Bush Medic Workshop

De Bush Medic Workshop is bedoeld voor de avontuurlijke motorrijder, die weet dat je soms jezelf of je reisgenoten moet kunnen helpen, voordat er medische hulp kan arriveren.

Je leert hoe je bij zwaarder letsel levensreddende handelingen uitvoert aan jezelf of aan je medereizigers ver van de bewoonde wereld. Ook geven we tips & tricks om onderweg gezond te blijven en kleine ongemakken niet te laten escaleren. Deze workshop schakelt als het ware een versnelling hoger als de gebruikelijke EHBO cursussen.

 • Data en tijden

  De workshop wordt gegeven bij BERRT, Hommel 9 in Apeldoorn, van 10:00 tot uiterlijk 17:00 uur. Ontvangst is vanaf 9:30 uur.

  De workshopdata kun je vinden door op onderstaande gele knop te klikken. Je komt dan op de kalender waar je vrijblijvend een datum kunt uitzoeken en eventueel ook meteen kunt boeken.

 • Prijzen

  De Bush Medic Workshop kost € 225,- per persoon.

  Dit is inclusief koffie, drankjes, uitgebreide lunch en gebruik van materialen.

 • Deelnemers

  Je hebt voor deze workshop geen medische achtergrond nodig, de lesstof en hands-on karakter is voor iedereen leerzaam.

  We werken met groepjes van minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers zodat een goede en individuele begeleiding gewaarborgd is.

Gastenboek Workshops

 • robin van leeuwen 16 februari 2024
  Leuk en leerzaam. Het is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Daarom waardevol.

Impressies

De Bush Medic Workshop is bedoeld voor de avontuurlijke motorrijder, die weet dat je soms jezelf of je reisgenoten moet kunnen helpen, voordat er medische hulp kan arriveren. Een zeer ervaren specialist op dit vlak neemt je in een boeiend verhaal mee in de ongemakken die je onderweg kunt meemaken en wat je eraan kan doen.

Wat je kan verwachten

Je leert hoe je bij zwaarder letsel levensreddende handelingen uitvoert aan jezelf of aan je medereizigers ver van de bewoonde wereld. Ook geven we tips & tricks om onderweg gezond te blijven en klein leed niet tot groot leed te laten escaleren. Deze workshop schakelt als het ware een versnelling hoger als de gebruikelijke EHBO cursussen.

Zo komen onder andere aan bod:

– Hoe verwijder ik de helm met zo min mogelijk risico op schade aan de nekwervels,
– Hoe stelp ik een slagaderlijke bloeding,
– Hoe trek ik een gebroken ledemaat recht,
– Pijn is niet fijn; welke medicijnen en hoe veel,
– De basisprincipes van goede wondzorg en het gebruik van antibiotica,
– Alarmcentrale; hoe krijg je snel de juiste hulp op de juiste plaats.
– Zelfzorg en het voorkomen van problemen; voeding, kleding en eerste hulp bij ongemakken.

Medische tips & tricks uit de praktijk

Voor een degelijke workshop op dit gebied maken wij graag gebruik van de uitgebreide kennis van een specialist. Zeker als deze persoon veel kennis en ervaring heeft als vaatchirurg, reservist en avontuurlijk motorreiziger ineen! Zo krijg je uit de eerste hand ervaringen en tips over motorreizen op alle continenten en alles waar je je daarbij op medisch vlak op moet voorbereiden.

Weten hoe enthousiast onze cursisten na afloop zijn over de workshop? Bekijk dan ons gastenboek voor de workshops.

Reserveer jouw plek

Ga je ook voor deze zeer leerzame workshop? En dat samen met een leuke groep allroad rijders? Reserveer dan snel een plek in onze boekingsagenda via de knop hieronder. Op naar een dag vol praktische wijsheden!

Voorwaarden

Op deze workshop zijn de Algemene voorwaarden trainingen en andere diensten van BERRT van toepassing.

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant.

Print Friendly, PDF & Email