Gastenboek Fürstenau Intermediate

Lees de ervaringen van anderen!

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 18.206.241.26 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
49 berichten.
Gabri Gabri uit Amsterdam schreef op 18 juni 2019 om 14:51:
Fürstenau Intermediate training juni 2019.
Ik vond het onwijs gaaf! Het liefst had ik alle pauzes en lunch overgeslagen en aan één stuk door gereden en geoefend ondanks de regen en de modder. Of misschien dankzij 🙂

Ik vond het goed georganiseerd, duidelijk uitgelegd met goed onderbouwde theorie. En uiteindelijk leer je het alleen door het te doen, maar daar was ruim gelegenheid toe en dan zie je dat het werkt. Super!
Harry Harry uit Wierden schreef op 16 juni 2019 om 20:43:
De Fürstenau training met Bert op 12 en 13 juni 2019 was overweldigend...en nat, of overweldigend nat, het is maar hoe je het bekijkt. Zo veel modder, water, drek, drab en nat zand. En toch rijden. Een bijna wonderbaarlijke belevenis voor iemand die serieus problemen had met alleen al droog zand. OK, een paar keer de motor tegen een zandwalletje geparkeerd (slordig) en een enkele keer net even buiten het geplande parcours, maar wat een leercurve. De duidelijke uitleg van Bert helpt je echt om je angst voor het zand te overwinnen en als je je dan plotseling realiseert wat je hebt gedaan en waar je, zonder grote problemen, dan toch doorheen bent gereden met je zware allroad, dan ben je met terugwerkende kracht eigenlijk heel verbaasd over je eigen kunnen. Twee super leuke en leerzame (en zware) dagen met een ontzettend fijne groep medecursisten. Iedereen helpt iedereen als het even mis gaat. Bikers best. Een aanrader voor iedereen met een zand-fobie.
Edwin Edwin uit hendrik ido ambacht schreef op 15 juni 2019 om 11:58:
12 en 13 juni 2019; Furtsenau was voor mij om de angst voor zand te overwinnen. Tijdens de 2 dagen is dat gelukt. We hebben woensdag de basis weer even opgefrist en in de middag onder het genot van een regenbui zand ervaring opgedaan. De donderdag hebben we deze verder verdiept en veel km gemaakt door het park. Wat een prachtig en uniek park en wat een uitdagingen om je motor beheersing te vergroten. Zoals gebruikelijk onder de deskundige leiding van Bert. Hij is in staat om moeilijke dingen in eenvoudige en begrijpelijke taal uit te leggen. Als je de techniek begrijpt ga je snel voorruit in de beheersing van je motor. We hebben 2 top dagen gehad en zelfs de grote modder poelen kunnen bedwingen.
frank frank uit groningen schreef op 26 mei 2019 om 09:42:
ik had een hekel aan zand en dat heb ik nog steeds. Maar wel 2 geweldige dagen gehad. Dank aan Werner, Niels en de anderen die mij keer op keer overeind geholpen hebben. Tot de volgende keer!
Alex Alex uit Houten schreef op 28 april 2019 om 13:26:
Twee heerlijke dagen waarbij Bert mij over mijn angst voor zand heeft geholpen. Van krampachtig rijden bij de start, tot lol bij het scheuren over zand aan het eind van de tweede dag. Het moet niet gekker worden!
Bert kan heel goed uitleggen wat je moet doen, en ook waarom, waardoor ik nu ook in zand het heerlijke gevoel van controle over de motor heb gekregen.
Peter Peter uit Utrecht schreef op 27 april 2019 om 15:15:
Ongelooflijk hoeveel Bert je in 2 dagen bij kan brengen. En eigenlijk de hele groep met vertrouwen door het zand laat rijden, daar kan geen andere cursus tegen op. Gewoon 2 erg fijne dagen die ook nog goed verzorgd zijn. Bedankt
Rob Rob uit Zeist schreef op 26 april 2019 om 21:33:
Op 24 en 25 april twee geweldig mooie dagen gehad in Fürstenau. Bert legt duidelijk uit welke techniek je moet toepassen en wat je met je lichaam moet doen om elk aspect en elk plekje van het terrein met een zware GS te kunnen bedwingen. Dat was niet alleen heel leerzaam maar heeft ook enorm geholpen om ons twee dagen op een fantastisch groot terrein heerlijk te vermaken. Bij alle verschillende weersomstandigheden biedt het terrein telkens weer nieuwe varianten en dat maakt het uitdagend en bijzonder leuk om te doen. Ik kom graag nog eens terug !
Richard Hoving Richard Hoving uit Utrecht schreef op 26 april 2019 om 20:50:
Wat een leuke training geeft Bert in Fürstenau. Al snel rijd je met veel vertrouwen over het terrein, maar iedere keer komt er weer een nieuw aspect bij om je uit te dagen. Bert legt duidelijk uit wat, maar ook waarom. Heerlijk om te merken als het kwartje valt en het in de praktijk lukt. Aan het eind van dag 2 vlogen we in volle vaart over het terrein. Heel veel geleerd en het was erg gezellig met de groep. Ook het eten was voortreffelijk in de UFFZ en in het hotel. Zeer geslaagd. Gauw kijken wanneer we weer een keer wat met Berrt kunnen doen.
Erwin Erwin uit Capelle aan den IJssel schreef op 26 april 2019 om 20:09:
Het is met geen pen te beschrijven hoe snel de wereld kan veranderen als je 2 dagen met Bert optrekt. Van bibberende knieën , nieuwe laarzen naar vol vertrouwen door het prachtige oefenterrein van Furstenau. Bert en ook de hele groep van 24-25 april, heel erg bedankt voor 2 fantastische dagen . Aanrader voor iedereen die ook maar een klein beetje avontuurlijk aangelegd is. 1 tip : KIJKEN
Vermoere Jan Vermoere Jan uit Belgie schreef op 26 april 2019 om 19:32:
Nou Bert het waren twee leerrijke dagen,
Ik vroeg naar zand en heb het gekregen, bergen zand.
Veel bijgeleerd dank daarvoor. Prima uitleg en begeleiding in een leuke groep Nederlanders. Top !!
Joop Joop uit Culemborg schreef op 19 april 2019 om 21:50:
Erg leuke en leerzame dag gehad. Goede uitleg hoe je met de motor door het terrein rijdt. Super om over zandwegen te rijden. Het smaakt naar meer. Binnenkort Hechlingen. Het was even vreemd om na het staan weer te zitten op de motor.
Bedankt Bert
Joop Vernooij
Mike Mike uit Culemborg schreef op 6 april 2019 om 19:23:
Furstenau was een geweldige ervaring
Inmiddels veel reizen en trainingen met Werner en Bert gedaan
Top Top Top iedere keer weer nieuw terrein en weer nieuwe ervaringen
Furstenau gaf mij door verschillende onderhronden en omstandigheden weer extra vertrouwen, mede ook door de (zware) regenval van de dagen ervoor. Lekker modderig dus!!!
Werner en Harry bedankt, super dagen
Het was (te) kort maar hevig 😃
GEWELDIG
Op naar de Gibraltarrace 2019
Mike Postma
Karian Karian uit Culemborg schreef op 6 april 2019 om 19:19:
TOP training met heerlijk veel modder en plassen en veel uitdagingen! Controle motor en grensverleggend rijden, heerlijk!!!

Leuke groep en super afgestemde begeleiding.
Prachtige herinnering met veel skills eigen gemaakt, DANK!
Michiel de Ruijter Michiel de Ruijter uit VIANEN schreef op 2 april 2019 om 21:54:
Wat een fantastische training. Met de echte allroads door dit terrein te kunnen rijden leer je hier echt. Vakkundige begeleiding door Werner en Harry, goed hotel, leuke groep, lekker eten, niet te ver vanuit Nederland, fantastisch terrein met voor elk wat wils, zand, water, blubber, you name it. Na twee dagen voel je je vertrouwd om al deze uitdagingen aan te kunnen.
Top Werner en Harry, bedankt.👍👏😊
Berend Berend uit Dordrecht schreef op 1 april 2019 om 13:30:
Super goede training die zeer goed in elkaar zit. Terrein biedt veel mogelijkheden om de juiste moeilijkheidsgraad voor elke oefening te kiezen. Werner heeft dit dan ook perfekt gedaan, waarvoor veel dank.
Otto Otto uit IJsselstein schreef op 31 maart 2019 om 21:26:
Wat een geweldig leerzame training was dit. Ik heb heel veel geleerd in een leuke humorvolle maar ook to the plint omgeving.
Heerlijk om te oefenen. Vallen en opstaan dat is mooi dat kan.
Werner en Harry ondersteunen de groep echt zeer professioneel. Hulde.
Ik kom heel graag terug om mij verder te ontwikkelen. Enorm bedankt!
Gerrit Jan van Norel Gerrit Jan van Norel uit Overasselt schreef op 30 maart 2019 om 19:58:
Met Fürstenau heb ik nu alle trainingen bij BERRT gehad. Ik had niet gedacht dat ik er zo veel zou leren, en ook niet dat het mogelijk was in 2 dagen. Didactisch ook weer deze keer een zeer goed in elkaar gezette cursus. Het maakt niet uit of nu Bert of Werner de instructeur is. De vaardigheden hier geleerd maken het rijden op de motor veiliger en ontzettend veel leuker. Jullie zijn goede gastheren, getuige ook de geboden oplossing bij Paul. Werner en Harry, veel dank!
Willem van Dorst Willem van Dorst uit OSS schreef op 30 maart 2019 om 11:27:
Super training gehad in Fürstenau met een uitdagend terrein waar je vele situatie kan trainen. Diepe plassen met “vette” modder en vlaktes met los zand. Ook de goede begeleiding van Werner en Harry niet te vergeten. Met een fijne groep allemaal weer skills bijgeleerd. 😓😄
Paul Krieckaert Paul Krieckaert uit heeze schreef op 30 maart 2019 om 00:14:
prachtige training gehad in Fürstenau met bijzondere vermelding voor de speciale service van BERRT. Harry haalde voor mij "even" (290 km) een huurmotor op in Apeldoorn. Fantastisch.
Arnoud Arnoud uit Amsterdam schreef op 29 maart 2019 om 22:20:
Het is onvoorstelbaar hoeveel plezier je kan hebben in het zand.

Nadat ik vorig jaar de All Basic Training had gevolgd was ik meteen verkocht aan off-road rijden. Als ik kan pak ik mijn motor en ben ik rijden (oefenen), maar heb daarbij een uitdaging: hoe voorkom ik dat ik val in een bocht? Omdat niet gaan rijden geen optie is heb ik me ingeschreven voor de Fürstenau training: veel bochten met veel verschillende ondergronden. En dat heb ik geweten.

De eerste dag, de eerste oefening. Een klein heuveltje met in het midden wat modder. Maar, oh, wat zag ik daar tegenop! En daar bleef het niet bij. De paden die we reden waren vrij breed (op het terrein rijden normaal alleen vierwielvoortuigen), maar dat betekent ook dat ik vooraf moest kiezen welk spoor ik wilde rijden. Want ik heb voldoende ervaring dat het wisselen van een spoor meestal niet leidt tot een succes, maar tot een valpartij. Nu is de snelheid relatief laag, maar ik sta toch liever op mijn motor dan dat ik ernaast ligt. 
Wat ik in Fürstenau geleerd heb is dat je ieder spoor kan rijden dat je wilt, als je er maar voor kiest. En natuurlijk pakt het soms anders uit, maar tijdens de training heb ik geleerd hoe ik daar het beste op kan reageren: vooruitkijken, snel een nieuw plan maken, beetje gas erbij en gaan. En wat heb ik daarvan genoten!

Zo’n beetje iedere bocht in Fürstenau is anders. Een diep spoor, een verraderlijk nat spoor, zacht zand, hard zand. Ik ben werkelijk waar alles tegen gekomen, van het wiel volledig in de modder tot water tot aan mijn knieën. De techniek wordt goed uitgelegd. Ik heb steeds voldoende tijd gehad om te oefenen en per dagdeel merkte ik dat ik beter werd in het beheersen van de bochten. Spoor kiezen een gaan!
Lees offline: