Zee-Alpen Allroadreis /Scoutingtour 2018

 • Duur / tijden

  Maandag 16 juli 2018 (’s middags tussen 14:00 en 16:00 uur melden in het hotel in Sauze d’Oulx)

  De reis telt 5 rijdagen (17 t/m 21 juli 2018), begint en eindigt in Sauze d’Oulx, Noordwest Italie.

  Vertrek 22 juli 2018, ’s morgens vanuit Sauze d’Oulx

  Heen- en terugreis op eigen gelegenheid.

  De reis voor 2018 is vol.

  Voor 2019 zijn de data nog niet definitief, je kunt al wel een voorlopige boeking doen.

 • Voor wie?

  Deze reis is geschikt voor rijders die veilig en geroutineerd op asfalt en ook op gravelwegen kunnen rijden. Krappe haarspeldbochten leveren geen enkel probleem voor je op. Offroad ervaring is noodzakelijk, bijvoorbeeld een 2-daagse allroad training in Hechlingen die zonder problemen gevolgd werd. Het offroad aandeel van deze reis ligt op plm. 25% en sommige delen van de route kunnen uitdagend zijn. Wanneer je twijfelt of je deel kunt nemen, kun je het beste even contact met ons opnemen voor advies.
  Aanbeveling:
  Voor deelnemers die niet over offroad ervaring met een zware allroadmotor beschikken is deze reis niet geschikt. We raden in dat geval aan een allroad training (1-daagse in NL en Hechlingen Basic) te volgen.

 • Deelnemers

  De groep waarin je rijdt bestaat uit 6 deelnemers +  reisbegeleider van BERRT namens Enduropark Hechlingen GmbH.

  Het minimum aantal deelnemers voor deze reis is 6.

 • Prijzen

  Deze prachtige, uitstekend verzorgde en avontuurlijke allroad reis kost:
  – met eigen motor € 1.780,– o.b.v 2-persoonskamer *)
  – toeslag 1 persoonskamer € 100 (2 nachten niet beschikbaar)
  De reis is inclusief:

  – Kennismakingsavond in Nederland,
  – 6 overnachtingen op basis van een 2 persoonskamer, daarvan 2 nachten in meerpersoonskamers (berghutten),
  – Alle maaltijden gedurende de reis,
  – Rijden onder begeleiding van ervaren en door BMW Motorrad gecertificeerde reisbegeleider / BMW instructeur,

  Niet inclusief:

  – Vervoer naar- en van Sauze d’Oulx
  – Drankjes
  – Koffie stops
  – Annuleringsverzekering
  – Tolgelden voor tunnels, passen etc
  – Reisverzekering met dekking voor repatriëring

  *) LET OP: Het arrangement met 2-persoons kamer kan geboekt worden wanneer je al weet wie je kamergenoot zal zijn. Laat ons (naast de inschrijving) in een e-mail even weten wie je kamergenoot zal zijn.

Gastenboek Reizen

 • Frans 10 november 2023
  Een super gave en goed georganiseerde motorreis door het fascinerende Marokko en het Atlasgebergte gedaan. Alles was zeer professioneel geregeld. De motoren in goede staat,...

Impressies

ALGEMEEN

Deze reis staat al vele jaren permanent op onze persoonlijke bucketlist, en niet alleen op die van ons! Voor allroad liefhebbers  een van de mooiste gebieden om te rijden; de onverharde militaire bergweggetjes van nog voor de 1e Wereldoorlog. Sommige zijn zelfs aangelegd in de tijd van Napoleon! Ze zijn vroeger aangelegd als toegangs- en verbindingswegen voor de talloze militaire forten en kazematten in het Frans-Italiaanse Alpengebied.

In 2018 organiseren we weer een Scouting tour, waarbij we bestaande en evt nieuwe routes gaan verkennen. Mogelijk is er tijdens de winter/ voorjaarsperiode schade ontstaan, een enkele keer zullen we dan een andere , nieuwe route moeten nemen. Extra avontuur!

Je rijdt op je eigen motorfiets.

De route is plm. 1.000km waarvan ca. 25% onverhard (dat komt neer op 50% van de tijd!). Op de asfalt routes komen we spectaculaire bergpassen tegen, zoals de Col de Turini.

Slapen doen we in hotels en 2 nachten in een berghut, dus avontuur in combinatie met comfort. De groep waarin je rijdt bestaat uit 5 Nederlandse deelnemers en een reisbegeleider van BERRT namens Enduropark Hechlingen en een Duitse collega als reisbegeleider / instructeur. Er zijn op deze reis 2 groepjes van 5 deelnemers.

Het reisplan

De heen- en terugreis naar en van Sauze d’Oulx in Noordwest Italië zijn op eigen gelegenheid.

De routes

 • Dag 0 Heenreis, uiterlijk 16:00 uur melden bij ons hotel in Sauze d’Oulx
 • Dag 1 Sauze d’Oulx – Sampeyre (ca. 230 km)
 • Dag 2 Sampeyre – Colle di Nava (ca. 200 km)
 • Dag 3 Colle di Nava – Pigna  (ca. 80 km)
 • Dag 4 Pigna – Col d’Izoard (ca. 270 km)
 • Dag 5 Col d’Izoard – Sauze d’Oulx(ca. 250 km)
 • Dag 6 Afscheid en weer naar huis!

Totale afstand  ca. 1.000 km waarvan ca. 25 % offroad.

NB. Heen- en terugreis is geheel op eigen gelegenheid. Tip: maak met je met reisgenoten afspraken over gezamenlijk heen- en terugrijden.

Reisdag,  aankomst bij hotel in Sauze d’Oulx (Italië)
Zorg dat je tussen 14:00 en 16:00 uur uiterlijk in ons hotel aanwezig bent. Je hebt dan nog tijd voor opfrissen en omkleden, een biertje samen met de reisgenoten en reisbegeleiders.

Voor wie bedoeld

Deze reis is geschikt voor rijders die veilig en geroutineerd op asfalt en ook op gravelwegen kunnen rijden. Krappe haarspeldbochten leveren geen enkel probleem voor je op. Offroad ervaring is noodzakelijk, bijvoorbeeld een 2-daagse allroad training in Hechlingen die zonder problemen gevolgd werd. Het offroad aandeel van deze reis ligt op plm. 25% en sommige delen van de route kunnen uitdagend zijn. Wanneer je twijfelt of je deel kunt nemen, kun je het beste even contact met ons opnemen voor advies.
Aanbeveling:
Voor deelnemers die over geen enkele offroad ervaring beschikken is deze reis niet geschikt. We raden in dat geval aan een 2-daagse allroad training in Hechlingen te volgen.

Je motorfiets

Je kunt aan deze reis deelnemen met een allroad motorfiets van meer dan 600 cc, zoals een BMW GS etc. Terreinbanden zoals de Conti TKC80 of TKC70 zijn verplicht. Het spreekt voor zich dat je motor in prima staat moet zijn, en recentelijk (in tijd en kilometers) relevant onderhoud heeft gehad.
Je boordgereedschap moet voldoende zijn voor wielen (de-)monteren, banden plakken etc. Uiteraard kun je met reisgenoten overleggen wie wat meeneemt.
Lijstje met aanbevolen reserveonderdelen en gereedschap is beschikbaar.

Bagage

Licht reizen is het devies!! Wat je echt nodig hebt is een slaapzak, gereedschap en banden reparatiekit, warme kleding voor de avond en warme onderkleding en regenkleding (jas/broek en/of Goretex inserts) voor het geval er een druppeltje of twee gaan vallen. Je kunt je koffers achterlaten op de startlokatie waar we de 1e en laatste nacht verblijven, je spullen voor de reis kunt je het beste meneemen in een roltas (Ortlieb oid). Een paklijst krijg je van ons toegestuurd na inschrijving.

Reis naar de startlocatie

Je bent zelf verantwoordelijk om tijdig met je eigen motor op de startlocatie aanwezig te zijn. Uiteraard kun je van te voren met je reisgenoten afspraken maken voor gezamenlijke heen- en terugreis.
Neem je je motor mee op een aanhanger, dan kun je auto en aanhanger achterlaten op de start locatie (= eindlocatie).
We informeren je nog over het tijdstip dat je uiterlijk aanwezig moet zijn. Uiteraard mag je ook eerder komen en later weer weggaan.

Reisbegeleiders

De BERRT reizen worden begeleid door ervaren reisleiders die ook veel ervaring hebben als (professioneel) instructeur. Onze reizen worden daardoor gekenmerkt door prachtige dagroutes met veel leermomenten. Gaande de reis leer je steeds beter om te gaan met de specifieke terrein gesteldheid. In deze reis treed BERRT op als reisbegeleider en instructeur namens Enduropark Hechlingen GmbH.

Kleding

We raden aan een goede motoruitrusting mee te brengen, bestaande uit helm (evt met endurobril), endurolaarzen, dunne handschoenen, motorbroek en jas met goede protectie en rugprotector. Beter nog is een los protectievest met daarover heen een cross-shirt of dunne jas. Endurolaarzen zijn wel een must! Op verzoek sturen wij een kleding advies toe met uitgebreide informatie.
Verder raden we dringend een camelbak rugzakje aan met 2 liter waterinhoud.

Voorwaarden en Herroepingsrecht

Op deze reis zijn de reisvoorwaarden van BERRT van toepassing.
Deze voorwaarden dienen voor aanvang van de reis te worden ondertekend door de deelnemer. Bekijk de algemene reisvoorwaarden van BERRT.

Op alle reizen en trainingen van BERRT is het zgn. herroepingsrecht uitgesloten, omdat deze reizen en trainingen zijn aan te merken als diensten met betrekking tot vrijetijdsbesteding waarvan de uitvoering is voorzien op een bepaalde datum / in een bepaalde periode.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant. Meer informatie treft u ook aan op onze garantieregeling pagina.

STO Garant - BERRT Offroad - Allroad motorreizen reisgarantie

Print Friendly, PDF & Email