BERRT Adventure Rally-Raid Toscane 2024


Reis voor gevorderde Allroad rijders

 • Data en tijden

  Aankomstdag zaterdag 8 juni 2024.

  Rijdagen zondag 9 t/m donderdag 13 juni 2024.

  Terugreis vrijdag 14 juni 2024.

 • Voor wie?

  Minimaal is offroad ervaring noodzakelijk, bijvoorbeeld onze 1-daagse Allroad Basis training gevolgd door de 2-daagse allroad training in Hechlingen die je zonder problemen gevolgd hebt. Bij voorkeur heb je na de trainingen ook al aardig wat meters offroad gereden met je allroad motor.

  Maar ook voor de zeer ervaren ofroad rijder is er genoeg avontuur. Je kiest jouw eigen uitdagingsniveau in de verschillende routes:

  • Raid
  • Rally
  • Rally Pro
 • Deelnemers

  Er kunnen 25 deelnemers meedoen aan deze reis. Is de reis vol? Boek dan op de wachtlijst als je ook wil deelnemen aan deze Adventure Raid. Bij een annulering zullen we je dan benaderen.

 • Prijzen

  De prijs voor deze uitdaging met full-service pakket is € 2.995,-*. o.b.v. een 2-persoonskamer exclusief motortransport.

  • Het optionele motortransport voeg je toe voor € 200,-.
  • Een upgrade naar een 1-persoonskamer is beschikbaar voor € 295,-.

  Een 2-persoonskamer is mogelijk zolang er onder de BERRT-rijders een kamergenoot is. Indien deze ontbreekt wordt de boeking omgezet naar een 1-persoonskamer.

  *Maak nu gebruik van het vroegboektarief en bespaar € 200,-. Vanaf 15 maart 2024 is de prijs van het basispakket € 3.195,-.

Impressies

Gastenboek Reizen

 • Frans 10 november 2023
  Een super gave en goed georganiseerde motorreis door het fascinerende Marokko en het Atlasgebergte gedaan. Alles was zeer professioneel geregeld. De motoren in goede staat,...

Geniet van avontuur in Toscane op de motor

Ontdek de BERRT Adventure Rallye-Raid Toscane 2024, een uniek niet-competitief vijfdaags event die jouw liefde voor avontuurlijk offroad motorrijden en de pracht van Toscane en Umbrië combineert met premium service en luxe hotels.

We rijden vijf dagen door de heuvels, bossen en velden van Siena in Toscane tot Perugia in Umbrië. Elke dag heb je ongeveer 200 km mooie en avontuurlijke motorkilometers te gaan.

Toegankelijke Uitdagingen

Bij de Adventure Rally-Raid Toscane 2024 combineren we de schoonheid van Italië met een offroad motoravontuur dat zowel uitdagend als toegankelijk is voor beginnende als gevorderde rijders. Dit bereiken we met twee deelname categorieën, waartussen je kan wisselen als je dat wilt: de Raid en de Rally categorie.

Adventure Raid Toscane 2024 - offroad avontuur Italie met BERRT

Voor de licht geoefende offroad-rijder (relaxed)

De routes in de Raid categorie zijn zorgvuldig ontworpen om een balans te bieden tussen uitdaging en plezier. Ze zijn ideaal voor rijders die houden van avontuurlijke tochten zonder moeilijke technische passages. Je zult genieten van mooie slingerende asfaltwegen, licht tot medium offroad paden en adembenemende landschappen. En ondertussen breng je je offroad vaardigheden op een plezierige manier in de praktijk en bouw je ze verder uit. De route is dag vullend qua lengte zonder dat je haast hebt. Een mooie combinatie van doorrijden en wel de tijd hebben voor een foto en een lunch op dat heerlijke Italiaanse terrasje. Een mooie instap in je eerste rally-raid.

De Raid categorie is daarmee perfect voor de licht getrainde maar nog niet zeer ervaren offroad-rijder. Wij stellen ons voor dat je minimaal twee dagen offroad training voor allroads hebt gehad (bijvoorbeeld de Allroad Basic Training + Allroad Intermediate Training) aangevuld met wat dagen offroad rijervaring. Heb je wellicht al wat meer gedaan maar ben je benieuwd hoe je je zal redden offroad als je alleen rijdt en wil je extra ervaring opdoen, ook in combinatie met zelf navigeren op een gps met track? Dan is dit ook deze categorie voor jou. Heb je de ervaring al in huis en zoek je meer uitdaging, kijk dan naar de Rally categorie voor nog meer actie.

Voor de ervaren offroad-rijder (sportief)

Ben je een ervaren offroad rijder op zoek naar een enerverende week adventure riding met top service? Wil je wel af en toe worden uitgedaagd maar zonder dat je het té wordt? Zoek je vijf dagen offroad fun maar wil je ook genieten van wat Italië aan uitzichten en op culinair vlak te bieden heeft? Dan is de Rally categorie in de BERRT Adventure Rally-Raid jouw vakantie. Hoewel de routes niet extreem technisch zijn, bieden ze nog meer variatie en uitdaging om van te genieten. Het is de perfecte gelegenheid om de stress van alledag achter je te laten en te genieten van het rijden in een van de mooiste regio’s van Italië. De route is dagvullend en deels gelijk aan de Raid. Maar speciale stukken worden uitgekozen om extra spice toe te voegen zonder dat het zweet je uitbreekt. Ook hier heb je tijd voor een verdiende lunch en foto maar zal de gemiddelde voortgang iets hoger moeten liggen als in de Raid.

Qua rijervaring stellen we ons voor dat je in het verleden minimaal drie dagen offroad training voor allroads hebt gehad (bijv. Allroad Basic Training + Hechlingen Intermediate Training) aangevuld met enkele dagen relevante offroad rijervaring in Nederland of daarbuiten. Je kan jezelf offroad prima redden en zoekt een volgende stap zonder meteen te hoog te grijpen. Heb je wellicht zelfs al meer ervaring dan is deze week een heerlijke trip met schitterend actief offroad rijden plus ruimte om te genieten van de fabuleuze uitzichten in Toscane en Umbrië, de gastronomie en de gezelligheid in het bivak.

Noot voor de ATT’ers

Hoe verhouden deze routes zich ten opzichte van de ATT’s uit het verleden?

We hebben schitterende avonturen met elkaar gehad in de ATT. De routes van de Adventure Rally-Raid maken de instap voor de Raid rijders iets gemakkelijker en halen de scherpe randjes en dikke stenen af van de toenmalige “race” routes. Daarbij creëren we iets meer ruimte voor een lunch tijdens het rijden. Wij zijn ervan overtuigd dat deze setup het genieten verder vergroot en nog beter aansluit bij meer Nederlandse adventure rijders zoals wij ze kennen.

Vind jouw weg in de BERRT Adventure Rally-Raid

We bieden je veel vrijheid in deze rally-raid zodat het jouw avontuur wordt. Daarvoor hebben we drie categorieën gemaakt waaruit je kan kiezen. Het is geen competitie en daarom zijn ze allemaal drie zonder tijdswaarneming. Een puzzelcomponent kan je naar wens toevoegen en tijdsdruk komt enkel voort uit het feit dat we je vragen om voor een bepaalde tijd in het hotel te zijn. En om een snufje spanning toe te voegen introduceren we een niet-dwingend spelcomponent met finisher credits, waarover later meer.

De drie route categorieën

 • Raid: Je krijgt de routes van ons als gps-track (ook wel “spoor” genoemd) waardoor je helemaal zelfstandig kan rijden met je eigen gps in de wetenschap dat assistentie nooit ver weg is. Rij je liever met een maatje samen, dan kan dat natuurlijk ook. Door het gebruik van tracks heb je in de dag veel vrijheid om bijvoorbeeld je lunchlocatie uit te kiezen of om eventueel eerder gebruik te maken van het comfort bij het hotel.
 • Rally: In deze categorie krijg je ook jouw hele route als gps-track. Het verschil met Raid is dat de route deels over uitdagendere stukjes offroad gaat. Verder heb je dezelfde vrijheden als in de Raid en ben je ook nooit aan het zoeken naar de juiste weg.
 • Rally Pro: Geniet jij extra wanneer de uitdaging groter wordt? Kies dan voor de Rally-pro-categorie. Deze routes zijn hetzelfde als de rally categorie met het verschil dat ze deels zijn uitgezet met waypoints i.p.v. tracks. Je rijdt nog steeds grotendeels op track maar een paar keer houdt de track gedeeltelijk op en moet je je eigen route opmaken aan de hand van waypoints die je krijgt en in je gps laadt. Kies deze extra mogelijkheid als je normaalgesproken bij het offroad rijden vlot rondkomt en een extra uitdaging zoekt in zowel rijden als navigeren of als je al ervaring hiermee hebt in rally’s uit het verleden.

Word jij Raid finisher, Rally finisher of Rally Pro finisher? Alle deelnemers krijgen van ons een kleine digitale logger mee onderweg. Die legt heel accuraat vast waar jij bent geweest. Daarmee wordt achteraf bepaald wie zich BERRT Adventure Rally-Raid 2024 Finisher mag noemen. Om deze kwalificatie te behalen dien je binnen jouw categorie alles te rijden. Ofwel alle tracks volledig in de Raid categorie, alle tracks binnen de Rally categorie of alle tracks en waypoints in de Rally Pro categorie. Wil tijdens het event wisselen van categorie dan kan dat elke dag en heeft het enkel als gevolg dat je niet kan kwalificeren voor een finisher categorie.

Welke gps-apparaat is benodigd

Voor de Raid en de Rally categorie volstaat elk gps-apparaat welke goed tracks/ sporen kan weergeven vanuit een .gpx bestand dat je inlaadt. Denk ook aan goede afleesbaarheid van het lijntje, ook in de zon. Je kijkt er de hele dag naar ;-).

Voor de Rally Pro categorie dient je gps-apparaat (ook) bedoeld te zijn voor offroad navigeren met waypoints. Wij adviseren en ondersteunen enkel de Garmin Tread base edition en Garmin XT2. Mocht je iets nieuws willen/ moeten aanschaffen dan raden we de Garmin XT2 aan. Daarmee heb je een fantastisch apparaat voor het dagelijkse navigeren op de weg en een zeer goede voor offroad doeleinden zoals in deze rally-raid gebruikt worden.

Er zijn andere apparaten en ook vele apps die geschikt zijn. Er zijn ook velen die niet geschikt zijn zoals TomTom. Gebruik hiervan is naar eigen inzicht. Apps op telefoons kunnen goed werken maar de praktijk bewijst telkens weer dat de telefoons en andere reguliere mobile devices niet bestand zijn tegen het offroad gebruik. Denk aan te warm worden in de zon, niet goed bedienbaar in de regen, te klein scherm en beschadigen door trillingen. Wij raden het gebruik ervan af tenzij de hardware bedoelt is voor offroad gebruik op de motor.

Comfortabele Avonden

Na een dag vol avontuur bieden we je ontspanning en comfort. Je verblijft in luxe hotels waar het diner en ontbijt voor je klaarstaan. Je hebt de keuze uit een éénpersoons- of tweepersoonskamer. ’s Avonds is de perfecte gelegenheid om met de andere deelnemers ervaringen uit te wisselen en samen te genieten van de lokale Italiaanse keuken. Dit is het moment waarop avontuur en gezelligheid samenkomen en nieuwe vriendschappen ontstaan. Echt even ontspannen.

Volledige Ondersteuning en Geruststelling

Reis comfortabel. Wij zorgen voor het transport van je motor en spullen van Apeldoorn naar de startlocatie nabij Siena en terug, zodat jij uitgerust aankomt. Boek je vlucht en wij regelen de airport transfer als je de geadviseerde vlucht neemt. Reis je liever zelf met de motor naar de BERRT Adventure Rally Raid, dan kan je ook boeken zonder deze transportservice.

Technische ondersteuning. Komt er motorpech op je pad dan ondersteunen we je met onze service motor of service 4×4 op de route. Eenmaal bij het hotel staat onze monteur voor je klaar om je op weg te helpen. We bouwen een klein bivak op met tenten, een werkplaats en een plek om even bij te kletsen. Een service waar je blij van wordt als je afstapt. En sleutel je liever zelf, dan kan je gebruik maken van ons uitgebreide gereedschap, licht en perslucht.

Medische ondersteuning. Als extra ondersteuning van jouw veiligheid rijdt in onze service 4×4 een ervaren dokter mee. Zo kunnen we waar nodig en mogelijk sneller medische assistentie verlenen. Deze dokter is ook ’s avonds in de hotels aanwezig voor jouw gemak.

Oog voor jou. Tijdens de rally-raid volgen we jou met ons 3G trackingsysteem dat je ontvangt bij de start. Zo zien we waar jij en de andere rijders zich bevinden en kan jij middels een druk op de knop assistentie oproepen. Een prettige gedachte en belangrijke ondersteuning.

Foto service. Tijdens het evenement maken we uitgebreid foto’s. Zo sta jij ook rijdend op de foto en leggen we vele van de schitterende momenten vast. Achteraf zijn deze foto’s voor jou.

Jouw motor voor deze reis

Waarschijnlijk heb je ‘m al in de schuur staan. Je kunt namelijk aan deze rally-raid deelnemen met elke allroad motorfiets met offroad capaciteiten. Denk aan elke BMW GS of Honda Africa Twin, Yamaha Tenere, KTM Adventure, Triumph Tiger etc. Dit event is niet bedacht voor lichtere sportieve 1-cilinder motoren. Wil je wel graag hiermee deelnemen, neem dan vooraf even contact met ons op om te overleggen.

Nieuwe allroad banden met noppen zoals de Continental TKC80 of Michelin Anakee Wild en gelijken zijn verplicht. TKC70 en zijn vele intermediate soortgenoten zijn niet geschikt i.v.m. mogelijke gladheid van modder. Uiteraard is je motor in goede staat en heeft ie recentelijk (in tijd en kilometers) relevant onderhoud gehad. Ook een standaard/ stille uitlaat is vanzelfsprekend en verplicht. Je boordgereedschap dient voldoende te zijn om gedurende de dag zelf kleine reparaties uit te voeren incl. een lekke band repareren. Meer details over wat mee te nemen volgen na inschrijving in de voorbereiding.

Wil je praktische tips en trucks over het doen van reparaties onderweg, volg dan onze Bush Mechanic Workshop waar we onze kennis en ervaring met je delen over hoe je onderweg kleine reparaties kan uitvoeren.

Verder is een stevige bevestiging met voeding van je gps noodzakelijk en is het wenselijk dat je je telefoon kan opladen op de motor of dat je een extra batterij bij je hebt.

Motorkleding

Het is belangrijk voor jouw comfort en veilligheid dat je een goede motorkleding meebrengt. Deze bestaat minimaal uit een enduro-helm, enduro-laarzen, dunne handschoenen, luchtige motorbroek en jas met goede protectie en rugprotector (geen Gore-Tex of laminaat-pak). Beter nog is een los protectievest (wij bieden Ortema aan) met daar overheen een cross-shirt (krijg je van ons) of dunne jas. Stevige enduro/ crosslaarzen zijn echt een must. Dunne regenkleding neem je los mee en per dag bekijk je of je dat op de motor meeneemt. Zou niet het geval moeten zijn :-).

Voorbereiding

Uitgebreide informatie over wat mee te nemen en hoe dat mee te nemen ontvang je van ons per e-mail ruim voor de reis.

Om tijdens je vakantie lekker te rijden en optimaal te genieten is het fijn om voor de Rally-Raid nog wat offroad te rijden of wellicht zelfs een training te doen. Een van onze intermediate trainingen brengt je weer helemaal up-to-speed.

Voor diegene die de Rally-Pro categorie willen doen en nog geen ervaring hebben met het offroad navigeren op waypoints met een Garmin Tread of XT2 organiseren we een workshop avond in Apeldoorn op dinsdag 28 mei 19:00u (inclusief). Meer informatie daarover volgt na inschrijving.

Heen- en terugreis

Je reist zelfstandig naar de startlocatie nabij de historische stad Siena (IT) en terug. Uiteraard kan je van tevoren met je reisgenoten afspraken maken voor gezamenlijke heen- en terugreis. We maken voor de reis een Whatapp-groep aan voor onderlinge communicatie.

Je bent vrij om te kiezen hoe en wanneer je naar Italië reist. Je wordt op 8 juni uiterlijk 16:00u verwacht op de startlocatie nabij Siena. Je terugreis kan je plannen vanaf 14 juni in de ochtend.

De meeste deelnemers zullen vliegen van Amsterdam naar Florence en terug. Wij verzorgen een transfer (ongeveer 80 km en 1 a 1,5 uur) inclusief in het optionele transportpakket van de luchthaven naar het hotel en terug als je de door ons geadviseerde directe vlucht gebruikt.

Heen: zaterdag 8 juni, AMS – FLR 09:35 – 11:30, KLM KL1653

Terug: vrijdag 14 juni, FLR – AMS 12:10 – 14:25, KLM KL1654

De transfer sluit aan op de geadviseerde vlucht. Indien de geadviseerde vlucht onverwacht moet wijzigen vanwege redenen buiten de invloed van BERRT zal de geboden transfer ook mee wijzigen.

Kies jouw arrangement

We bieden je verschillende opties om dit jouw ideale avontuurlijke allroad motorvakantie te laten zijn.

Basis arrangement € 2.995,-* inclusief:

 • Geweldige gps-routes in track format
 • Lunch bij aankomst tot 14:00u op de aankomstdag
 • 6 overnachtingen in luxe hotel in 2-persoonskamer
 • 6x ontbijt
 • 6x 3-gangen diner
 • Transport van je bagage tijdens het evenement
 • Assistentiemotor op de route
 • 4×4 op de route
 • Dokter op de route in de 4×4
 • Tracking en logger systeem
 • Monteur in het bivak
 • BERRT know-how voor en tijdens het event
 • Foto’s van het evenement
 • Event stickers
 • Uniek event crosshirt

*Maak nu gebruik van het vroegboektarief en bespaar € 200,-. Vanaf 15 maart 2024 is de prijs van het basispakket € 3.195,-.

Optioneel

 • 1-persoonskamer arrangement € 295,- (optioneel)
  6 overnachtingen in een 1-persoonskamer
 • Transportpakket € 200,- (optioneel)
  – Professioneel transport van motor en bagage Apeldoorn – Siena – Apeldoorn
  – Luchthaventransfer (bij gebruik geadviseerde vlucht)

Huurmotor (optioneel)

Maak het comfort compleet en huur een BMW R 1250 GS op noppenbanden van BERRT. De motor is voorzien van alle benodigde offroad accessoires, gereedschap, een gps (Garmin Tread) en klein tasje achterop. Wij zetten de motor voor je klaar aan de start en wassen ‘m aan het einde van het evenement. De prijs is € 1.175,- plus het transportpakket. Wil je een motor huren, stuur ons dan een e-mail op info@berrt.nl voor afstemming en de voorwaarden.

Dit aanbod is exclusief:

 • Lunch
 • Drankjes
 • Brandstof
 • Heen- en terugreis
 • Reis en annuleringsverzekering
 • Alles niet genoemd bij inclusief

Avontuur, Comfort en Gezelligheid

De BERRT Adventure Rally-Raid Toscane 2024 is niet alleen een reis, het is een ervaring. Overdag geniet je van avontuurlijke routes en ’s avonds van comfort en gezelligheid. Deel je verhalen en avonturen met mede-motorrijders en geniet van de unieke sfeer.

Geniet op deze manier van de Toscane en Umbrië zoals je nog niet eerder gedaan hebt. Onze routes leiden je langs enkele van de mooiste plekken van de regio. Je ontdekt verborgen parels en adembenemende uitzichten, terwijl je over de Toscaanse heuvels en door schilderachtige dorpjes rijdt.

Reserveer Jouw Avontuur voor 2024

Klaar voor een onvergetelijke ervaring? Schrijf je in voor Adventure Rally-Raid Toscane 2024 en beleef een avontuur dat je nog lang zal bijblijven. De plaatsen zijn beperkt, dus wacht niet te lang met boeken.


Voorwaarden

Op deze reis zijn de Algemene voorwaarden pakketreizen en de Deelnemersverklaring van BERRT van toepassing.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant. Meer informatie treft u ook aan op onze garantieregeling pagina.

STO Garant - BERRT Offroad - Allroad motorreizen reisgarantie

Print Friendly, PDF & Email