BMW Motorrad GS Trophy 2024 Pre-Qualifier The Netherlands

21 en 22 juli 2023 Loon op Zand

Geweldig GS-event

BMW Motorrad organiseert i.s.m. BERRT en Motorprofessional voor jou op 16/ 17 juli 2021 een geweldig GS-evenement waar de ‘Spirit of GS’ tot leven komt. Op het prachtige Experience Island bij Loon op Zand kan je deelnemen aan de GS Trophy 2022 Pre-Qualifier the Netherlands. Een gevarieerde en actieve motor-dag waarin alle elementen van het avontuurlijk motorrijden terugkomen. Deze dag is opgezet zodat elke GS-rijder er een onvergetelijke dag kan beleven. De deelnemers kunnen daar op een toegankelijke en vriendschappelijke wijze strijden voor een van de 20 plekken in de GS Trophy 2022 Qualifier the Netherlands in Wales (UK). En het ultieme doel daarvan is kans maken op deelname aan de Int. GS Trophy 2022 Europe in Albanië. Een unieke kans waar jij deel van uit kan maken.

Niet alleen voor doorgewinterde offroadrijders

Tijdens deze pre-qualifier zullen er deelnemers zijn die vol overgave gaan voor een plekje bij de 20 gekwalificeerden. Maar de opzet van het event is zodanig dat iedere gepassioneerde GS-rijder kan deelnemen en genieten! Offroad ervaring is een voordeel voor het klassement maar niet voor het plezier. Het overgrote deel van de proeven zullen voor iedereen te doen zijn en een lach op het gezicht toveren. Dus schrijf je in en verleg je grenzen met jouw GS.

GS Trophy (Qualifier) als doel

Na een perfect verlopen Pre-Qualifier mogen nu de 20 beste rijders een maand lang rijden op een gloednieuwe BMW R 1250 GS HP van BMW Motorrad Nederland. Deze 20 gelukkigen zullen in september met deze motor afreizen naar Wales (UK) om te strijden voor de 3 plekken van Team Nederland voor de GS Trophy 2022 Albanië. In de aanloop naar de GS Trophy zal dit team op allerlei vlakken worden klaargestoomd (o.a. door BERRT) om uiteindelijk optimaal voorbereid te zijn op de uitdagingen van de Int. GS Trophy 2022 Europe.

De uitdaging

Tijdens deze GS Trophy 2022 Pre-Qualifier the Netherlands in Loon op Zand werd een mooie route over verharde wegen door Brabant gereden. In deze gps-route zaten een aantal tests/ opdrachten. Die beproefden op een leuke manier de rijvaardigheid, vindingrijkheid, team spirit en navigatievaardigheden. Zo kon ook zonder ambitie voor het klassement een toffe dag met andere enthousiaste GS-rijders beleefd worden!

De motor

Deze dag werd gereden op de eigen GS. Welk type GS of bouwjaar was daarbij niet van belang. Als het maar een GS was en de motor in een goede technische staat was en al dan niet op Straatbanden stond. De route was verhard met voor de liefhebber hier en daar een optioneel stukje onverhard. De rijproeven, zowel verhard als onverhard werden verreden op daarvoor geschikte motoren die door BERRT en Motorprofessional ter beschikking werden gesteld.

Razend populair

Dat het offroad rijden met de GS steeds populairder wordt blijkt wel uit de interesse voor de GS Trophy en daarmee de Pre-Qualifier. Binnen een dag waren alle 80 plekken gevuld.

Over de International BMW Motorrad GS Trophy

De wereld ontdekken, iedere uitdaging op de GS beheersen en teamgeest creëren: De International GS Trophy is een uniek en uitdagend avontuur voor motorrijders. In 2022 nemen opnieuw 22 teams uit verschillende landen deel. Deelnemers kunnen zich schrap zetten, want telkens weer vindt deze wedstrijd plaats in een land met uitdagende offroad mogelijkheden. De teamleden beleven een uniek evenement dat ze slechts eenmaal in hun leven zullen meemaken.

In 2020 werd voor het eerst een Nederlands team uitgezonden naar de GS Trophy in het geweldige Nieuw-Zeeland. Nu in 2022 gaat dat weer gebeuren, en dan naar het schitterende Albanië. Proef ook de sfeer van dit gigantische evenement met deze video vol hoogtepunten van deze van de GS Trophy in Nieuw Zeeland en schrijf je in voor de Pre-qualifier in Nederland.

BMW Motorrad GS Trophy 2022 Pre-Qualifier The Netherlands_logo
 • Locatie/ Programma

  Experience Island Loon op zand 16 of 17 juli 2021. Voorlopig programma voor beide dagen: 08:00 u Aankomst/ aanmelden 08:45 u Sluiting aanmelden 09:00 u Briefing 09:30 u Eerste rijder vertrekt 16:30 u Laatste rijder binnen 17:15 u Prijsuitreiking 17:45 u Vertrek deelnemers

 • Eigen bijdrage

  Jouw eigen bijdrage voor deze dag is € 195,-

  En daarvoor krijg je:

  • Een unieke en gezellige dag met mede GS rijders
  • Koffie + lunch + drankje
  • Gebruik van een BMW GS van de organisatie voor alle offroad uitdagingen onder toeziend oog van Officiële BMW Motorrad instructeurs
  • Tips & tricks van het Int. GS Trophy Team NL van 2020 en BERRT instructeurs
  • Een leuk aandenken aan deze onvergetelijke dag
  • En natuurlijk de kans om naar de Qualifier in Wales te gaan met een splinternieuwe BMW R 1250 GS

 • Deelnemers

  Maximaal 40 deelnemers per dag, waarvan er 10 per dag doorgaan naar de Qualifier in het Verenigd Koninkrijk.

BERRT Trophy Trainingen

Wil je jezelf op een leuke en effectieve manier voorbereiden op de BMW Motorrad GS Trophy 2024 Pre-Qualifier en/of de Qualifier? Met een BERRT Trophy Training op Intermediate en/of Advanced niveau leer je veel van wat er tijdens deze evenementen van jou als BMW GS rijder gevraagd wordt.

Over BERRT

Al sinds 2010 trainen wij motorrijders als jij in het rijden met de allroad motor in onverhard terrein. Van beginner tot gevorderde, iedereen kan bij ons zijn vaardigheden verbeteren en plezier beleven aan de mooiste vorm van motorrijden in zowel onze trainingen, ritten als de reizen.

Ons zeer complete programma is gebaseerd op het uitgangspunt, plezier in het offroad motorrijden. Maar onze overtuiging is dat persoonlijke aandacht, kwaliteit en veiligheid zeker zo belangrijk zijn. Niet voor niets is BERRT als enige in Nederland als officiële partner door BMW Motorrad gecertificeerd als Offroad Instructor en Tourguide. Daarnaast zijn onze instructeurs opgeleid en gediplomeerd rij-instructeur A voor de Nederlandse wetgeving. Je gaat dus op stap met professionals. Lees meer…

Print Friendly, PDF & Email