Een uniek GS avontuur op de Motorbeurs mogelijk gemaakt door BMW Motorrad en BERRT!

BMW Motorrad Live Arena op Motorbeurs Utrecht 2020 met BERRT BMW Motorrad Indoor GS Trophy op Motorbeurs Utrecht 2020 door BERRT

Indoor GS Trophy

Ook dit jaar was BERRT weer prominent aanwezig op de MOTORbeurs Utrecht 2020. De stand van BMW Motorrad bestond voor het grootste gedeelte uit een ‘Live Arena’. Hier kwam onder begeleiding van BERRT de ‘The Spirit of GS’ tot leven en streden meerdere amateur rijders tijdens de ‘Indoor GS Trophy’ om de eer en mooie prijzen van BMW Motorrad.

De ‘Indoor GS Trophy’ daagde de ervaren rijder uit om al zijn of haar rijtechnieken uit de kast te halen om de BMW R 1250 GS foutloos over het parcours te kunnen sturen.

De arena van 450 m2 kende meerdere lussen met daarin verschillende toestellen waarbij goede balans, gas/koppeling-controle en kijktechniek het verschil maakten. Elke beursdag streden meerdere rijders op de door BMW Motorrad beschikbaar gestelde BMW R 1250 GS in de ‘Live Arena’ om de eer en mooie BMW prijzen.

De uitdaging

Het parcours werd bedacht voor geoefende (offroad) motorrijders die staand op de zware allroad motor met lage snelheid kunnen rijden. Daarbij moesten verschillende toestellen overwonnen worden. Denk daarbij aan het ergens op, over of onderdoor rijden, zeer korte bochten nemen in krappe ruimten, met 1 hand rijden, evenwicht bewaren en soms meerdere van deze vaardigheden tegelijk. En dat op een gladde betonvloer als ondergrond en obstakels van hoofdzakelijk hout. De concentratie en inspanning was al gauw van het gezicht van elke deelnemer af te lezen!

Het wedstrijdelement zat ‘m in het rijden van dit parcours in de vooropgestelde volgorde zonder dat er gestopt werd of een voet aan de grond gezet mocht worden. Daarbij werden strafpunten toegekend voor elke gemaakte fout. De tijd speelde hierbij geen rol.

Uiteindelijk was de spanning elke dag door te voelen tijdens de Indoor GS Trophy, de deelnemers streden geconcentreerd voor wat ze waard waren en werden aangemoedigd door het talrijke publiek. En daarbij maakte het deskundige en soepele commentaar van onze eigen Kees-Jan de show helemaal af.

BMW Motorrad Indoor GS Trophy op Motorbeurs Utrecht 2020 georganiseerd door BERRT BMW Motorrad Indoor GS Trophy op Motorbeurs Utrecht 2020 instructies door BERRT

De GS DiscoveRide

Deze bijzondere rit maakte het mogelijk om op een leuke manier aan het avontuurlijk motorrijden op een GS te snuffelen. Het parcours was opgezet voor alle motorrijders met rijbewijs A (vol vermogen) en rijervaring. Daarbij waren er verschillende leuke uitdagingen in verwerkt die niet alledaags zijn. Het rijden kon allemaal zittend gedaan worden. Qua uitdagingen kan je denken aan ergens op, over of onderdoor rijden, korte bochten nemen in krappe ruimten, met 1 hand rijden, evenwicht bewaren en soms meerdere van deze vaardigheden tegelijk. Sommige uitdagingen waren gelijk aan de GS Trophy en anderen zijn in de gedachte ervan maar minder spannend. Er werd daarbij gereden op een ondergrond van beton en hout. Aan de GS DiscoveRide was geen wedstrijdelement en geen prijzen gekoppeld en men reed alleen in de Live Arena met begeleiding in de buurt. Dus ontspannen een nieuwe dimensie van motorrijden ontdekken met de GS.

BMW Motorrad Indoor GS DiscoveRide op Motorbeurs Utrecht 2020 door BERRT BMW Motorrad Indoor GS DiscoveRide op Motorbeurs Utrecht 2020 met BERRT

Demonstraties en Workshops

Tot slot werden er workshops en demonstraties gegeven door professionals van bijvoorbeeld BERRT en het Nederlandse BMW GS Trophy Team dat net terug was uit Nieuw-Zeeland. Zodoende was er de gehele dag door wel wat te beleven in de Live Arena van BMW Motorrad. Bovendien was er de mogelijkheid om kennis te maken met onze nieuwe instructeur en partner Peter van der Sluis.

Wil je na het zien van alle beelden meer vaardigheid opbouwen met jouw Allroad? Ga voor een Allroad basic training en werk daarna bijvoorbeeld toe naar onze GS Trophy training waarin veel bijzondere oefeningen worden getraind!

BMW Motorrad Live Arena demonstraties R 1250 GS op Motorbeurs Utrecht 2020 door BERRT BMW Motorrad Live Arena GS demonstraties op Motorbeurs Utrecht 2020 door BERRT

Hieronder vindt je foto’s en videoclips van Indoor GS Trophy en GS DiscoveRide.

NB. Het is helaas niet gelukt om alle deelnemers vast te leggen.

Foto’s Indoor GS Trophy

 1. Indoor GS Trophy 20 feb (dag 1)
 2. Indoor GS Trophy 21 feb (dag 2)
 3. Indoor GS Trophy 22 feb (dag 3)
 4. Indoor GS Trophy 23 feb (dag 4)

Videoclips Indoor GS Trophy

 1. Indoor GS Trophy 20 feb (dag 1)
 2. Indoor GS Trophy 21 feb (dag 2)
 3. Indoor GS Trophy 22 feb (dag 3)
 4. Indoor GS Trophy 23 feb (dag 4)

Foto’s GS DiscoveRide

 1. GS DiscoveRide 20 feb (dag 1)
 2. GS DiscoveRide 21 feb (dag 2)
 3. GS DiscoveRide  22 feb (dag 3)
 4. GS DiscoveRide 23 feb (dag 4)
Print Friendly, PDF & Email