijbewijs A (vol vermogen) en rijervaring. Daarbij zijn er verschillende leuke uitdagingen die niet alledaags zijn. Het rijden kan allemaal zittend gedaan worden. Qua uitdagingen kan je denken aan ergens op, over of onderdoor rijden, korte bochten nemen in krappe ruimten, met 1 hand rijden, evenwicht bewaren en soms meerdere van deze vaardigheden tegelijk. Sommige uitdagingen zijn gelijk aan de GS Trophy en anderen zijn in de gedachte ervan maar minder spannend. Je rijdt daarbij op een ondergrond van beton en hout. Er is aan de GS DiscoveRide geen wedstrijdelement en geen prijzen gekoppeld en je rijdt alleen in de Adventure Arena met begeleiding in de buurt. Dus ontspannen een nieuwe dimensie van motorrijden ontdekken met de GS.

Programma

Tijdens de MOTORbeurs Utrecht wordt de GS DiscoveRide in tijdsblokken verreden. Verdeeld over alle dagen. Bekijk het inschrijfformulier voor de tijdstippen.
Op de MOTORbeurs Utrecht kom je minimaal een uur vóór jouw deelname aan de BMW Motorrad GS DiscoveRide naar de inschrijfbalie bij de BERRT stand in de Adventure Arena om je polsbandje op te halen en krijg je nadere instructie. Daarna kan je de beurs bezoeken tot 10 min voor je start. Vergeet niet je eigen motorkleding en geldig rijbewijs mee te nemen.

Inschrijfkosten

Deelname aan de GS DiscoveRide is kosteloos en wordt je aangeboden door Motorprofessional, BMW Motorrad en BERRT.

De motor

Je zult rijden op een door BMW Motorrad Partner Motorprofessional ter beschikking gestelde BMW F 750 GS. Deze heerlijke alleskunner is voorzien van valbeugels. Als deelnemer heb je geen eigen risico voor schade. Wel de kans to Make Life A Ride.

Zelf meenemen

  • Volwaardige beschermende motorkleding bestaande uit minimaal: helm, jas met protectoren, broek met protectoren, motorlaarzen boven de enkel en handschoenen. Bij het ontbreken hiervan is deelname uitgesloten.
  • Ingevuld inschrijfformulier (wel eerst aanmelden via onderstaande knop)
  • Geldig rijbewijs A (vol vermogen)
Print Friendly, PDF & Email