BERRT Trans België Tour Allroad motorreis 2021

De BERRT Trans België Tour Allroad motorreis duurt 5 dagen, waarvan 3 rijdagen. We doorkruisen prachtige Belgische offroad gebieden en maken 3 schitterende dagritten met pittige offroad uitdagingen.

Je reist naar …. (B) en rijdt de reis met jouw eigen motor of stapt daar op je huur-GS.

 • Data en tijden

  Voor 2021 zijn de volgende data vastgelegd:

  • Heenreis Tour 1 is op 21 april 2021,
  • De 3 rijdagen zijn van 22 t/m 24 april 2021
  • Terugreis is op 25 april 2021.
  • Heenreis Tour 2 is op 25 augustus 2021,
  • De 3 rijdagen zijn van 26 t/m 28 augustus 2021
  • Terugreis is op 29 augustus 2021.

  Verlenging van verblijf is natuurlijk mogelijk.

 • Voor wie?

  Je kunt aan deze reis deelnemen wanneer je de 2-daagse Hechlingen Intermediate training en de 2-daagse Fürstenau Intermediate training met goed gevolg hebt afgesloten. Daarnaast heb je zelf ook al veel offroad ervaring met je zware allroad opgedaan, waardoor je de uitdagende routes met een dosis ervaring kunt aangaan. Twijfel je of jouw rijniveau voldoende is voor deze reis? Bel ons dan even voor overleg.

 • Deelnemers

  De 2 groepen waarin gereden wordt bestaan uit circa 4 Nederlandse deelnemers + BERRT reisbegeleider / instructeur.

 • Prijzen

  Deze prachtige Battlefield allroad motorreis kost € 1.050,– o.b.v 2 persoonskamer *)

  Meerkosten voor een 1 persoons-kamer bedragen € 75,–.

  Meerkosten voor een BMW F 750 GS of F 850 GS huurmotor bedragen € 675,–.

  Meerkosten voor een BMW R 1250 GS huurmotor bedragen € 725,–.

  De reis is inclusief:

  • 3 overnachtingen in 2 persoons-kamer (1 persoons-kamer tegen meerprijs van €75,–),
  • BMW R 1250 GS of F 850 GS, met eigen risico van €1.000,– ,
  • Brandstof en onderhoud van de huurmotoren,
  • Alle maaltijden gedurende de reis,
  • Begeleiding door ervaren BERRT instructeur / reisleider tijdens de reis.

  Niet inclusief:

  • Heen- en terugreis, drankjes, koffiestops en annuleringsverzekering.

  *) LET OP: Het arrangement met 2-persoons kamer kan geboekt worden wanneer je al weet wie je kamergenoot zal zijn. Laat ons (naast de inschrijving) in een e-mail even weten wie je kamergenoot is.

  Wanneer we geen tweede naam ontvangen, wordt je boeking naar een 1-persoonskamer omgezet.

Gastenboek Reizen

 • Maarten 17 juni 2024
  Met 5 aaneengesloten feestdagen is de Adventure Rally-Raid Toscane een ervaring die ik niet had willen missen. Stevige klimmen over losse dakpannen, rotsen en andere...

Impressies

Als technisch offroad rijden met de allroad jouw passie is, dan is deze reis voor jou.

Schitterende landschappen met grote vergezichten, veel afwisseling en listige terreincondities kenmerken deze tour. We rijden drie pittige dagen offroad door de battlefields van Noord-Frankrijk met zo’n 70% onverhard. Daarmee is het geen “walk in the park” maar wel een mooie offroad uitdaging op geen vijf uurtjes rijden.

De Bestemming

Het Meuse gebied in Noord-Frankrijk waar we rijden kenmerkt zich door grote agrarische arealen afgewisseld met kleine stukjes bos in een sterk glooiend landschap. De kleine dorpjes waar rustig en sober geleefd wordt zijn talrijk. De tijd gaat daar duidelijk minder snel. Deze rust en afwezigheid van verkeer is een verademing in ons drukke bestaan.

We rijden in de regio tussen de plaatsen Stenay en Verdun. Een regio waar zowel in de Eerste als de Tweede Wereldoorlog als daarvoor veel strijd is geleverd. Rijdend door het landshap en de vele dorpjes wordt je hier veelvuldig aan herinnerd met kleine en grote gedenkmonumenten, begraafplaatsen maar ook oude bunkers en forten. Zelfs in de bossen is hier en daar de inslag van vele granaten nog zichtbaar. En wat te denken van het enorme Citadel van Montmédy. Een van de belangrijkste (militaire) bouwwerken van het noordoosten van Frankrijk welke een rol speelde van Karel V 1559 tot en met de Eerste Wereldoorlog.

We verblijven deze gehele reis in het plaatsje Stenay in Noord-Frankrijk. Dit is zo’n 370 km vanaf Utrecht.

De Route

De routes van deze reis laten je het allemaal zien. Het zijn drie prachtige rondritten in de ruime omgeving van Stenay waarbij we steeds terugkeren bij hetzelfde hotel. Daarbij komen we zo noordelijk als de Belgische grens en zo zuidelijk als de plaats Verdun. Tijdens de ritten zal je veel verschillende off road uitdagingen tegenkomen die je volle aandacht vragen. Van rollend gravel en vele langssporen in het gras tot gladde bospaadjes en kleine klimmetjes.  Continue veranderen de omstandigheden en de uitzichten.

We rijden ongeveer 200 km per dag. Daarvan is ongeveer 70% onverhard. In de praktijk is dat 80% van de rijtijd! Een rit die je uithoudingsvermogen dus zal beproeven.

Het weer heeft zoals altijd een grote invloed op de gesteldheid van de route. Regen of droogte geven hele verschillende uitdagingen. Met name bij regen zullen enkele stukken vanwege de gladheid veel vaardigheid vragen. Scherpe noppenbanden is dus een must.

De Verzorging

Tijdens deze reis verblijven we in een keurig basis hotel aan de rand van Stenay. De kamers zijn modern en netjes en er is een restaurant welke lokale gerechten serveert. Erg fijn is de beschikbaarheid van een afgesloten garage voor de stalling van de motoren. Ook het tankstation nabij. Hetgeen in deze regio geen vanzelfsprekendheid is.

Deze reis is op basis van volpension, dus overnachting in een 2-persoonskamer, ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen. De mogelijkheid voor een 1-persoonskamer is natuurlijk ook beschikbaar. De lunch zullen we ’s ochtends meenemen om later onderweg te nuttigen.

Indien gewenst kunnen we jouw eigen motor ook transporteren van Apeldoorn naar Stenay en terug.

De Reisbegeleiding

De BERRT Battlefield Tour wordt begeleid door twee tourguides van BERRT. Een daarvan is ook offroad instructeur. Dus ook tijdens deze reis kan je groeien in je offroad vaardigheden en tips krijgen om nog beter te rijden.

We rijden in twee groepjes van elk circa vier rijders en een tourguide van BERRT. Een kleinschaligheid die ook past bij de regio waar we rijden en al snel een band tussen de rijders zal brengen.

De Rijder

We hebben deze reis opgezet met de meer ervaren en geoefende offroad-rijder in gedachten. Drie volle dagen met veel offroad rijden mag een uitdaging voor je zijn maar geen probleem. Ook niet met de zwaardere allroad. Genoeg offroad ervaring hebben is dan ook noodzakelijk. Wij stellen ons voor dat je minimaal een training in Hechlingen én Fürstenau bij ons hebt gedaan. Maar ook aangevuld met de nodige offroad ervaring daarnaast is een must voor deze reis. Het offroad aandeel van deze reis ligt hoog en de vele uitdagingen volgen elkaar snel op. Op de meeste delen van de route wordt continu alertheid gevraagd en moet de rijder vanuit een bepaalde mate van routine snel kunnen reageren op de omstandigheden.

Wanneer je twijfelt of het aansluit bij je vaardigheden, kun je het beste even contact met ons opnemen. Dan spreken we het door.

Het programma

 • Dag 0: Je reist op eigen gelegenheid naar Stenay (F). Om 17:00 uur is de overhandiging van de huurmotoren als je die geboekt hebt. Om 19:30 uur is er gezamenlijk diner met aansluitend de briefing. Je motor dient daarvoor al gereed voor de volgende dag in de garage te staan.
 • Dag 1 tot met 3 rijden we verschillende routes in kleine groepjes in de regio.
 • Dag 4 vertrek je in de ochtend weer op eigen gelegenheid naar huis.

Optioneel kan je overwegen om voor of na de reis een dag extra te plannen. Het Citadel Montmédy en de stad Verdun zijn een bezoek waard.

Heenreis: 16 september 2021 (dag 0)

De rijdagen: 17 t/m 20 september 2021 (dag 1-3)
Terugreis: 21 september 2021 (dag 4)

Jouw Bagage

Jouw bagage kan worden achtergelaten in het hotel dat als uitvalbasis zal dienen. Van hieruit kan je de dagritten met minimale bagage (eten en drinken) rijden.

Jouw Kleding

Het dragen van een goede beschermende en ventilerende motorkleding is een must.  Een goede uitrusting bestaat uit (full-face) offroad helm (evt. met endurobril), endurolaarzen, dunne handschoenen, motorbroek en jas met goede protectie en rugprotector! Een drinkrugzak is een aanrader. Op verzoek sturen wij een kleding advies toe met uitgebreide informatie.

De Motor

Je rijdt de BERRT Battlefield Tour op jouw eigen allroad of een huurmotor van ons.

Gezien het pittige offroad karakter van deze reis is de volgende uitrusting van je motor verplicht danwel gewenst:

Verplicht:

 • Verse, echte noppenbanden zoals bijvoorbeeld de TKC80, Anakee Wild, etc.
 • Een stille (originele) uitlaat! Geen stoere brul of andere herrie.
 • Een goede staat van onderhoud
 • Lage ruit/ windscherm

Gewenst:

 • Degelijke carter beschermplaat
 • Valbeugels
 • Geen stuurverhogers

De Huurmotoren

Je kan ook ervoor kiezen om de tour te doen op een huurmotor van BERRT.

Dan zijn alle bovenstaande zaken goed geregeld en is je heen en terugreis zo snel en kort mogelijk.

We hebben voor deze tour beschikbaar:
• BMW R 1250 GS
• BMW F 850 GS

Andere modellen in overleg.

De huurmotoren zijn voorzien van een klein tasje achterop waar je een camera, regenjasje, snack en waterflesjes in kan doen.

BERRT Geen-gezeur-garantie

Boek je reis bij ons met vertrouwen
Wij kijken ernaar uit om met jou op reis te gaan. Maar mocht het nu zo zijn dat wij een reis in 2021 moeten annuleren vanwege COVID-19 dan krijg je gelijk een voucher of je geld-terug aangeboden. Geen gezeur. Zo hebben we het dit jaar gedaan en zo doen we het komend jaar.

Hoe we dat hard kunnen maken? Door onze deelname aan de garantieregeling STO Garant. Daarbij betaal jij je reissom op een derdenrekening die pas na uitvoer van de reis aan ons wordt overgemaakt. Dus moeten we annuleren, dan staat je geld veillig en storten we het gewoon terug.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de reisvoorwaarden van BERRT van toepassing.
Deze voorwaarden dienen voor aanvang van de reis te worden ondertekend door de deelnemer. Bekijk de algemene reisvoorwaarden van BERRT.

Op alle reizen en trainingen van BERRT is het zgn. herroepingsrecht uitgesloten, omdat deze reizen en trainingen zijn aan te merken als diensten met betrekking tot vrijetijdsbesteding waarvan de uitvoering is voorzien op een bepaalde datum / in een bepaalde periode.

STO Garant - BERRT Offroad - Allroad motorreizen reisgarantie

Print Friendly, PDF & Email