Slow Riding offroad met een BMW R 1250 GS HP

Enige tijd geleden raakte team BERRT geïnspireerd door een challenge op social media. Slow riding is de term waarbij zo lang mogelijk gedaan moet worden over een afstand van slechts 5 meter.

Glimlach tijdens lockdown

Met een bak aan ervaring uit de trialsport is deze uitdaging op het lijf geschreven van teamlid Peter en met ondersteuning van Werner en Bert besloten we er een video van te maken. Daarmee hopen we net als met onze vorige lockdown video een kleine glimlach op jouw gezicht te toveren in deze voor iedereen bijzondere tijd.

Over de challenge

Ook in de Internationale BMW Motorrad GS Trophy zitten oefeningen gericht op slow riding. In ons geval reden we op een originele BMW R 1250 GS HP met normale bandenspanning in de TKC80 noppenbanden. De ondergrond is onverhard, maar wel vlak en stevig aangereden dus geen los zand waardoor extra frictie zou ontstaan. Door de relatief beperkte stuuruitslag van een allroad motor (t.o.v. een trialmotor) is het balanceren een stuk moeilijker, maar niet onmogelijk! Peter kan je hier komend seizoen meer over vertellen, bijvoorbeeld in de inmiddels bewezen Adventure Trial Training.

Om vast inspiratie op te doen voor het komende motorseizoen kan je meer van onze video’s bekijken op het BERRT Youtube kanaal. Klik daar op abonneren als je niks van onze komende video’s wil missen. Tot snel!

Print Friendly, PDF & Email