Gastenboek Fürstenau Intermediate

Lees de ervaringen van anderen!

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 35.172.217.174 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
93 berichten.
Jan Erkelens Jan Erkelens uit DRACHTEN heeft geschreven op 15 oktober 2021 om 22:51
Het is de beste training ever!
Altijd doen, Geen vragen stellen, maar gewoon doen! De instructeurs zijn zó professioneel, dat ook jij er veel beter door gaat offroad rijden. Doen dus!
Maarten de Boer Maarten de Boer uit Noord-Scharwoude heeft geschreven op 9 augustus 2021 om 12:38
21/22 juli twee dagen met Peter, Niels en 8 cursisten de bossen van Furstenau onveilig gemaakt 😉
Leuke en leerzame dagen met een goede opbouw in niveau. Stap voor stap toch in staat om door wisselende ondergronden te rijden.
Met vallen en opstaan... wel veel geleerd en erg gelachen!
Aanrader!!
Wordt zeker vervolgd.
frederik de Wit frederik de Wit uit Heerhugowaard heeft geschreven op 26 juli 2021 om 14:00
Afgelopen week de intermediate training in Furstenau gedaan.
Met een gezellige groep medecursisten onder de bezielende leiding van Peter en Niels de training met succes volbracht.
Na uitleg, worden de oefeningen voorgedaan waarna er ruim de gelegenheid is, deze zelfstandig uit te voeren.
De oefeningen worden afgewisseld met het rijden van diverse routes over het terrein, waarbij de nadruk ligt op het in de praktijk brengen van het net geleerde,.. het tempo waarmee gereden word, is gericht op het behendig en vooral veilig leren omgaan met de motor.
Het geleerde heeft mij meer vertrouwen gegeven om met mijn motor om te gaan in het dagelijkse verkeer.
Op naar de volgende Berrt training,..
Benno LW Benno LW uit Hengelo heeft geschreven op 23 juli 2021 om 14:57
Met een groep van 8 man en Peter als instructeur (met hulp Niels) een heerlijke off-road training gedaan in Fürstenau. Mooi voormalig militair oefenterrein met veel variatie en mogelijkheden. Super leuk met elkaar, erg leerzaam en goede verzorging. En dan blijkt dat terrein-motor-rijder best nog wel eens een lastige combinatie kan zijn. Maar het was met name genieten!
Marco Adams Marco Adams uit Rotterdam heeft geschreven op 29 juni 2021 om 17:21
Was weer een toppertje! Toch weer anders dan de andere trainingen en off-road lokaties. Wat een prachtig gebied! Zand, bospaden, water, heuvels, afdalingen, grind, modder alles hebben we gehad. Kees-Jan en Bert met duidelijke en heldere uitleg. Leuke groep. Mooi om te zien hoeveel progressie je in 2 dagen kan maken. Deze ga ik zeker nog een keer doen. Must do!
Martin verhoeff Martin verhoeff uit Strijensas heeft geschreven op 26 juni 2021 om 13:15
Afgelopen dagen de traning gedaan in furstenau
Het waren twee leerzame en gezellige dagen, een aanrader voor iedereen die wat meer vertrouwen wil krijgen in het offroad rijden.
Nuhi Stenvers Nuhi Stenvers heeft geschreven op 25 juni 2021 om 15:49
Afgelopen dagen wederom een supergoeie training gehad bij Berrt. Kees-Jan deed het ontzettend goed in zijn geloof ik wat onverwachte eerste lead-trainer job :-).

Prachtige omgeving in het park. Heel veel water dus veel doorwadingen gedaan. Ik heb als beginnend offroad rijder best een paar moeilijke momenten gehad maar mede daardoor, door de instructies van Bert en Kees-Jan én de hulp van mede-cursisten voor mijn gevoel een enorme sprong gemaakt qua skills.

Het lijkt me dat ik deze training nog wel een paar keer ga herhalen. Het park biedt steeds nieuwe omstandigheden dus een paar keer herhalen kan geen kwaad.
fons gerrits fons gerrits uit Overasselt heeft geschreven op 25 juni 2021 om 15:24
Ik heb veel geleerd als ik kijk naar de foto "voor" en de foto "na" 😄Theorie en praktijk vullen elkaar goed aan en door de goede uitleg kon ik alles plaatsen. Sommige dingen doe je automatisch goed en nu weet waarom ik dat (per ongeluk) goed deed. Sommige dingen doe je automatisch fout en die moet ik nu afleren (dat is wat lastiger). Veel doen is de beste leerweg.
Gezellig twee dagen bezig geweest met mijn hobby!
Stephan Stephan uit Rotterdam heeft geschreven op 25 juni 2021 om 13:38
Geweldige ervaring en zeer nuttige training in Fürstenau. Alle vaardigheden komen aan bod, zand, (diepe) plassen, hellingen noem maar op. Zeer mooie omgeving ook, speeltuin van 360 hectare!
Instructeurs Kees Jan en Bert geven duidelijk en geduldig instructie en zorgen ervoor dat iedereen weer heelhuids thuis komt!
Quinn Quinn uit TONGEREN heeft geschreven op 18 oktober 2020 om 21:24
Zonder enige twijfel een meerwaarde voor iedere offroad liefhebbende motorrijder. Na al met andere organisaties mee te gaan, Berrt ontdekt. En wat een verschil! De instructeur neemt echt z'n tijd, geeft een super duidelijke uitleg aan de groep en stuurt individueel continu bij. Die man ziet meer dan dat ik van mijn eigen lichaam voel. De leuke sfeer, variatie in het terrein en de lach maakte het weekend compleet.
Zeker niet de laatste keer dat ik bij jullie was!
kurt kurt uit houthalen heeft geschreven op 18 oktober 2020 om 13:28
Jullie hebben een top team
goede begeleiding in een aangename sfeer, doe zo verder.
Komen terug voor het vervolg.........
Michael Michael uit Oirschot heeft geschreven op 18 oktober 2020 om 11:59
Afgelopen week voor de 2e keer deelgenomen aan de Fürstenau Intermediate Training. Twee jaar geleden, bij zeer warm weer, veel geleerd over het beheersen van je GS in rul zand. Het zand is gebleven, maar na een periode met veel regen, kwam daar ook een hele hoop modder bij, waardoor Fürstenau, voor mij, naast een opfriscursus ook een hele nieuwe training werd waar ik weer veel van heb geleerd. Echt een aanrader!
Peter en iedereen van de toffe groep, bedankt voor 2 geweldige dagen.
martin vlot martin vlot uit bleskensgraaf heeft geschreven op 16 oktober 2020 om 17:50
het waren twee mooie dagen is furstenau veel geleerd en ook fun gehad,
peter en kees jan bedankt voor jullie goede begeleiding,
het was geweldig.
Joop van der Fels Joop van der Fels uit Almelo heeft geschreven op 24 september 2020 om 09:36
Peter, Kees-Jan en de offroad-keerls bedankt voor 2 mooie dagen in Furstenau; veel geleerd en vertier ! Volgend jaar weer ? bedankt en tot later !

"Loat goan"; jOOp
Olaf Kempers Olaf Kempers uit Hoofddorp heeft geschreven op 21 september 2020 om 20:10
Op 16 en 17 september 2020 heb ik deelgenomen aan de Fuerstenau Intermediate Training net over de grens in Duitsland. In een mooi voormalige militaire oefenterrein hebben we naar hartenlust kunnen oefenen wat de instructeurs Peter en Kees-Jan uitlegden en voordeden.
Ik heb er ruim de tijd voorgenomen om de aanbevolen route die op de website stond vermeld te volgen naar de locatie in Duitsland. Het is altijd weer een leuke verrassing om direct de kameraadschap te ervearen zodra je aankomt in het hotel. Samen met de nieuwe vrienden veel geleerd, ook van elkaar. Als er 9 man naar je kijken vanuit verschillende hoeken, dan is er altijd wel een compliment of tip, zodat je zelf bewust wordt van je handelen op een motorfiets in het terrein. Op de fiets ben je namelijk vooral bezig om niet te vallen. De volgorde van bepaalde handelingen bewust doorlopen helpen je zelfvertrouwen te vergroten zodra je ervaart wat de effecten daarvan zijn.
Een paar rondjes op de tankbaan met een grote truck achter je aan was misschien wel het mooiste hoogtepunt wat we mochten ervaren daar. Genoeg stof voor sterke verhalen op verjaardagen en andere bijeenkomsten. Ben jij al klaar voor 'the next level'? DOEN! 👌
Gerard Donkers Gerard Donkers uit Keent heeft geschreven op 21 september 2020 om 07:37
Mijn ervaringen over de advanced training in Fürstenau zijn meer dan positief.
Wat een instructeur is die Peter. Het lijkt allemaal zo makkelijk ....
Hij heeft onze grenzen weer doen verleggen. Het was met vallen en opstaan letterlijk regelmatig zandhappen 🙂
Het resultaat is meer vertrouwen in de machine en in je eigen kunnen.
Top gedaan Peter !!
Ben Slaghekke Ben Slaghekke uit Enter heeft geschreven op 18 september 2020 om 21:48
Afgelopen week de intermediate training gedaan met Peter van de Sluis en Kees-Jan. Gewoon weg mooi en goed hoe deze mensen je in een paar dagen wegwijs maken met het rijden op een GS. Alle kneepjes leren ze je waardoor je echt leert rijden en de machine te beheersen. Petje af en diep respect voor deze mannen. Gr. Ben
Jury de Zwart Jury de Zwart uit Rotterdam heeft geschreven op 12 september 2020 om 21:18
In 1 woord geweldig!
Mijn eerste off-road ervaring op mijn GS1200 had ik tijdens de reis Noord Kaap - St Petersburg met Ride-On motortours. Waar de dagroutes een alternatieve route hadden daar waar mogelijk, om zo ook off-road te kunnen rijden. Voornamelijk makkelijk begaanbare gravel wegen. Dat smaakte naar meer en in de wetenschap dat dit niet het uitgelezen moment was om tijdens zo'n lange reis risico's te lopen de boel en mijzelf te slopen, besloot ik om bij BERRT de basis cursus te doen in omgeving Apeldoorn.
Vervolgens bijna 4000km off-road reis in Zuid Afrika ' die Hell' gereden op een splinternieuwe GS1250 Adventure, extreem pittig en met de kennis van nu was de basis cursus niet toereikend.
Thuisgekomen begonnen aan de TET Nl, eerst de Zuid route, twee keer gestrand in het zand met gebroken sleutelbeen tot gevolg.
Vervolgens na een Trail kennis makings les in de achterhoek, de TET Oost route gereden, veel minder zanderig en zeer goed te doen.
Om dat zand rijden te beheersen samen met Ride-On Motortours en BERRT naar Fürstenau, de zand speeltuin.
Wat een feest ! Eerst herhaling van de basistechnieken, houding staan met lage snelheid scherpe bochten maken op gravel. Voor je gevoel doe je het goed maar voor Peter de instructeur was dat niet perfect en hij grijpt iedere gelegenheid aan om je te corrigeren, wat ik geweldig vond.
Na iedere oefening (remmen in zand, stijle helling gecontroleerd dalen, achteruit rollen op een stijle helling, en veel meer) gingen we met de groep kleine routes rijden in het bos en dat was perfect om de oefeningen toe te passen en vooral om ritme te krijgen.
De dagindeling zit goed in elkaar, met voldoende pauzes, goede lunch en diner.
Zorg dat je fit bent want het is zwaar. Heb je een eigen motor die geschikt is (niet alle off-road motoren zijn toegestaan vraag daar even naar) dan zou ik die zeker gebruiken want je hebt een voorsprong in het gevoel met je motor (gas, koppeling, remkracht is op een andere motor onbekend voor je).
Berrt heeft een eigen garage box op het terrein waar je je koppeling pedaal / rem pedaal / spiegels en bandenspanning kunt afstellen.

Peter bedankt voor twee fantastische dagen!
Rob en Dafne de Jong Rob en Dafne de Jong uit Ride-on MotorTours heeft geschreven op 12 september 2020 om 17:55
De training in Fürstenau is er een om in te lijsten! We hebben hele goede reacties uit onze groep gekregen en het is fijn weer even met elkaar op pad te zijn geweest.
De informatie en begeleiding van Peter, ook nog eens tweetalig, is super, helder en heel bruikbaar en het terrein uitdagend, spannend en leuk.

De training die wij gedaan hebben, is ook nog eens speciaal op onze eigen groep aangepast; bij de basis begonnen maar daarna kwamen alle uitdagingen voorbij.

Voor ons zal het niet de laatste training zijn. In 2021 gaan we van Alaska naar Vuurland op reis en in 2022 van Magadan (verre oosten van Rusland) via de Road of Bones, de BAM-route, dwars door Mongolia en over de Pamir Highway (Tadjikistan) door centraal Azië naar huis. Van een training als deze heb je dan elke dag weer plezier!

Groet,
Rob en Dafne de Jong
Ride-on MotorTours
Jos van den Berg Jos van den Berg uit Andel heeft geschreven op 7 september 2020 om 17:02
Peter,
De eerste dag moest ik er inkomen. Maar de tweede dag ging het stukken beter.
Op dit terrein kun je veel bijleren met een GS in het zand en in de modder.
Een absolute aanrader voor alle die deze uitdaging willen aangaan.
Ook een prima vervolg op een bezoek aan Hechlingen.
Goede afwisseling tussen uitleg, oefenen en rondrijden.
Print Friendly, PDF & Email