Impressies offroad Motorcursus

Gastenboek Trainingen NL

  • Fred Snijders 26 mei 2024
    Net als de vorige gastenboekschrijvers vor mij op 24 mei een heerlijke Intermediate training gedaan. Het was een zeer leerzame dag met een onwijs leuke sfeer. Ook deze keer een mooie stapsgewijze opbouw van de dag. Goede en gezelige lunch gehad en erna het geleerde in de praktijk brengen in een geweldige mooie omgeving! In de toekomst zeker weer een keer doen!

Over BERRT

Al sinds 2010 trainen wij motorrijders als jij in het rijden met de allroad motor in onverhard terrein. Van beginner tot gevorderde, iedereen kan bij ons zijn vaardigheden verbeteren en plezier beleven aan de mooiste vorm van motorrijden in zowel onze trainingen, ritten als de reizen.

Ons zeer complete programma is gebaseerd op het uitgangspunt, plezier in het offroad motorrijden. Maar onze overtuiging is dat persoonlijke aandacht, kwaliteit en veiligheid zeker zo belangrijk zijn. Niet voor niets is BERRT als enige in Nederland als officiële partner door BMW Motorrad gecertificeerd als Offroad Instructor en Tourguide. Daarnaast zijn onze instructeurs opgeleid en gediplomeerd rij-instructeur A voor de Nederlandse wetgeving. Je gaat dus op stap met professionals. Lees meer…

Offroad motorcursus voor meer rijvaardigheid

Wil je ook met meer rijvaardigheid en vertrouwen motorrijden op straat? Het klinkt misschien wat vreemd, maar een offroad motorcursus kan je hierbij helpen. We leggen je op deze pagina graag uit hoe dat komt. En het mooie is dat we hiervan telkens weer de bevestiging zien bij onze cursisten!

Los komen van de motorfiets

Offroad motorrijden doe je vooral staand, je zult daarvoor letterlijk los moeten komen van de motorfiets. Alleen al om te ervaren dat dit ook voor jou prima mogelijk is, geeft je meer vertrouwen op de motor. Dit maakt dat je het rijden heel anders ervaart en dat je andere vaardigheden leert.

Offroad rijtechniek voor beter motorrijden op straat

Ook de rijtechnieken die nodig zijn voor het offroad rijden zul je ervaren als zeer waardevol. In het terrein gaat de motor meer bewegen onder jou, dat is in het begin wat spannend. Maar onder begeleiding van onze ervaren instructeurs merk je dat dit geen reden tot paniek hoeft te zijn. Op een veilige, gecontroleerde manier ga je de bewegingen van de motor herkennen en leren om hierop te reageren.

Dit komt ook op asfalt van pas, zeker in een onverwachtse situatie. Het rijden in het terrein verhoogt jouw rijvaardigheid en geeft je de tools om in geval van nood bijvoorbeeld gecontroleerd naar de berm uit te wijken. Kortom je leert offroad beter motorrijden op straat.

Een basis offroad motorcursus geeft meer vertrouwen voor motorrijden op straat

BERRT Allroad Basic Training

De motorcursus die juist gericht is op motorrijders zonder offroad ervaring is onze Allroad Basic Training. We gaan hierin heel gedegen te werk en houden heel goed rekening met jouw niveau. Hoe deze cursus verloopt en wat je zoal mag verwachten lees je op de uitgebreide pagina over deze training.

Offroad motorcursus met huurmotor mogelijk

Het is mogelijk om voor de cursus in de omgeving Apeldoorn een BMW GS (G 310 GS/F 750 GS/F 850 GS/R 1250 GS) met noppenbanden te huren bij BERRT. Je kunt vooraf bij jouw boeking voor de training aangeven of je een huurmotor wilt. Onze huurmotoren zijn gewend om te vallen, een extra kras of deukje is daarom geen schadepost voor jou als cursist!

Heb je een motor gehuurd voor de training in omgeving Apeldoorn, dan kun je die om 08:00 uur bij BERRT afhalen in Apeldoorn aan de Hommel 9. Je rijdt dan samen met de instructeur naar de start in Diepenheim, Twente. Voor de locatie Hoogerheide is het helaas niet mogelijk een motor te huren.

Lees meer over onze huurmotoren>>

Maar pas op!: Het offroad rijden kan verslavend werken! ?

Enthousiast geworden over deze cursus?

Wil je ook graag offroad leren rijden met jouw allroad motor? En daarbij ook nog eens genieten van het offroad rijden met een leuke groep allroad rijders? Lees dan verder op onze Allroad Basic Training pagina, bekijk de boekingsagenda en kies jouw datum!

Vervolg motorcursussen offroad

Mocht je na de basis training de smaak te pakken hebben gekregen, dan is het goed om te weten dat we nog een heel aantal vervolgcursussen hebben in het offroad rijden met een allroad motor. Bij BERRT bieden we je een compleet programma waardoor je kunt verder groeien in jouw ontwikkeling. De trainingen zijn gericht op het rijden op verschillende ondergronden, zodat je goed voorbereid met bijvoorbeeld onze offroad motorreizen mee kan.

Print Friendly, PDF & Email