INDOOR AVONTUUR OP MOTORBEURS UTRECHT

BMW Motorrad GS Trophy International

Uniek GS avontuur weer terug

22 – 25 februari 2024 Utrecht

Met de aanwezigheid van bijna alle motormerken was de 2024 editie weer een MOTORbeurs Utrecht als vanouds. BERRT was hierbij op 2 fronten actief, te weten in de Adventure Arena in Hal 7 en met een BERRT stand in Hal 12.

Als BMW Motorrad Partner mochten we de ‘The Spirit of GS’ weer tot leven brengen tijdens de BMW Motorrad Indoor GS Trophy. Daarin strijden meerdere amateur allroad rijders om de eer en mooie prijzen van BMW Motorrad.

Daarnaast werden er in de arena weer demonstraties gegeven door onze professionals. Leuk dat we vele relaties weer mochten ontmoeten op deze jaarlijkse aftrap van het motorseizoen.

Voor de liefhebbers zijn hier nog de uitslagen van de BMW Motorrad Indoor GS Trophy:

Donderdag 22 februari (2 wedstrijdrondes)

1. Olaf Kempers, strafpunten: 12, bonuspunten: 7,5 = totaal: 4,5

2. Danny Plesz, strafpunten: 24, bonuspunten: 13 = totaal: 11

3. Nick Gielissen, strafpunten: 39, bonuspunten: 12,5 = totaal: 26,5

Vrijdag 23 februari (3 wedstrijdrondes)

1. Jimmy Capoen, strafpunten: 13, bonuspunten: 16,5 = totaal: -3,5

2. Oscar Goos, strafpunten: 39, bonuspunten: 15 = totaal: 24

3. Gabriel Shitrit

Zaterdag 23 februari (3 wedstrijdrondes)

1. Justin van Koot, strafpunten: 8, bonuspunten: 26 = totaal: -18

2. Matthijs Dik, strafpunten: 30, bonuspunten: 3 = totaal: 27

3. Anna Filak, strafpunten: 100, bonuspunten: 4,5 = totaal: 95,5

Zondag 23 februari (3 wedstrijdrondes)

1. Marc de Roo, strafpunten: 24, bonuspunten: 19 = totaal: 5

2. Rinie van der Eijk, strafpunten: 56, bonuspunten: 10 = totaal: 46

3. Stijn Bossink, strafpunten: 59, bonuspunten: 11 = totaal: 48

Bekijk voor foto’s en video’s dit  bomvolle fotoalbum van de actie in de Live Arena!

BMW Motorrad Adventure Arena op Motorbeurs Utrecht met BERRT

BMW Motorrad Indoor GS Trophy op Motorbeurs Utrecht met BERRT

Wat is de Indoor GS Trophy?

De Indoor GS Trophy daagt de ervaren rijder uit om al zijn of haar rijtechnieken uit de kast te halen om de nieuwe BMW R 1300 GS foutloos over het parcours te kunnen sturen.

De arena van 450 m2 kent meerdere lussen met daarin verschillende obstakels/oefeningen waarbij goede balans, gas/koppeling-controle en kijktechniek het verschil maken. Elke beursdag strijden meerdere rijders op de door BMW Motorrad beschikbaar gestelde BMW R 1300 GS in de Adventure Arena om de eer en mooie BMW Motorrad prijzen.

De uitdaging

Het parcours wordt opgebouwd voor geoefende (offroad) motorrijders die staand op de zware allroad motor met lage snelheid beheerst kunnen rijden. Daarbij moeten verschillende obstakels/oefeningen overwonnen worden. Denk daarbij aan het ergens op, over of onderdoor rijden, zeer korte bochten nemen in krappe ruimten, met 1 hand rijden, evenwicht bewaren en soms meerdere van deze vaardigheden tegelijk. En dat op een gladde betonvloer als ondergrond en obstakels van hoofdzakelijk hout. Het relatief korte en krappe parcours, de concentratie en inspanning vragen van elke deelnemer het nodige!

Het wedstrijdelement zit ‘m in het rijden van dit parcours in de vooropgestelde volgorde zonder dat er gestopt wordt of een voet aan de grond gezet mag worden. Daarbij worden strafpunten toegekend voor elke gemaakte fout. De tijd speelt hierbij geen rol.

Slechts zeer beperkt aantal plaatsen beschikbaar

Door een andere opzet van de Motorbeurs waaraan dit jaar weer wel vele motormerken gaan deelnemen, is ook de invulling van de Adventure Arena gewijzigd. Er zullen nu ook andere motormerken dan BMW Motorrad gebruik maken van de arena waardoor de tijd voor de Indoor GS Trophy relatief beperkt is. Om elke deelnemer wel voldoende rijtijd te kunnen geven, kunnen we slechts een klein aantal rijders per dag toelaten. Dus als je graag mee wil doen, wacht dan niet te lang met inschrijven!:

Print Friendly, PDF & Email