Qualifier voor GS Trophy 2022 groot succes

Nadat we eerder dit jaar al de  GS Trophy 2022 Pre-Qualifier NL mochten organiseren kwam daar onverwachts ook nog de primeur van de eerste Qualifier bij! De geplande Qualifier in Wales in september kon niet doorgaan i.v.m. een quarantaine regel na terugkomst uit het Verenigd Koninkrijk. En zodoende mochten wij onze ervaring nogmaals inzetten om in samenwerking met BMW Motorrad Nederland wederom een geweldig event te organiseren. Het werden ook dit keer 2 dagen vol puur GS-plezier met 20 uiterst gemotiveerde, maar ook zeer sportieve deelnemers en heerlijk weer.

Twee dagen met veel onverwachtse uitdagingen

De deelnemers wisten vooraf niet exact wat hen te wachten stond. Uiteindelijk kwamen ze allerlei beproevingen op telkens weer andere locaties tegen. Juist dat verrassingseffect maakte het evenement ook dit keer leuk en selectief, net als in de GS Trophy. Er werd sportief gestreden in diverse onroad en offroad proeven, maar ook d.m.v. paintball schieten, navigeren in het donker, een tweetal teamopdrachten op een soort survival baan en technische kennisvragen konden de deelnemers het onderscheid maken.

Finale met 10 rijders

De, na anderhalve dag, beste 10 rijders mochten uiteindelijk in de finale gaan bepalen welke drie deelnemers het team mochten gaan vormen. Die finale werd conform de internationale eisen uitgezet en gejureerd door een afgevaardigde van BMW Motorrad. Op een vlakke, onverharde ondergrond moesten een aantal behendigheidsoefeningen direct achter elkaar worden uitgevoerd. Bekende namen als de garage en de evenwichtsbalk kwamen daarbij o.a. aan bod.

De finalisten waren zeer aan elkaar gewaagd, waardoor het een spannende finale werd. Pas tegen de avond bij de prijsuitreiking werd bekend wie zich de kersverse teamleden mochten gaan noemen.

Sterke samenwerking in kort tijdsbestek

Dit evenement is noodgedwongen in zeer korte tijd op poten gezet en is tot een mooi resultaat gekomen door een super samenwerking tussen BMW Motorrad Nederland, Motorprofessional, AVK Brand Events en BERRT. Maar het was niet mogelijk geweest zonder de enthousiaste inzet van onze vrijwilligers om alle proeven met verve te bemannen; onwijs bedankt! We feliciteren de 3 winnaars met hun mooie prestatie en wensen ze veel sportiviteit en succes in Albanië tijdens de Internationale BMW Motorrad GS Trophy 2022. Maar ook het traject daarnaartoe is al top met alle voorbereidingen, uiteraard is dat te volgen voor de liefhebber. Als BERRT zullen wij daarbij een rol spelen op trainingsvlak.

@Motornl was er ook dit keer bij voor de sfeerbeelden van het event, hieronder de video:

Ook Bert en Peter maakten foto’s voor een impressie, bekijk ze in de galerij:

Print Friendly, PDF & Email