Gastenboek Hechlingen

Lees de ervaringen van anderen!

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 34.231.21.83 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
125 berichten.
Erik Sluijs Erik Sluijs uit Zierikzee schreef op 13 maart 2020 om 18:30:
Ik kreeg van ‘de baas’ twee trainingsdagen in Hechlingen aangeboden en ik had er zó géén zin in! Ik vind off-road rijden niet leuk, ik kan het niet en bij een eerdere training ergens in Brabant was ik steevast de laatste nadat ik tientallen keren mijn crossmotor op moest rapen. Ik had me voorgenomen nooit meer off-road te rijden. Deze training is echter niet op van die bromvliegen, maar op échte, zware motoren en dus kon deze training alleen maar nuttig zijn. De eerste ochtend had ik het écht niet naar mijn zin, totdat ik in de gaten kreeg dat ik gewoon mee kon komen en de motor mij niet in de steek liet. De groep maar ook de rustige uitleg van Bert leverde hier zéker een bijdrage aan. Gaandeweg werden de heuveltjes steeds leuker, de stenen waren geen obstakel meer en ik kreeg er zowaar plezier in. Dag 1 sloot ik tevreden af. De tweede dag was in één woord geweldig! Als je eenmaal door hebt dat praktisch álles kan dan gaat het ook stukken beter. Aan iedereen die twijfelt zou ik zeggen: geef het een kans en je komt er zeker beter uit dan dat je er in gaat. Ik zou best wel eens de minst gemotiveerde deelnemer geweest kunnen zijn, maar ik zou nú zo weer gaan!
Admin-antwoord door: Bert Duursma
Geheel zoals voorspeld Erik!
Richard Hoving Richard Hoving uit Utrecht schreef op 12 maart 2020 om 23:57:
Na de basistraining in Apeldoorn en vorig jaar de intermediate training in Fürstenau was het nu tijd voor de training in Hechlingen. Het was een fantastisch weekend. Op de eerste dag beginnen we met het snel weer even goed gevoel krijgen bij de basics van het off-road rijden. Daarna gaan we al snel aan de slag met de hellingen van Hechlingen. Momentum, knikje en op tijd je gas dicht draaien. Steeds werden de helingen hoger terwijl het gevoel van controle bleef en steeds sterker werd. Af-en-toe een heerlijk rondje over het terrein waarbij het geleerde ook weer in de praktijk gebracht kon worden. Tussen de middag lekker stevig lunchen in het Forellen hotel. Koffie, water en limonade op het terrein en ruime kluisjes om overdag je kleren en 's-nachts je motor gear in op te slaan. Alles in tot in de puntjes geregeld. Ber(r)t legt duidelijk uit, met onderbouwing waarom dingen wel of niet werken zoals je verwacht, doet het voor en geeft veel vertrouwen bij de oefeningen. Het rijden op de nieuwe R1250GS is ook al geen straf. Wat een heerlijke fietsen die op en top gebouwd zijn om in dit terrein los te gaan. Volgend jaar gaan we voor de advanced training in Hechlingen. Bedankt voor een geweldige training en de gezellige tijd.
Ed Krijgsman Ed Krijgsman uit Spijkenisse schreef op 12 maart 2020 om 19:54:
Om onze vaardigheid op de motor verder aan te scherpen werd de 2-daagse Enduro Training bij Enduropark Hechlingen door onze werkgever aangeboden. Deze met beide handen aangegrepen en niet voor niets! Wat een nuttige training onder de kundige leiding van Bert en op uitstekend materiaal. Door tips en aanwijzingen zag je het rijniveau van een ieder omhoog gaan. Al met al zeer nuttige en leerzame dagen gehad. Bedankt Bert!
Henri van der Poel Henri van der Poel uit Rotterdam schreef op 17 november 2019 om 16:07:
Een 2 daagse training gekregen op het BMW enduropark Hechlingen. We reden op een 1250 GS. Veel geleerd. Op de stenige ondergrond merk je goed wat de systemen, op deze motor, mogelijk en onmogelijk maken. Je komt er dus achter dat er door die systemen zoals ABS, enduro PRO modussen etc. veel mogelijk is en dat je daar makkelijk gebruik van kan maken.. Alles natuurlijk onder de bezielende leiding van Bert. Die was helder & duidelijk. Ook hebben wij genoten van veel rijtijd op de diverse plaatsen op- en buiten het circuit. Het mooie was dat een ieder uit de groep zijn of haar ding kon doen. Ongeacht de ervaring. Ofwel, een aanrader en voor herhaling vatbaar!
Edwin Tamboer Edwin Tamboer uit Rotterdam schreef op 9 november 2019 om 19:18:
Wij kregen vanuit team verkeer van de Politie de gelegenheid om eens out of the box te denken en is wat anders te doen dan de standaardtrainingen die we normaal volgen. Bij Bert kregen we de gelegenheid om de 1250GS maximaal te beproeven en dat is gelukt. Zeer leerzaam en vooral ook leuk om.te doen in een prachtige omgeving (van Enduropark Hechlingen red.) Ongekend wat je allemaal met zo'n zware boxer nog kan doen. Bert je hebt een mooi stuk maatwerk geleverd. Ieder op zijn eigen niveau. Chapeau. Zeker een aanrader.
Philip Whittle Philip Whittle uit Amersfoort schreef op 7 november 2019 om 17:17:
Net als Ludo en Thomas op 26/27 okt de Intermediate training in Hechlingen gevolgd en wat een geweldige ervaring! In de 2 dagen intensief bezig geweest om alle 'tricks of the trade' eigen te maken. Soms met vallen en opstaan, maar, zoals Bert dan ook terecht aangeeft, dit kan gewoon zonder problemen en grote gevolgen kan. De motor is er tegen bestand en belangrijker, dit hoort bij het vergroten van het vertrouwen in je motor en het offroad rijden. Over vertrouwen gesproken, mooi om met de rit door het Beierse landschap op dag 2 ook dan alle geleerde elementen hierbij toe te passen. Verder waren alle bijkomende zaken als hotel en voorzieningen prima geregeld en daarbij ook heel gezellig met Bert en onze NL-deelnemers. Neem gerust ook (zoals ik heb gedaan) je vrouw/partner mee die veel meekrijgt van zo'n weekend. Altijd goed voor het wederzijdse begrip in je relatie! Kortom zeer geslaagd en een absolute aanrader!
Thomas Thomas uit Amsterdam schreef op 1 november 2019 om 12:18:
Op 26/27 okt de Intermediate training in Hechlingen gevolgd. Een mooie 2 dagen voor iedereen die het offroad rijden op een leuke manier onder de knie wil krijgen of gewoon om zijn skills te verbeteren. Hotel, voorzieningen etc allemaal prima geregeld en speciale dank voor Bert voor alle tips & tricks. Ik kom zeker terug voor de Advanced training. Absoluut een aanrader.
Ludo Ludo uit Haarlem schreef op 1 november 2019 om 09:32:
Absoluut een aanrader! Op 26/27 okt de (Hechlingen) Intermediate training gevolgd. Een mooie uitdaging voor iedereen die het offroad rijden op een leuke en veilige manier onder de knie wil krijgen of gewoon om zijn skills te verbeteren. Hotel, voorzieningen etc allemaal prima geregeld en speciale dank voor Bert voor alle tips & tricks. Ik kom zeker terug voor de Advanced training.
Henk-Jan Henk-Jan schreef op 21 oktober 2019 om 12:20:
Veel complimenten aan geheel team Berrt, en in het bijzonder aan Bert als instructeur.
Alles was 11-13 oktober weer tot in de puntjes geregeld waardoor je je als deelnemer volledig kunt richten op de training zelf. Advanced betekent veel rijden en alle eerder opgedane kennis en kunde echt in de praktijk brengen. De motor of de grond straft je wel af wanneer je techniek (net) niet goed was. Bert zorgt vervolgens met korte en tegelijk zeer duidelijke instructies dat je begrijpt maar ook voelt wat net even anders moet waardoor je steeds meer 'één wordt' met je fiets.
Kasper Kasper schreef op 17 oktober 2019 om 22:11:
Op 15 en 16 oktober bij Bert in Hechlingen de allroad training gevolgd. Zonder noemenswaardige off/allroad ervaring aan de training begonnen en het is mij zeer goed bevallen! Een goed opgezet programma met een hele goede opbouw. Bert verstaat zijn vak fantastisch en weet alles heel goed over te brengen op de cursisten! Een prachtige 'speeltuin', geweldig materiaal en een top instructeur! Kortom; van 'a tot z' zeer goed geregeld en verzorgd!
Mirjam Mirjam uit Arkel schreef op 17 oktober 2019 om 22:01:
Zo, weer thuis na 4 prachtige dagen. Wat heeft dit bedrijf (BERRT red.) het goed voor elkaar door op zo'n mooi en afwisselend terrein te kunnen trainen.
De motoren waren in top conditie en als je een keer de motor liet vallen, was dat geen probleem.
De technieken worden goed uitgelegd en je kan het daarna direct gaan oefenen. Er zit duidelijk een opbouw in de training. Ik wist echt niet dat ik zoveel kon doen met een 1200GS en dit geeft mij veel vertrouwen voor als ik in de toekomst in onverwachte situaties beland. Bert, Bedankt!!
Kees Kats Kees Kats uit Vlaardingen schreef op 17 oktober 2019 om 21:15:
De afgelopen 2 dagen hebben we met een groep van 8 man/vrouw, bijna allemaal ervaren motorrijders, de tweedaagse allroad-training gedaan in Hechlingen. We kregen allen de geweldige nieuwe R1250GS ter beschikking. Onze trainer Bert Duursma leerde ons op kundige en rustige wijze stap-voor-stap de kneepjes van het offroadrijden. We hebben genoten en veel geleerd ! Een must voor elke motorrijder !!
Edwin Boon Edwin Boon uit Hendrik ido Ambacht schreef op 17 oktober 2019 om 10:58:
De advanced training in Hechlingen de afgelopen dagen gedaan. Berrt heeft ons eerst weer even opgefrist qua kennis van voorgaande trainingen en daarna meegenomen in de fijne kneepjes van de gevorderden. Goede uitleg en theoretische onderbouwing en daarna veel km door het park. weer veel geleerd en rijvaardigheid op steenachtige ondergronden vergroot. Een mooie basis voor vakantie en offroad trips. De groep was ook deze keer weer gezellig en het hotel weer tip top in orde. Als afsluiting natuurlijk een Calzone!
Volker Gerling Volker Gerling uit Hilversum schreef op 15 oktober 2019 om 13:52:
Net de advanced training in Hechlingen gedaan, en kom voldaan en met nieuwe ervaringen naar huis. Wat het leukste was? De GS natuurlijk, offroad in een schitterend enduropark, beter rijden in het terrein met tot nu toe onbekende uitdagingen, erg gezellige groep mede-rijders, de persoonlijke begeleiding door Bert, en het goede weer. Verder complimenten aan BMW Enduropark die een personeelsprobleem erg goed oplosten. En tot slot dan de vraag over hoe de skills in de toekomst verder te verdiepen. Gelukkig heeft Berrt hier ook een antwoord erop...
Christian Christian uit Monnickendam schreef op 11 juni 2019 om 22:08:
Twee fantastische dagen (4 en 5 juni) waren het in Enduro park Hechlingen onder de bekwame leiding van Werner die met duidelijke uitleg en aandacht voor elke deelnemende rijder ons heeft weten te overtuigen dat we op de tweede dag de stijle hellingen zouden kunnen bedwingen. Iets waarvan we bij aankomst op de eerste dag dachten dat dat alleen mogelijk zou zijn voor zeeeeer ervaren rijders. Prachig (pret)park in Hechlingen! Het bijbehorende arrangement was ook tiptop geregeld! Het enthousiasme omtrent deze dagen is er nog steeds en de advanced training voor oktober daarom alweer gepland.
Gert-jan Vlot Gert-jan Vlot uit Hardinxveld schreef op 8 juni 2019 om 12:08:
Goede dag Werner
4 en 5 juni hebben we 2 fantastische dagen gehad. In Hechlingen lekker veel geleerd hoe je op een 1250 gs (nieuw)
Staande moet blijven letterlijk en figuurlijk.
De gehele organisatie was echt top geregeld daarvoor nogmaals hartelijk dank.
Groeten Gert-Jan Vlot
Sander Sander uit Veenendaal schreef op 7 juni 2019 om 20:21:
Na Bush Mechanic, Bush Medic en Allroad Basic training op 4 en 5 juni deel mogen nemen aan de Hechlingen Intermediate training. Wat een enorm gave ervaring. Begon met een gezamenlijk diner op 3 juni bij het hotel. Erg gezellig en heerlijk diner gevolgd door eerste uitleg. 4 Juni op naar het Enduropark beginnend met introductie en daarna uit de rij van GSen degene voorzien van eigen naam in gebruik nemen. Werner geeft elke keer een instructie aan de groep m.b.t. de te ondernemen oefening en doet deze voor. Gevolgd door het uitvoeren van de oefening door een ieder onder begeleiding. Tegelijk als de ruimte er is of anders stuk voor stuk. Uitleg super duidelijk en in alle rust. De dag vordert met oefeningen steeds een moeilijkheidsgraad hoger. Afwisselend een oefening, stukje rijden door het park en pauze. Pauzes waren hard nodig gezien 2 dagen 30 graden ruim plus. Tijdens de ritten door het park worden elke keer de opgedane ervaring toegepast in een gevarieerd parcours. De eerste dag loop je het park binnen en zie je de hellingen links. Je denkt dan, dat gaat nooit lukken. Wacht maar tot de 2de dag. Je zult versteld staan van jezelf en wat onder goede coaching van Werner mogelijk is. Had nooit gedacht dat het zou lukken, maar na de 2de dag is zelfs een lange steile helling of afdaling gesneden koek. 2de Dag in de middag is er ook een mooie tour door afwisselend gravel paden, bos en over asfalt. Super leuk! Mini offroad vakantie. Organisatie was fantastisch, alle lof. Super gezellig groep met echte team spirit. Deze training laat zien dat zelfs een zware GS zich ontzettend makkelijk door het terrein laat bewegen. Ben ervan onder de indruk. Niet gedacht dat dit mogelijk was en hoe gemakkelijk als je de juiste techniek maar weet. Alle verhalen van een zware motor die niet geschikt is voor offroad kunnen naar de prullenbak worden verwezen. Voor echt offroad werk met een GS is deze training zeker weten een must. Werner en alle mede cursisten enorm bedankt voor deze fantastische dagen. Immens van genoten!
Arnoud Arnoud uit Amsterdam schreef op 6 juni 2019 om 17:12:
Op 1 en 2 juni heb ik de Hechlingen Advanced Training gevolgd en daar weer veel geleerd. Werner legt alle oefeningen en technieken duidelijk en rustig uit. Hij doet alles voor waarna we individueel, allemaal op ons eigen niveau, hetgeen hij uitgelegd heeft konden oefenen.

Hechlingen is een ruig terrein: veel grafel, hoge en lage afdalingen, en ook mooie stroken groen waar ik nu met vertrouwen overheen durf te rijden. Na de tweedaagse cursus weet ik beter wat ik technische kan en moet doen om met nog meer plezier off-road te rijden.

Tussen de uitleg en oefeningen door hebben we door het enduropark gereden. Hierdoor kon ik wat ik geleer heb ook in de praktijk brengen. En wat is het maken van een Elephant turn gaaf! Volg mijn verhalen ook op mijn instagram: http://instagram.com/arnoud__nl/

Bestaan er BERRT ‘ambassadeurs’? Ik weet het niet, maar als dat zo is ben ik er zeker een van.
Berend de Jonge Berend de Jonge schreef op 21 mei 2019 om 21:13:
Enduro Park Hechlingen, daar was het te doen op 7 en 8 mei! Onder de professionele, maar ook plezierige begeleiding van Bert wederom genoten van de GS. Zoals Bert het zegt: de GS kan het al, nu jullie nog! En inderdaad, na 2 prachtige dagen, waarin veel geleerd, met een Smile van oor tot oor, had Bert gelijk! En je vertrouwen neemt telkens weer toe, heerlijk! Ook het samen beleven is weer mooi geweest. Je bent nooit alleen, de hele groep was weer super, en stimulerend :). En het Enduro Park Hechlingen? Een ware belevenis, wat een fantastische speeltuin! Bert bedankt!
Boy van Kakerken Boy van Kakerken schreef op 13 mei 2019 om 18:00:
Op 7 en 8 mei heb ik de training gevolgd in Hechlingen. Erg leerzaam weer en een toffe omgeving om het e.e.a. te leren van wat de GS kan. De accomodaties waren erg goed, en aan eten geen tekort! De training wordt goed opgebouwd met duidelijke uitleg en demonstraties van Bert. Het mooie is dat op de eerste dag je het terrein oploopt en de stijle heuvels ziet met de gedachte, die ga ik binnen 2 dagen niet kunnen berijden. Integendeel, het is gaaf om te zien hoe snel de groep het offroadrijden eigen maakt en de 2e dag met de GS krappe bochten, stijle hellingen en bospaden meester is. Erg leerzaam, sfeer was super en voor herhaling vatbaar!
Print Friendly, PDF & Email