Zee-Alpen Allroadreis

 • Duur / tijden

  Zaterdag 16 september (melden in hotel) t/m 21 september.

  De reis telt 5 rijdagen, begint en eindigt in Pigna Italie.

 • Voor wie?

  Deze reis is geschikt voor rijders die veilig en geroutineerd op asfalt en ook op gravelwegen kunnen rijden. Krappe haarspeldbochten leveren geen enkel probleem voor je op. Offroad ervaring is noodzakelijk, bijvoorbeeld een 2-daagse allroad training in Hechlingen die zonder problemen gevolgd werd. Het offroad aandeel van deze reis ligt op plm. 25% en sommige delen van de route kunnen uitdagend zijn. Wanneer je twijfelt of je deel kunt nemen, kun je het beste even contact met ons opnemen voor advies.
  Aanbeveling:
  Voor deelnemers die niet over offroad ervaring met een zware allroadmotor beschikken is deze reis niet geschikt. We raden in dat geval aan een allroad training (1-daagse in NL en Hechlingen Basic) te volgen.

 • Deelnemers

  De groep waarin je rijdt bestaat uit plm. 6 Nederlandse deelnemers + Werner Hollaender van BERRT als reisbegeleider / instructeur namens Enduropark Hechlingen GmbH.

 • Kosten

  Deze prachtige, uitstekend verzorgde en avontuurlijke allroadreis kost:
  – met eigen motor € 1.845,–
  – met huurmotor € 2.545,–

  Bij de huurmotor kun je kiezen uit een F 800 GS en R 1200 GS. Ook verlaagde uitvoering en Adventure modellen zijn beperkt beschikbaar.

  De reis is inclusief:
  – Kennismakingsavond in Nederland,
  – 6 overnachtingen op basis van een 2 persoons kamer, daarvan 2 nachten in meerpersoonskamers (berghutten),
  – Alle maaltijden gedurende de reis,
  – Rijden onder begeleiding van ervaren en door BMW Motorrad gecertificeerde reisbegeleider / BMW instructeur,
  – onderhoud en benzine (alleen bij huurmotoren)
  – Shuttle service wanneer je op Nice vliegt (i.c.m. huurmotor)
  – Volgauto die je bagage vervoert

  Niet inclusief:
  – Vervoer naar- en van Pigna
  – Bij huurmotor vliegticket naar Nice (advies)
  – Drankjes
  – Koffie stops
  – Annuleringsverzekering
  – Tolgelden voor tunnels, passen etc
  – Reisverzekering met dekking voor repatriering

Gastenboek Allroad Reizen

 • Mike Postma / 13 oktober 2016:
  Via BERRT in juli dit jaar de Seealpentour gedaan (helaas was Bert zelf afwezig door blessure) met de gidsen Peter en Martin beide instructeur in... Lees verder »

Gastenboek

 • Gerrit / 22 juni 2017:
  Afgelopen dinsdag de Allroad Basic cursus gedaan. Ik heb er...
 • Ludwig Neefs / 17 juni 2017:
  Bush Mechanic cursus, is een aanrader voor iedere allroad rijder....
 • Bas / 16 juni 2017:
  Niets dan lof over de 2 daagse offroad training in...
 • DHM / 13 juni 2017:
  9 Juni 2017 was de natste Advanced Allroad training ever!...
 • Martijn / 10 juni 2017:
  Afgelopen weekend deelgenomen aan de Allroad Basic training in Enduropark...

Impressies

ALGEMEEN

Deze reis staat al vele jaren op onze persoonlijke bucketlist, en niet alleen op die van ons! Voor allroadliefhebbers  een van de mooiste gebieden om te rijden; de onverharde militairebergweggetjes van nog voor de 1e Wereldoorlog. Sommige zijn zelfs aangelegd in de tijd van Napoleon! Ze zijn vroeger aangelegd als toegangs- en verbindingswegen voor de talloze militaire forten en kazematten in het Frans-Italiaanse Alpengebied.

Je rijdt op je eigen motorfiets  of op een BMW R 1200 GS of F 800 GS van de organisatie. We worden begeleid door een 4×4 volgauto met monteur die ook de bagage vervoert.

De route is plm. 1.000km waarvan ca. 25% onverhard (dat is zeker 50% van de tijd!). Op de asfalt routes komen we spectaculaire bergpassen tegen, zoals de Col de Turini.

Slapen doen we in hotels en 2 nachten in een berghut, dus avontuur in combinatie met comfort. De groep waarin je rijdt bestaat uit 5 of  6 Nederlandse deelnemers en Werner Hollaender en een Duitse collega als reisbegeleider / instructeur. Er zijn op deze reis 2 groepjes van 5 of 6 deelnemers.

Het reisplan

Het reisplan is deels afhankelijk van meedoen met je eigen motor of met een huurmotor van de organisatie. Beide is mogelijk.

Meedoen met je eigen motor

Je reist op eigen gelegenheid naar de startplaats, Pigna in Noord Italie. Het is vanuit Nederland goed te doen in 2 dagen.

Meedoen op een huurmotor

Je kunt het best vliegen naar Nice, waar wij een shuttle service bieden voor vervoer naar startlocatie Pigna. Ook kun je natuurlijk met eigen vervoer naar Pigna rijden, per auto of motor.

De routes

 • 1e dag Heenreis, uiterlijk 16:00 uur melden bij ons hotel in Pigna
 • 2e dag Pigna – Col d’Izoard (ca. 270 km)
 • 3e dag Col d’Izoard – Oulx(ca. 250 km)
 • 4e dag Oulx – Sampeyre (ca. 230 km)
 • 5e dag Sampeyre – Colle di Nava (ca. 200 km)
 • 6e dag Colle di Nava – Pigna  (ca. 80 km)
 • 7e dag Afscheid en weer naar huis!

Totale afstand  ca. 1.000 km waarvan ca. 25 % offroad.

NB. Heen- en terugreis is geheel op eigen gelegenheid. Tip: maak met je met reisgenoten afspraken over gezamenlijk heen- en terugrijden.

Dag 1

1e dag aankomst bij hotel in Pigna (Italië)
Zorg dat je uiterlijk om 16:00 uur in ons hotel aanwezig bent. Je hebt dan nog tijd voor opfrissen en omkleden, een biertje samen met de reisgenoten en reisbegeleiders.

Dag 2

2e dag Pigna – Col d’Izoard (ca. 270 km )
Highlights van deze rit:
Dagje wennen aan de omgeving op fantastische asfaltwegen. Je rijdt oa over Col de Turini en Col de la Bonette naar Col d’Izoard.

Col de Turini is bekend van de Rally Monte Carlo. Deze etappe stond bekend als “de nacht van de lange messen” door de sterke koplampen van de rallywagens die in de bochten door de nacht sneden.

Als je daar rijdt, goed letten op alle rubberstrepen in de bochten die de WRC rally monsters achter gelaten hebben. Sommige sporen verraden een fout ingeschatte bocht…

Dag 3


3e dag Col d’Izoard naar Sauze d’Oulx  (ca. 250 km )

Highlights van deze rit:
Afdaling van Col d`Izoard, via Bardonecchia naar de Col de Sommeiller (3350 m – hoogste berijdbare punt in de Italiaanse alpen) en de Mte. Jafferau.

Col de Sommeillier staat op de bucket lists van vrijwel elke GS rijder! Deze kun je straks afvinken, evenals de minder bekende maar eigenlijk moeilijkere Mte Jafferau.

Meer info over de Col de Sommeillier en over Monte Jafferau

Dag 4

BERRT Seealpen Allroad Scouting Tour (ca. 230 km )
Highlights van deze rit:
Afdaling van Sauze d’Oulx, via Assietta Kamstrasse rijd je naar Sampeyre.

Dag 5

5e dag Sampeyre– Colle di Nava (ca. 200 km )
Highlights van deze rit:

Prachtige rit van Sampeyre, via de Maira Stura Hochalpenstrasse naar de  Colle di Tende, naar het begin van de Ligurische Grenzkammstrasse en dan verder naar Colle di Nava.

Klik op de linkjes voor meer informatie.

Dag 6

6e dag Colle di Nava naar Pigna (ca. 80 km )
Highlights van deze rit:
Vanuit Colle di Nava naar Cima di Piano, voor de toegang tot de Ligurische Grenzkammstraße, via Monte Saccarello naar Colle Melosa (meest zuidelijke toegang tot de Ligurische Grenzkammstrasse,) naar Pigna.

Reisbegeleiders

De BERRT reizen worden begeleid door zeer ervaren reisleiders die ook veel ervaring hebben als (professioneel) instructeur. Onze reizen worden daardoor gekenmerkt door prachtige dagroutes met veel leermomenten. Gaande de reis leer je steeds beter om te gaan met de specifieke terrein gesteldheid. In deze reis is Werner Hollaender (mede-eigenaar van BERRT) namens Enduropark Hechlingen GmbH je reisbegeleider en instructeur.

Kleding

We raden aan een goede motoruitrusting mee te brengen, bestaande uit helm (evt met endurobril), endurolaarzen, dunne handschoenen, motorbroek en jas met goede protectie en rugprotector. Beter nog is een los protectievest met daarover heen een cross-shirt of dunne jas. Endurolaarzen zijn wel een must! Op verzoek sturen wij een kleding advies toe met uitgebreide informatie.
Verder raden we dringend een camelbak rugzakje aan met 2 liter waterinhoud.

Huurmotoren

De volgende huurmotoren zijn beschikbaar:
• BMW R 1200 GS
• BMW F 800 GS

Andere modellen zijn in overleg eventueel ook mogelijk.

De huurmotoren zijn voorzien van een klein tasje achterop waar een camera, regenjasje etc in past.

Voorwaarden en Herroepingsrecht

Op deze reis zijn de voorwaarden van Enduropark Hechlingen GmbH van toepassing.
Deze voorwaarden dienen voor aanvang van de reis te worden ondertekend door de deelnemer. Bekijk de reisvoorwaarden>>

Op alle reizen en trainingen van BERRT is het zgn. herroepingsrecht uitgesloten, omdat deze reizen en trainingen zijn aan te merken als diensten met betrekking tot vrijetijdsbesteding waarvan de uitvoering is voorzien op een bepaalde datum / in een bepaalde periode.