Ondersteboven van Afrika

Ondersteboven van Afrika groepsfoto

BERRT verzorgt offroad-opleiding van Waldemar en zijn crew

Na zijn opleiding bij BERRT reist Waldemar Torenstra op de GS met zijn camera- en geluidsman door 12 Afrikaanse landen. Kunnen we de manier waarop we in het Westen naar Afrika kijken omdraaien? Waldemar neemt de kijker in Ondersteboven van Afrika mee op een avontuurlijke roadtrip door Afrika, van Kaapstad naar Caïro. Op zijn BMW GS reist hij ruim 16.000 kilometer door twaalf landen. Hij gaat op zoek naar onbekende verhalen en bijzondere ontmoetingen om ons beeld over dit enorme continent te verrijken. Wat kunnen wij leren van deze landen, hun tradities, levensinstelling en onwaarschijnlijke aanpassingsvermogen?

Ondersteboven van Afrika offroad training BERRT Fürstenau groepsfoto

Veel voorbereiding op een zwaar avontuur

Maar dat doe je niet zomaar, op de GS door Afrika. Het gewicht, de bagage en de moeilijke, vaak zanderige, omstandigheden in Afrika vraagt voorbereiding. De voorbereiding van Waldemar en zijn crew begon al in 2018 met training bij BERRT. Van de Allroad Basic Training naar de Fürstenau Intermediate Training en de Hechlingen Intermediate Training. Deze trainingen hebben hun noodzakelijke offroad-technieken geleerd. En dat hebben ze goed kunnen gebruiken. Dat het desondanks een beproeving blijft met de nodige gevaren en ook de broodnodige ervaring vraagt, zien we wekelijks in deze documentaire over Afrika.

Wij zijn er trots op dat we een bijdrage hebben kunnen leveren aan deze mooie documentaire Ondersteboven van Afrika en Waldemar, Thomas en Arjan wegwijs hebben kunnen maken in het offroad rijden.

Ondersteboven van Afrika is vanaf zondag 18 oktober elke zondag om 20.35 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.

Wil je de afleveringen terugkijken, ga dan naar NPOstart: https://www.npostart.nl/ondersteboven-van-afrika/BV_101400807/episode

Foto en tekst credits: BNNVARA

Ondersteboven van Afrika Waldemar Torenstra BMW R 1250 GS
Ondersteboven van Afrika Crew offroad training BERRT Hechlingen
Ondersteboven van Afrika offroad training BERRT Fürstenau BMW R 1200 GS
Ondersteboven van Afrika BNNVARA NPO 2 motorreis
Print Friendly, PDF & Email