Gastenboek Hechlingen

Lees de ervaringen van anderen!

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 18.204.56.185 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
177 berichten.
Michiel Michiel uit Etten-Leur heeft geschreven op 11 september 2018 om 10:01
Advanced off-road training 20/21 Mei... Derde keer inmiddels in Hechlingen. Bij aankomst was de eerste gedachte ook dit keer: "Wat is dit een verschrikkelijk mooie speeltuin!". Beginnen met wat herhaling, al zijn het steeds meer details waar je op gaat letten. Leuk, en zeker nuttig want daarna gaat het tempo snel omhoog en gaan we rap het hele park door. Bert weet altijd weer goed af te stemmen op de cursisten, want als iets te makkelijk is weet Bert je flink uit te dagen... oa. omhoog via de haarspeldbochtjes en losse stenen uitkomend bij het picknickbankje. Wie durft het aan, vraagt Bert? Gaaf!! ja mag ik?? Of sta je in de voorverkenning op steile wanden en tussen bomen waar je bijna niet tegenop kunt lopen, en kijken we elkaar vragend aan kan dit met een GS? Ja natuurlijk, zegt Bert dan met pretoogjes! Fantastisch, erg veel lol hebben met elkaar en erg veel leren in korte tijd. Jammer dat het na 2 dagen weer veel te snel voorbij is.
Bijzonder in de advanced waren de bochten op hogere snelheid op gravel, de brake-turns om pionnen incl. wedstrijdje, en de meer uitdagende tracks en snelheid die we hebben gereden. Mooie voorbereiding op de trip naar Italie,Slovenie,Kroatie,Bosnie (via Trans Euro Trail), waar we zonder technieken van Bert zeker niet zover waren gekomen. Dank nogmaals Bert, en wellicht tot snel!
Petra Kroon Petra Kroon uit Amsterdam heeft geschreven op 31 mei 2018 om 22:13
18 t/m 21 mei de Intermediate & Advanced Training in Hechlingen gedaan.
Ik ben eerder met BERRT in Hechlingen geweest en ook deze keer was het weer volop genieten!!! ? En heel veel plezier met de medecursisten!
Het terrein van het Enduropark Hechlingen ligt er nooit helemaal hetzelfde bij; het is afhankelijk van het weer de dagen/weken ervoor; het verveelt nooit!
Zowel Bert als Werner geven zeer deskundig training met duidelijke uitleg en goede aanwijzingen waardoor eenieder zijn (of haar ? ) offroadskills en motorbeheersing kan vergroten. Iedereen kan op zijn eigen manier de eigen grenzen verleggen, daarbij ook van elkaar lerend.
Naast een supertraining zijn de randvoorwaarden ook goed geregeld met verblijf in het prima Hotel Weißer Hahn in het mooie dorpje Wemding. Voor iedereen die de skills op all/offroad vlak wil ontwikkelen en vergroten: doen! Echt super leerzaam en leuk! ??
Ik kan bijna niet wachten om weer naar Hechlingen te gaan!
Onno Onno uit Sassenheim heeft geschreven op 28 mei 2018 om 16:55
18 en 19 mei 2018 Hechlingen basis cursus gedaan.

Waar zal ik beginnen.....,(het was zoveel in twee dagen?).

Vrijdag morgen aangekomen op het enduropark stond er een hele batterij nagenoeg nieuwe GS-en klaar. Top materiaal.
Inschrijven, laarzen passen, uitleg, opstappen en dan rijden.

De rust en kundigheid waarmee Bert alles uitlegt en voor doet geeft je vertrouwen om dat te doen met de GS wat lijkt op apenkooien vroeger op school?. Maar dan met een motor. Erg gaaf om te doen!

Wat je reisplan of bestemming ook is, aan het eind van dag twee zit je rugzak vol tips en onverharde vaardigheden waarvan je echt een betere motorrijder wordt!

En...het hotel was prima, de accommodatie op het park was top en de groep was meer dan gezellig!

Bert bedankt en het smaakt naar meer!

Ik kom nog een keer terug.
Tom Van der Linden Tom Van der Linden uit Tilburg heeft geschreven op 28 mei 2018 om 11:14
20 en 21 mei de advanced training gedaan in Hechlingen. Na eerder de basiscursus gedaan te hebben was dit een schitterend vervolg onder begeleiding van Bert die kan laten zien hoe gemakkelijk off road rijden eigenlijk kan zijn bij goede motorbeheersing. Dat niveau heb ik niet, maar ik het is zeker gelukt om me enthousiast te maken om meer te doen met off road rijden.
We hadden een leuke groep, mooie nieuwe BMW GS en GSA motoren, goed weer en Bert die altijd weer met volle overgave probeert iedereen op een hoger niveau te tillen.
Bedankt allemaal voor deze cursus en wie weet, op naar Fürstenau...
Boaz Polderman Boaz Polderman uit Groningen heeft geschreven op 28 mei 2018 om 08:52
Op 20 en 21 Mei de advanced off-road training gedaan via Berrt in Hechlingen. Mijn 5e cursus via Berrt.
Een mooi stukje herhaling van de geleerde stof waarbij de focus nu lag op meer snelheid. Ontzettend veel geleerd, en net zo belangrijk, ontzettend veel plezier gehad. Een leuke groep met goeie dynamiek en lekker weer maakte het avontuur compleet.
Echt een aanrader als je meer off-road techniek wilt leren.
Dank je, Bert!
Diederik Diederik uit Rijswijk heeft geschreven op 26 mei 2018 om 10:25
Na eerdere training nu dan de advanced training in Hechlingen afgerond. Hier heb je alle eerder geleerde 'basis' technieken nodig om de moeilijkere oefeningen te volbrengen. Mooie uitdagingen onder goede begeleiding van Bert in een lekker tempo door de voormalige groeve heen. M'n beheersing is na deze twee dagen veel groter geworden. Ik kan nu veel obstakels op techniek nemen waar voorheen 'lompe' kracht nodig was (als het al lukte). Bizar hoe wendbaar en leuke dingen je kan doen met zo'n zware GS! Een echte aanrader als eerdere training je bevallen is en je verder wilt ontwikkelen. Daarbij speelt niet alleen Bert een rol maar ook leer je veel van de andere deelnemers en hebben we veel lol gehad!
Michael Mes Michael Mes uit Oirschot heeft geschreven op 24 mei 2018 om 09:14
Intermediate en advanced training in Hechlingen 18 t/m 21 Mei 2018
Ik heb 2 trainingen achter elkaar gedaan en voor beide geldt: echt Top!
Het is onvoorstelbaar hoe je in die dagen, onder leiding van Bert, groeit in het off road beheersen van je GS.
Daarnaast ook nog eens prachtig weer en bij allebei een toffe groep. Ik heb het enorm naar mijn zin gehad.
Bert en collega cursisten: hartstikke bedankt.
Tom Martens Tom Martens uit Zutendaal heeft geschreven op 22 mei 2018 om 22:08
Vorig jaar de intermediate gedaan, dus nu gekozen voor de advanced.

De 2 dagen zagen er ongeveer hetzelfde uit als vorig jaar. Alleen was het tempo net iets hoger, en de oefeningen werden net wat moeilijker.
Maar er zaten ook nieuwe dingen bij zoals driften, snel bochten nemen,...

Het waren weer 2 super dagen! Een leuke groep, lekker eten, gezellig hotel,..

Wat wil je nog meer hebben ...

Bedankt Bert.
John de Ruyter John de Ruyter uit Hummelo heeft geschreven op 21 mei 2018 om 10:07
Intermediate cursus Hechlingen, 18/19 mei 2018.

Beste Bert,
Tja, wat nog te schrijven als alle superlatieven al door anderen zijn gebruikt? Nou simpel; er is geen woord van gelogen!
Maar zonder gekheid; het was een fantastische ervaring. Veel geleerd, veel gelachen (dank aan de geweldig leuke mede deelgenote en genoten), grensverleggend, en met een schat aan ervaring weer huiswaarts.
Wij hadden gekozen voor het partnerarrangement. Gerda kon daardoor alles van dichtbij meemaken zonder zelf deel te nemen aan de training. Ook zij vond het geweldig om te zien hoe we onder (bege)leiding van Bert grote vorderingen maakten. Een echte aanrader.

Met vriendelijke groeten,
John & Gerda
Gerrit-Jan van Zomeren Gerrit-Jan van Zomeren uit Groesbeek heeft geschreven op 10 april 2018 om 10:39
Op 7+8 april 2018 heb ik de enduro-training in Hechlingen gevolgd.
Verbazingwekkend, hoe snel je, je eigen grenzen durven te verleggen. Dit komt met name ook door Werner de instructeur, die niet alleen met zijn technische vaardigheden maar ook door de rust en vertrouwen die hij uitstraalt, me voldoende op mijn gemak stelde om oefeningen te doen, die normaliter/voorheen niet binnen mijn comfortzone vielen.
Werner, nog bedankt voor je goede zorgen en vakmanschap.
Daarnaast was alles in het enduro-park zelf, alles goed tot in de puntjes verzorgd. Ook wonderbaarlijk wat je allemaal met een BMW R1200GS allemaal kan uitvreten.
Tony Folkers Tony Folkers uit Zwijndrecht heeft geschreven op 16 maart 2018 om 12:18
In aanvulling op het bericht van Robert (zie hieronder) wil ik graag vermelden dat ik het knap vind hoe Werner en Bert je ,bijna zonder dat je zelf doorhebt, je grenzen leert verleggen.
Toen ik binnenkwam in Hechlingen en die steile hellingen zag, was mijn eerste gedachte; "dat zal wel voor de gevorderden" zijn. Maar op dag twee rijden we er moeiteloos op en af.
Ook hier was de organisatie, materiaal, verzorging en instructie weer perfect.
Ik ben om. Hierna volgt de training in Fürstenau en in augustus ga ik mee met de Mongolië reis.
Kortom "Es war Super"!!!
Robert Wilhelm Robert Wilhelm uit Vinkeveen heeft geschreven op 15 maart 2018 om 23:08
Beste Bert en Werner, hoewel ik al meer dan 25 jaar motor rijd, voornamelijk op de weg, heb ik afgelopen weekend zoveel van jullie beiden geleerd op het BMW Enduropark met prachtige, gloednieuwe BMW R1200GS Rallye met 160 km op de teller!! Belangrijkste lessons learned:
1. - ALTIJD 25 meter voor jouw motor uitkijken in de rijrichting (niet naar dashboard of zeker niet naar belemmerende objecten dichtbij!)
2. - ALTIJD daarheen kijken en jouw hoofd naar toe bewegen waar je naar toe wil ("computer in hoofd laten werken"- Werner!)
3. - ALTIJD 2 vingers aan koppelingshendel, rest om het stuur voor stabiliteit en subtiel gevoel
4. - ALTIJD 1-2 vingers aan remhendel, rest om het stuur voor stabiliteit en subtiel gevoel
5. - Spelen met het aangrijpingspunt van de ontkoppeling: niet TE veel gas geven!
6. - Bij off road: goed stabiel staan, benen een beetje gebogen stil houden en sturen met je armen en bovenlijf..want in principe kun je met een motor overal overeen... Voor iedere ervaren off road Enduro rijder gesneden koek natuurlijk, maar voor mij absolute "eye openers"! Ik denk dat ik ook op de weg een betere motor rijder ben geworden. Zeer veel dank. Tot over een maand in Marrakesh, Marokko, waar wij al die lessen in de praktijk gaan brengen.
Groeten Robert.
Maarten van Weezenbeek Maarten van Weezenbeek uit Nw-Beijerland heeft geschreven op 3 oktober 2017 om 20:49
Beste Bert en Werner, wat heb ik veel geleerd in het laatste weekend van september 2017 betreffende het off the road werk met een GS. Samen met mijn vriend Remke (de tipgever) vertrokken we vrijdag naar Hechlingen. Het is toch moeilijk om een voorstelling te maken van hetgeen je gaat beleven. We hadden het geluk dat er deze keer 2 instructeurs waren waardoor er niks aan jullie aandacht ontglipte. De eerste anderhalve dag waren zeer leerzame oefeningen, bij elke oefening zag je iedereen vooruit gaan. Ik rij al bijna dertig jaar op een R100 GS, dus de 1200 GS was voor mij pure verwennerij. Lekker die lichte koppeling, zeker omdat je die de hele tijd met 2 vingers moet bedienen in het terrein. Tevens bijna 2x zoveel PK's als ik gewend was, en de enduro stand was natuurlijk ook genieten. Heb per ongeluk ook een stukje off the road gereden in de road stand. Dat ging me niet echt goed af ?.
Na al die oefeningen was het middagje in het terrein rijden ook een makkie geworden. Heerlijk om effe uit te waaien, jammer dat we het land van de Duitse boeren niet mochten omploegen ?.
Nogmaals bedankt voor de leerzame lessen en de gezelligheid. Ben bang dat ik jullie vaker ga zien in de toekomst ?.
Groeten Maarten.
Maarten Verhaar Maarten Verhaar uit Den Haag heeft geschreven op 28 september 2017 om 22:12
Wat een weekend in Hechlingen eind september!
Schitterend terrein, de mooiste fiets, uitdagende oefeningen en bovenal uitstekende instructie door Bert en Werner. Dan nog eens mooi weer, een leuke groep en een goed hotel. Wat wil je nog meer? Niets! Veel geleerd en nieuwe ervaring opgedaan. Niet alleen handig in het terrein maar ook voor op de weg.
Berrt: dank voor een waanzinnig weekend vol avontuur. Ik meld mij zeker aan voor het vervolg in Hechlingen!
Hartelijke groet, Maarten Verhaar
Adriaan Adriaan uit Winterthur heeft geschreven op 26 september 2017 om 21:49
Nogmaals bedankt voor t leuke en leerzame weekend! Zeker de moeite waard, en een aanrader voor elke motorrij -der/-ster.
Frits Frits uit Utrecht heeft geschreven op 12 juli 2017 om 21:23
Letzte Woche waren wir in Hechlingen bei Instruktor Bert und seine Tineke. Da kann Mann sagen das der Bert schon richtig motorrradfahren kann und probiert hat uns auch etwas bei zu bringen. Gratuliere Bert, es ist dir gelungen. Wir haben Alle die Note "VOLDOENDE" bekommen.....

Grűße von der lärmische Gruppe.
Beheerdersantwoord van: Bert Duursma
Haha, danke Jungs!!
Bas Bas uit Amsterdam heeft geschreven op 16 juni 2017 om 12:18
Niets dan lof over de 2 daagse offroad training in Hechlingen onder de leiding van Bert Duursma. Samen met Rob, Volker en onze medecursisten enorm veel geleerd, en plezier gehad. Leerzame oefeningen, mooie ritjes door het park, en als afsluiter een prachtige tocht door de omgeving. Een absolute must voor iedereen die zijn motor beter wil beheersen op de losse ondergrond. Hotel en eten waren ook dik in orde. Grote dank aan Bert en Tineke!
Martijn Martijn uit Rosmalen heeft geschreven op 10 juni 2017 om 11:11
Afgelopen weekend deelgenomen aan de Allroad Basic training in Enduropark Hechlingen. Geweldig om te doen. Verrast hoeveel je kunt leren onder goede begeleiding. Van eenvoudige oefeningen tot spannende singletracks door het bos en gladde weggetjes over klei. Dit alles met veel plezier.

Allen, en Bert in het bijzonder: bedankt! was een top weekend!
Volker Volker uit Hilversum heeft geschreven op 7 juni 2017 om 22:03
Vorige week uitstekende 2 dagen in Hechlingen gehad tijdens de beginners cursus off-road rijden. Naast heel veel zweten (temperatuur rond 30 graden) ook heel veel geleerd en geoefend. Bert als instructeur weer uitstekend, petje af voor zijn kennis en kunde! In mijn beleving was de cursus zijn geld in gold waard. Overnachting in prima hotel met goed eten en drinken. Organisatie door Bert (en Tineke) vlekkeloos. Kort door de bocht: Geen klachten en heel veel lof!
Rob Rob uit Zeist heeft geschreven op 6 juni 2017 om 23:22
Afgelopen week in Hechlingen met Bert de 2-daagse allroad basictraining gedaan. Die heb ik 2 jaar geleden ook al eens met goed gevolg gedaan maar dacht dat het geen kwaad kon om het nog eens over te doen. Opnieuw weer veel opgestoken van de duidelijke uitleg over de technieken van motorbeheersing en ik merkte dat ik met veel meer vertrouwen dan 2 jaar geleden de oefeningen en ritten heb afgewerkt. Op naar de vervolgtrainingen en de allroad ritten door Nederland met BERRT , ik heb er zin in ! ?
Print Friendly, PDF & Email